Česko – Slovensko 3:0 (kon.)
konec
Česko
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Slovensko
Pátek 16.02.2018, 15:30 • Sepp-Puschnig-Halle, Klagenfurt • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký večer a u dalších on-line přenosů na počtenou. (17:36:32)
     
    Je dobojováno. V první třetině byly mírně aktivnější hráčky Slovenska, které ovšem tuto část hry prohrály. V 15. minutě se o to postarala svou trefou Alena Polenská, která poslala Češky do vedení.
    I druhá perioda vyzněla lépe pro Českou republiku. V této dvacetiminutovce již byly lepší hráčky Česka, které navíc navýšily svůj náskok. Ve 36. minutě využila chybné rozehrávky Aneta Tejralová, jenž své sólo dokázala gólově zužitkovat.
    V posledním dějství se sice Slovenky tlačila za kontaktním gólem, ale jeho závěrečný tlak zabrzdila dvě vyloučení. Ty sice Češky nepotrestaly, avšak nakonec se třetího gólu dočkaly. Alena Polenská překonala Kiapešovou bekhendem z mezikruží a i díky její brance se Česko raduje z výhry 3:0.
     
    Konec zápasu.
    59:27 Alena POLENSKÁ - 3:0
     
    59:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se český tým dočkává třetího gólu a je definitivně rozhodnuto! ALENA POLENSKÁ si skvěle vybruslila od levého mantinelu až do mezikruží, odkud bekhendem překonává Romanu Kiapešovou. Asistence: Pavlína Horálková, Klára Hymlárová.
     
    59:07
    Hosté hrají v plném počtu.
    58:56 Lerchová po pěkné akci rovněž neuspěla.
     
    58:56
    Češky mohly zvýšit své vedení! Lerchová se proháčkovala až před Kiapešovou, kterou ovšem svou kličkou překonat potřetí nedokázala.
     
    58:35
    Slovenská hráčka následně vyváží kotouč do útočného pásma a dává tak svým kolegyním možnost vystřídat.
     
    57:43
    První vyloučená hráčka Slovenska naskočila na led a hosté jsou ve čtyřech.
     
    57:36
    Kiapešová znovu slavila úspěch proti střelám českých hráček a stále tak drží jakési akcie svého celku na korekci stavu.
     
    57:09
    Tatiana Ištocyová je jedinou hráčkou, která usedá na trestnou lavici. Sudí si vybrali její zákrok, který oceňují menším trestem ta hrubost.
     
    57:09
    Kiapešová sice dokázala odolat náporu Češek, ale následně si strhla menší rozmíška před slovenskou bránou a bude se určitě vylučovat.
     
    56:30
    Slovenky se dokázaly ubránit přesilovkovému zámku českého týmu a posílají kotouč až k Peslarové.
     
    55:43
    Slovenkám se navíc cesta alespoň za snížení komplikuje. Nyní totiž hráli v šesti a následují dvě minuty pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráček.
     
    55:28
    Polenská připravila další šanci přihrávkou z levého kruhu pro Lerchovou. ta však z prvního z pravé strany nedokázala vsítit třetí branku českého týmu.
     
    54:56
    Nahození od modré čáry se ke Kiapešové nedostalo. Slovenská brankářka si pak ovšem odražený puk stáhla ze vzduchu do lapačky a přerušuje hru.
     
    54:15
    Kombinace v útočném pásmu se českému týmu nepovedla. Přihrávka našich hráček totiž směřovala jen na hole Slovenek.
     
    53:50
    Peslarová raději touš přikryla pod svou rukavici před dojíždějící hráčkou Slovenka. Vhazování je tak nařízeno po pravici domácí gólmanky.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 15. Polenská (Hymlárová, Lerchová), 36. Tejralová (Vonková), 60. Polenská (Horálková, Hymlárová)


    Česko: Peslarová (Bláhová) – Horálková, Tejralová, Kovářová, Věráková, Kosinová, Martinů, Erbenová, Škrdlová – Polenská, Studentová, Lorencová, Hornická, Vonková, Halounová A., Halounová S., Smetková, Topolská, Hymlarová, Lerchová
    Slovensko: Kiapešová (Lettrichová) – Čurmová, Drábeková, Cagáňová, Králíková, Vargová, Dzurinová, Šulíková, Ištocyová T. – Klimášová, Korenková, Košecká, Maskaľová, Ištocyová L., Kúbeková, Sedláková, Gorecká, Halušková, Fortunová, Mikesková, Záborská, Nemčeková, Gápová, Čupková
    thejrc.org