Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tisková konference MFK Karviná (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
konec
Tisková konference FC Zbrojovka Brno

Čtvrtek 15.02.2018, 12:00Tiskové konference
     
    To je ode mě z Brna vše. Děkuji za pozornost a těším se u dalších onlajnů. (12:24:05)
     
    Tiskový mluvčí ještě informoval novináře o zavření severní tribuny pro jarní část z důvodu příprav pro instalaci kamerového systému. Permanentkáři z tohoto sektoru mohou využívat ostatní sektory. Přesunut bude také dětský koutek. Další informace se objeví během dneška na klubovém webu Zbrojovky.
     
    Tiskový mluvčí Zbrojovky poděkoval všem aktérům a dnešní konferenci ukončil.
     
    Rafael ACOSTA: Trenér Pivarník je stále stejný, je to výborný trenér.
     
    Roman PIVARNÍK: Kromě Bazeljuka není nikdo zraněný, máme ale nějaké virózy, takže uvidíme, kdo bude v sobotu připraven.
     
    Rafael ACOSTA: Na Ďolíčku je to vždy těžké, budeme muset hrát chytře, abychom Bohemians přehráli.
     
    Roman PIVARNÍK: Kromě sbírání bodů je naším cílem, abychom se v průběhu jara dokázali herně zlepšovat.
     
    Roman PIVARNÍK: Bohemka je po podzimu sedmá, hraje se u nich těžko. Sám jsem tam působil, takže vím, z čeho se snaží těžit. Pak máme třetí Sigmu a čtvrtou Spartu. Los je sice těžký, ale potřebujeme být úspěšní i v zápasech, které jsou pro nás těžké. Bavit se o umístění nemá cenu. Hodně mužstev hraje o záchranu. To sice není jen letos, ale je pravda, že v této sezóně má hodně mužstev málo bodů. Pro českou platí, že první osmička hraje o poháry a střed tabulky a druhá osmička hraje o sestup. Musíme sbírat body od začátku a uvidíme, kam to dokážeme dotáhnout.
     
    Rafael ACOSTA: Bohemians je klub, který mi hodně dal a na sobotní zápas se těším. Bude to první zápas za Brno, vyšlo to zrovna na Bohemians, takže to pro mě bude speciální.
     
    Rafael ACOSTA: Při svém působení v Bohemians jsem hodně vyzrál právě díky trenéru Pivarníkovi. Trenérova taktika je hodně blízká a sedí mi. Český fotbal je oproti uruguayskému jiný, a proto jsem zde musel naučit hodně jinému stylu hry.
     
    Roman PIVARNÍK: Rafa Acosta trošku zvážněl, není tak usměvavý jako dřív. Je teď ale vyzrálejší a nejlepší roky má před sebou. Balon ho poslouchá, je v individuálních schopnostech hodně silný. Ví co po něm chci a snažím se z něj vytěžit maximální potenciál. Má obrovský cit pro míč a pro prostor.
     
    Roman PIVARNÍK: Máme ohledně Bohemians dva tři zdravotní otazníky, které nás během tohoto týdne postihly. Sestava na sobotu ještě není jasná. Nedá se ani říct, zda bude připravený Bazeljuk.
     
    Roman PIVARNÍK: Doufáme, že Bazeljuk bude platný, to již ukázal. Zdravotně to ještě není úplně ok, takže uvidíme, kdy do hry zasáhne, zda to bude v prvním, druhém, nebo třetím kole, ale věříme, že během jara bude platný.
     
    Roman PIVARNÍK: Nedá se říct, že kádr máme široký, ale jde zde konkurence a o sestavě bude rozhodovat aktuální forma, a také typ soupeře, který proti nám bude stát. Na kraje i do středu máme typologicky odlišné hráče, můžeme je stavět dle potřeby.
     
    Roman PIVARNÍK: Přišli hráči, na které jsme měli finanční možnosti a kteří splňovali parametry, které od nich očekáváme. V přípravě se ukázalo, že tyto charakteristiky splňují. Chceme se zlepšovat postupně, přemýšlíme v dlouhodobém horizontu. Mužstvo se omlazuje, složení je podle mě ideální.
     
    Rafael ACOSTA: Chci poděkovat trenérovi za příležitost, že mohu být v tomto klubu. Jsem rád, že mohu být ve Zbrojovce i v tomto městě, které je velmi pěkné.
     
    Roman PIVARNÍK: Zápasy v Tipsport lize proti druholigovým mužstvům nebyly snadné, tyto mužstva bývají namotivované, ale tyto zápasy jsme výsledkově zvládli. Poté přišli soupeři těžšího kalibru, ale i ty jsme herně zvládli. Chtěli jsme najít herní tvář, pracovali jsme na hře v bloku a vysokém pressingu. To, co jsem si přál, se nám dařilo.
     
    Roman PIVARNÍK: Nemám ve zvyku přeceňovat ani podceňovat přípravu. Až mistrovské zápasy ukáží, jak jsme na jaro připravení. Příprava musí něco splňovat – jednou věcí byli odchody, další příchody. Nechtěli jsme jen doplňovat kádr, chtěli jsme, aby přišli hráči na konkrétní posty do základní sestavy. Tu však nemá jistou nikdo, je to otázka konkurence a toho, jak si s ní noví hráči poradí. Kádr dále doplnili mladí hráči Krejčí, Zikl a Růsek. Je běžné, že mladí bojují o své místo v prvním týmu.
     
    Trenér Pivarník dorazil na čas, tisková konference pomalu začíná.

    Daniel Král

    thejrc.org