Finsko – USA 1:3 (kon.) | Kanada – Olympijští sportovci z Ruska 5:0 (kon.)
konec
Kanada
5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Olympijští sportovci z Ruska
Neděle 11.02.2018, 13:10 •   Kwandong Hockey Centre • Olympijské hry - ženy • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    50:44 Mélodie DAOUSTOVÁ - 5:0
     
    50:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rusky schytaly nepopulárního bůra. Marie-Philip Poulinová se v předbrankovém prostoru zmocnila odraženého kotouče a její následný bekhend sice skončil na tyči, MÉLODIE DAOUSTOVÁ však poté dokázala doklepnout puk do sítě! Asistence: Marie-Philip Poulinová.
    48:41 Rebecca JOHNSTONOVÁ - 4:0
     
    48:41
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky podruhé v zápase využívají přesilovku a už je to o čtyři góly. Brigette Lacquetteová našla na pravé straně úplně volnou REBECCU JOHNSTONOVOU, která poté z ostrého úhlu dokonale zaskočila Morozovovou parádní ranou pod břevno! Asistence: Brigette Lacquetteová a Marie-Philip Poulinová.
    35:58 Mélodie DAOUSTOVÁ - 3:0
     
    35:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    A už je to o tři góly! Marie-Philip Poulinová vybojovala puk ve středním pásmu a vyslala na zteč Agostaovou, která poté nahodila kotouč do předbrankového prostoru, kam si najela MÉLODIE DAOUSTOVÁ a doklepla černou pryž do sítě! Asistence: Meghan Agostaová a Marie-Philip Poulinová.
    24:13 Haley IRWINOVÁ - 2:0
     
    24:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    A Kanaďanky přesilovku bleskově využívají! Rebecca Johnstonová od modré nahodila kotouč směrem na ruskou svatyni a zkušená HAYLEY IRWINOVÁ z předbrankového prostoru šikovně protečovala puk za záda Morozovové! Asistence: Rebecca Johnstonová.
    21:55 Rebecca JOHNSTONOVÁ - 1:0
     
    21:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Na začátku druhé třetiny už se Kanaďankám podařilo odčarovat kouzlo ruské brankářky. Saulnierová zpoza branky našla v předbrankovém prostoru z druhé vlny si najíždějící REBECCU JOHNSTONOVOU, která z první propálila Morozovovou! Asistence: Jillian Saulnierová a Brianne Jennerová.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 22. Johnstonová (Saulnierová, Jennerová), 25. Irwinová (Johnstonová), 36. Daoustová (Agostaová, Poulinová), 49. Johnstonová (Lacquetteová, Poulinová), 51. Daoustová (Poulinová)


    Kanada: Desbiensová (Szabadosová) – Fortinová, Fastová, Larocqueová, Lacquetteová, Rougeauová, Mikkelsonová – Agostaová (A), Poulinová (C), Daoustová – Johnstonová, Jennerová (A), Saulnierová – Wakefieldová, Turnbullová, Spoonerová – Nurseová, Clarková, Staceyová – Bramová, Irwinová.
    Olympijští sportovci z Ruska: Morozovová (51. Alexandrovová) – Ganejevová, Batalovová (A), Pirogovová, Gončarenková, Nikolajevová, Lobovová, Tkačovová – Pavlovová, Běljakovová, Sosinová (C) – Štarjovová, Děrgačovová (A), Šochinová – Smolinová, Ďupinová, Kadirovová – Starovojtovová, Kanajevová, Kulišovová.

    Rozhodčí: Celarová (SVK), Timglasová (SWE) – Heikkinenová (FIN), Linneková (GER)
    thejrc.org