Boston – Buffalo 2:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Montreal – Nashville 2:3 (0:1 po s.n.)
Columbus – New Jersey 6:1 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (kon.) | Carolina – Colorado 3:1 (kon.)
Arizona – Philadelphia 3:4 (1:2 po s.n.) | Minnesota – Chicago 3:0 (kon.) | San Jose – Edmonton 6:4 (kon.)
St. Louis – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 1:3 (kon.) | Washington – Detroit 4:5 (po pr.)
Dallas – Vancouver 0:6 (kon.)
po prodl.
Washington Capitals
4:5 (1:1, 0:3, 3:0 - 0:1)
Detroit Red Wings
Neděle 11.02.2018, 21:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:

     
    Hvězdy utkání

    1. Tomáš Tatar (DET); (2+0), 4 střely, 16:28
    2. Nicklas Bäckström (WSH); (1+0), 2 střely, 21:00
    3. Jay Beagle (WSH); (0+2), 0 střel, 13:42

    Česká stopa utkání

    1. Jakub Vrána (WSH); (0+0), 3 střely, 11:41
    2. Martin Frk (DET); (0+0), 2 střely, 06:54 (23:53:12)
     
    Do utkání sice vstoupil aktivněji domácí Washington, ale hned v první minutě před domácí brankou nebezpečně tečoval Zetterbergovu střelu pronikající Mantha. Na začátku čtvrté minuty se na vnitřní straně pravého kruhu blýskl střelou Stephenson, který ale nasměroval puk těsně vedle levé tyče. První branka padla v páté minutě, když na střed levého kruhu dostal nabito Alexandr Ovečkin, který vyslal nechytatelnou dělovku těsně k levé tyči. Ve třinácté minutě Howard musel čelit velkým zmatkům v jeho brankovišti, když se vymrštěný kotouč od Boweye dostal až na čepel Smitha-Pellyho, jehož zakončení k pravé tyči musel likvidovat brankář Detroitu. O minutu později přeskočil kotouč Niskanenovu čepel, díky čemuž vyrazil do samostatného úniku Justin Abdelkader, který po skvělém naznačení uklidil kotouč za překonaného Holtbyho. V samotném závěru první třetiny unikla čtveřice Red Wings proti dvěma bránícím hráčům, ale hosté celou situaci překombinovali.

    Druhá třetina začala poměrně klidným tempem. Do výraznější šance se dostal ve dvacáté šesté minutě Frk, ale po delším zpracování nepálil jak by si představoval. V té samé minutě se před brankou objevil dorážející Larkin, který se snažil dostat kotouč za Holtbyho záda po nahození Daleye. O dvacet vteřin později se před brankou opět prohnal Larkin, jehož zakončení orazítkovalo levou tyč, od které se puk odrazil do zad Holtbyho a od jeho zad se zastavil na brankové čáře. Peklo pro domácí začalo na konci sedmatřicáté minuty, kdy vyražený puk dorazil za Holtbyho záda Luk Glendening. O devět vteřin později zaváhal za brankou Niskanen, kterého obral o puk Zetterberg. Ten vzápětí naservíroval gólovou šanci Antonymu Mathovi, jenž zakončil k levé tyči. Vůbec poslední slovo měl deset vteřin před sirénou Tomáš Tatar, který vymetl pravý růžek.

    Závěrečná dvacetiminutovka ukázala sílu Caps. Nejprve v úvodu snížil na rozdíl dvou branek Brett Connolly, kterého k zakončení pobídl Beagle. Další branku si připsal na začátku padesáté páté minuty Dmitrij Orlov, jenž svou přesnou trefou potrestal rozhozenou obranu Detroitu. Vše se chýlilo ke konci, když domácí odvolali brankáře. U této situace musím vyzdvihnout také trenéra Detroitu, který odmítl oddechový čas i přesto, že jeho svěřenci pod tlakem třikrát vyhodili na zakázané uvolnění. Vše nabylo na síle, když byl vyloučený DeKeyser. V úmorném tlaku si dobře vedl Daley, který si ze zápasu odnese pořádné modřiny. Šestnáct vteřin před koncem rozjásal domácí arénu přesnou trefou Nicklas Bäckström.

    Utkání nakonec rozhodla branka Tomáš Tatara, kterého před brankou našel přesnou přihrávkou Larkin.
     
    Konec zápasu.
    62:47 Tomáš TATAR - 4:5
     
    62:47
    Detroit právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Dylan Larkin našel před brankou najetého TOMÁŠE TATARA, který kličkou do protipohybu položil a následně překonal Holtbyho střelou pod horní tyč. Asistence: Dylan Larkin.
     
    62:37
    Skvělý zákrok Jensena, který se rozvalil na brankovišti a zabránil tak křižné přihrávce!
     
    62:00
    Burakovsky zůstal sám v útočné třetině proti trojici soupeřům. Pětašedesátka Caps ale i tak dokázala zaměstnat Howarda střelou k levé tyči.
     
    61:28
    Po souboji před brankou ztratil Howard pevné postavení, když tu samou chvíli dostal nepřesnou přihrávku na pravý kruh Burakovsky!
     
    61:04
    Ovečkin si nezvládl obhodit bránícího DeKeysera. Wings na kotouči.
     
    60:32
    Přečíslení dva na jednoho vyřešil Oshie pohotovou střelou pod horní tyč, kterou Howard se štěstím vytěsnil ramenem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:44 Nicklas BÄCKSTRÖM - 4:4
     
    59:44
    Washington právě vstřelil branku!
    Celá Capital One Arena je na nohou, protože NICKLAS BÄCKSTRÖM z pravého kruhu svou přesnou trefou do pravé spojnice vyrovnává a podle všeho také posílá tento duel do prodloužení! Asistence: John Carlson a Alexandr Ovečkin.
     
    59:29
    Daley opět na zemi! Ten už zastavil snad čtvrtou střelu Ovečkina.
     
    58:57
    Vše jde na Ovečkina, který dělovkami odstřeluje jednoho hráče za druhým.
     
    58:45
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Danny DeKeyser – 2 min., držení).

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 5. Ovečkin (Carlson, Kuzněcov), 43. Connolly (Beagle, Smith-Pelly), 55. Orlov (Smith-Pelly, Beagle), 60. Bäckström (Carlson, Ovečkin) – 14. Abdelkader (Nielsen), 37. Glendening (Helm, Nielsen), 38. Mantha (Zetterberg, Jensen), 40. Tatar (D. Larkin), 63. Tatar (D. Larkin)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Djoos, Carlson, Orpik, Bowey – Ovečkin, Bäckström, T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Connolly, Eller, Burakovsky – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly.
    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – DeKeyser, Jensen, Kronwall, Green, Ericsson, Daley – Mantha, Zetterberg, Nyquist – Tatar, D. Larkin, Athanasiou – Helm, Nielsen, Abdelkader – Booth, Glendening, Frk.
    ocianews.com