Boston – Buffalo 2:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Montreal – Nashville 2:3 (0:1 po s.n.)
Columbus – New Jersey 6:1 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (kon.) | Carolina – Colorado 3:1 (kon.)
Arizona – Philadelphia 3:4 (1:2 po s.n.) | Minnesota – Chicago 3:0 (kon.) | San Jose – Edmonton 6:4 (kon.)
St. Louis – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 1:3 (kon.) | Washington – Detroit 4:5 (po pr.)
Dallas – Vancouver 0:6 (kon.)
konec
St. Louis Blues
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Pittsburgh Penguins
Neděle 11.02.2018, 18:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Justin Schultz – 2 min., sekání).
    57:12 Sidney CROSBY - 1:4
     
    57:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se rozhodli o hru bez brankáře poměrně brzy a toho hosté dokonale využili. Dominik Simon se dostal ke kotouči a okamžitě ho poslal SIDNEYMU CROSBYMU, který se prosadil do prázdné branky. Asistence: Dominik Simon, Bryan Rust.
     
    53:40
    Kdyby Alexander Steen lépe zpracoval kotouč, tak už míří do prázdné branky! Velká šance, neboť Murray vyjel ze své a kotouč mu vypadl z lapačky. Domácí útočník ale přepálil.
    51:13 Riley SHEAHAN - 1:3
     
    51:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A už je to o dva přesné zásahy! Tohle byla neskutečná hrubka domácího celku, u své branky u kotouč přišel Alex Pietrangelo a před brankářem už číhal RILEY SHEAHAN, který objel brankáře a zakončil poté do prázdné branky. Velkou zásluhu na tomto góle měl také Dominik Simon, byl to právě on, kdo obral obránce o kotouč. Asistence: Dominik Simon.
     
    43:35
    Velká šance pro Pittsburgh ve vlastním oslabení! Poslední minuty utkání nabízí nádhernou podívnou. Bryan Rust dokázal přečíst rozehrávku a střílel od pravé strany, jeho ránu brankář zneškodnil.
     
    43:03
    A znovu Murray, neskutečné, co v posledních minutách tento brankář chytil. Vladimir Tarasenko se nádherně uvolnil a vyslal jedovatou střelu na branku, hostující brankář se blýskl a chytl střelu levou lapačkou!
     
    42:55
    Matt Murray a jeho další čarovný zásah! Tentokrát měl hodně špatný výhled, neboť mu stínil Alexander Steen, ale i tak si dokázal poradit se střelou od modré čáry. bude se vhazovat.
     
    42:39
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Ryan Reaves – 2 min., hákování).
    41:05 Bryan RUST - 1:2
     
    41:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Místo aby domácí vedli, tak prohrávají ! BRYAN RUST se zničehonic objevil v samostatném nájezdu téměř od poloviny hřiště. Svou ránu zápěstím umístil mezi betony brankáře a ten už nedokázal reagovat. Pittsburgh se tedy ujímá vedení po tom, co málem prohrával. Bez asistence.
     
    40:48
    Branka neplatí! Bude se vhazovat.
     
    40:31
    Tak to bylo opravdu rychlé a Pittsburgh podruhé v utkání prohrává. Vhazování vyhráli domácí a ke střele od modré čáry se dostal Alex Pietrangelo , jeho rána byla zřejmě čistá a nikým tečovaná. Situace ale ještě bude překontrolovaná na videu! Rozhodčí si nejsou jistí, zda se útočící útočník neprokázal tečí těsně před brankářem, kdyby ano, tak by branka nemohla platit, neboť Chris Thorburn měl hokejku moc vysoko.
     
    39:10
    Alexander Steen a jeho obrovská šance! Tohle klidně mohla být vedoucí branka! Jeho zakončení bekhendem ale úžasně zneškodnil Murray a poté obdržel zasloužené uznání od spoluhráčů.
     
    38:00
    Dominik Simon byl ve vynikající šanci! Z pravé strany se objevil před brankářem nikým atakovaný a mohl si vybrat, kam kotouč pošle, bohužel ale mířil pouze nad, další zajímavá šance Pittsburghu.
     
    34:59
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jay Bouwmeester – 2 min., sekání).
     
    33:10
    Pittsburgh se dostal do přečíslení dva na jednoho a Kessel ještě zkoušel kotouč vracet na spoluhráče, ale to byla ta méně efektivní volba, Malkin na kotouč nedosáhl, velká šance.
    23:31 Sidney CROSBY - 1:1
     
    23:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je ale odpověď! Pittsburgh okamžitě reaguje na úvodní branku ! Hosté se prokombinovali až do zakončení a SIDNEY CROSBY prokázal své výborné kvality a jeho rána rána propadla až za domácího brankáře! Sidney Crosby tímto střílí svůj 400 gól v NHL! Skóre je tedy vyrovnané a fanoušci jsou svědky hodně pružného hokeje. Asistence: Conor Sheary.
    23:10 Kyle BRODZIAK - 1:0
     
    23:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Gólový účet dnešního utkání je konečně otevřený! St. Louis se dostal do přečíslení dva na jednoho a Kyle Brodziak nejprve nahrával Chrisu Thorburni, jeho střelu ale zázračně zneškodnil Murray, ale na dorážku již zmíněného KYLA BRODZIAKA! Asistence: Chris Thorburn, Scottie Upshall.
     
    13:50
    Matt Murray měl teď hodně práce! Nejprve ho ohrozil Scottie Upshall a poté na dorážku číhal Kyle Brodziak. ale ani jeden nedokázal otevřít gólový účet dnešního duelu.
     
    11:55
    Hodně nebezpečné zakončení od modré čáry! Paul Stastny vypálil hodně důraznou střelu a brankář Murray musel vytasit pěkný zákrok lapačkou.
     
    11:41
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Phil Kessel – 2 min., hákování).
     
    05:35
    Conor Sheary se zničehonic objevil naprosto osamocený před brankářem a jeho pohotová rána letěla těsně kolem levé tyče!
     
    04:00
    Velká šance pro St.Louis! Vladimir Tarasenko měl zcela odkrytou branku na levé straně a stačilo mu už jen trefit kotouč mezi tři tyče, to se mu ale nepovedlo, moc nescházelo.
     
    01:11
    Hostujícímu celku se povedlo vyhodit a zatím může si na chvíli odpičnout. Crosby poté našel přesně hokejku Phila Kessela, který nemířil vůbec špatně, ale brankář byl přesně tam, kde měl.
     
    00:59
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Alexander Steen – 2 min., vysoká hůl).

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 24. Brodziak (Thorburn, Upshall) – 24. Crosby (Sheary), 42. Rust, 52. Sheahan (Simon), 58. Crosby (Simon, Rust)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton (C)) – Pietrangelo, Gunnarsson (A), Parayko, Bouwmeester (A), Dunn, Bortuzzo – Tarasenko, Stastny, Steen – Berglund, B. Schenn, Schwartz – Barbašev, Sobotka, Jaškin – Thorburn, Brodziak, Upshall.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – J. Schultz, Määttä, Letang (C), Dumoulin, Oleksiak (A), Cole – Guentzel, Crosby (A), Rust – Kessel, Malkin, Hagelin – Sheary, Sheahan, Aston-Reese – Reaves, Rowney, Simon.

    Rozhodčí: O'Rourke D. (Can), Hebert G. (Can)
    thejrc.org