Toronto – Columbus 6:3 (kon.) | Colorado – Montreal 2:0 (kon.) | Vancouver – Florida 3:4 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
3:4 (2:4, 1:0, 0:0)
Florida Panthers
Čtvrtek 15.02.2018, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (06:53:58)
     
    Československá stopa v utkání
    Radim Vrbata (FLA)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 8:50.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Aleksander Barkov (FLA) 0+2
    2. Bo Horvat (VAN) 1+2
    3. Nick Bjugstad (FLA) 1+1.
     
    Střely na branku: 37 – 34 (16:14, 13:6, 8:14).
     
    Je dobojováno! Po šestigólové první třetině se brankostroj výrazně zadrhl, což ale nemusí Floridu vůbec mrzet. Panteři ještě v úvodní dvacetiminutovce otočili skóre z 1:2 na 4:2 a o polovinu zkrácený náskok si ve třetí třetině bez větších starostí udrželi až do posledních sekund. Florida tak vítězí v šestém zápase z předchozích sedmi zápasů a ještě může živit teoretickou naději na účast v play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Anders Nilsson přece jen dostal možnost odjet na střídačku, ale Kosatky už v útočném pásmu nestihli vymyslet nic, co by jim přineslo aspoň náznak šance.
     
    59:23
    Domácí v plném počtu.
     
    59:10
    Panteři v přesilovce rozhodně nehrají na šetření času a málem se jim to vymstilo při akci Boesera, který zaútočil po levé straně a golfákem jen těsně minul vzdálenější tyč.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:37
    Malginovu střelu z pravé strany nohou srazil Stecher. Boeser pak šel do brejku, jenže propadl a na druhé straně zase vynikajícím zákrokem zachraňoval situaci Troy Stecher.
     
    58:09
    Jevgenij Dadonov přenesl puk z pravého do levého kruhu, jenže dělovka bez přípravy v podání Ekblada skončila na Gudbransonovi.
     
    57:46
    Barkov vyhrál buly a rozjel kombinaci Floridy. Yandleovo nahození od modré proletělo až do brankoviště, ovšem Nilsson se překvapit nenechal.
     
    57:23
    Kapitán Vancouveru Henrik Sedin zbytečně fauloval v útočném pásmu, za držení Mathesona míří na trestnou lavici a výrazně snižuje domácí šance na vyrovnání.
     
    56:49
    Vrbata vysvobodil Floridu, ale rozehrávkou do icingu ji přidělal další starosti. Předcházel tomu další tlak Kosatek, jenž skončil nepřesnou střelou Del Zotta.
     
    55:38
    Hosté v plném počtu.
     
    55:24
    Po šancích Bouchera a Bärtschi vždy přišly jisté zákroky Reimera. U něj zachytil puk Pysyk a vyhodil ho na druhý konec hřiště.
     
    54:33
    Snad třetí vyhození v rozmezí padesáti sekund umožňuje Panterům uskutečnit několikáté rychlé střídání. Kosatky drží puk za vlastní brankou.
     
    54:07
    Stadionem i za nepříznivého stavu obíhá mexická vlna. Mezitím se domácím na ledě nedaří usadit v pásmu.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 1. Del Zotto (Horvat, Bärtschi), 9. Horvat (Bärtschi), 34. Boeser (D. Sedin, Horvat) – 8. Dadonov (Bjugstad, Barkov), 14. J. McGinn (Ekblad, Malgin), 18. Petrovic (McCann), 19. Bjugstad (Barkov)


    Vancouver Canucks: Markström (21. A. Nilsson) – Gudbranson, Edler, Stecher, Del Zotto, D. Pouliot, B. Hutton – Boeser, Horvat, Bärtschi – Vanek, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Eriksson, B. Sutter (A), Archibald – Virtanen, Dowd, Boucher.
    Florida Panthers: Reimer (Säteri) – Yandle (A), Ekblad, Pysyk, Matheson, Petrovic, Weegar – Bjugstad, Barkov (A), Dadonov – Malgin, Trocheck, Huberdeau – Vrbata, McCann, J. McGinn – Sceviour, MacKenzie (C), Haley.

    Rozhodčí: Rank, Skilliter – Gawryletz, Murchison

    Diváci: 17 412
    ocianews.com