Boston – Buffalo 2:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Montreal – Nashville 2:3 (0:1 po s.n.)
Columbus – New Jersey 6:1 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (kon.) | Carolina – Colorado 3:1 (kon.)
Arizona – Philadelphia 3:4 (1:2 po s.n.) | Minnesota – Chicago 3:0 (kon.) | San Jose – Edmonton 6:4 (kon.)
St. Louis – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 1:3 (kon.) | Washington – Detroit 4:5 (po pr.)
Dallas – Vancouver 0:6 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
New Jersey Devils
Neděle 11.02.2018, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:26 Kyle PALMIERI - 6:1
     
    56:26
    Devils právě vstřelili branku!
    Sergej Bobrovskij přichází o čisté konto nepříliš vídaným způsobem – vlastní brankou. Ruský gólman se na brankovišti roztahoval, jak mohl, aby získal v závaru puk. Když šla dorážka KYLE PALMIERIHO k levé tyči, natáhl tam Sergej vleže svojí lapačku. Následně chtěl Boone Jenner zastavit kotouč, ale v souboji si jej srazil do branky. Bez asistence.
     
    50:55
    Bobrovskij je zase blíže nule, zblízka totiž výborně pokryl nebezpečnou střelu Quennevilla a dnes si asi car Sergej usmyslel, že gól nedostane.
     
    50:26
    Sedmička mohla být na cestě. Pierre-Luc Dubois totiž mířil sám na Kinkaida, kterého se snažil rozhýbat, ale jeho bekhend úspěšný nebyl.
    49:45 Matt CALVERT - 6:0
     
    49:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Pohledná kombinace Blue Jackets a Kyle Palmieri tak jde z trestné lavice dříve, než chtěl. Ačkoliv se doposud Columbusu přesilovky nedařily, nyní v ní domácí dávají branku. Jenner dal kotouč na Brandona Dubinského, který s ním byl za brankou. Ba co víc, vykouzlil parádní přihrávku přímo v okamžiku, kdy si MATT CALVERT najel mezi kruhy a útočník Blue Jackets v pokleku přidává šestý gól svého týmu. Asistence: Brandon Dubinsky, Boone Jenner.
     
    48:02
    Kyle Palmieri sice kroutí na trestné lavici hlavou, nicméně fakt je ten, že prostě Zacha Werenského na levém kruhu zahákoval.

    Na vyloučení: 2-6.
    46:24 Nick FOLIGNO - 5:0
     
    46:24
    Columbus právě vstřelil branku!
    Damon Severson mířil za odraženým pukem, jenže když jej chtěl vzít pod svou kontrolu, podklouzl a spadl. Toho samozřejmě domácí bezezbytku použili. Oliver Bjorkstrand poděkoval a u mantinelu sebral puk. Ihned jej nahrál na modrou, kam si bryskně najel Seth Jones. Jeho střelu ještě Kinkaid vyrazil, ale na dorážku NICKA FOLIGNA byl krátký. Asistence: Seth Jones, Oliver Bjorkstrand.
     
    42:24
    Tím spíše, že se nyní budou hosté bránit, jelikož Andy Greene zahrál proti Joshi Andersonovi vysokou holí a je zde třetí přesilovka Blue Jackets.

    Na vyloučení: 2-5.
    34:58 Oliver BJORKSTRAND - 4:0
     
    34:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tři góly během 189 vteřin. Velké zmatky ve hře Devils, kteří jeli do útoku, domácí nekompromisně trestají. Kotouč se totiž na modré dostal k OLIVERU BJORKSTRANDOVI, jenž si nabruslil levou stranou útočného pásma blíže kruhům. Vypálil na bližší tyč, puk se otřel o tyčku a zapadl do sítě. Tady byl Keith Kinkaid také bezmocný. Bez asistence.
    33:09 Josh ANDERSON - 3:0
     
    33:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    Zatímco Andy Greene od modré neuspěl, sedm sekund po jeho střele se mění skóre – na druhé straně. JOSH ATKINSON totiž po přistrčení puku od Jennera vyrazil do rychlého protiútoku, z pravé strany si nabruslil před branku a trefil se nechytatelně do vzdálenější šibenice. Asistence: Boone Jenner, Sergej Bobrovskij.
    31:49 Artěmij PANARIN - 2:0
     
    31:49
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dělo v Nationwide Areně má podruhé žně. Atkinson po buly obkroužil branku a chtěl zasunout kotouč z těžké pozice mezi tři tyče. To se mu ale nepodařilo přes zákrok Damona Seversona. K odraženému puku se tak dostal ARTĚMIJ PANARIN, který zvedl kotouč do horní části opuštěné klece. Asistence: Cam Atkinson.
     
    29:52
    Cam Atkinson ze tří možností pokaždé dostal puk na svojí hůl. Naposled na modré, aby si vzápětí nabruslil mezi kruhy a napřáhl. Keith Kinaid byl znovu na místě.
     
    22:56
    Stafford mezi kruhy v útočném pásmu zcela zbytečně podrazil Markuse Hännikäinena a dává domácím další výhodu přesilové hry.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    19:31
    Bjorkstrand dostal kotouč od Wennberga na levý kruh a řekl si o vyloučení, když udělal ukázkový kotrmelec. Bylo to způsobeno nedovoleným bráněním Johna Mooreho, jenž už putuje na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 2-3.
    17:30 Pierre-Luc DUBOIS - 1:0
     
    17:30
    Columbus právě vstřelil branku!
    Půl minuty po návratu vyloučeného Foligna – byť to tedy na oslabení Blue Jackets vůbec nevypadalo – se domácí prosazují. Špatná přesilovka s hosty hodně zamávala a domácí se dostali do protiútoku dva na jednoho. Panarin předložil z pravé strany puk na levou pro PIERRE-LUC DUBOISE, jenž s ním zamířil blíže kruhům, vypálil a Kinkaid se za šestnáctou střelou na svojí branku jen ohlédl. Asistence: Artěmij Panarin.
     
    15:01
    Nick Folingo si pomohl hákováním proti Jesperu Brattovi a přesilovku si zahrají také hosté.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    10:07
    Tahle branka domácího celku nebude uznána, ač se střílející David Savard a dorážející Nick Foligno diví. Puk zastavil Keith Kinkaid a pískáno jest postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    08:57
    Další velká šance domácích. Alex Wennberg si počíhal před brankou na kotouč, z bezprostřední blízkosti ale kotouč do branky nezasunul. Následně od modré pálil vedle Seth Jones.
     
    08:23
    Panarin a jeho táhlý pokus z levého kruhu viděl Kinkaid a znovu zasahuje.
     
    07:46
    Taylor Hall dostává dvě minuty za držení a domácí jdou do přesilovky čtyři na tři.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    07:16
    Nick Foligno a Miles Wood si odpykají dvě minuty za napadení, bude se pokračovat ve čtyřech na obou stranách.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    05:42
    Situace dva na jednoho vyřešená velice dobře. Drew Stafford předložil puk Johnu Quennevillovi na levý kruh, který vypálil, leč útočník Ďáblů v dobré pozici vůbec netrefil branku.
     
    03:53
    Panarin výborně tušil, že mu na modré bude najíždět Seth Jones. Přesně tak se i stalo. Obránce Columbusu lehce pozdržel puk a pak vyslal na Kinkaida táhlou střelu, leč gólman Devils byl znovu na místě.
     
    01:42
    Velká šance Olivera Bjorkstranda. domácí útočník dostal puk mezi kruhy a zkusil vypálit, Keith Kinkaid i přes špatný výhled dobře vytěsňuje kotouč mimo. Hned poté přišel Folignův hit na Mooreho.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 18. Dubois (Panarin), 32. Panarin (Atkinson, S. Jones), 34. J. Anderson (Jenner, Bobrovskij), 35. Bjorkstrand, 47. N. Foligno (S. Jones, Bjorkstrand), 50. Calvert (Dubinsky, Jenner) – 57. Palmieri


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, Nutivaara, D. Savard, Harrington – Panarin, Dubois, Atkinson – Bjorkstrand, Wennberg, N. Foligno – Calvert, Dubinsky, J. Anderson – Jenner, J. Jokinen, Hännikäinen.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall, Hischier, Bratt – Wood, Zacha, Palmieri – Quenneville, Zajac, Noesen – Coleman, Boyle, Stafford.

    Rozhodčí: South, Jackson – Daisy, Driscoll
    thejrc.org