Finsko – Německo 5:2 (kon.) | Norsko – Švédsko 0:4 (kon.) | Česko – J. Korea 2:1 (kon.)
Švýcarsko – Kanada 1:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Kanada
Čtvrtek 15.02.2018, 13:10Olympijské hry - muži • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:26:35)
     
    Střely na branku: 29 – 28
     
    Je konec! Kanada i bez největších hvězd zvládla vstup do olympijského turnaje na jedničku a Švýcarsko poráží vysoko 5:1. Za vítězstvím vykročili Kanaďané hned v úvodu utkání, kdy se prosadil René Bourque!V osmé minutě navíc využil přesilovku Maxim Noreau a se Švýcarskem to vypadalo bledě. Ve druhé části Kanada nadále pokračovala v aktivní hře. René Bourque v další přesilovce přidal svou druhou branku. Švýcarské obraně navíc ujel Wojtek Wolski a bylo to už 4:0! Leonardo Genoni tento příděl nevydržel a pustil do branky Hillera. Ve třetí třetině už se zápas pouze dohrával. Simon Moser sice snížil, jenže poslední slovo měli opět Kanaďané. Švýcaři pět minut před koncem odvolali brankáře a Wojtek Wolski střelou do prázdné branky napsal gólovou tečku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Rob Klinkhammer vypomohl obraně Kanady v přetahované v rohu kluziště. Klinkhammer vybojoval puk, vyvezl jej do středního pásma a odjel střídat.
     
    59:10
    Švýcarsko se ani v závěru dnešního střetnutí nemůže dostat do útoku. Zadáci Kanady dnes pracují na jedničku s hvězdičkou a nepouštějí soupeře do šancí.
     
    58:35
    Kanaďané bez problémů vybojovali puk v obranném puk a bez jakéhokoliv váhání jej vyhodili obloučkem do středního pásma.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:20
    Cody Goloubef si řekl o přihrávku do jízdy, jenže spoluhráč jeho prosbu nevyslyšel. Švýcaři znovu vybojovali puk pro sebe a čekají na vystřídání.
     
    56:45
    Hiller musel zasahovat po střele zápěstím od modré čáry. Švýcarský brankář měl tentokrát čistý výhled a prudkou střelu vykopl betonem mimo tři tyče.
     
    56:20
    Chris Kelly rozjel kanadskou akci zpoza vlastní branky. Kelly projel s pukem až na modrou čáru, odkud nahodil puk do rohu útočného pásma.
     
    55:45
    René Bourque vybojoval puk v rohu obranného pásma, projel s ním až před švýcarskou branku, nicméně okatou kličkou se do střelecké pozice nedostal.
     
    55:06
    Švýcarský trenér je hodně rozladěný. Švýcarsko před dnešním duelem určitě pomýšlelo na lepší výsledek než je pětigólový příděl.
    54:53 Wojtek WOLSKI - 1:5
     
    54:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada přidává pátý gól a definitivně rozhoduje o svém triumfu! Švýcaři už pět minut před koncem utkání zkusili štěstí bez brankáře. WOJTEK WOLSKI dostal přihrávku do středního pásma a přesnou střelou trefil prázdnou branku! Asistence: Chris Kelly, Andrew Ebbett.
     
    54:36
    Raphael Diaz uklidnil švýcarskou hru za vlastní brankou. Kapitán Švýcarska poté poslal prudkou přihrávku na pravé křídlo, ale Kanaďané vybojovali puk pro sebe.
     
    54:08
    Dennis Hollenstein si ve středním pásmu nabruslil na přihrávku obloučkem, prosmýkl se za modrou čáru, ale Scrivens neměl s jeho zakončením problém.
     
    53:46
    Hiller měl další práci. Po rychlém průniku po pravém křídle se do střelecké pozice uvolnil Eric O'Dell, jenže s jeho nahozením neměl brankář problém.
     
    53:20
    Mason Raymond zastavil nepřesnou rozehrávku soupeře, otočil se s pukem ve středním pásmu, ale nedokázal přesně rozehrát.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 48. S. Moser (Rüfenacht, Ambühl) – 3. R. Bourque (Ch. Genoway, Raymond), 8. Noreau (Lee, Roy), 25. R. Bourque (Roy), 26. Wolski (Noreau), 55. Wolski (Kelly, Ebbett)


    Švýcarsko: Genoni (26. Hiller) – Diaz (C), Furrer (A), E. Blum, Untersander, Geering, Du Bois, Schlumpf, Rüfenacht – Ambühl, Suter, S. Moser (A) – Praplan, Hollenstein, Haas – Bodenmann, Scherwey, Corvi – Schäppi, Herzog, Almond.
    Kanada: Scrivens (Poulin) – Lee (A), M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Stollery – Brulé, Roy (A), R. Bourque – Kelly (C), Raymond, Thomas – Wolski, Ebbett, Vey – Q. Howden, O'Dell, Lapierre – Klinkhammer.

    Rozhodčí: Jeřábek, Olenin – Dahmen
    ocianews.com