Boston – Calgary 5:2 (kon.) | Buffalo – Tampa 5:3 (kon.) | NY Islanders – Columbus 1:4 (kon.)
Philadelphia – New Jersey 4:5 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Ottawa 6:3 (kon.) | Carolina – Los Angeles 7:3 (kon.)
Detroit – Anaheim 2:1 (kon.) | Nashville – St. Louis 4:3 (po pr.) | Minnesota – NY Rangers 3:2 (kon.)
Winnipeg – Washington 4:3 (po pr.) | Vegas – Chicago 5:2 (kon.) | San Jose – Arizona 1:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Ottawa Senators
Středa 14.02.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:36
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Ian Cole – 2 min., hákování).
     
    59:36
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Max McCormick – 2 min., bitka).
    58:55 Zach ASTON-REESE - 6:3
     
    58:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A výhra domácí celku je třikrát podtržena! ZACH ASTON-REESE si připisuje druhý zásah v tomto utkání, z levé strany k němu přišla přihrávka stačilo už mu jen trefit odkrytou branku, což nebyl problém. Asistence: Brian Dumoulin, Sidney Crosby.
     
    58:12
    Hosté se rozhodli pro hru bez brankáře!
    54:21 Matt DUCHENE - 5:3
     
    54:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa se prosazuje a již podruhé snižuje na rozdíl dvou branek! Hosté se dokázali prosadit v přesilové hře, vůbec v první v utkání! MATT DUCHENE z levé strany napřáhl k opravdu razantní střele a propálil naprosto vše, co mu stálo v cestě. Brankář Murray měl špatný výhled a nedokázal reagovat. Asistence: Mike Hoffman, Erik Karlsson.
     
    54:00
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bryan Rust – 2 min., držení).
     
    51:47
    Sidney Crosby se pyšnil hodně pohlednou individuální akcí, na jejichž konci mohla být klidně branka, jeho střelu bekhendem ale dokázal Anderson zlikvidovat!
    50:04 Sidney CROSBY - 5:2
     
    50:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    První pohledná kombinace v třetí třetině a je z toho branka pro domácí celek! KRIS LETANG dnes nebyl moc vidět, ale zčista jasna se objevil před brankářem a dokázal kotouč dorazit z bezprostřední blízkosti pod horní tyčku. Asistence: Brian Dumoulin, Sidney Crosby.
    37:19 Colin WHITE - 4:2
     
    37:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté se nevzdávají a snížují na rozdíl dvou branek. Ottawa měla opět více ze hryv v posledních minutách. COLIN WHITE stál před brankářem a čekal na přihrávku, puk se k němu nakonec dostal a tento útočník usměrnil svou ránu mezi betony Murrayho. Asistence: Max McCormick, Tom Pyatt.
     
    36:47
    Matt Murray opět zasahuje, tento brankář má v poslední době opravdu skvělou formu, ale tenotokrát mu hodně pomohla pravá tyč, kterou napálil Zack Smith!
     
    31:22
    Střídání v týmu Ottawa Senators: ze hřiště odchází Mike Condon, přichází Craig Anderson.
    31:22 Zach ASTON-REESE - 4:1
     
    31:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Gólostroj ne a ne se zastavit, to je ale produktivita! Na této brance se ale pořádně podepsal brankář Mike Condon. Z levé strany se na něho řítil ZACH ASTON-REESE a poslal ránu mezi betony, jeho pokus ale nebyl tak razantní, i přesto si prošel za brankářové záda. Asistence: Sidney Crosby, Conor Sheary.
    30:01 Jevgenij MALKIN - 3:1
     
    30:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Známé přísloví se opět naplnilo a domácí se tak ujímají dvoubrankového vedení! Carl Hagelin dokázal dokonale zmást brankáře a poté naservíroval kotouč JEVGENIJ MALKINOVI, který poslal z levé strany bekhendem puk do odkryté svatyně, pohledná akce. Asistence: Carl Hagelin, Justin Schultz.
     
    28:30
    Úžásný zákrok Murrayho, který drží vedení Pittssburghu! Zack Smith se na něho z pravé strany vrhl naprosto osamocen a mohl si prakticky vybrat, kam pošle kotouč. Domácí brankář ale předvedl nádherný reflex lapačkou!
    25:10 Jake GUENTZEL - 2:1
     
    25:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh se ale dokázal velice rychle vzpamatovat a na vyrovnání dokonale odpovídá! JAKE GUENTZEL má dneska zřejmě šťastný den, opět byl přesně tam, kde se požadovalo a dokázal dorazit z bezprostřední blízkosti kotouč až do levého dolního rohu branky, připsal si tak druhou branku v utkání. Asistence: Phil Kessel, Kris Letang.
    24:18 Derick BRASSARD - 1:1
     
    24:18
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Aktivita se vyplatila a je vyrovnáno, nutno podoktnout, že zcela zasluženě. To byla čistá rána od DERICKA BRASSARDA z levé strany, jeho pokus přesně zamířil pod horní tyčku branky, Murray nedokázal včas reagovat. Asistence: Mark Stone, Mark Borowiecki.
    04:07 Jake GUENTZEL - 1:0
     
    04:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    První nebezpečná situace = první branka utkání! Pittsburgh využívá přesilovou hru. JAKE GUENTZEL stál přesně tam, kde měl a dokázal tečovat střelu od modré čáry, hostující brankář byl sice připraven, ale na změnu trajektorie mohl těžko reagovat. Asistence: Justin Schultz, Jevgenij Malkin.
     
    03:26
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mike Hoffman – 2 min., hákování).

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 5. Guentzel (J. Schultz, Malkin), 26. Guentzel (Kessel, Letang), 31. Malkin (Hagelin, J. Schultz), 32. Aston-Reese (Crosby, Sheary), 51. Letang (Dumoulin, Crosby), 59. Aston-Reese (Dumoulin, Crosby) – 25. Brassard (Mark Stone, Borowiecki), 38. White (M. McCormick, Pyatt), 55. Duchene (Hoffman, E. Karlsson)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry (A)) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Oleksiak, Cole – Rust, Crosby (C), Simon – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Sheary, Sheahan, Aston-Reese – Reaves, Rowney, Guentzel.
    Ottawa Senators: Condon (32. C. Anderson (C)) – E. Karlsson (C), Oduya, Ceci, Phaneuf, Chabot, Borowiecki – White, Duchene, Hoffman – Mark Stone, Brassard, Z. Smith (A) – Pyatt, Pageau (A), Dzingel – DiDomenico, M. McCormick, Pääjärvi.

    Rozhodčí: L´Ecuyer, McCauley – Devorski, Gibbs
    thejrc.org