Büyükakcayová – Kvitová 0:2 (kon.) | Putincevová – Vondroušová 0:2 (kon.)
Al-Nabhaniová – Rybáriková 0:2 (kon.) | Strýcová – Krunićová 2:0 (kon.)
Görgesová – Šafářová 2:0 (kon.) | Garcíaová – Cibulková 2:1 (kon.)
konec
Caroline Garcíaová
Caroline Garcíaová
2
6 63 6  
Dominika Cibulková
Dominika Cibulková
1
3 7 0  
sk Úterý 13.02.2018, 18:38 • Centre Court • WTA Dauhá - Qatar TotalEnergies Open 2024 (tvrdý povrch)
Předzápasové kurzy
     
    Dominika Cibulková vlaňajšiu semifinálovú účasť v katarskej Dohe neobháji. Už v druhom kole jej vystavila stopku Caroline Garcíaová, ktorá až na koncovku druhého setu predviedla skvelý výkon. Po tom, čo stratila tajbrejk sa dokázala skoncentrovať a v rozhodujúcom dejstve uštedrila bývalej svetovej štvorke kanára. Slovenka doplatila na to, že druhým podaním nedokázala zatlačiť súperku a následne nevedela reagovať na jej víťazné údery. Caroline Garcíaová hrala výborne a myslím si, že v Dohe to môže dotiahnuť ďaleko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný športový večer. (20:44:29)
     
    Koniec zápasu
     
    6:0
    Je dobojované! Caroline Garcíaová ukončuje zápas vo veľkom štýle. Po slabšom druhom podaní Slovenky sa položila do forhendového úderu a víťazným returnom uštedrila Dominike Cibulkovej nepopulárneho kanára.
     
    40-0
    Dominika Cibulková posiela loptičku do autu a myslím si, že čoskoro budeme svedkami konca zápasu. Caroline Garcíaová má k dispozícii trojicu mečbalov.
     
    30-0
    Dominika Cibulková je zrelá na uterák. Caroline Garcíaová predviedla ďalší nechytateľný víťazný úder, tentokrát z forhendu. Loptička dopadla presne na bočnú čiaru.
     
    15-0
    Caroline Garcíaová opäť využila slabší druhý servis slovenskej súperky. Tentokrát zahrala víťazný úder z bekhendovej strany.
     
    5:0
    Po krátkej prestávke pôjde Dominika Cibulková podávať na udržanie v zápase. Rozhodujúce dejstvo je jasne v réžii Caroline Garcíaovej, čo potvrdzuje aj jej forhendový úder, ktorý ukončil piatu hru.
     
    40-0
    Caroline Garcíaová získava už ani neviem koľkú loptičku po sebe. Každopádne, má komfortnú pozíciu na to, aby potvrdila aj druhý získaný brejk.
     
    30-0
    Caroline Garcíaová zaznamenáva ďalšie eso. Tentokrát bola rýchlosť jej podania na hranici 170 km/h. V tomto smere jej Dominika Cibulková nevie konkurovať.
     
    15-0
    Francúzka naďalej podáva výborne. Piaty gem otvára priamym bodom, keď našu tenistku prekvapila podaním na stredovú čiaru.
     
    4:0
    Bohužiaľ, Dominika Cibulková ukončila štvrtý gem dvojchybou. Caroline Garcíaová je opäť v hernej pohode a vyzerá to tak, že pevným krokom smeruje za postupom do tretieho kola.
     
    40-0
    Dominika Cibulková netrafila priestor dvorca a dostáva sa do veľmi náročnej situácie. Caroline Garcíaová má tri šance na to, aby získala ďalší gem v rozhodujúcom sete.
     
    30-0
    Dominika Cibulková dopláca na slabšie druhé podanie. Aj tentokrát mohla Caroline Garcíaová okamžite útočiť a jej snaha sa prejavila na víťaznom bekhendovom údere.
     
    15-0
    Caroline Garcíaová bola agresívna už od returnu. Následne si prešla na sieť, čím trošku rozhodila našu hráčku. Následný pokus o obhodenie končí v tesnom aute.
     
    3:0
    Caroline Garcíaová potvrdzuje brejk z predošlého gemu a vedie už rozdielom troch hier. V závere práve skončeného gemu si pomohla ďalším priamym bodom z podania.
     
    40-15
    Škoda. Caroline Garcíaová išla na sieť nepripravená, ale na pokus o obhodenie dokázala reagovať. Ďalším víťazným volejom získava na svoju stranu dva gembaly.
     
    30-15
    Caroline Garcíaová si komplikuje cestu za potvrdením brejku jednoduchou chybou z forhendovej strany. Uvidíme, či ju to nebude ešte mrzieť.
     
    30-0
    Francúzka predviedla ďalšie vydarené podanie. Po ňom si okamžite prešla k sieti a výmenu ukončila precízne zahraným volejom k čiare.
     
    15-0
    Caroline Garcíaová podáva na potvrdenie brejku a začína parádne. Nebolo to síce eso, ale určite jej bohato postačí aj priamy bod zo servisu.
     
    2:0
    Dominika Cibulková posiela loptičku len do siete a je na nej badať obrovskú frustráciu. Naopak, Caroline Garcíaová získava cenný brejk v rozhodujúcom sete.
     
    40-30
    Dominika Cibulková opäť musela ísť cez druhé podanie a dopadlo to podobne. Caroline Garcíaová si víťazným forhendovým úderom vypracovala brejkbal.
     
    30-30
    Caroline Garcíaová boduje víťazným úderom priamo z returnu. Podanie slovenskej tenistky nebolo príliš razantné, na čo doplatila.
     
    15-30
    Caroline Garcíaová to teraz zbabrala. Dominika Cibulková jej po zlom údere poslala loptičku priamo na raketu, ale následný jej úder končí len v sieti.
     
    15-15
    Dominika Cibulková prerušuje sériu získaných loptičiek svojej súperky. Pekne sa položila do bekhendového úderu po čiare, čím zaskočila svetovú sedmičku.
     
    15-0
    Caroline Garcíaová začína lepšie aj druhý gem. Na sieť išla síce nie najlepšie pripravená, ale na obhodenie Slovenky reagovala skvelým volejom tesne za sieť.
     
    1:0
    Úder slovenskej tenistky bol príliš krátky. Caroline Garcíaová si nakročila do dvorca a víťazným úderom z bekhendu ukončuje úvodnú hru rozhodujúceho setu.
     
    40-15
    Dominika Cibulková sa ani teraz nedostala do výmeny, hoci Caroline Garcíaová išla len cez druhé podanie. Francúzka zadarmo získava dvojicu gembalov.
     
    30-15
    Dominika Cibulková posiela loptičku ďaleko za základnú čiaru. Bohužiaľ, takýmito chybami dostáva Francúzku späť do zápasu.
     
    15-15
    Dominika Cibulková mala na rakete aj druhý bod, no po zbytočnej chybe z forhendu ho daruje súperke. Caroline Garcíaová skutočne nevyzerá najlepšie a rýchly brejk by ju mohol zlomiť.
     
    0-15
    Rozhodujúci set otvára na podaní Caroline Garcíaová. Úvodná loptička ale smeruje na slovenskú stranu, pretože Francúzka z forhendovej strany trafila len do polovice siete.
     
    6:7
    Caroline Garcíaová mala druhý set vynikajúco rozbehnutý, bola dve loptičky od zisku celého zápasu, ale o postup bude musieť ešte tvrdo bojovať. Druhé dejstvo totiž ukončila dvojchybou, a tak smeruje do šatne za nerozhodného stavu.
     
    3-6
    Dominika Cibulková drží aj svoje druhé podanie a vypracovala si ďalšie tri šance na ukončenie setu. Tak verme, že tentokrát sa to už podarí.
     
    3-5
    Caroline Garcíaová výrazne pomáha svojej súperke úderom do siete. Podanie našej tenistky nebolo dostatočne razantné, no našťastie to Francúzka nevyužila.
     
    3-4
    Dominika Cibulková chybuje. Loptička skončila tesne za základnou čiarou, a tak sa komfortný náskok výrazne stenčil. Na podanie už smeruje bývala svetová štvorka.
     
    2-4
    Francúzska tenistka dramatizuje vývoj skrátenej hry bekhendovým víťazným úderom. Teraz bude nasledovať výmena strán, ktorá by mohla pomôcť narušiť jej rozbeh.
     
    1-4
    Dominika Cibulková mohla získať aj piaty bod, ale jej forhendový úder po čiare sa do kurtu nevošiel. Caroline Garcíaová získa prvú loptičku a teraz pôjde dvakrát podávať.
     
    0-4
    Bekhendovým víťazným úderom zvyšuje bratislavská rodáčka svoj náskok. S jej šancami na úspech v druhom dejstve to vyzerá viac než dobre.
     
    0-3
    Slovenská tenistka podobne ako včera získava v skrátenej hre úvodné tri body. Má to fantasticky rozohrané a momentálne je jasne lepšou hráčkou na dvorci.
     
    0-2
    Caroline Garcíaová posiela loptičku za základnú čiaru a zápas jej začína uchádzať pomedzi prsty. Dominika Cibulková získava na svoju stranu cenný minibrejk.
     
    0-1
    Dominika Cibulková začína dobre. Pomohla si výborným servisom z pravej strany. Caroline Garcíaová nasmerovala loptičku len do autu.
     
    6:6
    Dominika Cibulková ešte mohla upraviť skóre na zhodu, no volej pri sieti skončil v tesnom aute. Tajbrejk je tak realitou a jedným podaním ho otvorí práve zverenka Mateja Liptáka.
     
    A-40
    Ďalší setbal sa zatiaľ nekoná. Dominika Cibulková netrafila priestor dvorca, a tak putuje výhoda na stranu francúzskej tenistky.
     
    40-40
    To je škoda. Dominika Cibulková sa dostala do výmeny, bolo na nej vidno, že si to chce uhrať sama, ale jeden z jej úderov skončil mimo vymedzeného priestoru.
     
    40-A
    Naša tenistka predviedla ďalší víťazný úder a pomaličky smerujeme do tretieho setu. Dominika Cibulková má k dispozícii jednu setbalovú šancu.
     
    40-40
    Dominika Cibulková predviedla skvostný return. Forhendovým úderom nedala súperke šancu, a tak je dve loptičky od zisku druhého setu.
     
    40-30
    Skrátenú hru musíme ešte odložiť, pretože Caroline Garcíaová chybuje z forhendovej strany. Stále má však jednu šancu na ukončenie tohto gemu.
     
    40-15
    Dominika Cibulková poslala svoj return za základnú čiaru. To znamená, že sme veľmi blízko k tomu, aby sme prvýkrát vo vzájomných súbojoch boli svedkami tajbrejku.
     
    30-15
    Tentokrát to svetová sedmička zahrala krásne. Forhendovým úderom do protipohybu nedala súperke šancu a patrične sa z toho teší.
     
    15-15
    Po ese prichádza na strane Francúzky aj dvojchyba. No, Caroline Garcíaová nie je v najlepšom psychickom rozpoložení, čo by chcelo využiť.
     
    15-0
    Caroline Garcíaová sa počas prestávky skoncentrovala a začína vo veľkom štýle. Na konto si pripisuje ďalšie eso. Dominika Cibulková sa za loptičkou naťahovala márne.
     
    5:6
    Výborne. Dominika Cibulková čistou hrou drží svoje podanie a dostáva súperku pod tlak. Pred chvíľou podávala Caroline Garcíaová na víťazstvo, teraz ju čaká servis na udržanie v sete.
     
    0-40
    Bratislavská rodáčka má tri šance na to, aby otočila priebeh druhého setu. Chyby na strane Caroline Garcíaovej pribúdajú, čo teší určite všetkých tenisových fanúšikov na Slovensku.
     
    0-30
    Slovenská tenistka má teraz herne navrch. Caroline Garcíaová je zjavne rozladená a určite jej na pohode nepridal ani tento víťazný úder z dielne bývalej štvrtej hráčky sveta.
     
    0-15
    Dominika Cibulková poslala svoj forhend presne na základnú čiaru. Caroline Garcíaová si s tým nedokázala poradiť a jej následný úder končí v polovici siete.
     
    5:5
    Dominika Cibulková to dokázala a vyrovnáva skóre druhého setu. Caroline Garcíaová znervóznela a nevydareným úderom do siete stráca svoje podanie.
     
    30-40
    Dominika Cibulková dostáva veľkú šancu na to, aby sa vrátila do zápasu. Caroline Garcíaová nečisto trafila loptičku, a tak ju bejzbalovým spôsobom poslala do autu.
     
    30-30
    Snáď po prvýkrát sa Dominika Cibulková rozhodla zmeniť rytmus výmeny. Vynikajúco skrátila hru a hoci Caroline Garcíaová ešte loptičku dobehla, následne prichádza o tento fiftín.
     
    30-15
    Caroline Garcíaová zaznamenáva ďalšie nechytateľné podanie. Loptička spadla presne na bočnú čiaru, a tak je Francúzka dve vyhrané výmeny od postupu do ďalšieho kola.
     
    15-15
    To je škoda. Dominika Cibulková so šťastím poslala return na bočnú čiaru, udržala sa vo výmene, ale napokon ju zakončila bekhendovým úderom do siete.
     
    0-15
    Výborná obrana zo strany slovenskej hráčky. Dominika Cibulková sa udržala vo výmene a napokon sa dočkala až príliš dlhého úderu svojej súperky.
     
    5:4
    Dominika Cibulková drží svoje podanie, ale po krátkej prestávke ju čaká oveľa náročnejšia úloha. Pokiaľ sa chce udržať v dnešnom dueli, musí prelomiť servis Caroline Garcíaovej.
     
    15-40
    Francúzka chcela zahrať víťazný úder po čiare, no z bekhendovej strany minula vymedzený priestor. Dominika Cibulková má tak dvojicu gembalov.
     
    15-30
    Dominika Cibulková sa ujíma vedenia v tomto geme. Prvý servis tentokrát zafungoval výborne. Caroline Garcíaová nedokázala vrátiť loptičku na druhú stranu kurtu.
     
    15-15
    Teraz mala Slovenka šťastie. Caroline Garcíaová sa položila do returnu po druhom podaní, no namiesto víťazného úderu trafila len do polovice siete.
     
    15-0
    Slovenská tenistka nezačína dobre, pretože jej bekhendový úder skončil za základnou čiarou. Caroline Garcíaová je tak opäť bližšie k dnešnému triumfu.
     
    5:3
    Dominika Cibulková netrafila priestor dvorca, a tak sa dostáva do nezávideniahodnej situácie. Už o niekoľko sekúnd totiž pôjde podávať na udržanie v zápase.
     
    40-15
    Čistá hra z toho napokon nebude. Caroline Garcíaová síce protestovala voči zahláseniu autu čiarovým rozhodcom, no jastrabie oko jej nedalo za pravdu.
     
    40-0
    Caroline Garcíaová zaznamenáva druhé eso v tomto geme, a tak si veľmi ľahko vypracovala tri šance na to, aby odskočila súperke na rozdiel dvoch gemov.
     
    30-0
    Caroline Garcíaová výborne podáva. Na konto si pripisuje ďalšie eso, keď loptičku už po niekoľkýkrát presne prilepila o stredovú čiaru.
     
    15-0
    Dôležitú ôsmu hru lepšie začala hráčka na podaní. Dominika Cibulková totiž svoj return z náročnej pozície nasmerovala vedľa bočnej čiary.
     
    4:3
    Dominika Cibulková napokon drží svoje podanie a ešte má šancu na to, aby zdolala svoju francúzsku súperku. Caroline Garcíaovej záver gemu nevyšiel, keď dvakrát chybovala z forhendu.
     
    40-A
    Caroline Garcíaová sa snažila o agresívny forhendový úder, no ten sa do dvorca nevošiel. Dominika Cibulková má tak ďalšiu možnosť na to, aby si udržala svoje podanie.
     
    40-40
    Bohužiaľ, Dominika Cibulková svoju výhodu nevyužila. Jej forhendový úder končí niekoľko centimetrov v aute. Na svete je tak zhoda číslo tri.
     
    40-A
    Priamym bodom z podania získava výhodu slovenská tenistka. Zrejme netreba pripomínať, že ak chce Dominika Cibulková pomýšľať na výhru, musí tento gem získať.
     
    40-40
    Dominika Cibulková si pomohla dobrým servisom. Caroline Garcíaová s námahou vrátila loptičku na druhú stranu, no potom nedokázala reagovať na víťazný úder súperky.
     
    A-40
    Francúzka to zahrala fantasticky a zaslúžene získava výhodu na svoju stranu. Tentokrát sa zaskvela krásnym forhendovým úderom po čiare.
     
    40-40
    Siedmy gem bude pokračovať ďalej. Caroline Garcíaová sa o možnosť brejku pripravila sama, keď jeden z jej úderov skončil ďaleko za základnou čiarou.
     
    40-30
    Caroline Garcíaová získava na svoju stranu možno rozhodujúci brejkbal. Dominika Cibulková síce zahrala nepríjemný slajzovaný úder, no z druhej strany prišla nechytateľná odpoveď.
     
    30-30
    Dominika Cibulková chcela skrátiť hru z bekhendovej strany, no tento úmysel jej absolútne nevyšiel. Loptička spadla ešte na jej polovicu dvorca.
     
    15-30
    Ďalšia chyba z rakety 24-ročnej francúzskej tenistky. Dominika Cibulková tak otáča vývoj siedmeho gemu vo svoj prospech.
     
    15-15
    Francúzska tenistka chybuje. Na pomoc si zobrala aj jastrabie oko, no to ukázalo, že loptička z jej rakety skončila tesne za základnou čiarou.
     
    15-0
    Dominika Cibulková nezačína gem pri svojom podaní najlepšie, jej súperka hrá až príliš dobre. Slovenka z forhendu trafila len priestor určený na štvorhru.
     
    4:2
    Po hodine hry je Francúzka dva gemy od víťazstva. Caroline Garcíaová potvrdzuje brejk z predošlého gemu, keď sa na koniec šiesteho gemu zaskvela nechytateľným esom.
     
    40-30
    Caroline Garcíaová nenechala nič na náhodu. Aktívnou hrou súperku dostala do defenzívy a donútila ju chybovať. Francúzka tak má k dispozícii jeden gembal.
     
    30-30
    Stav prebiehajúceho gemu je opäť vyrovnaný. Caroline Garcíaová sa nevyvarovala zbytočnej chyby, a tak má Dominika Cibulková šancu dostať sa k brejkbalu.
     
    30-15
    Bohužiaľ, Dominika Cibulková moje slová nepotvrdila. Z forhendovej strany posiela loptičku za základnú čiaru, a tak nedostáva svoju súperku pod väčší tlak.
     
    15-15
    Následne francúzska tenistka chybuje, a tak je stav šiesteho gemu opäť vyrovnaný. Verme, že aj takýto získaný bod Dominiku Cibulkovú nakopne k lepšiemu výkonu.
     
    15-0
    Caroline Garcíaová je výbornou hráčkou do štvorhry, to je zrejme každému jasné. Teraz ukázala svoje kvality, keď pri sieti zahrala fantastický volej.
     
    3:2
    Dvojchyba! Dominika Cibulková daruje 24-ročnej francúzskej tenistke ďalší brejk. Caroline Garcíaová ide do opätovného vedenia a počas prestávky si zavolala na krátku debatu aj svojho trénera Louisa Paula Garciu.
     
    40-15
    Skvelá hra od svetovej sedmičky. Caroline Garcíaová bola vo výmene jasne lepšia, Dominika Cibulková sa prakticky iba bránila a napokon pustila súperku k víťaznému voleju.
     
    30-15
    Tri brejkbaly francúzska tenistka našťastie mať nebude. O túto možnosť sa pripravila sama, keď z bekhendovej strany nasmerovala loptičku len do siete.
     
    30-0
    Slovenka chcela zatlačiť svoju súperku forhendovým úderom, no ten končí len v sieti. Dominika Cibulková sa tak dostáva na podaní do nemalých problémov.
     
    15-0
    Dominika Cibulková zahrala jeden kratší úder a Caroline Garcíaová to hneď využila. Forhendovým úderom nedala našej tenistke šancu a ide do tesného vedenia v piatej hre.
     
    2:2
    Po dlhšej dobe sme videli úplne nevydarený gem zo strany francúzskej hráčky. Caroline Garcíaová spravila priveľa nevynútených chýb, a tak prichádza o náskok, ktorý získala v úvode setu.
     
    15-40
    Slovenská tenistka sa predsa len dostáva k brejkbalovým šanciam. Caroline Garcíaová nezvládla svoj bekhendový úder, a tak bude čeliť hrozbe straty svojho podania.
     
    15-30
    Aký je to rozdiel, keď Caroline Garcíaová trafí prvé podanie. Tentokrát sa tak stalo a return Dominiky Cibulkovej z náročnej pozície skončil ďaleko v aute.
     
    0-30
    Slovenka má veľkú šancu dostať sa k brejkbalom. Caroline Garcíaová opäť netrafila prvé podanie a následne z bekhendu poslala loptičku len do siete.
     
    0-15
    Výborný return predviedla naša tenistka. Caroline Garcíaová si musela odstúpiť, no v pohybe poslala svoj následný forhendový úder niekoľko centimetrov za základnú čiaru.
     
    2:1
    Dominika Cibulková už ďalšie komplikácie na servise nedopustila. Pomohla jej však aj Caroline Garcíaová, ktorá z forhendovej strany prestrelila kurt. Francúzka má však stále k dobru jeden brejk.
     
    15-40
    Čistá hra z toho napokon nebude. Caroline Garcíaová sa trafila do returnu, následne diktovala tempo výmeny a donútila bratislavskú rodáčku chybovať.
     
    0-40
    Caroline Garcíaová akoby sa trošku v tomto geme šetrila. Po dvoch priamych bodoch posiela loptičku do autu, a tak daruje súperke gembaly.
     
    0-30
    Druhý ľahký bod získava slovenská tenistka. Takto keby jej fungovalo podanie po celý čas, určite by sa výsledkovo zápas vyvíjal inak.
     
    0-15
    Dominika Cibulková sa konečne trafila do svojho podania. Caroline Garcíaová následne posiela loptičku tesne za základnú čiaru.
     
    2:0
    Caroline Garcíaová nemala na servise žiadne problémy. V poslednej výmene práve skončeného gemu si počkala na chybu súperky. Dominika Cibulková posiela loptičku len do siete.
     
    40-0
    Parádny výkon francúzskej tenistky potvrdzuje aj jej ďalšie eso. Caroline Garcíaová má tak tri možnosti na to, aby získala piaty gem po sebe.
     
    30-0
    Caroline Garcíaová podáva na potvrdenie brejku a zatiaľ si vedie na výbornú. Dominika Cibulková sa vôbec nevie dostať k svojej agresívnej hre.
     
    15-0
    Základom úspechu francúzskej hráčky bol opäť kvalitný servis. Po ňom sa dostala do prevahy a výmenu ukončila rutinným volejom na sieti.
     
    1:0
    Bohužiaľ, Dominiku Cibulkovú nepodržalo prvé podanie. Po tom druhom mala Caroline Garcíaová uľahčenú prácu a víťazným forhendom tretíkrát v zápase získava brejk.
     
    40-30
    Športovo musíme uznať, že Caroline Garcíaová hrá dnes vynikajúci tenis. Forhendovým víťazným úderom nedala súperke šancu a získava na svoju stranu brejkbalovú šancu.
     
    30-30
    Dominika Cibulková chcela zahrať súperke do protipohybu, no tento úmysel jej vôbec nevyšiel. Loptička z jej bekhendu skončila ďaleko za základnou čiarou.
     
    15-30
    Dominika Cibulková sa aj pred zrakom svojej matky dostáva do opätovného vedenia. Agresívnym forhendom dostala súperku pod tlak a donútila ju chybovať.
     
    15-15
    Škoda, prvé podanie našej tenistky bolo tesné a možno Dominika Cibulková mohla skúsiť jastrabie oko. Menšia pauza jej neprospela, o čom svedčí jej prvá dvojchyba.
     
    0-15
    Druhý set začala na podaní Dominika Cibulková a konečne prerušuje sériu získaných loptičiek svojej súperky. Zaskvela sa totiž krásnym forhendovým winnerom po čiare.
     
    6:3
    Caroline Garcíaová to zvládla na jednotku s hviezdičkou. Na druhú stranu dvorca poslala mimoriadne razantný servis, s ktorým Dominika Cibulková nemohla nič robiť. Prvý set je tak minulosťou a naša tenistka bude musieť doháňať manko.
     
    40-0
    Dominika Cibulková posiela loptičku do siete, a tak stráca po prestávke siedmu loptičku za sebou. Caroline Garcíaová má tri šance na to, aby ukončila prvé dejstvo vo svoj prospech.
     
    30-0
    Francúzka si pomáha priamym bodom z podania. Dominika Cibulková posiela loptičku za základnú čiaru, a tak sa jej vidina zisk prvého setu pomaly rozplýva.
     
    15-0
    Caroline Garcíaová pokračuje vo výbornom výkone. Deviaty gem, ktorý môže byť posledným v úvodnom sete, začína svojim štvrtým nechytateľným servisom.
     
    5:3
    Skvelý gem predviedla na príjme svetová hráčka číslo sedem. Čistou hrou získava podanie súperky a pôjde podávať na víťazstvo v prvom sete. V tomto geme zahrala štyri víťazné údery.
     
    40-0
    Caroline Garcíaová predviedla tretí skvelý return za sebou. Dominika Cibulková s námahou dostala loptičku na druhú stranu dvorca, ale následne už nezachytila ďalší úder Francúzky.
     
    30-0
    Slovenská tenistka musela ísť do výmeny len cez druhé podanie, čo sa jej stalo osudným. Caroline Garcíaová sa oprela do returnu a zaznamenala forhendový víťazný úder.
     
    15-0
    Dominika Cibulková podáva s novými loptičkami, no tie jej šťastie zatiaľ nepriniesli. Caroline Garcíaová si pomohla dobrým returnom a následne poslala loptičku do otvoreného priestoru.
     
    4:3
    Caroline Garcíaová mala problémy, čelila brejkbalu, ale napokon to všetko zvládla. Dominika Cibulková forhendovou chybou ukončuje siedmy gem a po prestávke pôjde podávať za nepriaznivého stavu.
     
    A-40
    Francúzska hráčka si správne zobrala na pomoc jastrabie oko. Jej podanie spadlo presne na čiaru, a tak bude mať možnosť ukončiť tento gem vo svoj prospech.
     
    40-40
    Caroline Garcíaová zahrala v dôležitom momente svoje tretie eso, čím vymazáva brejkbal bývalej finalistky Australian Open. Siedmy gem tak bude pokračovať zhodou.
     
    30-40
    Dominika Cibulková predsa len získava výhodu na svoju stranu. Opäť jej k tomu výrazne pomohla Francúzka, ktorá poslala loptičku len do siete.
     
    30-30
    Caroline Garcíaová vyrovnáva skóre gemu pri jej podaní. Z ľavej strany jej podanie vyšlo priam dokonale. Dominika Cibulková nemala najmenšiu šancu vrátiť loptičku na druhú stranu dvorca.
     
    15-30
    To je škoda. Dominika Cibulková sa dostala do výmeny, mohla získať trojicu brejkbalových šancí, ale namiesto toho posiela jeden zo svojich úderov do autu.
     
    0-30
    Dobrá séria slovenskej tenistky pokračuje ďalej. Tentokrát Bratislavčanka ukázala v plnej kráse svoj bekhend po čiare, ktorým nedala šancu francúzskej súperke.
     
    0-15
    Caroline Garcíaová je teraz v menšom hernom útlme. Loptička z jej rakety končí mimo vymedzeného priestoru, a tak získava Dominika Cibulková štvrtý fiftín za sebou.
     
    3:3
    Caroline Garcíaová posiela loptičku do autu, a tak je stav prvého setu opäť vyrovnaný. Francúzka mala šance, no Dominika Cibulková v tom najlepšom čase vytiahla kvalitný servis i forhend.
     
    40-A
    Dominika Cibulková má šancu ukončiť gem vo svoj prospech. Forhendovým úderom po čiare si pripravila pozíciu a následne zahrala pre ňu rutinný víťazný úder.
     
    40-40
    Výborne! Dominike Cibulkovej v pravom momente zafungovalo prvé podanie. Caroline Garcíaová nevrátila loptičku na druhú stranu, a tak budeme svedkami prvej zhody zápasu.
     
    40-30
    Dominika Cibulková posiela loptičku len za základnú čiaru, a tak má Caroline Garcíaová šancu na zisk tretieho brejku v rade. Dúfajme, že Slovenka dokáže brejkbal odvrátiť.
     
    30-30
    Tento gem je zatiaľ najmä v znamení nevynútených chýb. Teraz doplatila na svoju aktivitu Caroline Garcíaová, keď poslala loptičku do priestoru určeného pre štvorhru.
     
    30-15
    Caroline Garcíaová sa príliš nenadrela na to, aby otočila vývoj tohto gemu. Slovenská hráčka jej pomáha ďalším úderom, ktorý zastavila páska.
     
    15-15
    Bratislavčanka vracia svojej súperke požičané. Aj ona trafila iba sieť z pomerne ľahkej pozície. Snáď takýchto chýb bude v podaní slovenskej tenisovej dvojky čo najmenej.
     
    0-15
    Dominika Cibulková začína šiestu hru priamym bodom z podania. Servis na stred dvorca síce nebol úplne razantný, no Caroline Garcíaová nasmerovala svoj return iba do siete.
     
    3:2
    Slovenská tenistka bola spočiatku výmeny pod tlakom, no výborne sa dokázala ubrániť. Následne si trpezlivo počkala na chybu Caroline Garcíaovej, a tak získava prvýkrát podanie svetovej sedmičky.
     
    15-40
    Caroline Garcíaová reaguje na prvý brejkbal súperky tým najlepším možným spôsobom. Na konto si pripisuje druhé eso, opäť po podaní smerujúcom na stredovú čiaru.
     
    0-40
    Dominika Cibulková má tri šance na to, aby si zobrala stratené podanie späť. Caroline Garcíaovej tento gem vôbec nevychádza a zaznamenáva ďalšiu nevynútenú chybu.
     
    0-30
    Dominika Cibulková mala teraz aj trošku šťastie, keď jej prvý pokus o obhodenie tečovala páska. Caroline Garcíaová bola nútená ísť na sieť, kde už po druhý raz neuspela.
     
    0-15
    Caroline Garcíaová podáva na potvrdenie brejku z predošlého gemu, ale nezačína dobre. Jej forhendový úder sa do kurtu nevošiel, a tak prvý fiftín putuje na konto bratislavskej rodáčky.
     
    3:1
    Dominika Cibulková musela ísť do výmeny len cez druhé podanie. To bolo kvalitné, no Caroline Garcíaová zahrala skvelý return. Loptička spadla na bočnú čiaru, a tak sa Francúzka dostáva do vedenia o dva gemy.
     
    40-30
    Prvú hrozbu straty podania naša tenistka odvrátila. Po dobrom servise prešla do útoku a svojim typickým razantným forhendovým úderom nedala 24-ročnej Francúzke šancu.
     
    40-15
    Dominika Cibulková sa dostáva do prvých problémov. Caroline Garcíaová si pripisuje na konto ďalší víťazný úder, a tak má dve šance na to, aby získala prvý brejk v zápase.
     
    30-15
    Caroline Garcíaová bola vo výmene jednoznačne lepšia. Diktovala jej tempo, dostala Slovenku pod tlak a napokon ju ukončila výborným volejom k bočnej čiare.
     
    15-15
    Po víťaznom údere sa Dominika Cibulková nevyvarovala nevynútenej chyby. Bekhendový úder skončil len v sieti, a tak je gem pri podaní slovenskej tenistky vyrovnaný.
     
    0-15
    Štvrtý gem prvého setu začala Slovenka skvostne. Caroline Garcíaová sa ju snažila prekvapiť nábehom na sieť, ale Dominika Cibulková si to všimla a pekne ju obhodila z bekhendovej strany.
     
    2:1
    Slovenská tenistka predviedla veľmi dobrý return. Následne získala prevahu, no podobne ako pred pár sekundami chybovala z forhendu. Caroline Garcíaová tak ide pomerne ľahko do vedenia o jeden gem.
     
    40-0
    Dominika Cibulková sa tentokrát síce dostala do výmeny, no ukončila ju nevynútenou chybou zo svojho silnejšieho forhendu. Caroline Garcíaová tak má výborne našliapnuté k čistej hre.
     
    30-0
    Francúzska tenistka si pomáha ďalším priamym bodom z podania. Vyzerá to tak, že aj po druhý raz v zápase získa svoj servis bez väčších problémov.
     
    15-0
    Caroline Garcíaová začína svoj gem na podaní veľmi dobre. Prvé podanie malo výborné parametre a aj preto Dominika Cibulková nasmerovala svoj return len za základnú čiaru.
     
    1:1
    Ani teraz Slovenke prvé podanie nepadlo, no napriek tomu sa druhá hra končí. Dominika Cibulková agresívnym forhendom dostala Francúzku do úzkych a jej defenzívny úder skončil v sieti.
     
    30-40
    Dominika Cibulková musela ísť do výmeny len cez druhé podanie, čo sa okamžite prejavilo. Caroline Garcíaová bola aktívnejšia, prešla si na sieť a výmenu zakončila víťazným volejom.
     
    15-40
    Opäť sme boli svedkami dlhšej výmeny s úspešným koncom pre Slovenku. Dominika Cibulková prilepila svoj bekhendový úder o bočnú čiaru a získava na svoju stranu dvojicu gembalov.
     
    15-30
    Slovenskej tenistke teraz zafungovalo prvé podanie. Caroline Garcíaová nedokázala dostatočne reagovať a svoj return poslala iba do siete. Dominika Cibulková je tak v opätovnom vedení.
     
    15-15
    Caroline Garcíaová sa pekne položila do svojho bekhendového úderu. Využila slabšie druhé podanie súperky a vyrovnáva skóre v prebiehajúcom geme.
     
    0-15
    Dominika Cibulková bola na úvod druhej hry trpezlivejšia. Dobre sa bránila aktivite aktuálnej svetovej sedmičky a napokon sa dočkala jej úderu len do polovice siete.
     
    1:0
    Francúzska hráčka sa dostáva do tesného vedenia. Po dobrom podaní využila kratší úder našej hráčky a ďalším bekhendovým víťazným úderom po čiare ukončuje dianie v úvodnom geme.
     
    40-15
    Caroline Garcíaová má dve šance na to, aby ukončila prvú hru zápasu. Na jej konto pripíšeme aj prvý víťazný úder, keďže bekhendom zaskočila bývalú svetovú štvorku.
     
    30-15
    Francúzska tenistka predviedla ďalšie výborné podanie. Eso z toho síce nie je, ale určite jej postačí aj priamy bod. Dominika Cibulková totiž poslala svoj return iba do siete.
     
    15-15
    Caroline Garcíaová napravuje svoje predošlé zaváhanie. Servisom na stred dvorca prekvapila slovenskú tenistku, a tak zaznamenáva prvé eso dnešného stretnutia.
     
    0-15
    Žreb pred začiatkom dnešného duelu vyhrala Caroline Garcíaová a vybrala si servis. V úvodnej výmene ale posiela loptičku za základnú čiaru, čím daruje bod našej hráčke.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z tenisového turnaja kategórie WTA Premier, ktorý v týchto dňoch hostí katarská Doha. Dnešný program ukončí súboj Dominiky Cibulkovej, ktorú čaká veľmi náročná prekážka v podobe Caroline Garcíaovej.

    CAROLINE GARCÍAOVÁ

    Caroline Garcíaová je aktuálne najvyššie postavenou Francúzkou na okruhu WTA. Patrí jej vynikajúce siedme miesto so ziskom takmer 4500 bodov. Do novej sezóny vstúpila trošku rozpačito. Štvrté kolo z Australian Open je určite pozitívny výsledok, no skoré vypadnutia v Brisbane a Petrohrade určite neboli v pláne. U protinožcov dokonca skrečovala zápas s krajankou Alizé Cornetovou, pretože ju sužovala bolesť v bedrovej oblasti. Počas víkendu sa podobne ako Dominika Cibulková nepredstavila v Pohári federácie a sústredila sa na individuálne výkony. V Dohe obhajuje osemfinále spred roka, keď zdolala Madison Brengleovú a nestačila na Karolínu Plíškovú. Držiteľka piatich turnajových titulov počas tejto sezóny vyhrala iba 61% loptičiek po svojom podaní. Dokáže však útočiť po druhom servise súperky, na čo si naša hráčka musí dávať pozor.

    DOMINIKA CIBULKOVÁ

    Pre Dominiku Cibulkovú bol minulý rok z pohľadu tenisových výsledkov neúspešný. Stratila veľké množstvo bodov, a tak klesla až na 30. pozíciu rebríčka. Po nevydarenom Australian Open si mohla napraviť reputáciu v Petrohrade, ale už v druhom kole sa v zápase s Kristinou Mladenovićovou porazila prakticky sama. Príliš veľa chybovala, a tak umožnila Francúzke prerušiť sériu pätnástich prehier. V Dohe odohrala svoje prvé stretnutie už včera, keď jej protivníčkou bola Anastasia Pavľučenkovová. Zápas trval takmer dve hodiny, no 28-ročná Slovenka ho vyhrala po setoch 7:6, 6:4. Skúsenú súperku pustila len k štyrom brejkbalom, čo svedčí o dobrom výkone na podaní. Z vlaňajška obhajuje semifinálovú účasť, keď podobne ako jej dnešná súperka nestačila na Karolínu Plíškovú. S Caroline Garcíaovou má bilanciu 1:1, no posledný zápas v čínskom Wuchane prehrala.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Kováčik

    Čas utkání: 1:54

    3. set: 0:18

    Garcíaová Cibulková
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    23 93 67 4
    Nejdelší série získaných bodů
    13 13 7 2
    Setboly
    1 2 2 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:07 0:45 0:42 0:05
    Esa **
    0 10 0 0
    Dvojchyby **
    1 3 3 1
    Udržená podání
    3 / 3
    100 %
    11 / 14
    79 %
    6 / 12
    50 %
    0 / 2
    0 %
    Odvrácené brejkboly
    0 / 0
    0 %
    3 / 6
    50 %
    4 / 11
    36 %
    0 / 3
    0 %
    Body při vlastním podání
    12 / 14
    86 %
    53 / 81
    65 %
    39 / 79
    49 %
    2 / 13
    15 %
    Body po 1. podání *
    39 / 52
    75 %
    31 / 55
    56 %
    Body po 2. podání *
    14 / 29
    48 %
    8 / 25
    32 %
    Úspěšnost 1. podání *
    52 / 81
    64 %
    55 / 80
    69 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 3
    67 %
    6 / 11
    55 %
    3 / 6
    50 %
    0 / 0
    0 %
    Body při soupeřově podání
    11 / 13
    85 %
    40 / 79
    51 %
    28 / 81
    35 %
    2 / 14
    14 %
    Body po příjmu 1. podání *
    24 / 55
    44 %
    13 / 52
    25 %
    Body po příjmu 2. podání *
    17 / 25
    68 %
    15 / 29
    52 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Caroline Garcíaová
    Stát: Francie
    Datum narození: 16.10.1993
    Věk: 30 let
    Držení: pravák
    Výška: 177 cm
    Váha: 61 kg

    Dominika Cibulková
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 06.05.1989
    Věk: 34 let
    Držení: pravák
    Výška: 160 cm
    Váha: 58 kg
    Tom Sweeney (AUS)
    thejrc.org