Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tisková konference MFK Karviná (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
konec
Tisková konference FC Fastav Zlín

Čtvrtek 15.02.2018, 12:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkujeme za pozornost. (12:24:00)
     
    Bohumil Páník, trenér A-týmu: “Bylo by výborné, kdybychom vyrovnali rekord v umístění v nejvyšší soutěži. Budeme se taky soustředit na pohár, tam nám zbývají tři zápasy. Je to velký cíl, ale my si ty cíly chceme plnit.”
     
    Bohumil Páník, trenér A-týmu: “Hradec Králové sledujeme, víme o nich. Je to náš třetí zápas, věřím proto že budeme v tahu a to utkání tam zvládneme. Jejich hřiště nepůsobí úplně dobře. Je to číhací soupeř.”
     
    Bohumil Páník, trenér A-týmu: “Ekpai trénuje, je v zdravý a připraven hrát.”
     
    Bohumil Páník, trenér A-týmu: “Slaměna je kluk, který udělal obrovský postup. Hráče nesmíte spálit, musíte ho tam dát v momentě, kdy má mužstvo formu aby nebyl pod takovým tlakem. I s Bačem jsme postupovali pomalu, to samé s Traorém.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní manažer A-týmu: “Pokud Vyhnalovi bolest odejde, mohl by po víkendu začít trénovat. Hlavně to ale bude záležet na něm, jak se bude cítit.”
     
    Bohumil Páník, trenér A-týmu: “Beauguel ještě není připraven na 90 minut, ale je schopen nastoupit. Věřím, že časem bude moci nastupovat na celý zápas. Vyhnal přijede v pátek a vše budeme konzultovat. Je to nepříjemné, že to celé soustředění s náma neabsolvoval.”
     
    Teď přichází čas na otázky novinářů.
     
    Josef Hnaníček, hráč A-týmu: “Atmosféra v kabině je výborná. Je tam hodně srandy. V přípravě jsme měli skvělé soupeře a dobré hřiště. V Turecku byly hřiště na nejvyšší úrovni. Teď už se hrozně těšíme na ligu, než to začne.”
     
    Bohumil Páník, trenér A-týmu: “Slovan Bratislava nás tady na 20 minut zavřel, mužstvo tu fázi přežilo a bojovalo dál. Myslím si, že k tomu přispěly i zkušenosti z pohárů. Věřím, že výsledky budou dobré.”
     
    Bohumil Páník, trenér A-týmu: “Zlepšili se vztahové vazby, na podzim to bylo hlavně o zvykýní. Máme devět cizinců, z toho 7 různých národností. Začíná platit heslo "respektuj a buď respektován". Hráči si uvědomují, že vyniknou sami, když budou hrát týmově.”
     
    Bohumil Páník, trenér A-týmu: “Zranění se nám nevyhývají. Nebrečíme, snažím se konstatovat. Bijimine je pohodář, pracovitý kluk. Josef Hnaníček je tady jako jeden z kapitánů, ten post si hodně ozkoušel a nebojím se, že bychom měli problémy. Střed zálohy máme hodně běhavý. V útoku je Beauguel, který drží, přežil celou přípravu. Mehanović má vzestupnou formu a i se dost umírňuje. Železník nám bohužel plave od zranění k zranění. Slaměna vydržel celou přípravu, bohužel ale naposlední chvíli začal cítit tříslo.”
     
    Bohumil Páník, trenér A-týmu: “Pohyb kádru nastal, chtěli jsme to zúžit. Šest hráčů pryč, dva přišli. Máme 20 hráčů a 2 brankáře, kteří jsou vyrovnaní. Příprava probíhala v domácím prostředí, máme skvělou umělku. Diváci nás mohli hodně vidět doma a to je velká změna oproti minulým letem. Soustředení v Turecku hodnotím taky pozitivně. Všechny zápasy splnily svůj účel a protočili jsme celý kádr.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní manažer A-týmu: “Pavel Vyhnal se bohužel zranil a nemůže trénovat, zítra se společně uvidíme. Soustředění bylo v Turecku a povedlo se nám. Zranění jsou vždycky. Doufám, že celý kádr bude co nejdříve zdravý a trenér bude mít k dispozici celý kádr.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní manažer A-týmu: “Přišel Pavel Vyhnal a stoper Bijimine. Měli jsme v přípravě i kluky z dorostu a juniorky. V kádru zůstal Patrik Slaměna, který bude střídat A-tým a dorosteneckou ligu. Velmi se nám v přípravě líbil a je to velký příslib do budoucna.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní manažer A-týmu: “Teď je nás 22. Smlouva skončila Švengerovi a Diopovi. Na půlroční hostování odešel Bartolomeu, Pablo Podio bude též půl roku hostovat. Libor Holík bude půl roku hostovat v Jihlavě. David Štípek je stále na testech ve Vietnamu a v nejbližších dnech by mělo padnout rozhodnutí.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní manažer A-týmu: “První se budu věnovat šíři kádru. Tím, že jsme hráli na podzim tři soutěže, jsme museli kádr rozšířit, bylo nás 25. Naším cílem pro jaro bylo zúřit kádr, zatím máme garantovaných patnáct zápasů, ale doufám, že jich bude ještě o něco více.”
     
    Leoš Gojš, ředitel klubu: “Co se týče našeho klubu po éře Evropské ligy, klub se dostal do povědomí nejen v České republice, ale i v zahraničí.”
     
    Tisková konference začíná. Úvodní slovo si bere tisková mluvčí Zuzana Molková.
     
    Zlínský fotbalový klub FC Fastav Zlín svolal na pravé čtvrteční poledne tiskovou konferenci před vstupem do jarní části. V ní bude zlínský celek bojovat na dvou frontách. V HET lize, kde se ševci zatím drží na devátém místě v tabulce. A taky v MOL Cupu, kde jsou ševci již ve čtvrtfinále a čeká je souboj s druholigovým Hradcem Králové.
     
    V kádru nastalo několik změn. Přišli dvě hlavní posily a to Pavel Vyhnal z Táborka a Jonathan Bijimine, který naposledy hrál za řecký Apollon Smyrni.
     
    Smlouva skončila Milanu Švengerovi a Damemu Diopovi, který podepsal smlouvu v konkurenčním Baníku Ostrava. Trojice hráčů odešla na hostování. Robert Bartolomeu do FC Vion Zlaté Moravce, David Štípek do velmi exotického vitnamského klubu s názvem Than Quảng Ninh F.C a Pablo Podio do Keşlə FK, který hraje nejvyšší soutěž v Ázerbajdžánu.
     
    V zimní přípravě odehráli svěřenci trenéra Páníka celkem devět zápasů, s celkovou bilancí šesti vítězství, dvou remíz a jedné porážky.

    SK Rapid Vídeň 1:1 FC Fastav Zlín
    FC Fastav Zlín 2:0 SFC Opava
    FC Fastav Zlín 3:3 SFC Opava
    FC Fastav Zlín 3:1 FC Vion Zlaté Moravce
    FC Fastav Zlín 3:1 FK Fotbal Třinec
    FC Fastav Zlín 5:0 Septemvri Sofia
    FC Fastav Zlín 2:3 Bate Borisov
    FK Sudova 0:1 FC Fastav Zlín
    FC Fastav Zlín 3:2 ŠK Slovan Bratislava
     
    Tiskové konference se zúčastní:
    Leoš Gojš, ředitel klubu,
    Zdeněk Grygera, sportovní manažer A-týmu,
    Bohumil Páník, trenér A-týmu,
    Josef Hnaníček, hráč A-týmu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    Jan Kobylík

    thejrc.org