USA – Kanada 1:2 (kon.) | Olympijští sportovci z Ruska – Finsko 1:5 (kon.)
konec
USA
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Kanada
Čtvrtek 15.02.2018, 04:10 • Kwandong Hockey Centre • Olympijské hry - ženy • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezké dobré ráno a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (06:35:46)
    V zámořském derby nakonec těsně zvítězily kanadské hráčky.

     
    Střely na branku: 45 – 23
     
    Je dobojováno. V parádním utkání, které nabídlo prakticky úplně vše, nakonec v zámořském derby porážejí Kanaďanky tým USA těsně 2:1. Američanky se na začátku třetí třetiny dostaly ke kontaktní brance, kterou sólem přes půl hřiště trefila Kendall Coyneová. Ale více už hráčky USA nepřidaly. Nakonec se tak musely smířit s těsnou prohrou od svých zámořských soupeřek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu Kanada (Marie-Philip Poulinová – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Monique Lamoureuxová-Morandová – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    59:45
    V útočném pásmu si vynutily obrovský tlak, který ale Kanaďanky nakonec ustály a patnáct vteřin před koncem třetí třetiny drží svůj nejtěsnější možný náskok.
     
    58:56
    Americká brankářka je na střídačce a Spojené státy to zkoušejí se šesti bruslařkami v poli.
     
    58:35
    Amanda Kesselová se ocitla na levém kruhu a chvíli před ní zívala odkrytá kanadská klec, před ní ale promáchla a velkou šanci na vyrovnání tak promarnila.
     
    58:07
    Američanky jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:28
    Hned na to ale prošly do útočného pásma a zahrozily před Rooneyovou. Ta ale svým dalším zákrokem nedovolila, aby Kanaďanky jakkoli ohrozily její branku.
     
    57:16
    Kanaďanky poslaly kotouč na zakázané uvolnění a hra se tak stěhuje do jejich obranného pásma, kde se bude vhazovat po levé ruce Lacasseové.
     
    56:54
    Síly na ledě se ale srovnají. Za nedovolené bránění usedá na trestnou lavici Poulinová a uvidíme tak hru ve čtyřech hráčkách na obou stranách.
     
    56:20
    Hned na to se ale Američanky osvobodily a poslaly kotouč až před kanadskou branku. Pošetřily tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    56:07
    Deckerová nyní zbytečně oslabuje svůj tým a nabízí Kanaďankám přesilovou hru, ve které mohou rozhodnout toto utkání. Dostává dvě minuty za krosček.
     
    55:36
    Střelu z vrcholu pravého kruhu z hole Jocelyny Lamoureuxové-Davidsonové pokryla kanadská brankářka a poté po svém zákroku raději přerušila hru před dotěrnými útočnicemi amerického týmu.
     
    55:06
    Na druhé straně střílela od modré čáry Brianna Deckerová, kotouč prosvištěl až před branku Kanady, kde ho holí vyrazila mimo ohrožení vlastní branky Lacasseová.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 41. Coyneová (Deckerová) – 28. Agostaová (Spoonerová, Jennerová), 35. Nurseová (Larocqueová)


    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Kellerová, Pfalzerová, Barnesová, Bellamyová (A), Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Brandtová, Cameranesiová, Kesselová – Deckerová (A), Knightová, Coyneová – M. Lamoureuxová-Morandová, Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Dugganová (C), Skarupaová, Marvinová – Pelkeyová.
    Kanada: Lacasseová (Szabadosová) – Fortinová, Fastová, Rougeauová, Mikkelsonová, Larocqueová, Lacquetteová – Johnstonová, Saulnierová, Jennerová (A) – Agostaová (A), Daoustová, Poulinová (C) – Wakefieldová, Spoonerová, Turnbullová – Staceyová, Bramová, Nurseová – Irwinová, Clarková.

    Rozhodčí: Hoveová (NOR), Timglasová (SWE) – Heikkinenová (FIN), Johanssonová (SWE)

    Diváci: 3 885
    ocianews.com