Česko – Rakousko 8:1 (kon.)
konec
Česko
8:1 (3:1, 2:0, 3:0)
Rakousko
Pátek 16.02.2018, 16:45 • Huttwil • Reprezentace žen do 16 let
Partner:
     
    Po výsledkové stránce zahájily české hokejistky do 16 let turnaj čtyř zemí v Huttwilu ideálně. S Rakouskem si poradily vysoko 8:1, hattrickem se blýskla Tereza Mazancová. Nicméně zejména s hrou v některých pasážích druhé a třetí třetiny asi nebudou trenéři úplně spokojení.

    Další zápas čeká náš tým zítra od 20 hodin proti domácím Švýcarkám, které budou mnohem silnější. V sestavě mají i sedm hráček, které v lednu reprezentovaly na mistrovství světa do 18 let. To by měl být pro Češky dostatečně varovný prst.

    Příjemný zbytek večera! (18:55:52)
     
    Konec zápasu.
    59:07 Čajanová střílela první, jenže brankářka předvedla skvělý zákrok
     
    59:07
    A teď od zadního hrazení vybídla pro změnu Mazancová Čajanovou, česká kapitánka zakončovala z první, jenže gólmanka se bleskově přesunula proti její střele.
    58:45 Nepokojová netrefila skákavý kotouč
     
    58:45
    Sára Čajanová vymyslela za brankou možnost pro Nikol Nepokojovou, ta ovšem netrefila skákavý kotouč.
     
    57:58
    Marie Nowáková z dálky netrefila rakouskou svatyni, čtvrtá formace teď ještě bojuje ve vřavě v útočné třetině.
    57:13 PETŘEKOVÁ - 8:1
     
    57:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jakmile se Češky vrátily zpátky do útoku, trvalo jim jenom chvilku, než skórovaly poosmé! Výjezd Hany Haasové od zadního mantinelu završila dorážkou do prázdné brány KATEŘINA PETŘEKOVÁ – 8:1! Asistence: Hana Haasová.
     
    56:43
    Závěr utkání se už nese v jednoznačné režii českých hokejistek, až teď je jejich vytrvalý tlak poněkud otupen.
    55:45 MAZANCOVÁ - 7:1
     
    55:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skóre narůstá do ještě lepší podoby. A máme tady navíc hattrick! Další akci elitního útoku zakončila TEREZA MAZANCOVÁ, která se dopředu probila středem a puk procedila za záda brankářky – 7:1! Asistence: Nikol Nepokojová, Sára Čajanová.
    53:49 Skvělý zákrok švýcarské brankářky proti zakončení Gruntové
     
    53:49
    Před brankou si Lucie Gruntová počkala na pas Hany Haasové od pravého hrazení, zakončovala z první, leč brankářka byla na svém místě.
    52:11 NEPOKOJOVÁ - 6:1
     
    52:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Šestý gól je na světě! Daniela Pejšová v tísni nezakončila svou akci, ale kotouč si vzala Sára Čajanová a vybruslila s ním zpátky do kruhu. Pak vybídla křižnou přihrávkou NIKOL NEPOKOJOVOU, a ta z první zakončila krásně do růžku – 6:1! Asistence: Sára Čajanová, Daniela Pejšová.
     
    51:05
    Zbytek přesilové hry utekl jako voda a na ledě se víceméně nestalo vůbec nic, bohužel pro český tým.
    49:52 Pejšová průnik z pravé strany nepřetavila v branku

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Chwastková (Mudráková, Kalová), 15. Haasová (Vaněčková), 18. Mazancová (Nepokojová, D. Pejšová), 21. Mazancová (Čajanová, D. Pejšová), 39. D. Pejšová (Čajanová, Mazancová), 53. Nepokojová (Čajanová, D. Pejšová), 56. Mazancová (Nepokojová, Čajanová), 58. Petřeková (Haasová) – 6. Dauböcková


    Česko: Hřívová (J. Pejšová) – D. Pejšová, Hlinková, Hanzlíková, Habartová, Mudráková, Vaněčková, Dubová, Kučerová – Čajanová, Mazancová, Nepokojová – Bartáková, Kalová, Chwastková – Gruntová, Petřeková, Haasová – Machková, Hrubanová, Nowáková. Trenér: Roman Heindl.
    Rakousko:
    thejrc.org