Astana – Sporting 1:3 (kon.) | Dortmund – Atalanta BC 3:2 (kon.) | Nice – Lok. Moskva 2:3 (kon.)
Spartak – Ath. Bilbao 1:3 (kon.) | Real Sociedad – Salzburg 2:2 (kon.) | Ludogorec – AC Milán 0:3 (kon.)
Östersunds FK – Arsenal 0:3 (kon.) | Marseille – Braga 3:0 (kon.) | Kodaň – Atlético 1:4 (kon.)
AEK Atény – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.) | Celtic – Zenit 1:0 (kon.) | Neapol – RB Lipsko 1:3 (kon.)
Lyon – Villarreal 3:1 (kon.) | Partizan Bělehrad – Plzeň 1:1 (kon.) | FCSB – Lazio 1:0 (kon.)
konec
OGC Nice
2:3 (2:1)
FK Lokomotiv Moskva
Čtvrtek 15.02.2018, 19:00 • Allianz Riviera, Nice • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Na programu máme vyřazovací část Evropské ligy a my budeme společně sledovat souboj mezi OGC Nice a FK Lokomotiv Moskva.
     
    OGC Nice

    Fotbalisté Nice předvádějí v letošní sezóně hodně rozpačité výkony, které je zatím vynesly na dosavadní devátou pozici. Nice se ale nenachází ve zrovná slušné formě, neboť pohrálo poslední tři ligové zápasy. Co se týče pohárové Evropy, tam je to o poznání slibnější. Tento francouzský celek postoupil ze své skupiny z druhého místa, přičemž při svém putování skupinou nasbíral devět bodů. I v letošním ročníku táhne Nice kontroverzní útočník Mario Balotelli, jenž napříč všema soutěžema nastřílel devatenáct branek.
     
    FK Lokomotiv Moskva

    Na druhé straně stojí ruský Lokomotiv Moskva, jenž je v letošním ročníku hodně příjemným překvapením tamní nejvyšší soutěže. Lokomotiv totiž okupuje vedoucí pozici a na druhý Zenit má náskok osmi bodů. Mužstvo z hlavního města ruské federace prohrálo v lize pouze třikrát, stejný počet byl také remízových výsledků. Lokomotiv se v základní skupině Evropské ligy utkal také se Zlínem. Ruský celek ale prokázal větší kvalitu a svojí skupinou vyhrál s dvoubodovým předstihem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Sarr si hodil balón příliš daleko od kopačky, nicméně napadající Denisov byl souboji příliš pozdě. Nice tak pokračuje s míčem v moci.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal také vedoucí celek ruské nejvyšší soutěže, avšak pouze na krátký časový úsek. Guilhermeho odkop totiž dokázal stopit Lees Melou.
     
    4
    Ignatěv zkoušel dalekonosným pasem nalézt naběhnuvšího Ariho, ten se sice vyškrábal nejvýše do vzduchu, svojí hlavičku ale poslal daleko vedle tyče.
     
    4
    Nice právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo hodně rychlé! Saint-Maximin pronikl do šestnáctky, odkud naservíroval balón na MARIA BALOTELLIHO, který nekompromisně propálil brankáře.
    4. Mario BALOTELLI - 1:0
     
    5
    Lokomotiv se okamžitě pokusil o rychlou odpověď, Anton Mirančuk dokázal na pravém křídle vybojovat úvodní rohový kop zápasu.
     
    6
    Ten byl rozehrán zřejmě cvičeným signálem, načež na zadní tyči zakončoval Kvěrkvelija. Kostrbatá střela ale nemířila mezi tři tyče.
     
    7
    Na druhé straně zkoušel aktivní Saint-Maximin poslat do šestnáctky nadýchaný centr, ten ale pouze proletěl nad hlavama všech zúčastněných.
     
    8
    Denisov vhazoval od levé postranní čáry, přičemž si jako příjemce vybral Ariho. Maličký forvard se ale na poslední chvíli hnul špatným směrem.
     
    9
    Přílišnou agresivitou se prezentoval Balotelli, jenž v souboji o balón zaškobrtl o nohu Denisova. Je písikáno ve prospěch Lokomotivu.
     
    10
    Posléze se do další útočené akce opět zapojil Balotelli, tentokráte si ale nepohlídal náběh za obranu a je máván ofsajd.
     
    11
    Lees Melou byl uprostřed hrací plochy zahnán do úzkých a proto musel po zemi oslovit Saint-Maximina. Ten byl okamžitě poslán na zelený pažit.
     
    12
    Pejcinovič si v poklidu počíhal na vysoký nákop, který posléze zpracoval pro svého kolegu Denisova. Hosté se snaží uklidnit hru.
     
    13
    Fernandes to zkoušel individuálním průnikem, při kterém ho obtěžovala snad trojice protihráčů. Hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře.
     
    14
    Balotelli si navedl míč na pravou nohu a poté pohotově zacílil přímo do rukavic brankáře Guilhermeho. Úvodní minuty jsou hodně ofenzivní.
     
    15
    Cyprien rozehrával rohový kop z levé strany, svým nadýchaným pokusem ale našel pouze rukavice Guilhermeho. O několik vteřinek později fauloval Coly.
     
    16
    Ignatěv si nechtěl komplikovat život a raději zvolil přihrávku na Fernandese. Ten byl tak dlouho obtěžován, až přeci jenom přišel o balón.
     
    17
    Alexej Mirančuk chtěl zkusit štěstí z obrovské vzdálenosti, první fáze sice sice nebyla špatná, samotné provedení už o poznání pokulhávalo.
     
    18
    Na zpětnou přihrávku si sebíhal Ari, který byl při zpracování míče lehce faulován. Marlonovi ale prošel tento zákrok, penalta se pískat nebude.
     
    19
    Fernandes zkoušel rozehrávkou standardní situace míři k zadní tyči, nicméně Benítez celou dobu kontroloval jeho ránu.
     
    20
    Stoperská dvojice domácího celku si nyní několikrát vyměnila balón a s trochou štěstí se jí povedlo dostat míč na druhou stranu.
     
    21
    Saint-Maximin neprošel kolem velmi dobře bránícího Denisova, ten ale podle výroku sudího fauloval. Domácí mají k dispozici standardku.
     
    22
    K ní se postavil maličký středopolař Seri, jenž svojí nabídku nasměroval na hlavu Danteho. Hlavička ze záklonu ale nebyla ničím nebezpečná.
     
    23
    Denisov opět propadl v rychlostním souboji se Saint-Maximinem. Hostující zadák nakonec může být rád, že je z toho pouze rohový kop.
     
    24
    Dalekonosný odkop Lokomotivu nebyl vůbec pochopen a kulatý nesmysl se tak pouze sklouzl ven z hrací plochy. Benítez bude vykopávat.
     
    25
    Saint-Maximin si udělal prostor k zakončení, nicméně rána zpoza šestnáctky neměla potřebné parametry. Guilherme nemusel zasahovat.
     
    26
    Lokomotiv je směrem dopředu stále bezradný. Hostům nevychází přechod k brance soupeře a domácí brankář je i nadále bez složitějšího zákroku.
     
    27
    Denisov se raději odhodlal k odkopu do zámezí a soupeř se tak dostane k autovému vhazování. To za pár vteřin provede Sarr.
     
    27
    Je tu pokutový kop pro Nice!
     
    27
    Žlutou kartu dostává Nemanja Pejčinović (FK Lokomotiv Moskva).
     
    28
    Nice právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! K exekuci se postavil MARIO BALOTELLI, jenž poslal brankáře přesně na opačnou stranu.
    28. Mario BALOTELLI - 2:0
     
    29
    Na stadionu začíná panovat opravdu vynikající atmosféra. Není se čemu divit, miláčci domácích fanoušků vedou nad vedoucím celkem ruské ligy už o dvě branky.
     
    30
    Ari se řítil za odraženým balónem, na poslední chvíli ale celou situaci dokázal zahnat Dante. Brazilský zadák předvedl důležitý skluz.
     
    31
    Po autovém vhazování se Ari probíjel kolem brankové čáry, načež poslal zpětnou nabídku na Alexeje Mirančuka. Druhému jmenovanému ale střela vůbec nesedla.
     
    32
    Aktivita v podání Saint-Maximina nakonec přinesla další rohový kop. Po něm se ale útočným faulem prezentoval stoper Dante.
     
    33
    Ruský celek to opět zkoušel vzduchem, avšak opět neúspěšně. Navíc byl odmáván ofsajd, ve kterém se pohyboval Alexej Mirančuk.
     
    34
    Na druhé straně měl práci Guilherme, jenž musel rychle na zem proti střele z kopačky Pley. Balón nakonec zaplul do rukavic brazilského brankáře.
     
    35
    Alexej Mirančuk sice vyvezl balón za půlící čáru, tam se mu ale nepodařilo propasírovat přihrávku přes stojícího Pleu.
     
    36
    Saint-Maximin to opět udělal náramným způsobem, načež na zadní tyči oslovil zcela osamoceného Pleu. Ten pálil z první, avšak míč vystoupal hodně vysoko nad.
     
    37
    V posledních minutách sice má hostující celek častěji míč na svých kopačkách. Stále jsme se ale nedočkali ničeho závažnějšího.
     
    38
    Lokomotiv zahrával dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Nebezpečný nebyl ani jeden, navíc po tom druhém se Denisovovi nepodařilo kloudně zacílit.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také něco nastavovat.
     
    40
    Obrovská šance Nice! Balón byl postupně přeposlán, až na kopačku Cypriena, který zpoza šestnáctky zamířil těsně vedle tyče.
     
    41
    Guilherme se dostal k výkopu od své svatyně, následně se po jemné teči dostal míč za čáru. Jeho spoluhráči tak budou vhazovat.
     
    42
    Zničehonic pohotově napřáhl Igor Denisov a jeho ránu zastavila až horní konstrukce. Lokomotiv se dostává do tlaku!
     
    43
    Je tu pokutový kop pro Lokomotiv!
     
    45
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Balón si na značku penaltového puntíku postavil MANUEL FERNANDES, který bez větších problémů prostřelil Beníteze.
    45. Manuel FERNANDES - 2:1
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned tři branky, což je tou nejlepší pozvánkou na druhé dějství. Nice se sice dostalo do dvoubrankového vedení, těsně před koncem poločasu ale vstřelil hodně důležitou branku Fernandes.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Vitalij Denisov, přichází Maciej Rybus.
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Alexandr Kolomejcev, přichází Jefferson Farfán.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Marlon, přichází Patrick Burner.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Střídající Burner se okamžitě seznámil s kulatým nesmyslem, který ihned poprostrčil na Sarra. Domácí se v úvodu nikam neženou.
     
    49
    Ari si chtěl obhodit Lees Meloua, který ale dokázal včas reagovat. Na druhé straně také reagoval Ignatěv, jenž pro změnu vyrušil Balotelliho.
     
    50
    Nyní se nedovoleným zákrokem prezentoval Dante, jenž šel do souboje s Arim hodně tvrdě. Rozhodčí po právu píská ve prospěch hostů.
     
    51
    Farfán se také zapojil do útočných manévrů svého celku, a dokonce vybojoval faul na svou osobu. Provinil se domácí Cyprien.
     
    52
    Fernandes kroutil hrací předmět směrem do branky, načež do balónu ještě stačil trknout Farfán. Výsledkem je prudká hlavička nad břevno.
     
    53
    Na druhé straně se v těsném ofsajdu nacházel Saint-Maximin, což znamená, že hrát s míčem bude opět ruský velkoklub.
     
    54
    Spolupráce dvou střídajících hráčů putovala nakonec na kopačku Rybuse, jenž v tísni nedokázal propasírovat míč kolem Danteho.
     
    55
    Ignatěv si poklidným způsobem počíhal na přetažený centr, který pouze posunul za sebe. Následně se Cyprienovi nepodařilo kombinovat.
     
    56
    Saint-Maximin si pohrával s Rybusem a následně se mu podařilo najít Balotelliho. Italský forvard mohl zkompletovat hattrick, svoje zakončení ale poslal vedle branky.
     
    57
    Druhý poločas je z pohledu atraktivnosti o dost nezáživnější. K vidění je pouze bojovná hra, a to především ve středu hrací plochy.
     
    58
    Pejčinovič neviděl nikoho v těsné blízkostí, a proto musel zvolit přetažení hry k pravé postranní čáře. Tam v tuto chvíli pracuje s míčem Mirančuk.
     
    59
    Farfán si hrudí přichystal pozici k zakončení, ránu nártem ale poslal pouze do zad protihráče. Následně to z pravé strany nevyšlo ani Arimu.
     
    60
    Ari se dnes už podruhé skácel v pokutovém území k zemi, tentokráte se ale penalta pískat nebude. Nice začíná být hodně pasivní.
     
    61
    Lehký dloubáček směřoval na Mirančuka, který se ještě snažil vyšperkovat celou akci přihrávku na Ariho. Jednoznačné špatné řešení.
     
    62
    Zničehonic se Rybus řítil z levé strany sám na brankáře, toho ale trefil pouze do ruky. Následovat bude další rohový kop.
     
    63
    Pejčinovič se nyní hodně unáhlil a odkop z vlastní obranné poloviny poslal do země nikoho. Nice tak bude muset rozehrát od své branky.
     
    64
    Rychlonohý Saint-Maximin pláchl po pravém křídle, nicméně jeho vzdušný centr byl příliš čitelný. Brankář Guilherme ho tak schoval do náruče.
     
    65
    Seri roztáhl hru na pravou stranu, kde opět úřadoval aktivní Saint-Maximin. Jeho aktivita přinesla alespoň rohový kop pro domácí.
     
    66
    K rohovému praporku se tradičně postavil Seri, jehož centr odklidil z přední tyče Pejčinovič. Naopak se hosté řítí do rychlého protiútoku.
     
    66
    Tak ani napotřetí to Arimu nevyšla, nicméně nyní to už bylo opravdu hraniční. Hlavní sudí se ale rozhodl pokutový kop neodpískat.
     
    66
    Útok na hattrick v podání Balotelli! Italský útočník si navedl míč na pravou nohu a posléze protáhl fantastického Guilhermeho.
     
    67
    Tak pozor! Ari totiž pelášil sám na branku a jeho úprk zastavil za cenu červené karty vracející se Coly. Domácí budou dohrávat v deseti!
    67. Červená karta
     
    68
    Z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout, že se jednalo o jednoznačný faul. Navíc Ariho rána skončila kousek vedle tyče.
     
    69
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Hosté okamžitě využívají početní výhodu! K rozehrávce se postavil MANUEL FERNANDES, jenž náramným obstřelem dokázal překonat Beníteze.
    69. Manuel FERNANDES - 2:2
     
    70
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Adrien Tameze.
     
    71
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Ari, přichází Éder.
     
    72
    Rázem se domácí hráči dostávají do hodně složité situace. Nejen, že prohospodařili dvoubrankové vedení, navíc budou zápas dohrávat v deseti lidech.
     
    73
    Fernandes útočil na hattrick, tentokráte mu ale v cestě stál pohotový Benítez. Domácí brankář vyrazil balón na rohový kop.
     
    74
    Hosté rozehráli nakrátko, načež se posléze dostali k centru. Na něj si na zadní tyči nabíhal Éder, ještě před ním si ale málem vstřelil vlastní branku Sarr.
     
    75
    Ignatěv měl spoustu času a i prostoru na ideální centr, nicméně to mu naopak uškodilo. Míč totiž trefil pouze bránícího protihráče.
     
    76
    Hra se přesunula na opačné křídlo, kde to moc hezky zkoušel Mirančuk. První fáze byla velmi slibná, posléze byl včas u balónu Benítez.
     
    77
    Nyní si už budou moci domácí hráči oddechnout. Je totiž pískáno ofsajdové postavení soupeře, který měl v posledních vteřinách drtivý tlak.
     
    77
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Domácí jsou jednoznačně na ručník! Mirančuk si zpracoval balón, následně si všiml pod sebou lépe postaveného MANUELA FERNANDESE, který pohotovou střelou kompletuje hattrick.
    77. Manuel FERNANDES - 2:3
     
    78
    Nice se sice snaží, jak mu síly stačí, nicméně v deseti lidech je nesmírně obtížně hrát. Do konce zápasu ale zbývá ještě spousta času.
     
    79
    Další laciná ztráta při rozehrávce byla rychle ukončena. Posléze hlavní sudí odhalil zřejmě nějaký drobný faul hostujících hráčů.
     
    80
    Po delší době se nám připomněl Balotelli, který ignoroval své kolegy a místo toho vypálil do hlediště. Guilherme bude rozehrávat.
     
    81
    Do konce utkání nám zbývá už jen něco málo před deset minut. V tuto chvíli to nevypadá, že by domácí měli pomýšlet na vyrovnání.
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Wylan Cyprien, přichází Nampalys Mendy.
     
    83
    Denisov vzal odpovědnost na svá bedra a ránou zhruba ze třiceti metrů vyprášil Benítezovi rukavice. Lokomotiv pokračuje v náporu.
     
    84
    Farfán zkoušel dloubáčkem poslat míč do nebezpečného prostoru, na malém vápně se ale jako první dostal k míči Dante.
     
    85
    Tlak neustává, ba naopak. Míč se postupně dostal až do pokutového území, kde se Mirančukovi podařilo vybojovat rohový kop.
     
    86
    Rozehrávku si vzali na starost oba batři Mirančukové, kteří to zkusili po zemi. Následně dokázal ostrý centr zlikvidovat Seri.
     
    87
    Balotelliho nikterak výrazná hlavička neměla potřebné parametry a balón se snesl vedle branky. Utkání je i nadále hodně ofenzivní.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Anton Mirančuk dostal ideální přihrávku přímo před brankáře, ten ale velmi dobře vyběhl a míč srazil ven z hrací plochy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Konec! Nice nakonec naprosto nezvládlo druhý poločas, ve kterém se pokazilo, co jen mohlo. Výrazný podíl na tom má Colyho vyloučení, po kterém Lokomotiv otočil zápas na konečných 3-2. Do odvety tedy vstoupí z výrazně lepší pozice ruský celek.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 7:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:13. (20:54:19)

    David Suchý

    Branky: 4. Balotelli (Saint-Maximin), 28. Balotelli (pen.) – 45. Manuel Fernandes (pen.), 69. Manuel Fernandes, 77. Manuel Fernandes (Anton Mirančuk)

    Karty:   27. Pejčinović (LMO)   67. Coly (NIC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 7:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:13.
    OGC Nice: Benítez – M. Sarr, Marlon (46. Burner), Dante (C), Coly – Cyprien (82. N. Mendy), Seri, Lees-Melou, Saint-Maximin – Pléa (70. Tameze), Balotelli.
    Náhradníci: Cardinale – Burner, Makengo, N. Mendy, Srarfi, Tameze.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, S. Kvěrkvelija, Pejčinović, Vitalij Denisov (46. Rybus) – Anton Mirančuk, Igor Denisov (C), Kolomejcev (46. Farfán), Manuel Fernandes – Ari (71. Éder), Alexej Mirančuk.
    Náhradníci: Kočenkov – Farfán, Ćorluka, Éder, Rybus, Rotenberg, Tarasov.
    Čtvrtek 22.02.2018
    Lok. Moskva - Nice 1:0

    Branky: 30. Igor Denisov

    Karty:   8. Igor Denisov (LMO), 45+1. Manuel Fernandes (LMO) – 32. Balotelli (NIC), 90+3. M. Sarr (NIC)

    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:7. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 23:13.
    thejrc.org