Boston – Calgary 5:2 (kon.) | Buffalo – Tampa 5:3 (kon.) | NY Islanders – Columbus 1:4 (kon.)
Philadelphia – New Jersey 4:5 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Ottawa 6:3 (kon.) | Carolina – Los Angeles 7:3 (kon.)
Detroit – Anaheim 2:1 (kon.) | Nashville – St. Louis 4:3 (po pr.) | Minnesota – NY Rangers 3:2 (kon.)
Winnipeg – Washington 4:3 (po pr.) | Vegas – Chicago 5:2 (kon.) | San Jose – Arizona 1:2 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:2 (3:1, 0:1, 0:0)
New York Rangers
Středa 14.02.2018, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z NHL mezi Minnesotou Wilda New Yorkem Rangers. Duel startuje 2 hodiny po půlnoci.
     
    New York Rangers

    Slavný celek z New Yorku letos neprožívá dobrou sezónu. Rangers v šestapadesáti duelech nasbírali jen padesát devět bodů a patří jim až jedenáctá pozice ve Východní konferenci. Na kluzištích soupeřů navíc Rangers patří mezi úplně nejhorší celky v soutěži. Mimo svou halu získali jen dvacet bodů. Poslední dva zápasy ale dokázali vyhrát. Naposledy zvítězili 3:1 na ledě Winnipegu. Hostující trenér má ale početnou marodku. Dnes mu budou chybět Kampfer, Kreider, Shattenkirk i Staal.
     
    Minnesota Wild

    Minnesota je na tom o něco lépe. V letošním ročníku sehrála padesát pět utkání, ve kterých vybojovala šedesát šest bodů a zatím jí patří sedmí pozice Západní konference. Na domácím ledě je ale nejlepším celkem na západě. V posledním utkání na svém ledě porazila 3:0 Chicago. Domácí trenér dnes bude postrádat zraněného Brodina. Nejproduktivnějším hráčem Wild je Eric Staal.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je zvykem, začne dnešní duel o několik minut později.
     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Minnesota bude hrát v zeleném, zatímco Rangers přijeli v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Minnesota uspěla na úvodním vhazování a ihned se tlačila do útoku. Eric Staal nahodil puk do útočného pásma, kde nebyl nikdo v zeleném dresu.
     
    00:35
    Nino Niederreiter uspěl v přetlačované v rohu obranného pásma. Domácí hokejista chtěl puk vyvézt po mantinelu, ale obránce Rangers jej zastavil.
     
    01:06
    Kevin Hayes si sjížděl na prudkou přihrávku před branku Minnesoty, jenže špičkou čepele na pobídku naslepo nedosáhl. Minnesota může uklidnit hru.
     
    01:38
    Zach Parise si sjel na prudké nahození do útočného pásma, ale obrana Rangers se stačila srovnat a domácí střelec se do zakončení nedostal.
     
    02:10
    Matt Cullen protečoval puk do útočného pásma, ale nikdo v zeleném za jeho pobídkou nespěchal. Oba týmy posílají na led čerstvé síly.
     
    02:40
    Dumba nahodil puk po mantinelu do útočného pásma. Marcus Foligno dotíral na statickou obranu Rangers, ale nikdo v zeleném mu nepřišel pomoci.
     
    03:09
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Minnesota se dostává do vedení! Hra se nakonec přerušuje až po brance! ERIC STAAL vypíchl soupeři puk na červené čáře, vjel s pukem do útočného pásma a přečíslení dvou proti jednomu zakončil nechytatelnou střelou! Bez asistence.
    03:09 Eric STAAL - 1:0
     
    04:10
    Minnesota nadále pokračuje v aktivní hře. Mikko Koivu bojoval o puk před brankou Henrika Lundqvista, ale obrana Rangers tentokrát obětavě zasáhla.
     
    04:34
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A je tady další branka domácího celku! Znovu se vše urodilo po chybě v rozehrávce. Rick Nash dlouho otálel, skvěle jej forčekoval ZACH PARISE, který puk doslova protlačil mezírku mezi betonem a pravou tyčí! Bez asistence.
    04:34 Zach PARISE - 2:0
     
    05:10
    Henrik Lundqvist se tentokrát skvěle roztáhl v brankovišti a zastavil další šanci Minnesoty! Domácí celek přesto zůstává u kotouče.
     
    06:06
    Joel Eriksson Ek spěchal za pukem do útočného pásma, ale na modré čáře se mu skvěle postavil obránce, který jej skvělou hrou tělem vytlačil.
     
    06:10
    Joel Eriksson Ek projel s pukem až na modrou čáru, odkud vyslal svižnou střelu zápěstím, jenže Henrik Lundqvist vytáhl nádherný zásah lapačkou!
     
    06:17
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak to je gólostroj! Minnesota svého soupeře v úvodu utkání doslova drtí! MARCUS dostal bekhendovou přihrávku na levý kruh a pohotově zakončil. Jeho povedená střela se zastavila až pod břevnem! Asistence: Daniel Winnik, Joel Eriksson Ek.
    06:17 Marcus FOLIGNO - 3:0
     
    07:20
    Nino Niederreiter nedokázal vyhodit puk ven z obranného pásma. Hokejisté Rangers se snaží vytvořit si šanci, ale obrana Wild pracuje na jedničku.
     
    07:29
    Rangers si zahrají první přesilovku dnešního utkání. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě dostává domácí střídačka.
     
    08:01
    Dubnyk musel vytáhnout první složitější zákrok. Zibanejad střílel od modré čáry, nicméně domácí brankář si našel skulinku a schoval puk do lapačky.
     
    08:33
    Mats Zuccarello dostal krásnou přihrávku na modrou čáru a pohotově zakončil. Norský útočník střílel příklepem na zadní tyč, jenže minul branku.
     
    08:50
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a snižují! JOHN GILMOUR dostal pěknou přihrávku na modrou čáru, okamžitě se opřel do střely a dělovkou pod břevno si připsal svůj první zásah v NHL! Asistence: Anthony DeAngelo, Kevin Hayes.
    08:50 John GILMOUR - 3:1
     
    09:20
    Lundqvist musel ven z branky. Hostující brankář zastavil prudké nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou od vlastní klece.
     
    10:00
    Tentokrát už Henrik Lundqvist musel zasahovat. Švédský brankář si poradil s nahozením od modré čáry a schoval puk do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    10:18
    Mats Zuccarello z otočky přihrál před branku Minnesoty, jenže nikdo z hráčů v bílých dresech jeho pobídku nepochopil a puk propadl do rohu třetiny.
     
    11:06
    Mohlo být sníženo! Dubnyk podcenil odraz kotouče od jedné z hokejek a puk projel pod jeho tělem. Minnesotu nakonec zachránila až branková konstrukce!
     
    11:20
    Ryan Suter dojel nahození za branku domácího celku a raději rozehrál přihrávkou po mantinelu. Jason Zucker za jeho přihrávkou spěchal, jenže puk získali hráči Rangers.
     
    12:06
    Kevin Hayes se v rohu útočného pásma pustil do souboje o nahozený kotouč. Nikdo v bílém mu nepřijel pomoci a důrazný Matt Dumba jej k puku nepustil.
     
    12:25
    Další rozehrávku Rangers zastavuje nepřesná přihrávka na pravé křídlo. Prudké nahození prosvištělo na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Lundqvista.
     
    13:03
    Marcus Foligno dostal přihrávku do jízdy na modrou čáru, potáhl si puk do útočného pásma, jenže vinou špatného zpracování se nedostal ke střele.
     
    13:20
    Anthony DeAngelo se v útočném pásmu uvolnil po zadovce svého spoluhráče a pohotově zakončil. Hostující hráč pálil na přední tyč, jenže trefil připraveného Dubnyka.
     
    14:06
    Vinni Lettieri nahodil puk od červené čáry do rohu útočného pásma. K odraženému puku měli mnohem blíže zadáci Wild, kteří uklidňují hru.
     
    14:40
    Eric Staal se stáhl do obranného pásma a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Nikdo z hokejistů New Yorku Rangers domácí obránce neatakuje.
     
    15:10
    Zach Parise se šikovnou kličkou v útočném pásmu uvolnil do zakončení. Domácí hokejista se zbavil obránce, ale bekhendem nepřizvedl puk pod břevno.
     
    15:30
    Jason Zucker dotíral na rozehrávku soupeře na modré čáře. Zucker dostal pod tlak Pionka, jenže obránce Rangers se stačil otočit a přesně rozehrál.
     
    16:06
    Dubnyk ve výstroji neudržel prudkou střelu od modré čáry. Domácí brankář se ale rychle vzpamatoval a odražený puk schoval pod své tělo.
     
    16:25
    Marcus Foligno se v útočném pásmu hlásil o přihrávku k mantinelu. Nakonec ji dostal, jenže důrazný obránce Rangers mu zabránil v zakončení.
     
    17:06
    Zadáci Rangers puk pouze vyhodili do středního pásma a odjeli na střídačku. Minnesota se opět dostává do tlaku a může přidat další branku.
     
    17:25
    Cody McLeod vyvezl puk do středního pásma a už od červené čáry se rozhodl pro střelu. Jeho zakončení Dubnyk s přehledem skryl v lapačce.
     
    17:37
    Minnesota si zahraje svou první přesilovku! Dvě minuty za nedovolené bránění dostává J. T. Miller.
     
    18:03
    Kevin Hayes zablokoval nahození od modré čáry a od jeho brusle se kotouč odrazil do středního pásma. Domácí celek musí začít nanovo.
     
    18:30
    Henrik Lundqvist po dělovce od modré čáry neudržel kotouč ve výstroji, jenže ve spolupráci s důraznou obranou jej dokázal udržet před brankovou čárou.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:37
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být mnohem spokojenější hokejisté Minnesoty! Domácí celek totiž prožil skvělý vstup do utkání! Už po šesti minutách vedl 3:0! Postupně se totiž prosadili Eric Staal, Zach Parise a Marcus Foligno! Poté se do hry dostali také hokejisté Rangers, kteří v přesilové hře dokázali snížit zásluhou Gilmoura! Do kabin se proto odchází za stavu 3:1.
     
    Střely na branku: 12 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Minnesota ale rychle přišla o puk a do útoku mohli jít Rangers. Kevin Hayes na přihrávku nedosáhl.
     
    20:58
    Rick Nash si v útočném pásmu nabruslil do střelecké pozice, přehodil si puk na forhend a vystřelil. Devan Dubnyk s jeho pokusem neměl problém.
     
    21:17
    Jesper Fast před brankou Minnesoty dorážel odražený kotouč, jenže zakončení mu vůbec nesedlo a puk se od jeho hokejky odrazil mimo tři tyče.
     
    21:24
    Hosté si zahrají další přesilovku. Nino Niederreiter dostává dvě minuty za držení.
     
    22:06
    Rangers se v úvodu přesilovky usadili v útočném pásmu. Hosté si vyměňují krátké přihrávky, ale nikdo v bílém si zatím netroufl na střelu.
     
    22:21
    Až nyní měl kolem sebe trochu prostoru Brady Skjei, jež si puk přehodil na forhend, ale zakončení mu vůbec nesedlo. Dubnyk si připsal snadný zákrok.
     
    23:10
    John Gilmour si na modré čáře srovnal kotouč na hokejce a nahodil jej na branku Minnesoty. Puk se mu ale svezl po čepeli a Dubnykovu klec minul.
     
    23:24
    Domácí v plném počtu.
     
    24:06
    Mikko Koivu poslal prudkou přihrávku před branku, kde se po teči natahoval Zach Parise, jenže naneštěstí pro Wild na kotouč nedosáhl.
     
    24:30
    Mats Zuccarello dlouho otálel s rozehrávkou v rohu útočného pásma. Hostující útočník chtěl přihrát na modrou čáru, ale Kevin Hayes si jeho přihrávku nezpracoval.
     
    25:10
    Peter Holland si nabruslil na prudkou přihrávku mezi obránce Minnesoty, kteří se bleskově stačili srovnat a soupeře nepustili do útoku.
     
    25:30
    Dumba vybojoval puk za vlastní brankou, vyvezl jej na modrou čáru a o mantinel jej vyhodil ven z obranného pásma. Minnesota může vystřídat.
     
    26:03
    Po delší době si na puk sáhl Henrik Lundqvist. Švédský brankář schoval puk do lapačky před dotírajícím Ericem Staalem. Vhazuje se po jeho levici.
     
    26:25
    Gustav Olofsson projel s pukem podél pravého mantinelu do útočného pásma a bekhendem přihrál mezi kruhy. Nikdo v zeleném se nedostal do zakončení.
     
    27:03
    Dubnyk vyjel ven z branky a pomohl obránce Minnesoty s rozehrávkou. Brankář Wild našel volného Spurgeona, který dnes nehraje zrovna vydařený zápas.
     
    27:20
    Rick Nash dostal přihrávku do útočného pásma. Hostující střelec si přehodil puk na forhend, jenže jeho ránu přizvedl obránce do ochranné sítě.
     
    28:05
    Neal Pionk bojoval o kotouč v rohu obranného pásma. Zadák Rangers nakonec puk získal a podél pravého mantinelu jej vyvezl do bezpečí.
     
    28:20
    Michael Grabner se krásnou kličkou ve středním pásmu zbavil napadajícího soupeře, jenže nikdo v bílém jej v jeho průniku před branku nepodpořil.
     
    29:06
    Anthony DeAngelo dojel nahození do rohu obranného pásma Rangers, všiml si dotírajícího soupeře a zadovkou přesně rozehrál.
     
    29:08
    Rangers si zahrají další přesilovku. Dvě minuty za sekání dostává Nate Prosser.
     
    29:36
    Bude se znovu vylučovat. Počet hráčů na ledě se srovná. Rick Nash dostává dvě minuty za krosček.
     
    30:08
    John Gilmour dostal přihrávku na levý kruh, měl moře volného prostoru a času, jenže střelou zápěstím trefil jen připraveného Dubnyka!
     
    30:31
    A znovu se budou otevírat dvířka na trestné lavici! Matt Dumba dostává dvě minuty za sekání.
     
    31:08
    Vyloučený Nate Prosser už je zpátky na ledě. Na několik vteřin se počet hráčů na obou stranách srovná.
     
    31:13
    Dubnyk teď ve svém brankovišti opravdu čaruje! Michael Grabner dostal přihrávku na teč před opuštěnou klec Minnesoty, ale Dubnyk se neskutečně dokázal přesunout!
     
    31:36
    Hosté v plném počtu.
     
    31:46
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté dotahují na rozdíl jediné branky! Rangers se v přesilové hře dostali do přečíslení! KEVIN HAYES mohl přihrávat na pravou stranu, ale zvolil střelu, která se s pomocí obránce dostala za Dubnykova záda! Asistence: Michael Grabner, Neal Pionk.
    31:46 Kevin HAYES - 3:2
     
    32:10
    Minnesota se ihned tlačí do útoku s pokusem o rychlou odpověď. Hráči v zeleném se usadili v útočném pásmu, ale nemohou se dostat do střelecké pozice.
     
    33:05
    Dubnyk vyjel ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Brankář Minnesoty přihrál na pravou stranu, kde byl osamocený Spurgeon.
     
    33:25
    Minnesota má nyní velké problémy s rozehrávkou. Peter Holland dotíral na rozehrávku v útočném pásmu, ale domácí obrana ošemetnou situaci ustála.
     
    34:10
    Matt Dumba poslal riskantní přihrávku středem hrací plochy. Na pobídku domácího zadáka nikdo v zeleném dresu nedosáhl. Rangers mohou zaútočit.
     
    34:28
    Mikael Granlund se otočil v útočném pásmu, poslal prudkou přihrávku na levé křídlo, nicméně ani nikdo v zeleném dresu se neprobil do střelecké pozice.
     
    35:10
    Daniel Winnik vybojoval puk za brankou soupeře, jenže hned se k němu sjela dvojice hokejistů v bílých dresech, která mu nedovolila přihrát.
     
    35:45
    Zadáci Minnesoty uklidňují hru za vlastní brankou. Oba trenéři teď posílají na led čerstvé síly.
     
    36:06
    Zach Parise se rychlou kličkou zbavil obránce a pohotově zakončil! Jeho střelu zápěstím Henrik Lundqvist zlikvidoval fantastickým zákrokem betonem.
     
    36:17
    Až nyní se po delší době přerušuje hra! Dubnyk utěsnil mezírku u levé tyče a schoval puk do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    37:06
    Gustav Olofsson si v útočném pásmu brousil zuby na prudkou přihrávku podél mantinelu, jenže kotouč se k němu nedostal. Domácí přesto mohou pokračovat obléhání soupeřovy branky.
     
    37:35
    Mikko Koivu bojoval o puk za brankou soupeře, jenže pomoci mu přišel pouze Eric Staal. Ve dvou proti přesile hráčů v bílém neměli sebemenší šanci.
     
    38:06
    Joel Eriksson Ek projel s pukem do středního pásma, odkud jej nahodil na branku Rangers, jenže Henrik Lundqvist puk pohotově rozehrál na obránce.
     
    38:27
    Po šermované ve středním pásmu se puk od jednoho z hráčů Rangers odrazil na střídačku Minnesoty. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:15
    Matt Cullen nahazoval puk do útočného pásma, ale na modré čáře vyskočil jeden z obránců Rangers, který puk rukavicí odklidil do bezpečí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! V prostřední části jsme se dočkali jediné branky. Spokojenější mohou být hosté, kteří stáhli náskok Minnesoty na rozdíl jediné branky. V přesilové hře se totiž dokázal prosadit Kevin Hayes! Minnesota byla ve druhé části poněkud pasivní a Lundqvist moc práce neměl. Před závěrečnou třetinou tak vše zůstává otevřené.
     
    Střely na branku: 21 – 30
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Minnesota uspěla na úvodním vhazování třetí třetiny, ve které bude hájit těsný náskok. Čeká nás pořádné drama.
     
    40:27
    A Henrik Lundqvist měl hned na úvod třetiny plné ruce práce! Hostující brankář se musel vypořádat s neposedným pukem, ale nakonec jej dokázal udržet před brankovou čárou!
     
    41:10
    Anthony DeAngelo střílel po přihrávce na modrou čáru, jenže zakončení mu vůbec nesedlo a jeho pokus prosvištěl jen do rohu útočného pásma.
     
    41:40
    Až nyní se hosté na delší dobu usadili v útočném pásmu. Zadáci Minnesoty proti nim skvěle vystoupují a nenechávají Rangers prostor k zakončení.
     
    42:02
    Matt Cullen si najel na krásnou přihrávku mezi obránce, natlačil se Lundqvista, jenže švédský brankář se nenechal rozhodit a utěsnil mezírku mezi betony!
     
    42:26
    Minnesota si s ničím neláme hlavu. Domácí hokejisté se snaží hrát jednoduchým způsobem. Nyní si vypomohli přihrávkou do vlastní třetiny.
     
    43:03
    Marcus Foligno sice spěchal za vysokým nahozením puku do útočného pásma, ale puk se po hraně odrazil na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Dubnykem.
     
    43:25
    Joel Eriksson Ek projel s pukem do útočného pásma, kde jej ale neudržel před důrazným obráncem. Anthony DeAngelo zatím hraje vydařené utkání.
     
    44:10
    Právě DeAngelo dostal přihrávku na modrou čáru, udělal krátký oblouk a nahodil puk před branku. Pozorný gólman jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče.
     
    44:26
    Jason Zucker si sjížděl před branku Rangers, kam přiletěla přihrávka z hokejky Erica Staala, jenže důrazný obránce jej tvrdým hitem odstavil.
     
    45:10
    Alex Stalock nahodil puk před branku Rangers. Hostující brankář jeho pobídku s přehledem vyrazil mimo tři tyče. Minnesota může uklidnit hru.
     
    45:40
    Mikael Granlund projel s pukem do útočného pásma a překvapil Lundqvista příklepem na zadní tyč. Hostující brankář musel vytáhnout efektní zákrok.
     
    46:10
    Po delší době se do útoku vydali také Rangers. Nikdo v bílém dresu ale nemůže najít recept na důraznou a dobře se pohybující obranu Minnesoty.
     
    47:10
    J. T. Miller si nabruslil na prudkou přihrávku do útočného pásma, jenže kotouč se mu čepele odrazil na hokejku připraveného Cullena, který jej vyvezl.
     
    47:35
    Jason Zucker objel branku Rangers a z rohu útočného pásma přihrál na modrou čáru. Spurgeon se pohotově pokusil o zakončení, ale minul branku.
     
    48:06
    Mikko Koivu vyvezl puk ven z obranného pásma. Finský hokejista navíc dotíral na poněkud statickou obranu soupeře a nasbíral cenné vteřinky.
     
    48:30
    Zach Parise se uvolnil na levém křídle, objel branku Rangers a našel volného Granlunda. Druhý jmenovaný ale přes dobře postaveného obránce nezakončil.
     
    49:10
    Jason Zucker pomohl v obraně. Zucker byl jako první u nahození do rohu kluziště a bekhendem poslal puk po mantinelu za modrou čáru.
     
    49:31
    Nino Niederreiter se tlačil za přihrávkou mezi obránce Rangers, jenže puk mu před Lundqvistem trošku ujel a švýcarský hokejista už nedokázal zakončit.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Coyle objel branku soupeře, vybruslil si na levý kruh a hledal si místo, ze kterého by mohl zakončit. Domácí hráč si ale musel pomoci přihrávkou.
     
    50:30
    Další akci Minnesoty tentokrát zastavuje postavení mimo hru. Svůj přechod do útočného pásma si nepohlídal Ryan Suter. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    51:01
    Po delší době musel zasahovat Devan Dubnyk. Domácí brankář schoval do lapačky nahození ze středního pásma. Vhazuje se po jeho levici.
     
    51:25
    Nate Prosser zašlápl puk u mantinelu za vlastní brankou. Obránce Minnesoty jej ale včas vrátil do hry a ve spolupráci s kolegou z obranné dvojice dokázal rozehrát.
     
    52:10
    Minnesota hraje ve třetí třetině jako opravdu zkušený celek. Domácí soupeře prakticky k ničemu nepouštějí a sami vyrážejí do rychlých protiútoků.
     
    52:26
    Ryan Suter dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, jel sám proti Lundqvistovi, jenže střelou příklepem trefil jen beton hostujícího brankáře!
     
    53:10
    Rangers se ubránili jen za cenu odevzdaného kotouče. Zadáci Minnesoty nikam nespěchají a čekají na střídání svých spoluhráčů.
     
    53:24
    Henrik Lundqvist musel znovu zasahovat. Zkušený švédský brankář tentokrát zasáhl proti dělovce od modré čáry a schoval puk do lapačky.
     
    54:10
    Zach Parise napadal rozehrávku Rangers za jejich brankou. Osamocený útočník Minnesoty pro svůj celek našetřil cenné vteřinky.
     
    54:35
    Dubnyk vyjel ven z branky a pomohl hráčům Minnesoty s rozehrávkou. Jeho bekhendová pobídka prosvištěla až za modrou čáru.
     
    55:10
    V hale zatím panuje poněkud ponurá atmosféra. Domácí celek sice vede a čeká ho těžkých pět minut, ale fanoušci Wild jsou poněkud ospalí.
     
    55:36
    Kevin Hayes zavezl puk do rohu útočného pásma, kde si jej vzal do parády Jason Zucker, který mu kotouč špičkou čepele vypíchl.
     
    56:05
    Eric Staal zavezl puk za červenou čáru a nahodil jej do útočného pásma. Rangers mají ve třetí třetině obrovské problémy s rozehrávkou.
     
    56:25
    Mats Zuccarello se pro puk stáhl do obranného pásma. Norský hokejista poslal prudkou přihrávku na levé křídlo, kde zasáhl obránce Wild.
     
    57:06
    Coyle vysokým obloučkem vyhodil puk do středního pásma. Domácí celek hraje skvěle takticky a nenechává soupeře operovat v útočném pásmu.
     
    57:35
    Zach Parise se vydal napadat rozehrávku Rangers do středního pásma. Domácí útočník vybojoval pro Minnesotu kotouč. Wild mohou uklidnit hru.
     
    58:10
    Charlie Coyle protečoval puk ven z obranného pásma. Hosté se stále nemohou usadit před brankou Devana Dubnyka.
     
    58:36
    Minnesota skvěle napadá rozehrávku soupeře ve středním pásmu. Domácím fanouškům se výkon hráčů v zeleném líbí a hala se probouzí.
     
    59:00
    Henrik Lundqvist míří na střídačku. Rangers zkoušejí vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:35
    Jason Zucker protečoval puk za modrou čáru a Minnesota se na chvíli osvobozuje. Hosté se nadále nemohou dostat do střelecké pozice.
     
    59:52
    Hostující trenér si osm sekund před koncem vyžádal oddechový čas! Vhazovat se bude před Dubnykem. Rangers ještě mohou pomýšlet na vyrovnání!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Minnesota zvládla domácí utkání s New York Rangers a dokázala zvítězit 3:2! O své výhře rozhodla Minnesota během úvodních sedmi minut hry, kdy se postupně prosadili Staal, Parise a Foligno! Od té doby se hostům podařilo srovnat obraz hry. Ještě před přestávkou snížil v přesilové hře John Gilmour! Ve druhé části se hrálo nahoru dolů. V přesilové hře na rozdíl jediné branky snížil Kevin Hayes! Od té doby už ale Minnesota kontrolovala své vedení a hosty nepustila do šancí ani při závěrečné hře bez brankáře.
     
    Střely na branku: 29 – 34
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Devan Dubnyk (MNS) 31 zákroků, 2 góly, 94%
    2. Kevin Hayes (NYR) 1+1
    3. Eric Staal (MNS) 1+0
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (04:41:03)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 4. E. Staal, 5. Parise, 7. M. Foligno (Winnik, J. Eriksson Ek) – 9. Gilmour (DeAngelo, K. Hayes), 32. K. Hayes (Grabner, Pionk)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Dumba, Olofsson, Prosser – Mikael Granlund, M. Koivu, Zucker – Niederreiter, E. Staal, Ennis – Coyle, Cullen, Parise – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Winnik.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – Pionk, Skjei, DeAngelo, Holden, Gilmour, Br. Smith – Zuccarello, Zibanejad, Rick Nash – J. T. Miller, K. Hayes, Grabner – Fast, Desharnais, Vesey – Lettieri, Holland, C. McLeod.

    Rozhodčí: Lee, Luxmore – Heyer, Suchánek
    thejrc.org