Slovensko – Olympijští sportovci z Ruska 3:2 (kon.) | USA – Slovinsko 2:3 (po pr.)
po prodl.
USA
2:3 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Slovinsko
Středa 14.02.2018, 13:10Olympijské hry - muži • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    60:38 Jan MURŠAK - 2:3
     
    60:38
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci ujeli do přečíslení, ale střela Muršaka neskončila za zády brankáře. Svěřenci finského trenéra Savolainena ale nadále pokračovali s kotoučem, až z toho skutečně padla branka. Tičar zkušeně podržel kotouč, natáhl na sebe obránce USA a poté nadvakrát se štěstím přihrál na brankoviště zcela volnému JANU MURŠAKOVI, který neměl vůbec složité uklidit kotouč za ležícího brankáře. Asistence: Rok Tičar, Jan Urbas.
    58:23 Jan MURŠAK - 2:2
     
    58:23
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinsko zcela zaslouženě vyrovnává skóre dnešního zápasu! Zapolski vyrazil střelu od modré z hole Gregorce pouze před sebe, na brankovišti se nejrychleji zorientoval JAN MURŠAK, jenž touš doklepl za záda klečícího brankáře Ameriky! Asistence: Blaž Gregorc, Miha Verlič.
     
    58:04
    Slovinsko to zkouší v šesti!
     
    51:59
    A mohlo být vyrovnáno! Anže Kuralt dostal přihrávku na pravou stranu, ale orazítkoval pouze břevno branky Zapolskiho!
     
    51:42
    Vyloučení v týmu USA (Brian Gionta – 2 min., faul kolenem).
    45:49 Blaž GREGORC - 2:1
     
    45:49
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, Slovinsko snižuje na rozdíl jediné branky! BLAŽ GREGORC dostal přihrávku na pravou stranu, rozhlédl se a milimetrovou ranou vymetl šibenici. Trenéři Mountfieldu HK nyní mohou být pyšní. Asistence: Luka Vidmar, Jan Muršak.
    32:57 Jordan GREENWAY - 2:0
     
    32:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    To je debut! JORDAN GREENWAY hraje svůj první zápas na ZOH a hned dává gól! Brankář Krošelj si ještě se zakončením ze strany poradil, následně se ale dostal ke kotouči O'Neill, který nohou postrčil puk na osamoceného Greenwaye, jenž jej uklidil do prázdné branky. Asistence: Brian O'Neill, Bobby Sanguinetti.
     
    28:50
    Vyloučení v týmu USA (Jordan Greenway – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:25
    Rok Tičar měl na hokejce vyrovnání, ale brankář Ryan Zapolski byl proti! Američan si nejprve poradil se střelou od modré, následně i s dorážkou zmiňovaného Tičara, tohle byla velká příležitost Slovinska!
     
    25:36
    To byl zákrok! Gašper Krošelj se vyšponoval proti střele Gilroye, na kterého už zívala zcela odkrytá branka a dokázal ji vyškrábnout nad břevno!
     
    24:16
    Vyloučení v týmu Slovinsko (Rok Tičar – 2 min., podražení).
    17:44 Brian O'NEILL - 1:0
     
    17:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Amerika se ujímá vedení! Garrett Roe předvedl fantastickou práci v útočném pásmu, když po mantinelu projel kolem svého strážce, načež naservíroval puk přímo před branku najíždějícímu si BRIANU O'NEILLOVI, který z velmi výhodné pozice propálil brankáře Krošelje. Asistence: Garrett Roe, Ryan Donato.
     
    14:18
    Vyloučení v týmu Slovinsko (Marcel Rodman – 2 min., podražení).
    09:40 Welch zachránil USA obětavým zákrokem
     
    09:40
    Jednoznačně největší šance dnešního zápasu! Brankář Zapolski si ještě s prvním zakončením Urbase poradil, následně se ale dostal úplně mimo hru a nechal odkrytou celou branku. K dorážce se hnal Kovačevič, ale na poslední chvíli si do střely na hranici brankoviště lehl Welch a zblokoval ji!
     
    09:06
    Vyloučení v týmu USA (James Wisniewski – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:44
    Vyloučení v týmu Slovinsko (Luka Vidmar – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    06:35
    První vážná akce USA! Před branku dostal kotouč Jordan Greenway, ale nadvakrát nedokázal překonat ležícího brankáře Slovinska. K Dorážce se poté ještě přiřítil Stoa, ale ani on neotevřel skóre dnešního zápasu.

    Radim Sochor

    Branky a nahrávky: 18. O'Neill (Roe, Donato), 33. Greenway (O'Neill, Sanguinetti) – 46. Gregorc (Vidmar, Muršak), 59. Muršak (Gregorc, Verlič), 61. Muršak (Tičar, Urbas)


    USA: Zapolski (Maxwell) – Welch (A), Gilroy (A), Gunderson, Sanguinetti, Billins, Blum, Wisniewski – Stoa, Greenway, B. Gionta (C) – Donato, Arcobello, Terry – Little, Roe, O'Neill – Ch. Bourque, McCarthy, B. Butler – Slater.
    Slovinsko: Krošelj (Gračnar) – Robar (A), Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Kranjc, Repe – Verlič, Muršak (C), Urbas – Jeglič, Tičar (A), Sabolič – D. Rodman, M. Rodman, Goličič – Kuralt, Mušič, Ž. Pance – Ograjenšek.

    Rozhodčí: Jan Hribik (CZE), Anssi Salonen (FIN) – Roman Kaderli (SUI), Lukas Kohlmüller (GER)
    thejrc.org