Motor ČB – Ústí n/L 8:5 (kon.) | Frýdek-M. – Benátky n/J 4:1 (kon.) | Kadaň – Vsetín 2:5 (kon.)
Prostějov – Třebíč 4:1 (kon.) | Havířov – K. Vary 3:2 (po pr.) | Slavia – Kladno 1:2 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
8:5 (3:1, 3:2, 2:2)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 14.02.2018, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6421 diváků) • Chance liga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:34
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Bezstarostnost se domácím opět nevyplatila, po ztrátě kotouče Smolka předložil kotouč JIŘÍMU SEVEROVI před prázdnou branku a ten snižuje na 5:8. Asistence: Pavel Smolka, Jaroslav Roubík.
     
    47:42
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Podobný zápas je pro hračičky typu Nedorosta či Vampoly jako dělaný. VÁCLAV NEDOROST nabral nedostižnou rychlost, Vampola mu skvěle načasoval přihrávku a pak už jen sledoval, jak jeho spoluhráč profrčel kolem posledního obránce a k tyči pokořil Soukupa dnes poosmé. Asistence: Petr Vampola, Zdeněk Kutlák.
     
    46:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ten se najezdil, než ho dal... Domácí kapitán ZDENĚK KUTLÁK z vrcholu přesilovkové formace na modré čáře byl najednou před brankou, pak v rohu a pak zase před brankou, kde jej přesně našel Václav Nedorost a Kutlák správně nastavenou hokejkou upravuje stav na 7:4. Asistence: Václav Nedorost, Josef Mikyska.
     
    41:06
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Do všech třetin vstoupili lépe hosté, ta třetí není výjimkou. Jakoby Jihočeši vždy zůstali deset minut v kabině... Teď dostal TOMÁŠ PŠENIČKA ve středním pásmu kotouč, udělal mezi domácí beky tři rychlé kroky, byl sám před Gábou a trefil přesně. Asistence: David Bernad, Václav Krliš.
     
    35:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Takhle je to o tři, protože MICHAL BÁRTA, mj. až druhý náhradník Motoru pro tento zápas (na poslední chvíli vypadli Heřman a také Květoň), si nabrusil mezi soupeře, neohroženě vypálil pod břevno a Soukup máchl lapačkou do prázdna. Asistence: Peter Galamboš.
     
    32:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budvar aréna slaví pátou. Po vhazování v útočném pásmu Vampola našel na brankovišti MILOSLAVA ČERMÁKA, který trefil tyč a od zad brankáře Soukupu se puk došoural za brankovou čáru. Asistence: Petr Vampola.
     
    31:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Po sérii odrazů se domácí vrací do vedení. Dezorientovaný byl zřejmě i brankář Soukup, čehož využil Martin Novák. Přihrávkou zpoza branky oslovil MICHALA BÁRTU, který pohotově trefil volnou část branky. Asistence: Martin Novák, Peter Galamboš.
     
    24:35
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hodně laxní defenziva domácích je potřetí potrestána. MARTIN WEINHOLD se dostal do ideální pozice, byl sám před Gábou, ale neuspěl. Domácí obránci však svému brankáři vůbec nepomohli, puk neodpálili a Roubík připravil Weinholdovi druhou šanci, kterou už ústecký bek nepohrdl. Asistence: Jaroslav Roubík.
     
    21:42
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hosté v přesilovce snižují. Podobná akce jako při prvním gólu Motoru, Davídek v dobré pozici ještě vylepšil možnost pro LADISLAVA GENGELA, který propasíroval kotouč do sítě. Gába kotouč před brankovou čarou neudržel. Asistence: Milan Davídek, David Bernad.
     
    19:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Teď byla vidět jistá nedůslednost hostů, kteří řekl bych i vinou nižší koncentrace v závěru třetiny nabízejí Motoru dvougólové vedení. Po snadné ztrátě kotouče na vlastní modré byli domácí v převaze tři na jednoho, Jonák předal puk Mikyskovi, tomu trošku sjela přihrávka, ale adresáta našla – LUBOŠ ROB ML. už prázdnou branku tentokrát trefil a přidává druhý gól v utkání. Asistence: Josef Mikyska, Vít Jonák.
     
    13:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Teď už se domácí dočkali a dostávají se poprvé v zápase do vedení. Při signalizované výhodě tečoval Vráblíkovo nahození od modré do sítě VLASTIMIL DOSTÁLEK a Soukup byl bez šance. Asistence: Michal Bárta, Roman Vráblík.
     
    10:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši se dočkávají vyrovnání, když Galambošovu střelu dokázal dorazit do sítě na brankovišti důrazný LUBOŠ ROB ML. Asistence: Peter Galamboš, Rok Pajič.
     
    00:21
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    To je rychlý a nečekaný start utkání! Po jednadvaceti vteřinách ztratil Pýcha v rohu obranné třetiny hůl, přišel i o kotouč, který Jaroslav Roubík poslal na volného PAVLA SMOLKU, jenž z mezikruží prostřelil Gábu. Asistence: Jaroslav Roubík.
    Marken.cz

    Pavel Kortus ml.

    Branky a nahrávky: 11. Rob (Galamboš, Pajič), 14. Dostálek (M. Bárta, Vráblík), 20. Rob (J. Mikyska, Jonák), 32. M. Bárta (Martin Novák, Galamboš), 33. Čermák (Vampola), 36. M. Bárta (Galamboš), 47. Kutlák (Nedorost, J. Mikyska), 48. Nedorost (Vampola, Kutlák) – 1. Smolka (Roubík), 22. Gengel (Davídek, Bernad), 25. Weinhold (Roubík), 42. Pšenička (Bernad, Krliš), 55. Severa (Smolka, Roubík)


    Banes Motor České Budějovice: Gába (Bláha) – Kutlák (C), Pýcha, Kučný, Vráblík, F. Novák (A), Fillman, Kachyňa – Nejezchleb, Pajič, Nedorost (A) – Dostálek, Vampola, Čermák – J. Mikyska, Rob, Jonák – M. Bárta, Galamboš, Martin Novák.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Weinhold, M. Vágner (C), Bernad, Vl. Brož, M. Zdvořáček, Vaněk, Macek – Smolka, Roubík (A), Severa – Davídek, L. Volf, Gengel (A) – Krliš, Pšenička, Navarra – T. Jandus, Najman, Markulinec.

    Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Krátký, Ševic

    Diváci: 5114
    thejrc.org