Švédsko – Švýcarsko 1:2 (kon.) | Korea – Japonsko 1:4 (kon.)
konec
Švédsko
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Švýcarsko
Středa 14.02.2018, 04:10 • Kwandong Hockey Centre • Olympijské hry - ženy • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    58:59
    Sara Grahnová je na střídače a Švédky to zkouší v šesti!
     
    53:59
    Navíc přichází komplikace v podobě vyloučení. Johanna Fällmanová (SWE) byla až přehnaně důrazná u mantinelu a obdržela trest za nedovolený zásah tělem.
    51:28 Phoebe STÄNZOVÁ - 1:2
     
    51:28
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Země Helvétského kříže si znovu bere vedení zpět na svou stranu. Na levé straně volná Meierová vyprodukovala parádní přihrávku, jež doputovala přesně na hokejku PHOEBE STÄNZOVÉ. Švýcarská hráčka byla zaparkovaná na brankovišti a stačilo ji usměrnit kotouč do odkryté části brány. Asistence: Christine Meierová, Alina Müllerová.
     
    50:22
    Stalderová byla při střele podražena Erikou Grahmovou (SWE) a Švýcarsko má šanci na opětovné získání vedení.
    47:35 Anna BORGQVISTOVÁ - 1:1
     
    47:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Po vyhraném buly se Švédky dostaly do kombinace v útočném pásmu a puk šel na modrou čáru. Olssonová pak poslala nabídku před bránu, načež skvěle postavená ANNA BORGQVISTOVÁ kotouč tečovala pod břevno brány. Asistence: Hanna Olssonová, Maja Nylénová-Perssonová.
     
    47:09
    Přesilová hra ve prospěch Švédska. Dvě trestné minuty za nedovolené bránění si odpyká Nicole Gassová (SUI).
     
    46:12
    Hned dvě švýcarské hokejistky teď byly samy před bránou Grahnové. Ani jedné se nepodařilo zakončit mimo dosah švédské brankářky.
     
    42:02
    Anna Borgqvistová se zjevila sama před Schellingovou, ale ani nadvakrát švýcarskou brankářku nedokázala překonat!
     
    40:15
    Jenže na lavici hanby usedá Sara Benzová (SUI). Pomohla si totiž nedovoleným bráněním.
     
    39:25
    Stalderová vystihla nepřesnou kombinaci soupeřek a v oslabení šla sama na bránu Švédska. Forhendové zakončení na lapačku však zneškodnila Grahnová.
     
    37:29
    Šance na vyrovnání. Livia Atlmannová (SUI) totiž u zadního mantinelu přidržela jednu ze soupeřek.
    33:51 Alina MÜLLEROVÁ - 0:1
     
    33:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Konečně je tady úvodní branka zápasu! Po souhře mezi Stalderovou a Meierovou přišla přihrávka na pravou stranu od brány Švédska. Tam byla připravená ALINA MÜLLEROVÁ, jež se odhodlala k zakončení z velkého úhlu a propálila Grahnovou. Ta se zrovna přesouvala k tyči a nestačila utěsnit všechny mezery. Asistence: Christine Meierová, Lara Stalderová.
     
    32:21
    Ještě před zakončením byla Stänzová faulována. Za nedovolené bránění je proto vyloučena Lisa Johanssonová (SWE).
     
    32:21
    Díky napadání ve vlastním oslabení se Stänzová dostala k usměrnění nabídky z pravého kruhu, ale kotouč skončil jen na tyči.
     
    30:45
    Evelina Rasseliová (SUI) je první vyloučenou Švýcarkou. Provinila se podražením.
     
    30:29
    Zničehonic zahrozily také Švédky. Johanssonová se dostala od zadního mantinelu, bleskově střílela forhendem, avšak Schellingová byla na svém místě.
     
    29:40
    Nahození zleva se zastavilo před bránou a osamocená Stalderová se okamžitě dostala k dorážce. Grahnová připravena!
     
    28:09
    Nyní už to vypadalo nadějněji. Nicole Gassová byla sama nalevo od brány, avšak zakončením z prvního doteku trefila opět jen přesunující se Grahnovou.
     
    21:17
    Nepříjemnost pro Švédsko. Za nedovolené bránění je potrestána Johanna Olofssonová (SWE) a to znamená 29 vteřin přesilové hry 5 na 3.
     
    19:46
    Druhé vyloučení na straně Švédska. Sabina Küllerová (SWE) je potrestána za podražení.
     
    18:45
    Obrovská šance Švýcarska. Přihrávka mezi kruhy totiž našla úplně volnou Bullovou, která okamžitě zakončovala. Grahnová byla připravena!
     
    11:23
    Parádní akce! Lina Müllerová se z vlastního obranného pásma vydala ke Grahnové, cestou si v pohodo obhodila soupeřku a zblízka zakončovala do horní části brány. Švédská brankářka zasáhla ramenem!
     
    07:17
    Další větší šance Švédska. Po střele z pravého kruhu se totiž Ramboldtová protlačila k dorážce a Schellingová musela zasahovat pravým betonem.
     
    05:55
    Schellingová si teď zavařila za bránou, kde nedokázala přesněji rozehrát a div, že se jedna ze Švédek nedokázala trefit do odkryté brány. První zajímavější příležitost.
     
    03:24
    První přesilová hra zápasu. Dvouminutový trest za podražení si odsedí Olivia Carlssonová (SWE).

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 48. Borgqvistová (Olssonová, Nylénová-Perssonová) – 34. Müllerová (Meierová, Stalderová), 52. Stänzová (Meierová, Müllerová)


    Švédsko: Grahnová (Berglindová) – Olofssonová, Nylénová-Perssonová, Fällmanová, Svedinová, Alasalmiová, Ramboldtová (C), Lundbergová – Johanssonová, Borgqvistová (A), Udénová Johanssonová – Hjalmarssonová, Grahmová, Nordinová – Winbergová (A), Stenbergová, Olssonová – Küllerová, Lindhová, Rasková – Carlssonová.
    Švýcarsko: Schellingová (Alderová) – Gassová, Meierová, Altmannová (C), Bullová, L. Benzová, Wetliová, Sigristová, Zollingerová – S. Benzová, Raselliová (A), Müllerová – Stalderová (A), Rüediová, Stänzová – N. Waidacherová, I. Waidacherová, Rüeggová – Forsterová, M. Waidacherová, Allemannová.

    Rozhodčí: Celarová (SVK),Guayová (USA) – Girardová Fabreová (FRA), Linneková (GER)

    Diváci: 3 545
    thejrc.org