Finsko – USA 1:3 (kon.) | Kanada – Olympijští sportovci z Ruska 5:0 (kon.)
konec
Kanada
5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Olympijští sportovci z Ruska
Neděle 11.02.2018, 13:10 •   Kwandong Hockey Centre • Olympijské hry - ženy • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (15:20:19)
     
    Střely na branku: 48 – 18
     
    Je dobojováno, obhájkyně zlata z Kanady vstoupily do olympijského turnaje přesvědčivou výhrou 5:0 nad Ruskem, a učinily tak první krok k přímému postupu do semifinále. Rusky hrající pod olympijskou vlajkou se po celý zápas spíše bránily a v první třetině ještě udržely čisté konto, v prostřední části hry ale Kanaďanky třemi trefami rozhodly o svém vítězství. Činily se především Johnstonová a Daoustová, obě se prosadily dvakrát. Jednu trefu pak přidala devětadvacetiletá Haley Irwinová, pamětnice čtyři roky starého triumfu v Soči.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Rusky se ještě pokouší připravit Desbiensovou o čisté konto, střela Ljudmily Běljakovové ale kanadskou brankářku nenachytala v nedbalkách.
     
    58:53
    Jillian Saulnierová dostala nabito do mezikruží, její následná dělovka z voleje ale proletěla nad břevnem ruské svatyně.
     
    58:19
    Před Alexandrovovou vznikl další nepřehledný závar, žádná z kanadských hráček ale nedokázala dostat puk za záda ležící ruské brankářky!
     
    58:06
    Ann-Renée Desbiensová musela po delší době zasahovat, se střelou Pirogovové z ostrého úhlu si ale snadno poradila.
     
    57:30
    Lauriane Rougeauová za vlastní brankou vyčkává na dostřídávající spoluhráčky, samotný závěr zápasu už se dohrává spíše z povinnosti.
     
    56:49
    Mikkelsonová na pravém kruhu přenechala puk volné Daoustové, která se ale místo střely ještě rozhodla přihrávat, načež už se nikdo v červeném dresu k puku nedostal.
     
    56:04
    Kadirovová ale jen nahodila puk do útočného pásma a odjela střídat, Kanaďanky už zakládají další protiakci.
     
    55:19
    Laura Staceyová ujela po pravém křídle, v rohu kluziště ale o puk nakonec přišla a na opačnou stranu už může vyrazit Fanuza Kadirovová.
     
    54:21
    Krátce po buly v útočném pásmu z vrcholu levého kruhu vypálila Jillian Saulnierová, Alexandrovová ale její střelu bez potíží pokryla.
     
    53:09
    Po delší době byla hra přerušena a před námi je poslední komerční přestávka tohoto utkání.
     
    52:26
    Rebecca Johnstonová se v mezikruží dostala k další střele, její naděje na hattrick ale Naděžda Alexandrovová dokázala eliminovat.
     
    51:28
    Individuální akce Saulnierové další šanci pro Kanadu nepřinesla, ženský výběr Olympijských sportovců z Ruska ale poté dostal puk jen do středního pásma.
     
    50:44
    Naděžda Morozovová toho má tak akorát, zápas tak dochytá náhradnice Naděžda Alexandrovová.
    50:44 Mélodie DAOUSTOVÁ - 5:0

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 22. Johnstonová (Saulnierová, Jennerová), 25. Irwinová (Johnstonová), 36. Daoustová (Agostaová, Poulinová), 49. Johnstonová (Lacquetteová, Poulinová), 51. Daoustová (Poulinová)


    Kanada: Desbiensová (Szabadosová) – Fortinová, Fastová, Larocqueová, Lacquetteová, Rougeauová, Mikkelsonová – Agostaová (A), Poulinová (C), Daoustová – Johnstonová, Jennerová (A), Saulnierová – Wakefieldová, Turnbullová, Spoonerová – Nurseová, Clarková, Staceyová – Bramová, Irwinová.
    Olympijští sportovci z Ruska: Morozovová (51. Alexandrovová) – Ganejevová, Batalovová (A), Pirogovová, Gončarenková, Nikolajevová, Lobovová, Tkačovová – Pavlovová, Běljakovová, Sosinová (C) – Štarjovová, Děrgačovová (A), Šochinová – Smolinová, Ďupinová, Kadirovová – Starovojtovová, Kanajevová, Kulišovová.

    Rozhodčí: Celarová (SVK), Timglasová (SWE) – Heikkinenová (FIN), Linneková (GER)
    ocianews.com