Rusko – Česko 9:2 (kon.) | Švédsko – Česko 4:1 (kon.)
konec
Švédsko
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Česko
Pátek 16.02.2018, 21:30 • USA Hockey Arena, Plymouth • Reprezentace do 18 let
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji příjemný páteční večer. (23:50:01)
     
    Střely na branku: 43 – 16
     
    Je tu konec zápas a zároveň celého turnaje pro český tým. Ten dnes nepodal vůbec špatný výkon, opět ale rozhodla produktivita v zakončení, stejně jako utkání s Ruskem a Finskem. To je věc, ne které musí svěřenci Davida Bruka ještě zapracovat.
     
    Konec zápasu.
    58:07 FAGEMO - 4:1
     
    58:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Máme tu ještě jednu branku v podání Švédů. SAMUEL FAGEMO se zmocnil kotouče v levém kruhu a dostal jej za Dostála. Není úplně jasné kudy, ale rozhodčí ukazuje, že jde o gól. Asistence: Jacob Olofsson.
     
    56:52
    Švédové se jednoznačně snaží držet kotouč v útoku a nepřipustit případné odvolání gólmana a power-play národního týmu.
     
    55:35
    Český výběr se ještě pokusí o zdramatizování utkání, k tomu však potřebuje hrát na útočné třetině ledové plochy.
     
    54:43
    Švédové už jsou v pěti hráčích na ledě.
     
    54:36
    Čechům tato přesilovka vůbec nevychází...
     
    53:40
    Naopak Lundkvist vyhazuje kotouč přes všechny čáry, takže se další snažení českého týmu opozdí.
     
    53:20
    Český národní tým má k dispozici ještě jednu přesilovku, ve které se snaží kombinovat, zatím osmnáctku ale soupeř nepustil k žádné střelecké pozici.
     
    52:43
    Vyloučení v týmu Švédsko (Ginningq – 2 min., držení).
    51:28 NÄSSÉN - 3:1
     
    51:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko využívá obrovské chyby v obraně. Jeden z beků si totiž špatně zpracoval kotouč a odskočil mu, takže West!fält jej vzal a přihrál mezi kruhy na LINUSE NÄSSÉNA, jenž už jen zamířil k tyči. Asistence: Marcus Westfält.
     
    51:01
    Ofsajd brzdí útočnou akci.
     
    49:02
    Další parádní zákrok gólmana Dostála, který v brance doslova čaruje! Westfält totiž pohotově střílel z pravého kruhu pro vhazování zápěstím do horní části branky, ovšem Dostál byl znovu proti a svým tělem nějak dostal kotouč pod sebe, načež rozhodčí přerušil hru.
    48:00
     
    48:00
    Gustafsson měl na hokejce jasnou šanci, když v plné rychlosti nasměroval kotouč z těsné blízkosti k levé tyči, ale Dostál předvedl naprosto fantastický zákrok a znemožnil seveřanům radost z gólu!

    Jakub Prchal

    Branky a nahrávky: 8. Berggren (Ginning), 27. Lundkvist (Pasic, Berggren), 52. Nässén (Westfält), 59. Fagemo (Olofsson) – 9. Kvasnica (Gajarský, Plášek)


    Švédsko: Eliasson (Lindbom) – Ginning, Johansson, Boqvist, Lundkvist, Granberg, Andersson, Lundmark – Wernblom, Bäck, Hallander – Höglander, Olofsson, Fagemo – Pasic, Gustafsson, Berggren – Nässén, Westfält, Grewe – Jakobsson. Trenéři: Bendelin, Hävelid a Johansson.
    Česko: Dostál (Dvořák) – Klejna, Bernáth, Kowalczyk, Dluhoš, Adámek, Doktor – Lauko, Pekař, Blümel – Gajarský, Kvasnica, Plášek – Čajka, Kropáček, Teplý – Přikryl, Matiášek. Trenéři: Bruk, Martinec a Studnička.
    thejrc.org