Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
konec
Tlačová konferencia MŠK Žilina

sk Pátek 16.02.2018, 14:00Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia MŠK Žilina je na konci. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (14:32:44)
     
    Škvarka: "S odchodmi sa musíme vysporiadať, ale príchody vnímame veľmi dobre." Belaník: "Škvaro je spokojný, pretože keď nekúpime hráča na jeho post, tak môže hrávať."
     
    Ako to vyzerá s Pečovským? Guľa: "Je späť, hrá zápasy a je plnohodnotne zdravý. Je veľká šanca, že vybehne už aj v prvom ligovom zápase, ale možno nie. Pre nás je najpodstatnejšie, že je fit a je veľká posila."
     
    Belaník: "Jara Mihalika vnímame ako renomovaného hráča. V Slavii a v Poľsku sa mu až tak nedarilo. Komunikoval s naším kapitánom, takže teraz sa vrátil. Odišiel za veľké peniaze, preto si teraz obaja chceme pomôcť. Čaká sa od neho dosť. Mali sme o neho záujem, aby sa zvýšila konkurencia na krídle. Pozná systém, schémy. Berme to ale tak, že si chceme obojstranne pomôcť."
     
    Zameriavate sa skôr na skauting slovenských hráčov viac, ako zahraničných? Belaník: "Snažíme sa vyťahovať hráčov z akadémie, pretože ich dobre poznáme. Ani do budúcnosti však nevylučujeme príchody zahraničných hráčov. Čo sa však týka odchodov zahraničných hráčov, čakali sme možno viac. Otubanjo sa po príchode rýchlo aklimatizoval, hral dobre, dával góly, ale po zranení nebol takým prínosom, ako by sme chceli."
     
    Ako vnímate silu mužstvo oproti jeseni? Guľa: "Neporovnávam."
     
    Guľa: "Mužstvo potrebuje stále ambíciu aj motiváciu. Tým pádom rastie a je veľmi dobrý predpoklad, že chalani pôjdu na dno síl, vtedy sme silní."
     
    Guľa: "Maťo Gamboš je ďalším novým hráčom. Jaro Mihalik sa vrátil aj napriek tomu, že chcel ísť do zahraničia. Videli sme ho včera prvýkrát na tréningu, no ja ho vnímam ako renomovaného hráča, ktorý má za sebou štarty v reprezentácii. Jeho návrat je veľkou energiou. Verím, že nám pomôže. Rovnako tak môžem hovoriť aj o Ferovi Kubíkovi, ktorý môže zvýšiť úroveň nášho mužstva, aj keď to bolo netradičné. Filip Balaj má dobré zakončovateľské schopnosti, čo ukazuje aj na tréningu. Je pre neho podstatné variabilita, musí sa etablovať, musíme byť s ním trpezlivejší. Je našou veľkou túžbou urobiť maximum, aby bol úspešný."
     
    Ako zapadli noví chalani? Škvarka: "Veľmi dobre. So všetkými sme sa už poznali. Určite nám pomôžu aj kvalitou."
     
    Karol Belaník: "Vždy chceme vyhrávať. Nezbavujeme sa zodpovednosti, ale je tam deväťbodový rozdiel. Ešte raz, spravíme maximum, aby sme boli úspešní. Nebudeme sa schovávať."
     
    Adrián Guľa: "Pre nás je dôležité zamerať sa na každodenný režim. Potom s jedlom rastie chuť. Pre nás je podstatné to, čo je teraz, aby sme kráčali po schodoch postupne. Chceme vyhrať prvý zápas a uvidíme, čo nám súťaže prinesie. Rešpektujeme súperov, čiže pôjdeme pokorne, ale ambiciózne."
     
    Karol Belaník: "Primárny cieľ je dostať sa do šestky a tam bude robiť maximum, aby sme ten rozdiel na Trnavu zlikvidovali. Dva zápasy sme nad nimi vyhrali, vieme ako na nich hrať. Je to jasné, budeme robiť maximum, aby sme obhájili titul, pretože máme aj 110. výročie založenia klubu."
     
    Michal Škvarka: "Príprava bola kvalitná, mužstvo je dostatočne pripravené, aby sme sa popasovali o popredné priečky."
     
    Adrián Guľa: "Myslím si, že informácie o príprave boli dostačujúce. Ja by som doplnil, že prestup Mazáňa do Celty bol významný pre celý slovenský futbal, následne ho doplnil Špalek. Chceli sme potom okysličiť mužstvo nie len s hráčmi z akadémie. Podarilo sa nám získať hráčov, ktorí zvýšia našu úroveň. Som rád, že sa nám to podarilo. Verím, že to ukážeme aj na ihrisko. Chlapci majú potenciál, chuť a ambíciu hrať čo najvyššie. Teším sa na fanúšikov. Potrebujeme sa pripraviť hlavne zdravotne. Na súťaže sa nesmierne tešíme. Je podstatné, aby fanúšikovia boli našim dvanástym hráčom naďalej. Doma sme veľmi silní a verím, že to potvrdíme aj v prvom zápase. Chceme sa zlepšovať a robiť kvalitné výsledky, ktoré nám zabezpečia to, že budeme hrať top zápasy aj so zahraničnými súpermi.
     
    Belaník: "Chceme podávať dobré výkony a potešiť divákov. Teším sa na prvý zápas s Ružomberkom. Verím, že odštartujeme jarnú časť dobre."
     
    Začiatok tlačovej konferencii sa mierne posunul. Na začiatok má slovo športový manažér klubu Karol Belaník, ktorý privítal média a v skratke zhodil prípravu. Tá prebiehala najskôr v domácich podmienkach a neskôr sa v Dubaji zdokonaloval herný systém. Žilina tam mali ideálne podmienky, hotel, ihriská. Podľa Belaníka klub túto situáciu využil veľmi dobre. V Dubaji bolo áčko aj béčko, čiže všetci hráči trénovali v jednotnom systéme. Vrcholom bol zápas s Astanou. Po návrate zo sústredia prišiel posledný prípravný zápas s Popradom: "Sme dobre pripravení na jarnú. Prvá méta je dostať sa čo najskôr do prvej šestky a podávali čo najlepšie výkony. Postavenie nám hovorí, aby sme urobil maximum, aby sme ponaháňali Trnavu. Primárny cieľ však je dostať sa do šestky. Verím, že v prelínačke budú zápasy kvalitné. Nezabúdajme však na to, že musíme najskôr spraviť prvý krok," povedal Belaník.
     
    MŠK Žilina sa po jesennej časti Fortuna ligy nachádza na druhom mieste so ziskom 34 bodov a to znamená, že bude hrať v skupine o titul. Na vedúcu Trnavu má aktuálne manko deviatich bodov, tretí Slovan má rovnaký počet ako "Šošoni". DAC Dunajská Streda stráca dva, MFK Ružomberok tri.

    Žilinčania majú druhú najlepšiu ofenzívu v lige, keďže strelili 40 gólov, inkasovali 28-krát. Jedenásťkrát sa tešili z víťazstva, raz museli byť spokojní s remízou a v siedmich prípadoch prehrali.

    V posledných hodinách sa do tímu vrátil ofenzívny mladík Jaroslav Mihalík, ktorý tak doplnil skoršie posily. Tými sa stali Filip Balaj z Nitry, Martin Gamboš (1860 Mníchov, hosťovanie) a František Kubík, ktorý naposledy hrával za Slovan. Naopak, do Brescie Calcio odišiel Nikolas Špalek, rakúsky Altach posilnil na hosťovanie Yusuf Otubanjo a Róbert Mazáň už zarezáva v Celte Vigo.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:00.

    Matej Kubove

    thejrc.org