Motor ČB – Ústí n/L 8:5 (kon.) | Frýdek-M. – Benátky n/J 4:1 (kon.) | Kadaň – Vsetín 2:5 (kon.)
Prostějov – Třebíč 4:1 (kon.) | Havířov – K. Vary 3:2 (po pr.) | Slavia – Kladno 1:2 (po pr.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Středa 14.02.2018, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:44
    Skvělou průnikovou přihrávku dostal za obranu Třebíče rozjetý Venkrbec, který ve velké rychlosti po forhendové kličce minul levou tyč o pár centimetrů.
     
    57:12
    U pravé tyče byl volný Divíšek, který měl na pár vteřin zcela odkrytou část branky! Těžké zpracování jej zdrželo a do koncovky se nedostal.
     
    55:49
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Jiří Wasserbauer – 2 min., držení).
     
    53:03
    Vejmelka mohl lovit puk ze sví sítě znova. Po Divíškově přihrávce z pravého kruhu ale pálil mimo branku z mezikruží Starý.
    52:38 Ondřej FIALA - 4:1
     
    52:38
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Domácí Prostějov navyšuje své vedení na rozdíl tří branek. Radek Prokeš poslal na steč ONDŘEJE FIALU, který si ze středu modré čáry sjel na levý kruh, odkud přesnou střelou zápěstím vyčistil pravý růžek branky Třebíče. Asistence: Radek Prokeš a Jan Ščotka.
     
    48:28
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Matouš Venkrbec – 2 min., podražení).
    47:45 Jan STARÝ - 3:1
     
    47:45
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Poprvé v zápase vidíme větší brankový rozdíl! Po sražené střele se dostal na puk Tomáš Divíšek, který mezi kruhy našel volného JANA STARÉHO. Ten svým druhým pokusem tentokrát brankáře Vejmelku prostřelil. Asistence: Tomáš Divíšek.
     
    47:02
    Dělovka se v podání Rašnera zastavila přímo před zakleknutým Vejmelkou, před kterým se přes dva bránící hráče snažil dorážet Fiala.
     
    37:05
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jan Ščotka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Ondřej Malec – 2 + 2 min., hrubost). Trest odpyká Jan Süss.
     
    37:05
    Ščotka se pustil do bitky s Malcem! Všemu předcházely už slovní provokace od Ferdy s jedním z domácích hráčů.
     
    37:02
    Na pravém křídle nabral slušnou rychlost Ferda, jenž vyrazil po naznačení zajetí za branku přímo před Neužila!
     
    28:07
    V levém rohu vybojoval kotouč Nouza, který okamžitou přihrávkou našel před levou tyčí postaveného Divíška. Ten pálil okamžitě z první do levého růžku, ale Vejmelka dobře zasáhl ramenem.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Tomáš Kaláb – 2 min., podražení).
     
    26:13
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Václav Meidl – 2 min., podražení).
    23:58 Ladislav HAVLÍK - 2:1
     
    23:58
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Po dvou minutách si domácí berou vedení zpět! Tomáš Nouza z pravého hranu vytáhl hru na modrou čáru, odkud se měl po krátkém zpracování ke střele z nápřahu LADISLAV HAVLÍK. Tvrdá rána prošla čistě mezi betony Vejmelky, před kterým dobře clonil Divíšek. Asistence: Tomáš Nouza.
    21:56 Lukáš PATÁK - 1:1
     
    21:56
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Další Jestřábů při rozehrávce už ale Horácká Třebíč trestá! Jan Wasserbauer zadovkou přenechal puk Tomáši Havránkovi, jenž příklepem poslal průnikovou přihrávku před branku, kde se uvolnil LUKÁŠ PATÁK, který po bekhendové kličce zakončil přesně k pravé tyči. Asistence: Tomáš Havránek a Jan Wasserbauer.
     
    18:23
    Dolníček teď ochránil těsnou ztrátu! Střelu z levé strany Vejmelka vyrazil před sebe, kam se řítila dvojice hráčů Prostějova. Ke kotouči měl ovšem nejblíže kapitán Třebíče, který jej záhy obloučkem poslal do střední třetiny.
    13:09 Tomáš DIVÍŠEK - 1:0
     
    13:09
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Přesilová formace domácích nakonec využívá přesilovou hru a ujímá se vedení. Tomáš Nouza přenesl hru na pravou stranu modré čáry, kde se měl ke střele z nápřahu Marek Drtina. Jeho pokus mířil přímo na TOMÁŠE DIVÍŠEKA, který si stáhl puk a během chvíle jej poslal za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Nouza a Marek Drtina.
     
    12:23
    16-21 Obrovská šance domácích! Před Luňákem byl zcela odkrytý prostor a útočník Prostějova se šestnáctkou na zádech hledal před brankou střílenou přihrávkou Dvořáčka, který se marně snažil procedit kotouč za Vejmelku.
     
    11:38
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Lukáš Vágner – 2 min., krosček).
     
    06:57
    Nouza z modré čáry přesunul hru na Divíška, který z ostrého úhlu našel na vnitřní straně pravého kruhu najíždějícího Starého, jehož koncovku z první musel likvidovat Vejmelka.
    Marken.cz

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 14. Divíšek (Nouza, M. Drtina), 24. Havlík (Nouza), 48. Starý (Divíšek), 53. Fiala (Prokeš, Ščotka) – 22. Paták (T. Havránek, Jan Wasserbauer)


    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – M. Drtina, Mikliš, Ščotka, Havlík, Rašner, Žovinec – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – L. Luňák, Venkrbec (C), Cetkovský – Dvořáček, Z. Král, Rudovský – Fiala, V. Meidl, Prokeš – Zabloudil.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (Do. Svoboda) – L. Vágner, Furch, Čejka, Kaláb (A), Půža, Hort, Jiří Wasserbauer – R. Erat (A), Dolníček (C), L. Horký – Vodný, Kusko, Kristl – T. Havránek, Jan Wasserbauer, Paták – Malec, Süss, Ferda.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Reich, Měkýš

    Diváci: 1461
    thejrc.org