Venlo – Groningen 1:1 (kon.)
konec
VVV Venlo
1:1 (1:1)
FC Groningen
Pátek 16.02.2018, 20:00 • Seacon Stadion De Koel • Nizozemská Eredivisie • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská Eredivisie má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi VVV Venlo a FC Groningen.
     
    VVV Venlo

    Fotbalisté Venla předvádějí v letošní sezóně zatím hodně kolísávé výkony, které měly za výsledek postavení na desátém místě. Venlo se ale konečně dostalo do ideální herní pohody, neboť z posledních sedmi ligových zápasů prohrálo pouze jedinkrát. Domácí celek dnešního utkání není příliš silný na vlastním stadionu, neboť tříbodový zisk slavil pouze ve třech případech. Nejproduktivnějším ligovým hráčem je Clint Leemans, jenž zatím nasázel osm branek.
     
    FC Groningen

    Na druhé straně stojí o poznání hůře hrající Groningen, jenž zatím okupuje třinácté místo. Zároveň se Groningen nachází pouze šest bodů od sestupového pásma a dost možná za to může i forma z posledních zápasů. Groningen totiž naposledy zvítězil 24. prosince a od té doby následuje pětizápasová šňůra bez výhry. Hostující celek dnešního utkání se opírá o útočné kvality Mimouna Mahiho, který je v lize nejlepším střelcem týmu.
     
    Úvodní sestavy:

    VVV Venlo: Unnerstall – Rutten, Post, Röseler, R. Janssen – R. Seuntjens, V. van Crooij, Leemans – Castelen, Thy, Opoku.
    Náhradníci: D. van Crooij, Verbong – Labylle, Janse, Dekker, Hunte, Bezzat, Korkmaz, Jakobsen.

    FC Groningen: Padt – Zeefuik, te Wierik, Memišević, van Nieff – J. Drost, Van de Looi, Bacuna, Doan – Mahi, van Weert.
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Warmerdam, Antuna, Hrustic, Breij, Absalem..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    2
    Castelen poslal před branku nadýchaný centr, po kterém hlavičkoval Thy kousek vedle tyče. První varování z domácí strany!
    2. Thy a jeho obrovská šance.
     
    2
    Venlo právě vstřelilo branku!
    Nyní se už ale domácí dostávají do vedení! VITO VAN CROOIJ převzal balón a krásným nártem dokázal propálit početný blok protihráčů.
    2. Vito van Crooij - 1:0
     
    3
    Na úvodní branku jsme tak nemuseli dlouho čekat, v tuto chvíli je na tahu hostující celek.
     
    4
    Venlo se i po úvodní brance drží s míčem na kopačkách a soupeř pouze marně běhá za kulatým nesmyslem.
     
    5
    Zeefuik se rozhodl spolupracovat s Drostem, druhý jmenovaný ale hodně brzo přišel o balón.
     
    6
    Další z řady centrovaných pokusů tentokráte skončil v rukavicích připraveného Padta. Ten následně bude vykopávat.
     
    7
    Rutten se rozhodl hrát na jistotu a před napadajícím Doanem raději poslal míč ven z hrací plochy. Groningen bude vhazovat.
     
    8
    Kombinace v podání domácích uprostřed hrací plochy nakonec vyústila v kolmici, která byla hodně nepovedená a skončila až u Padta.
     
    9
    Opoku si počkal na náběh Van Crooije, který posléze roztáhl hru na levou stranu. Tam jeho kolega Thy moc dlouho pracoval s míčem.
     
    10
    Velmi aktivní Van Crooij se po krátkém driblinku rozhodl vypálit, do dráhy letu míče se ale postavil jeden z bránících protihráčů.
     
    11
    Hodně nebezpečný centr padal do malého vápna domácích, včas u balónu ale byl Post, který ho raději poslal ven z hrací plochy.
     
    12
    Logicky tak následoval rohový kop, nicméně žádné zakončení jsme neviděli. Místo toho se Unnerstall prezentoval včasným výběhem.
     
    13
    Fantastický Padt! Po Castelenově přihrávce se Thy obtočil s míčem a svojí následnou ránu poslal pouze do nohy brankáře.
     
    14
    Netrvalo dlouho a přílišnou agresivitou se prezentoval hostující Doan. Je pískáno ve prospěch Venla, které bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    15
    Po delší době se s hracím předmětem pomazlil brankář Padt, jenž místo rozehrávky nakrátko zvolil lehký bochánek k autové čáře.
     
    15
    Už, už se zdálo, že se Mahi dostane do obrovské příležitosti, nicméně pomezní rozhodčí správně odhalil ofsajdové postavení.
     
    15
    Groningen právě vstřelil branku!
    Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat! RITSU DOAN si navedl míč na levou nohu a poté pohodlně propálil Unnerstalla.
    15. Ricu DOAN - 1:1
     
    16
    Máme za sebou úvodní patnáctiminutovku, která nabídla už dvě branky. I nadále sledujeme hodně vyrovnanou podívanou.
     
    17
    Domácí se zřejmě poučili z chyby uprostřed hrací plochy a v tuto chvíli se snaží nikam nespěchat. Míč má na kopačce zadák Post.
     
    18
    O necelou minutu později sledujeme tentýž obrázek hry. Domácí zadáci se snaží najít skulinku v obraně, což se zatím moc nedaří.
     
    19
    Až nyní plachtil dalekonosný nákop na Thyho, který si balón zpracovával v krkolomné pozici. Poté už stačil přiběhnout te Wierik.
     
    20
    Castelen se fantasticky uvolnil kolem svého strážce a po přechodu do šestnáctky vypálil k tyči. Padt i tentokráte ukázal svojí připravenost.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Mike te Wierik (FC Groningen).
     
    22
    Fotbalisté Venla se dožadovali odpískání hraní rukou, nicméně hlavní sudí gestem ukázal, že se bude pokračovat ve hře.
     
    23
    Leemans se chopil exekuce standardní situace z velmi dobré pozice. Načechraný centr ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    24
    Doan zkoušel hodně chytrým způsobem uvolnit naběhnuvšího Zeefuika, tento úmysl se ale vůbec nezdařil a včas u míče byl Unnerstall.
     
    25
    Na druhé straně se málem k odraženému míči dokázal dostat Seuntjens, nicméně na poslední chvíli zasáhla pozorná obrana Groningenu.
     
    26
    Bacuna se ujal režie hry, avšak s rozehrávkou příliš nespěchal. Po krátkém časovém úseku si vybral vedle stojícího Doana, který mu míč ihned vrátil.
     
    27
    Castelen dlouho nevěděl, co s míčem, a nakonec o něj v souboji jeden na jednoho přišel. Hosté se ale hodně rychle zbavili balónu.
     
    28
    Janssen rozehrával od levé postranní čáry, načež poslal centrovaný balón na hranici šestnáctky. Tam Opoku sklepl balón přímo k Padtovi.
     
    29
    Zhruba ze vzdálenosti pětadvaceti metrů napřáhl van Weert, který svojí ránou nártem trefil nohu stojícího Roselera.
     
    30
    Van Crooij se po krátkém driblinku rozhodl vypálit, nicméně jeho projektil dokázal Padt zneškodnit. Následovat bude rohový kop.
     
    31
    Ten nepřinesl nic nebezpečného a místo toho se hra přesouvá na druhou stranu hrací plochy. Groningen to zkouší přízemní kombinací.
     
    32
    Série několika krátkých přihrávek nikam nevedla a propadnuvšímu míči se navíc včas dostal Unnerstall. Hosté jsou směrem dopředu bezradní.
     
    33
    Roseler si několikrát vyměnil balón se svým obranným kolegou Postem a posléze se do kombinace ještě rozhodl zapojit Ruttena.
     
    34
    Zdlouhavou rozehrávku se nakonec pokusil vyřešit Post, avšak jeho nákop doskákal pouze do zámezí. Van Nieff se ujme autového vhazování.
     
    35
    Na zeleném pažitu skončil hostující te Wierik, který je po souboji lehce otřesený. Na scénu přiběhl také lékařský personál.
     
    36
    Hostující zadák nakonec odkulhal ven z hrací plochy, nicméně na nic vážnějšího to nevypadá. Groningen bude hrát několik vteřin v deseti.
     
    37
    Thy si dělal prostor hodně okatě, což uviděl také hlavní sudí. Hosté budou rozehrávat od vlastního pokutového území, konkrétněji to bude Padt.
     
    38
    V současné době sledujeme vcelku nezáživnou pasáž, která toho nenabízí nic moc zajímavého. Třetí branka je v nedohlednu.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také něco nastavovat.
     
    43
    Bacuna se rozhodl rozehrán nakrátko, načež se balón dostal zpět na obrannou polovinu hostujícího celku.
     
    44
    Opoku měl hodně času na ideální zakončení, nicméně balón mu sjel na vnější nárt a výsledkem tak byla hodně nepovedená rána.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám přineslo vyrovnanou podívanou. Nejdříve se domácí dostali do vedení a i nadcházející průběh svědčil o tom, že to bude Venlo, kdo bude udávat tempo zápasu. Posléze se ale probudil také soupeř, který po několika minutách vyrovnal na poločasových 1-1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku měli na svědomí tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Doan se rozhodl spolupracovat s van Nieffem, který si ale úprk vpřed rozmyslel a místo toho se vrátil zpět na obrannou polovinu.
     
    49
    Odražený balón zachytil domácí Rutten, který se okamžitě vzduchem snažil oslovit Opokua. Druhý jmenovaný měl k míči příliš daleko.
     
    50
    V úvodu druhého poločasu sledujeme hodně uvolněnou hru a k vidění je hodně přihrávek. Ani jedno z mužstev se nikam nežene.
     
    51
    Před malým momentem si Thy chtěl narazit s Opokuem, nicméně narážečka putovala špatným směrem. Hrát tak budou hosté.
     
    52
    Van Nieff poslal přihrávku kolem autové čáry přímo na van Weerta, který se fantasticky uvolnil a posléze rozvlnil pouze boční síť.
     
    53
    Unnerstall se nakonec konečky prstů dotkl balónu a následoval tak rohový kop. Groningen si ale nedokázal přichystat žádné zakončení.
     
    54
    Drost se hezkým způsobem prodral až k hranici šestnáctky, kde se s trochou štěstí dostal do vápna Mahi, jehož zakončení putovalo pouze do kopačky soupeře.
     
    55
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Romeo Castelen, přichází Jens Janse.
     
    56
    Na druhé straně se Opoku pokoušel na hranici ofsajdu vysunout Thyho, avšak druhý jmenovaný si přeci jenom nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    57
    Janssenovi uskočil kulatý nesmysl příliš daleko od kopačky a navíc se dopustil nedovoleného zákroku. Groningen bude rozehrávat.
     
    58
    Van Nieff vhazoval od levé autové čáry, načež si svým hodem vybral naběhnuvšího Mahiho. Ten následně uklidnil rozháranou hru.
     
    59
    Jansenova hlavička z první putovala pouze do země nikoho, k míči se tak opět dostávají hosté. Groningen má ve druhém poločase více ze hry.
     
    60
    Hodně likvidačním faulem si před několika vteřinami pomohl Zeefuik. Na zeleném pažitu skončil Leemans, který už je opět na nohou.
     
    61
    Časomíra se nám dostala za hodinu hry a stále to nevypadá, že bychom se v blízké budoucnosti měli dočkat nějaké další branky.
     
    62
    Kolmice putující na pravé křídlo neměla potřebné parametry, a proto se Mahi k míči vůbec nedostal. Unnerstall bude vykopávat.
     
    63
    Drost chtěl lehkým dotykem přeposlat přihrávku na útočného kolegu van Weerta, avšak velmi dobře vystoupil z obranné linie Post.
     
    64
    Nyní domácí fanoušci bouří, neboť hlavní sudí nechal po zákroku na Thyho pokračovat ve hře. Domácí forvard tak musí hodně rychle na nohy.
     
    65
    Následně si na ideální přihrávku seběhl Bacuna, jehož technická rána z první se zakroutila nad branku. Unnerstall nemusel zasahovat.
     
    66
    Van Nieff se dostal do obtížné pozice a raději se následně odhodlal ke zpětné přihrávce na Memiševiće. Nyní je hra opravdu hodně nudná.
     
    67
    O pár vteřinek později se Memišević dostal do kombinace s brankářem, načež se k odraženému míči dostal Opoku, kterému rána vůbec nesedla.
     
    68
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Jesper Drost, přichází Django Warmerdam.
     
    69
    Druhý poločas zatím nenabídl nic moc zajímavého a stále sledujeme stereotypní hru. Groningen je ale častěji u hracího předmětu.
     
    70
    Centrovaný balón nakonec doplachtil přímo do náruče připraveného brankáře Unnerstalla. Ten ve druhém poločase neměl moc práce.
     
    71
    Také na druhé straně se po delší době pomazlil s kulatým nesmyslem Padt, který ho posléze vyhodil na levou stranu na van Nieffa.
     
    72
    Časomíra se nám dostala do závěrečné dvacetiminutovky. I nadále sledujeme tentýž obrázek hry a moc velkých šancí jsme neviděli.
     
    73
    Zničehonic se do pokutového území vehnal van Nieff, avšak jeho zakončení z velkého úhlu nemělo šanci na úspěch.
     
    74
    Van Crooij si cestu vpřed hodně rychle rozmyslel a místo toho se vrátil s míčem ke středovému kruhu. Venlo je směrem dopředu marné.
     
    75
    Za prudkou přihrávkou se natahoval hostující Doan, kterému ale přeci jenom chyběl pořádný kus. Hra se tak stěhuje na druhou stranu.
     
    76
    Lehký dloubáček směřující na van Weerta sice nebyl vůbec špatný, avšak tuto myšlenku dokázal přečíst také brankář Unnerstall.
     
    77
    Ve druhém poločase hodně nevýrazný Opoku se dral směrem k malému vápnu, na poslední chvíli ale zakročil Memiševič.
     
    78
    Venlo se tak chopilo exekuce rohového kopu, jenžř málem přinesl kýženou branku. Hlavičkující Roseler napálil hlavou pouze břevno.
     
    79
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Jonathan Opoku, přichází Torino Hunte.
     
    80
    Thy sice dokázal ideálně zalepit těžkou přihrávku, jeho kolegové ale následně pozastavili celou akci a soupeř se tak stačil vrátit.
     
    81
    Výsledkem všeho byl naprosto nepochopitelný centr, jenž se svezl přímo do náruče Padta. Hosté tak budou pokračovat v držení míče.
     
    82
    Zároveň se nám časomíra dostala do závěrečné desetiminutovky. Utkání je ale i nadále hodně nezáživné a k vidění není nic moc zajímavého.
     
    83
    Mahi se pokoušel sklepnout míč na pravou stranu, načež domácí hráči reklamovali hraní rukou. Hosté budou přeci jenom vhazovat.
     
    84
    Až nyní to vypadá, že se domácí hráči konečně rozhodli s výsledkem něco udělat a v současné době se hostující celek pouze brání.
     
    85
    Co chybělo! Do pokutového území přiletěl hodně nebezpečný centr, který si jeden z hostujících hráčů málem srazil do branky.
     
    86
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Ajdin Hrustic.
     
    86
    Iniciativu závěrečných minut převzal Groningen, který se spíše snaží uklidnit hru. Na žádné ofenzivní manévry to rozhodně nevypadá.
     
    87
    Van Nieff se postavil k rozehrávce přímého kopu, který zakroutil jen o vlásek vedle tyče. Unnerstall by byl zcela bez šance!
    87. Van Nieff zamířil kousek vedle.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+2
    Utkání se nám dostalo do závěrečné minuty a s vysokou pravděpodobností se další branky už nedočkáme.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen).
    Žlutou kartu dostává Sergio Padt (FC Groningen).
     
    90+3
    V poslední minutě sahali domácí po třech bodech, brankář Padt ale velmi dobře zneškodnil přímý kop!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Konec! Dnešní utkání nakonec končí remízou 1-1, což je vzhledem k průběhu zápasu zasloužené. Oba celky se zejména ve druhém poločase nepouštěly do ničeho vážnějšího a spíše jsme sledovali hodně nezáživnou podívanou.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:9. (21:54:55)

    David Suchý

    Branky: 2. V. van Crooij – 15. Doan

    Karty:   21. te Wierik (GRO), 90+2. Zeefuik (GRO), 90+2. Padt (GRO)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:9.
    VVV Venlo: Unnerstall – Rutten, Post, Röseler, R. Janssen – R. Seuntjens, V. van Crooij, Leemans – Castelen (55. Janse), Thy, Opoku (79. Hunte).
    Náhradníci: D. van Crooij, Verbong – Labylle, Janse, Dekker, Hunte, Bezzat, Korkmaz, Jakobsen.

    FC Groningen: Padt – Zeefuik, te Wierik, Memišević, van Nieff – J. Drost (68. Warmerdam), Van de Looi, Bacuna, Doan (86. Hrustic) – Mahi, van Weert.
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Warmerdam, Antuna, Hrustic, Breij, Absalem.
    thejrc.org