Švédsko – Švýcarsko 1:2 (kon.) | Korea – Japonsko 1:4 (kon.)
konec
Korea
1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Japonsko
Středa 14.02.2018, 08:40Olympijské hry - ženy • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (10:46:10)
     
    Střely na branku: 13 – 44
     
    Je dobojováno! Japonky zvládly závěrečné utkání ve skupině olympijského turnaje žen a poráží domácí Koreu 4:1! Japonky vlétly do utkání jako velká voda. Po dvou minutách otevřela skóre Hanae Kuboová a o tři minuty později navýšila japonské vedení Šoko Onoová! Ve druhé části hry se Korea dočkala historického momentu! Randi Griffinová totiž v polovině utkání snížila šťastnou trefou! Korea poté dlouho pomýšlela na vyrovnání, jenže osm minut před koncem využila přesilovku Šiori Kojkeová a o vítězi bylo jasno! Korea ještě zkusila zdramatizovat utkání hrou bez brankáře, ale Ruj Ukitaová gólem do prázdné branky napsala gólovou tečku za dnešním soubojem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Jiy-Eon Choi ještě táhla jeden útok domácího výběru. Sama se tlačila před japonskou brankářku, jenže na prudké nahození z pravé strany nedosáhla.
    58:33 Ruj UKITAOVÁ - 1:4
     
    58:33
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Japonsko totiž přidává gól do prázdné branky! Korejky pokazily rozehrávku ve středním pásmu, kotouče se zmocnila RUJ UKITAOVÁ a dovezla puk do prázdné branky!
     
    58:10
    Japonky vybojovaly ve vlastní třetině kotouč a Ruj Ukitaová ihned střílela do odkryté branky. Její pokus odkrytou klec minul.
     
    57:48
    So-Jung Shin zůstává na střídačce a Korea zkouší zdramatizovat utkání v šesti bruslařkách na ledě!
     
    57:48
    Korejská trenérka si vyžádala oddechový čas! Domácí hráčky se ještě pokusí o malý sportovní zázrak!
     
    57:31
    Další obrovská šance Japonska! Suzuka Takaová se po rychlém přečíslení dostala sama před brankářku, jenže těsně přestřelila branku!
     
    57:10
    Se-Lin Kim se v obranném pásmu dostala k odraženému kotouči, jenže při rozehrávce poněkud zaváhala a přihrávkou o mantinel odevzdala puk soupeřkám.
     
    56:25
    Japonsko hraje v plném počtu.
     
    56:06
    Hae-In Ko dostala přihrávku na modrou čáru, jenže místo zakončení zvolila zbytečnou přihrávku na levou stranu a připravila se o kotouč.
     
    55:20
    Japonsko se nyní dostalo k odraženému kotouči a bez váhání jej vyhodilo přes všechny čáry. Kora musí rozvinout přesilovkovou akci od své branky.
     
    55:06
    Korea se chtěla usadit v útočném pásmu, jenže Jong-Ah Park si nepohlídala průjezd přes modrou čáru a projela do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    54:25
    Přesilovku si zahraje také Korea! Dvě minuty za podražení dostává Tomomi Iwaharaová.
     
    54:06
    Mika Horiová protlačila puk do útočného pásma, jenže Šiori Kojkeová se nechala vytlačit do rohu třetiny, kde o kotouč po velkém boji přišla.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 30. Griffinová (Park Yoon-Jung) – 2. Kuboová (H. Tokoová, Ukitaová), 4. Onoová (Kojkeová, Jonejamaová), 52. Kojkeová (Hosojamadaová, Jonejamaová), 59. Ukitaová


    Korea: So-Jung Shin (Do-Hee Han) – Chae-Lin Park, Su-Yeon Eom, Se-Lin Kim, Park Yoon-Jung (A), Ye-Eun Park – Parková, Jong-Ah Park (C), Jin-Gyu Lee – Yu-Jung Choi, Un Hyang Kim, Soo-Jin Han – Jiy-Eon Choi, Hee-Won Kim, Griffinová – Chung Gum Hwang, Hyang Mi Kim, Su-Sie Jo (A) – Su Hyon Jong, Danelle Im, Hae-In Ko.
    Japonsko: Akane Konišiová (Kondová) – A. Tokoová, Suzukiová (A), Hosojamadaová (A), Kojkeová, Takeučiová, Horiová, Aoj Šigaová – M. Fudžimotová, Jonejamaová, Osawaová (C) – Ukitaová, H. Tokoová, Kuboová – Onoová, Takaová, Šišiučiová – Terašimaová, Adačiová, Iwaharaová – Nakamurová.
    ocianews.com