Finsko – USA 1:3 (kon.) | Kanada – Olympijští sportovci z Ruska 5:0 (kon.)
konec
Finsko
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
USA
Neděle 11.02.2018, 08:40 • Kwandong Hockey Centre • Olympijské hry - ženy • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dopoledne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (10:51:12)
     
    Střely na branku: 24 – 42
     
    Utkání sledovalo 4 032 diváků.
     
    Američanky sice po první třetině prohrávaly o jednu branku, zápas ale dokázaly srovnat, následně i otočit a v samotném závěru pak střelou do prázdné finské branky pečetila výhru Dani Cameranesiová a nakonec tak hráčky USA roli favorita potvrdily a získaly první tři body do tabulky. Ovšem proti houževnatým Finkám to neměly vůbec jednoduché. Finky sice prohrály, ale z ledu mohou odejít se vztyčenou hlavou. S velkým favoritem zápasu sehrály skvělou partii.
     
    Konec zápasu.
    59:47 Dani CAMERANESIOVÁ - 1:3
     
    59:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je hotovo. V obranném pásmu zachytila kotouč Kellerová a poslala ho DANI CAMERANESIOVÉ, která s ním nabruslila až do útočného pásma a z levého kruhu pak trefila prázdnou finskou klec – 1:3. Asistence: Megan Kellerová.
     
    59:35
    Nyní už je ale opět finská branka prázdná.
     
    59:11
    Noora Rätyová už opouštěla branku, jenže ve středním pásmu zachytily puk Američanky a spěchaly zpět do útoku. Rätyová se tak musela hned vrátit zpět.
     
    58:59
    Američanky se natlačily před její branku a vynutily si další vhazování v její těsné blízkosti.
     
    58:43
    Přihrávka rukou, hra se stěhuje do středního pásma blíže finské brance a pro tuto chvilku se mezi tři tyče vrací Noora Rätyová.
     
    58:33
    Zakázané uvolnění Američanek a hra se tak stěhuje zpět před Rooneyovou. Vhazovat se bude po její pravé ruce. Finsko je stále v šesti.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny a Finsko je v šesti hráčkách!
     
    57:46
    Takticky Američanky vyhazují puky z pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Finky tak už nemají moc času na srovnání.
     
    57:23
    Brandtová skáče na ledovou plochu a Američanky oslabení zvládly bez úhony.
     
    56:35
    Až nyní zachytily Američanky kotouč a vyhodily ho až před finskou branku. Hned na to odchází střídat kompletní čtveřice hráček USA.
     
    56:12
    Susanna Tapaniová střílela z prostoru mezi kruhy a ani z této šance není vyrovnáno. Záhy přišla další šance, ale tečovanou střelu ukryla Rooneyová a znovu hru přerušila.
     
    55:56
    Emma Nuutinenová zle dotírala před Rooneyovou, ale americká brankářka vytasila další přesný zákrok a raději poté přerušila hru. Vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    55:30
    Jenni Hiirikoskiová střílela zblízka, trefila ale pouze beton americké brankářky. Nicméně finský celek stále drží útočné pásmo.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 20. Hoviová (Välimäkiová, Nieminenová) – 29. M. Lamoureuxová-Morandová (Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová), 32. Coyneová (Knightová, Deckerová), 60. Cameranesiová (Kellerová)


    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Rahunenová, Hiirikoskiová (C), Tuominenová, Savolainenová, Lindstedtová, Jalosuová, Viitassuoová – Väliläová, Karvinenová (A), Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Nieminenová – Nuutinenová, Tulusová, Niskanenová – Rajahuhtaová, Hakalaová, Säkkinenová – Saariová.
    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Barnesová, Bellamyová (A), Kellerová, Pfalzerová, Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Deckerová (A), Coyneová, Kesselová – Brandtová, Knightová, Cameranesiová – Dugganová (C), Marvinová, Pelkeyová – M. Lamoureuxová-Morandová, Skarupaová, Panneková – J. Lamoureuxová-Davidsonová.

    Rozhodčí: Hertrichová (GER), Hoveová (NOR) – Girardová (FRA), Johanssonová (SWE)

    Diváci: 4 032
    ocianews.com