Muži - 10000 m Vítěz: T. Bloemen (CAN) (kon.)
konec
Muži - 10000 m

Vítěz: T. Bloemen (CAN)

Čtvrtek 15.02.2018, 12:00Zimní olympijské hry - Rychlobruslení
Sledujte: soutěže je:
     
    Konečné pořadí:

    1. Ted-Jan Bloemen (CAN) 12:39.77
    2. Jorrit Bergsma (NED) +2.21
    3. Nicola Tumolero (ITA) +14.55
    4. Sung-hun I (KOR) +15.77
    5. Jordan Belchos (CAN) +19.74
    6. Sven Kramer (NED) +21.25
    7. Patrick Beckert (GER) +22.17
    8. Bart Swings (BEL) +23.76
    9. Moritz Geisreiter (GER) +26.58
    10. Rjosuke Cučija (JPN) +30.54
    11. Håvard Bøkko (NOR) +37.70
    12. Davide Ghiotto (ITA) +47.32 (14:09:57)
     
    Kanadský rychlobruslař Ted-Jan Bloemen se stává novým olympijským vítězem! Kanaďan se dnes blýskl parádním výkonem a zajel nový olympijský rekord! Na druhém místě končí Jorrit Bergsma a z bronzové medaile se může radovat Ital Nicola Tumolero, který už před Kramerovou jízdou v zisk cenného kovu ani nedoufal!
     
    Závod je u konce!
     
    6
    Je to jasné! Ted-Jan Bloemen je novým olympijským vítězem! Favorizovaný Sven Kramer dojíždí až na šesté pozici a dnes bude bez medaile!
     
    6
    1200 metrů před cílem patří Kramerovi až sedmá pozice! Nizozemec se snaží ze všech sil, ale dnes to zkrátka nejde!
     
    6
    Dva kilometry před cílem ztrácí Kramer jedenáct sekund a Bloemen se už pomalu začíná radovat! Tak to je ohromné překvapení!
     
    6
    S Kramerem to vypadá špatně! Nizozemec ztrácí v tuto chvíli šest sekund! Jsme blízko obrovskému překvapení!
     
    6
    Jedenáct kol před koncem ztrácí Kramer už tři sekundy! Nizozemský rychlobruslař bude muset ukázat své nejlepší umění!
     
    6
    Kramer stáe ztrácí! Nizozemská legenda na svého soka Bloemena ztrácí už sekundu a půl! Hala doslova bouří!
     
    6
    Kramer zatím neukázal to nejlepší, co umí. Nizozemský bruslař zajel úvodní dva kilometry o sekundu pomaleji než vedoucí Bloemen.
     
    6
    V poslední jízdě se nám představí Sven Kramer a Patrick Beckert! Nizozemská legenda mužského rychlobruslení bude útočit na další zlatou medaili!
     
    5
    Ted-Jan Bloemen to zvládl! Kanadský rychlobruslař udržel svůj náskok a časem 12:39.77 se dostává na vedoucí pozici! Bergsma je na lavičce hodně smutný! Tumolero je zatím třetí!
     
    5
    Sedm kol před koncem má Kanaďan stále třísekundový náskok! Závěr jízdy bude nesmírně dramatický!
     
    5
    Bloemen už je v polovině trati a jeho náskok se stále pohybuje na hranici třech sekund. Kanaďan zatím jede opravdu skvělou jízdu!
     
    5
    Kanadský rychlobruslař Bloemen zajel první tři kilometry o tři sekundy rychleji než Nizozemec Bergsma. Uvidíme dramatickou jízdu.
     
    5
    V další jízdě proti sobě nastoupí Nicola Tumolero z Itálie a Ted-Jan Bloemen z Kanady!
     
    4
    Bergsma zajel závod v čase 12:41.99 a dostává se na první místo! Nizozemský bruslař se tímto časem přibližuje medaili!
     
    4
    Bergsma se za ohromné podpory diváků řítí do posledního kola! V tuto chvíli ma na vedoucího Korejce náskok třinácti sekund!
     
    4
    Bergsma si s naprostým přehledem jede pro průběžné první místo! Nizozemský bruslař si vypracoval více než desetisekundový náskok.
     
    4
    V polovině závodu začíná Bergsma svému soupeři pořádně ujíždět. Nizozemský bruslař už jede pouze proti času. Na Korejce má náskok i Davide Ghiotto
     
    4
    Po třech kilometrech má Bergsma takřka čtyřsekundový náskok na domácího závodníka. Korejec jel ale první polovinu závodu hodně pomalu.
     
    4
    Davide Ghiotto odstartoval o něco lépe, jenže Bergsma má tradičně silnější druhou polovinu desetikilometrové trati.
     
    4
    Bergsma zahajuje svůj boj o medaili ve vnitřní dráze, zatímco italský závodník pojede poblíž diváků.
     
    4
    V hale nadále panuje parádní atmosféra! Zatím vedoucí Sung-hun I se objevil na ploše a sklidil obrovský potlesk fanoušků.
     
    4
    V další jíždě už uvidíme prvního nizozemského závodníka! Jorrit Bergsma totiž nastoupí proti Davide Ghiottovi z Itálie. Bergsma by měl útočit na medaili.
     
    Mezi další rozjíždkou nás čeká menší pauza!
     
    Průběžné pořadí

    1. Sung-hun I
    2. Jordan Belchos
    3. Bart Swings
     
    3
    Sung-hun I to zvládl! Korejský bruslař za sebou nechal Kanaďana Belchose o necelé čtyři sekundy a časem 12:55.54 se posouvá na první pozici! Geisreiter je zatím čtvrtý!
     
    3
    Neskutečný výkon domácího závodníka! Korejec ukrajuje z Kanaďanova náskoku jednu sekundu za druhou a bude atakovat nejlepší čas!
     
    3
    Korejský bruslař v závěru této rozjížďky zrychluje! Domácí reprezentant dva kilometry před cílem ztrácí už jen tři sekundy!
     
    3
    Němec s korejským bruslařem jedou takřka celou jízdu bok po boku! Nyní je na tom o něco lépe korejský závodník. Ztráta klesla na osm sekund.
     
    3
    Po polovině tratě ztráta německého a korejského bruslaře narostla na deset sekund. Tato dvojice na medaile rozhodně nepomýšlí.
     
    3
    Německý bruslař je nyní o několik temp napřed, jenže rozestup mezi vedoucím Kanaďanem a touto dvojicí se pomalu blíží k osmi sekundám.
     
    3
    Rozdíl mezi touto dvojicí a vedoucím Kanaďanem se neustále zvětšuje. Oba bruslaři za Belchosem zaostávají o šest sekund!
     
    3
    Oba závodníci v úvodu zaostávají! Belchos ale začátek jízdy absolvoval opravdu rychle.
     
    3
    Moritz Geisreiter a Sung-hun I se proti sobě postaví ve třetí rozjížďce. Němec začíná ve vnitřní dráze, domácí závodník ve vnější.
     
    2
    Belchos dojíždí do cíle v čase 12:59.51 a o čtyři sekundy poráží belgického závodníka! Kanaďan si v posledním kolem sáhl na dno. Håvard Bøkko zajel zatím nejhorší čas!
     
    2
    Belchos zrychlil a do posledního kola najíždí s náskokem jedné a půl sekundy!
     
    2
    Belchos už zaostává! Dva kilometry před cílem už se dostal na horší čas na belgický bruslař Swings! Kanaďan nejspíše přepálil první polovinu závodu.
     
    2
    Kanadský bruslař začíná pomalu ztrácet. Sedm kol do cíle se jeho náskok na belgického lídra závodu zmenšil na dvě sekundy!
     
    2
    Belchos má za sebou polovinu závodu a na vedoucího Belgičana má k dobru šest a půl sekundy. Norský bruslař poté zaostává o další vteřinky zpět.
    Fragment ze startu úvodní rozjížďky dnešního závodu

     
    2
    Belchos už je o šest sekund lepší než Belgičan Swings. Kanadský rychlobruslař se navíc těší obrovské podpoře z hlediště.
     
    2
    Belchos do toho pořádně šlápl a na vedoucího Belgičana už najel tři sekundy k dobru. Kanaďan po dráze doslova letí. Norského soupeře už má za sebou o celou rovinku.
     
    2
    Úvod jízdy je nesmírně vyrovnaný. Kanaďan zatím jede tři desetiny před norským rychlobruslařem. Belchos ale vypadá více dynamický.
     
    2
    Ve druhé rozjížďce proti sobě stojí Håvard Bøkko a Jordan Belchos z Kanady. Norský závodník odstartuje ve vnitřní dráze, Kanaďan začne blíže k divákům.
     
    1
    Belgický bruslař je v cíli! Desetikilometrovou trať absolvoval za 13:03.53. Japonec za ním zaostal o necelých sedm sekund. Na začátek určitě parádní pozvánka ke sledování dalších jízd!
     
    1
    Dva kilometry před cílem jede Belgičan s obrovským náskokem. Swings navíc drží nastolené tempo a drží čas na kolo kolem jednatřiceti sekund.
     
    1
    Belgičan má za sebou necelých sedm kilometrů, které absolvoval pod sedm minut. Japonský bruslař už na něj ztrácí deset sekund!
     
    1
    Bart Swings má za sebou polovinu závodu. Stále se mu daří zajíždět kola pod jednatřicet sekund.
     
    1
    Belgičan má za sebou 3200 metrů a zatím jede opravdu dobře. Japonský bruslař na něj ztrácí už tři sekundy. Belgického závodníka žene kupředu zaplněná hala.
     
    1
    Belgický rychlobruslař po dvou kilometrech stále tlačí čas pod jednatřicet sekund na okruh. Japonského závodníka už nechal daleko za sebou.
     
    1
    V první rozjížďce protisobě nastupují Japonec Rjosuke Cučija a Belgičan Bart Swings. Po prvním kilometru je na tom o hodně lépe belgický rychlobruslař.
     
    Závod odstartoval!
    Největší favorit závodu Sven Kramer už jednu medaili na letošní olympiádě vybojoval!

     
    Dnes nás čeká závod na nejdelší rychlobruslařské trati! Deset kilometrů je nesmírně náročná distance. Závodníci si při závodu sáhnou na opravdové dno. Rychlobruslaři svou jízdu absolvují za nějakých třináct minut. Rekord zdejší dráhy drží Nizozemec Sven Kramer, který ji zajel za 12 minut a třicet osm sekund v únoru loňského roku.

    A právě Sven Kramer je největším favoritem dnešního závodu. Nizozemský rychlobruslař už má na svém kontě zlatou medaili za triumf na pětitisícovce. Největší problémy by Kramerovi měli dělat Broemer s Bergsmou, kteří jsou pasování do rolí adeptů na zisk cenného kovu.
     
    Dobré poledne všem fanynkám a fanouškům zimních sportů! Vítejte u sledování textového přenosu z rychlobruslení. Společně se podíváme na závod mužů na 10 000 metrů! Startujeme ve 12 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    Tomáš Kubečka

    Startovní listina
    1. rozjížďka

    1. Rjosuke Cučija (JPN)
    2. Bart Swings (BEL)

    2. rozjížďka

    3. Håvard Bøkko (NOR)
    4. Jordan Belchos (CAN)

    3. rozjížďka

    5. Moritz Geisreiter (GER)
    6. Sung-hun I (KOR)

    4. rozjížďka

    7. Jorrit Bergsma (NED)
    8. Davide Ghiotto (ITA)

    5. rozjížďka

    9. Nicola Tumolero (ITA)
    10. Ted-Jan Bloemen (CAN)

    6. rozjížďka

    11. Patrick Beckert (GER)
    12. Sven Kramer (NED)

    thejrc.org