Nitra – Banská Bystrica 1:4 (kon.) | Poprad – Žilina 3:2 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:2 (po pr.)
Detva – Košice 1:2 (kon.) | Zvolen – Nové Zámky 6:3 (kon.)
po prodl.
HK Poprad
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 11.02.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Popradčania teda rýchlym gólom v predĺžení rozhodli o osude stretnutia a získali dva body. Vlci odchádzajú domov pod Dubeň s jedným bodom.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok nedele. (19:31:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    60:55
    Poprad dal gól!
    Tak toto bol naozaj rýchly a krátky proces! Žilinčania chybne striedali, do prečíslenia sa dostala popradská dvojica. Svitana ideálne prihral na pravý kruh DANIELOVI BREJČÁKOVI, ktorý strelou do sčasti odkrytej bránky rozhodol o dvoch bodoch pre Poprad!
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    60:21
    Hostia vyhrali úvodné buly a pomaly sa dostali do útočného pásma, no Tvrdoň to neriskoval a vrátil sa s pukom do obranného pásma.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V tretej tretine sme opäť videli po jednom góle na oboch stranách. V 45. minúte domácich poslal do vedenia Svitana, no Žilina dokázala vyrovnať v závere počas svojej presilovky, keď sa presadil Konečný. Zápas teda bude po krátkej prestávke pokračovať v predĺžení.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:14
    Kamzíci vyhrali buly v útočnom pásme, Svitana to skúšal z ostrého uhla, no napálil iba priamo do brankára Tomeka. Žilinčania to určite budú hrať na predĺženie.
     
    58:46
    Žilina dala gól!
    Tak napokon powerplay nutná nebude. Žilinčania využívajú túto presilovku a znovu v zápase vyrovnávajú! Strelu spomedzi kruhov od Holoviča ešte Corbeil vyrazil, no následne popod neho prenikla dorážka od RASTISLAVA KONEČNÉHO z ľavej strany a je 2:2.
    Asistencie: Marcel Holovič, Michal Švihálek.
     
    58:28
    Juraškovu delovku Corbeil vyrazil, Holovič následne z prvej nedorážal. Tomek sa už obzerá na vlastnú striedačku.
     
    58:14
    Tak Žilina to môže v závere ešte poriadne zdramatizovať. Ľubomír Dinda dostáva dve minúty za nedovolenú hru s vysokou hokejkou.
     
    58:04
    Abdul vyštartoval dopredu po ľavom krídle, posunul pred bránkou Matejovi Paločkovi, no tomu zabránil v zakončení protihráč.
     
    57:14
    McDowell nahadzoval puk od modrej čiary, snažil sa ho tečovať Matúš Paločko no veľmi sa mu to nepodarilo. Tomek vyrazil puk a spoluhráči ho poslali cez všetky čiary.
     
    56:29
    Mlynarovič jemne posielal puk pred bránku, kde už boli pripravení Štrauch so Svitanom, no napokon ani jeden puk nezasiahol.
     
    55:51
    Poprad získava presilovku. Tomáš Klimenta dostáva dve minúty za podrazenie a 10 minút za nešportové správanie.
     
    55:05
    Aleš Ježek vykorčuľoval s pukom von z obranného pásma a nahodil ho po mantineli za Tomeka. Poprad sa už v týchto minútach viac bude určite sústrediť na defenzívu.
     
    53:58
    Strela Michala Romana od modrej čiary skončila na Corbeilovom betóne. Klimenta síce bol pri bránke, no vstával po páde a rýchlo sa nedokázal zapojiť do hry.
     
    53:10
    Abdul nahodil do útočného pásma pre Štraucha, ktorému sa však v rohu klziska nepodarilo vybojovať puk proti Hatalovi.
     
    52:20
    Jurík sa dostal do útočného pásma po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Jeho pokus skončil bezpečne na popradskom brankárovi.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 36. Brejčák (Štrauch, König), 45. Svitana (König, Štrauch), 61. Brejčák (Svitana) – 38. Švihálek (Konečný, Juraško), 59. Konečný (Holovič, Švihálek)


    HK Poprad: Corbeil (Kováč) – Brejčák (A), König, McDowell, Petran, Fabian (C), Dinda, Davydov, Krempaský – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Paločko, Heizer, Buc – Bondra, Paločko ml., Abdul – Miškovec, Ježek, Hvila
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Hatala, Kozák, Juraško (C), Roman, Andersons, Mikuš (A), Mazanec – Klimenta, Húževka, Tvrdoň – Konečný (A), Holovič, J. Jurík – Stupka, Švihálek, Rogoň – Dolinajec, Ondruš, Mendrej

    Rozhodčí: Lauff, Lokšík – Bogdaň, Jobbágy

    Diváci: 816
    ocianews.com