USA – Kanada 1:2 (kon.) | Olympijští sportovci z Ruska – Finsko 1:5 (kon.)
konec
USA
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Kanada
Čtvrtek 15.02.2018, 04:10 • Kwandong Hockey Centre • Olympijské hry - ženy • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:10.
     
    Hezké časné ráno přeji všem příznivcům ledního hokeje. Olympijské hry jsou v plném proudu a to i hokejový turnaj žen. Dnes na sebe ve skupině A narazí dva zámořské celky, které jsou kandidáty na medailová umístění. Dámy a pánové, uvidíme skvělý duel mezi týmy USA a Kanady. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    USA

    Američanky jsou v tabulce ve skupině A na druhém místě a neztratily ještě ani bod. Nejprve se utkaly s Finskem, se kterým prohrávaly po první třetině 0:1. Nepříznivý stav ale dokázaly otočit a nakonec zvítězily 3:1. Pak je čekal duel s týmem OAR – Olympijští sportovci z Ruska a tam už dominovaly. Nakonec ruský výběr porazily 5:0. Dnes je ale čeká dosud nejtěžší soupeř na turnaji, a sice Kanada v zámořském derby.
    Rozbruslení amerického týmu.

     
    Kanada

    Kanadské hokejistky jsou na tom stejně jako ty americké. Jsou v tabulce první a také neztratily ani bod. Lepší postavení mají však jen díly lepšímu skóre. Kanaďanky nejprve porazily OAR 5:0 a poté zdolaly 4:1 také Finky. Dnes je to tedy utkání o první místo. Kdo vzejde jako vítěz, to nám napoví až samotný zápas. Čeká nás jistě velmi zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se naposledy utkaly v rámci přípravného utkání v prosinci a tehdy byly úspěšnější Kanaďanky, které zvítězily 2:1 po prodloužení.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Kellerová, Pfalzerová, Barnesová, Bellamyová (A), Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Brandtová, Cameranesiová, Kesselová – Deckerová (A), Knightová, Coyneová – M. Lamoureuxová-Morandová, Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Dugganová (C), Skarupaová, Marvinová – Pelkeyová.

    Kanada: Lacasseová (Szabadosová) – Fortinová, Fastová, Rougeauová, Mikkelsonová, Larocqueová, Lacquetteová – Johnstonová, Saulnierová, Jennerová (A) – Agostaová (A), Daoustová, Poulinová (C) – Wakefieldová, Spoonerová, Turnbullová – Staceyová, Bramová, Nurseová – Irwinová, Clarková.

    Rozhodčí: Hoveová (NOR), Timglasová (SWE) – Heikkinenová (FIN), Johanssonová (SWE).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Američanky pronikly do útočného pásma, ke střele se ale nakonec nedostaly. Do prvního útoku tak mohou zamířit také Kanaďanky.
     
    01:15
    Na druhé straně se nepovedla střela Irwinové, která z levého kruhu poslala kotouč jen vedle americké branky.
     
    02:48
    Střela Dugganové od modré čáry se neujala, kanadská brankářka potáhla puk a hned ho poslala mezi své spoluhráčky, které míří do útoku.
     
    04:02
    Akce střídá akci, nyní to zkoušely zase Američanky, ale jejich pobyt v útočném pásmu měl jen jepičí život.
     
    05:30
    Zakázané uvolnění Američanek a hra se tak stěhuje zpět do jejich pásma, kde se bude vhazovat po levici Rooneyové.
     
    06:34
    Ofsajd zastavil Kanaďanky při jejich rodící se akci. Hra se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    06:51
    Barnesová vyslala střelu z levého kruhu, ale ta skončila mimo tři tyče. Přesto raději kanadská brankářka zastavila hru a vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    07:05
    Šance také na druhé straně. Clarková se dostala ke střele z dálky, ale obrana USA si poradila a nedopustila změnu skóre.
     
    07:47
    Zatím sledujeme hokej nahoru dolů. Nyní zatlačily Kanaďanky před brankou USA, ale ve velké skrumáži nakonec Jennifer Wakefieldová nedokázala procedit kotouč za záda americké brankářky.
     
    08:08
    Hra se hned otočila na druhou stranu a Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová číhala na levém kruhu, kde si klepala o přihrávku, ta ale nepřišla a útok Američanek tak pokračuje dále.
     
    09:08
    Přechod Kanaďanek do útočného pásma zastavilo postavení mimo hru a ta se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se také bude vhazovat.
     
    09:31
    Američanky si zahrají přesilovku. Agostaová dostává dvě minuty za nedovolené bránění a už sedí na trestné lavici.
     
    10:32
    Po šanci Američanek se dostaly k puku soupeřky a hned spěchaly do útočného pásma. Kanada ve vlastním oslabení sice branku USA neohrozila, ale pošetřila cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    11:07
    Další akce USA zastavena a Kanaďanky mohly vyhodit puk do středního pásma. Nakonec se znovu dostaly do přečíslení, ale brankářka USA byla připravena.
     
    11:31
    Kanada je už v plném počtu a své oslabení zvládla bez úhony.
     
    11:43
    Američanky měly ještě tlak z předchozí přesilovky a dalším útočením před kanadskou klecí si vynutily udržení útočného pásma. Vhazovat se bude po levici Lacasseové.
     
    12:19
    Znovu to vřelo před americkým brankovištěm. Mélodie Daoustová se dostala ke střele z levého kruhu, ovšem obrana Američanek její střelu zastavila.
     
    13:15
    Znovu chybovaly Američanky ve vlastním obranném pásmu a z toho pramenil další únik Kanaďanek, z pravého kruhu ale Clarková trefila jen připravenou lapačku Rooneyové.
     
    14:00
    Následuje komerční přestávka.
     
    14:08
    Amanda Kesselová převzala přihrávku od Clarkové na pravému kruhu, jejímu zakončení ale chyběla větší přesnost. Následně pak sebraly kotouč Kanaďanky a míří s ním do útočného pásma.
     
    15:14
    Krásná akce v podání Kanaďanek, z pravého kruhu vyslala pumelici Marie-Philip Poulinová a Rooneyová pohotovým semaforem její ránu chytila a podržela svůj tým. Hned na to poté přerušila hru.
     
    15:44
    A po dalším tlaku Kanaďanek střílela prakticky ze stejného místa znovu Marie-Philip Poulinová a Ronneyová si zákrok zopakovala. Znovu je hra přerušena a vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    16:17
    Po delší době byla k vidění také šance na druhé straně, ovšem střelu Monique Lamoureuxové-Morandové zachytila kanadská gólmanka a také ona svůj tým podržela.
     
    16:35
    Megan Kellerová se nyní z ničeho nic dostala ke střele z mezikruží, ale Lacasseová byla opět na místě.
     
    16:45
    Kanada hned z další akce udeřila a docílila branky. Jenže nakonec ji hlavní sudí neuznává pro postavení kanadské hráčky v brankovišti.
     
    18:21
    Zatím je tak utkání bez branek, ale náboj tomu vůbec nechybí. Sledujeme hodně útočnou hru, a to se divákům musí líbit.
     
    18:38
    Steckleinová dostává dvě minuty za nedovolené bránění a nabízí tak přesilovku americkému týmu. Vůbec první v tomto utkání.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Kanaďanky se uhnízdily v pásmu USA a roztáčejí přesilovkový kolotoč. Ovšem Rooneyová svými zákroky svůj tým drží. Nicméně stále jsou pod tlakem.
     
    19:45
    Až nyní se Američanky osvobozují a posílají kotouč až před kanadskou branku. Toto oslabení, alespoň v první části hry, zvládnou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina tohoto svižného utkání je za námi. V ní jsme branku neviděli, i když ze strany Kanaďanek vlastně ano, jenže ta nebyla uznána. Zatím je to tedy bez gólu, hokej oko diváka ale nenudí. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně v 5:00 hodin.
     
    Střely na branku: 14 – 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Američanky vyhodily puk před kanadskou branku a toto oslabení zvládnou.
     
    20:38
    Je to tak. Steckleinová skáče na ledovou plochu a USA jsou kompletní.
     
    21:00
    Hned na to zamířily hráčky USA do útočného pásma, ale nakonec se ke střele nedostaly. Nicméně stále drží soupeřky v tlaku a operují před jejich brankou.
     
    21:53
    Monique Lamoureuxová-Morandová dostala do předbrankového prostoru přihrávku, ale v těsné blízkosti kanadské brankářky nedokázala procedit kotouč za její záda.
     
    22:37
    Na druhé straně pak byly v útoku nepřesné hráčky Kanady a nabídly tak Američankám bleskové přečíslení. Ani z této akce ale nezapršelo.
     
    22:55
    Sidney Morinová střílela z pravého kruhu a Lacasseová byla zase připravena a její střelu pokryla svou lapačkou. Hru nechala plynout a poslala puk zpět svým spoluhráčkám.
     
    24:18
    A další akce před americkou brankou, z úhlu střílela z pravé strany Natalie Spoonerová, ale Ronneyovou nepřekvapila.
     
    25:11
    Spoonerová byla znovu agilní před brankou Spojených států, ale ani další její projektil přesný nebyl.
     
    25:27
    Následuje další komerční přestávka.
     
    25:48
    Kellerová zastavila dost rázně kanadskou soupeřku a dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Kanada má další přesilovou hru k dispozici.
     
    26:18
    Kanaďanky se hned dostaly do šance před brankou USA, ale Rooneyová drží svůj tým dalšími zákroky. Poté po vhazování v obranném pásmu USA získaly kotouč Američanky a poslaly ho do bezpečí.
     
    26:57
    Další vyhození kotouče Američankami a jejich oslabení se znovu začíná krátit.
     
    27:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    A nakonec Kanaďanky svou přesilovou hru využívají. Sponnerová našla přihrávkou zpoza americké branky najíždějící MEGHAN AGOSTAOVOU, která se poté svou střelou z prostoru mezi kruhy nemýlila a propálila Ronneyovou – 0:1. Kanadské hráčky se tak ujímají vedení. Asistence: Natalie Spoonerová a Brianne Jennerová.
    27:18 Meghan AGOSTAOVÁ - 0:1
     
    28:05
    Kanaďanky po vstřeleném gólu ožily ještě více a znovu se dostaly ke střele před americkou brankou. Rooneyová si ale celou situaci pohlídala a nedovolila další pohromu.
     
    28:45
    Monique Lamoureuxová-Morandová dostala přihrávku na vrchol levého kruhu, svou střelou ale nechala vyniknout kanadskou brankářku, která vytasila další pohotový zákrok.
     
    29:41
    Další šance Američanek, které se snaží o vyrovnání. Zatím se jim to ale nedaří a Kanaďanky tak stále drží svůj těsný náskok v zámořském derby.
     
    30:34
    Jsme v polovině utkání a tempo hry neupadá, naopak roste. Američanky stále buší na vrata obrany Kanady, ale marně dobývají její klec.
     
    31:22
    Na druhé straně zase zahrozily Kanaďanky, které se dostaly ke střele z levého kruhu. Spoonerová ale nedokázala trefit růžek americké brány.
     
    33:03
    Kesselová dostala nabito do jízdy a snažila se jít do úniku. Ale zastavil ji ofsajd. Hra se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    33:20
    Po komerční přestávce pokračuje hra dále a puk mají na hokejkách Američanky, které už míří zase před brankou Kanady.
     
    33:45
    Poté po střele Coyneové zazvonilo břevno kanadské branky. Američanky tak nebyly daleko od srovnání stavu. Branková konstrukce ovšem její šanci zastavila.
     
    34:24
    Poté spěchaly do útočného pásma Kanaďanky, ale ke střele před Ronneyovou se nakonec nedostaly. Hra se tak otáčí znovu na opačný konec kluziště.
     
    34:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky vedou rozdílem dvou branek. SARAH NURSEOVÁ si nabruslila na levý kruh, odkud vyslala lehkou střelu. Tu ale umístila nad ramenem Rooneyové do pravého horního růžku její branky – 0:2. Američanky tak budou muset dohánět dvoubrankové manko. Asistence: Jocelyne Larocqueová.
    34:56 Sarah NURSEOVÁ - 0:2
     
    36:08
    Následně pak došlo k obrovské skrumáži před brankou Kanady, kde se puk ocitl těsně před brankovou čárou, ale jedna z Kanaďanek ho dokázala na poslední chvíli zastavit svou holí.
     
    36:08
    Celou situaci si ale nechá ještě posoudit hlavní sudí s videem a uvidíme, zda nakonec kotouč v klubku těl neskončil za zády kanadské brankářky.
     
    36:08
    Nakonec došlo v brankovišti podle videorozhodčích k faulu a sudí tak nařizuje trestné střílení pro USA!
     
    36:08
    Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová poté několikrát zamíchala kotoučem a snažila se o zakončení ala Tomáš Hertl, to jí nevyšlo, kotouč si tak dala na bekhend a nakonec svou střelu umístila příliš vysoko nad.
    36:08 Lamoureuxová-Davidsonová svůj nájezd neproměnila. Provedla ho ale efektně.
     
    36:37
    Kanaďanky tak stále vedou rozdílem dvou branek.
     
    36:55
    Američanky se uhnízdily v pásmu Kanady a snažily se o zakončení. Nakonec si ale vynutily přesilovou hru a mají ponechanou výhodu.
     
    37:00
    Vyloučení v týmu Kanada (Meghan Agostaová – 2 min., hrubost).
     
    37:18
    Gigi Marvinová se dostala ke střele z levého kruhu, poté vyslala jedovatou střelu, tu ale efektním semaforem zlikvidovala kanadská brankářka Lacasseová.
     
    38:07
    Kanaďanky se záhy osvobodily, ale Američanky už jsou zpět v útočném pásmu, kde kombinují. Nakonec ve velkém tlaku znovu neuspěly.
     
    38:34
    Brianna Deckerová napálila kotouč kus od modré čáry a orazítkovala pravou tyčku z pohledu kanadské brankářky!
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny a zároveň je Kanada v plném počtu.
     
    39:37
    V závěru druhého dějství pak ještě střílela Sauinierová před americkou brankou, ale Rooneyová tuto situaci ustála a podržela tak svůj tým.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina nenudila a už jsme se dočkali i branek. Obě na kanadské straně. V osmadvacáté minutě se trefila Meghan Agostaová, která poslala Kanadu do vedení. O sedm minut později zvýšila náskok Kanady Sarah Nurseová a její tým tak měl už dvoubrankový náskok. V sedmatřicáté minutě mohly Američanky snížit na rozdíl jediné branky, když po zmatku v kanadském brankovišti bylo nařízeno trestné střílení, které ale Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová neproměnila. Čeká nás jistě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 5:50.
     
    Střely na branku: 32 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky hned v úvodu skórují a jsou zpátky ve hře. Kontaktní branka je tak na světě. KENDALL COYNEOVÁ se takřka přes půlku hřiště dostala do jízdy a poté z levého kruhu prostřelila Lacasseovou mezi jejími betony – 1:2. Začátek třetího dějství tak nabízí ještě drama v utkání. Asistence: Brianna Deckerová.
    40:23 Kendall COYNEOVÁ - 1:2
     
    41:15
    Američanky pochopitelně vstřelená branka nakopla a hned na to se dostaly do další šance. Kellerová ale svou střelu poslala jen vedle kanadské branky.
     
    42:48
    Amanda Kesselová převzala z otočky přihrávku a zamířila směrem ke kanadské brance. Ale zastavila ji obrana Kanady, která tak otáčí hru.
     
    43:35
    Znovu se Američanky dostaly do další šance, ale zakončení chyběla větší přesnost.
     
    44:49
    Kanaďanky se snažily o další únik před americkou branku, Sarah Nurseovou ale zastavilo postavení mimo hru, která se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    45:48
    Dani Cameranesiová převzala za brankou Kanady přihrávku, sjela si poté na pravý kruh, odtud ovšem nedokázala svou střelou ohrozit Lacasseovou v kanadské brance.
     
    46:28
    Brianne Jennerová se napřáhla na levém kruhu k prudké střele, ale Rooneyová svou holí kotouč zastavila. Hned poslala kotouč svým spoluhráčkám, které už míří do útočné akce.
     
    47:07
    Následuje další komerční přestávka.
     
    47:22
    Američanky chybovaly ve vlastním obranném pásmu. Sauinierová ale nezachytila kotouč na levé straně branky USA a do zakončení se nedostala.
     
    48:05
    Zakázané uvolnění kanadského celku a hra se tak stěhuje do obranného pásma Kanady. Vhazovat se bude po levici Lacasseové a Američanky tak získaly zdarma útočnou třetinu.
     
    48:44
    Mélodie Daoustová se snažila proniknout podél pravého mantinelu do útočného pásma, před ní ale stála obránkyně USA, která ji pak čistě o kotouč obrala.
     
    49:26
    Jedna z Kanaďanek nahazovala kotouč z vlastního obranného pásma a ten prosvištěl až k brance USA, kde ho holí poslala do bezpečí Rooneyová.
     
    50:52
    Kanaďanky navýšily své vedení, když střelu zblízka dostala za záda americké brankářky Haley Irwinová. Jenže nakonec branka není uznána, protože jí docílila nohou a video prokázalo, že šlo o pohyb její levé nohy. Stav je tedy stále pouze o jednu branku.
    50:52 Americká brankářka Rooneyová nakonec nemusela být smutná. Branka Irwinové uznána nebyla.

     
    51:26
    Kanaďanky se dostaly do další šance, ale americká brankářka opět svůj tým podržela.
     
    52:19
    Vyloučení v týmu USA (Hilary Knightová – 2 min., podražení).
     
    52:29
    Kanaďanky už roztáčejí přesilovkový kolotoč. Následně pak ale o kotouč přišly a Američanky se tak mohly osvobodit vyhozením puku až před branku Kanady.
     
    53:07
    Marie-Philip Poulinová střílela z prostoru mezi kruhy a nechala tak vyniknout Rooneyovou dalším zákrokem. Hra je přerušena a poté se bude vhazovat po její pravé ruce.
     
    53:45
    Další zámek Kanaďanek v pásmu USA, ale zatím je to bez jediné střely. Následně pak se Američanky zase osvobozují.
     
    54:19
    Knightová je na ledě a Američanky jsou tak v plném počtu.
     
    54:36
    Na řadě je další komerční pauza.
     
    54:53
    Kanaďanky vyslaly na branku USA další dvě po sobě jdoucí střely, ovšem ani jedna z nich mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    55:06
    Na druhé straně střílela od modré čáry Brianna Deckerová, kotouč prosvištěl až před branku Kanady, kde ho holí vyrazila mimo ohrožení vlastní branky Lacasseová.
     
    55:36
    Střelu z vrcholu pravého kruhu z hole Jocelyny Lamoureuxové-Davidsonové pokryla kanadská brankářka a poté po svém zákroku raději přerušila hru před dotěrnými útočnicemi amerického týmu.
     
    56:07
    Deckerová nyní zbytečně oslabuje svůj tým a nabízí Kanaďankám přesilovou hru, ve které mohou rozhodnout toto utkání. Dostává dvě minuty za krosček.
     
    56:20
    Hned na to se ale Američanky osvobodily a poslaly kotouč až před kanadskou branku. Pošetřily tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    56:54
    Síly na ledě se ale srovnají. Za nedovolené bránění usedá na trestnou lavici Poulinová a uvidíme tak hru ve čtyřech hráčkách na obou stranách.
     
    57:16
    Kanaďanky poslaly kotouč na zakázané uvolnění a hra se tak stěhuje do jejich obranného pásma, kde se bude vhazovat po levé ruce Lacasseové.
     
    57:28
    Hned na to ale prošly do útočného pásma a zahrozily před Rooneyovou. Ta ale svým dalším zákrokem nedovolila, aby Kanaďanky jakkoli ohrozily její branku.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:07
    Američanky jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    58:35
    Amanda Kesselová se ocitla na levém kruhu a chvíli před ní zívala odkrytá kanadská klec, před ní ale promáchla a velkou šanci na vyrovnání tak promarnila.
     
    58:56
    Americká brankářka je na střídačce a Spojené státy to zkoušejí se šesti bruslařkami v poli.
     
    59:45
    V útočném pásmu si vynutily obrovský tlak, který ale Kanaďanky nakonec ustály a patnáct vteřin před koncem třetí třetiny drží svůj nejtěsnější možný náskok.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu Kanada (Marie-Philip Poulinová – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Monique Lamoureuxová-Morandová – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. V parádním utkání, které nabídlo prakticky úplně vše, nakonec v zámořském derby porážejí Kanaďanky tým USA těsně 2:1. Američanky se na začátku třetí třetiny dostaly ke kontaktní brance, kterou sólem přes půl hřiště trefila Kendall Coyneová. Ale více už hráčky USA nepřidaly. Nakonec se tak musely smířit s těsnou prohrou od svých zámořských soupeřek.
     
    Střely na branku: 45 – 23
    V zámořském derby nakonec těsně zvítězily kanadské hráčky.

     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezké dobré ráno a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (06:35:46)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 41. Coyneová (Deckerová) – 28. Agostaová (Spoonerová, Jennerová), 35. Nurseová (Larocqueová)


    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Kellerová, Pfalzerová, Barnesová, Bellamyová (A), Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Brandtová, Cameranesiová, Kesselová – Deckerová (A), Knightová, Coyneová – M. Lamoureuxová-Morandová, Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Dugganová (C), Skarupaová, Marvinová – Pelkeyová.
    Kanada: Lacasseová (Szabadosová) – Fortinová, Fastová, Rougeauová, Mikkelsonová, Larocqueová, Lacquetteová – Johnstonová, Saulnierová, Jennerová (A) – Agostaová (A), Daoustová, Poulinová (C) – Wakefieldová, Spoonerová, Turnbullová – Staceyová, Bramová, Nurseová – Irwinová, Clarková.

    Rozhodčí: Hoveová (NOR), Timglasová (SWE) – Heikkinenová (FIN), Johanssonová (SWE)

    Diváci: 3 885
    ocianews.com