Berdych – Goffin 0:0 (zruš.) | Federer – Haase 2:1 (kon.)
zrušeno
Tomáš Berdych
Tomáš Berdych (6)
0
0
0
 
David Goffin
David Goffin (4)
0
0
0
 
Pátek 16.02.2018, 12:35ATP Rotterdam - ABN AMRO Open (krytý tvrdý povrch) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Videopřenos

     
    Tak to je smutná zpráva pro všechny české fanoušky! Tomáš Berdych nakonec kvůli nemoci do zápasu nenastoupí a do dalšího kola tak postupuje David Goffin bez boje. (12:05:00)
     
    Poslední dvě vzájemná utkání

    12.5.2016 (Antuka) Berdych – Goffin 0:2 (0:6, 0:6)
    19.2.2016 (Tvrdý) Goffin – Berdych 0:2 (3:6, 4:6)
     
    David Goffin

    To Goffin má zatím pestřejší sezónu, co se turnajů týče. V Hopman Cupu sice vyhrál bez ztráty setu všechny své dvouhry s Alexandrem Zverevem, Australanem Kokkinakisem i Kanaďanem Pospisilem, ale na postup ze skupiny to stejně nestačilo.
    Před Austalian Open sehrál ještě jeden neúspěšný duel v rámci exhibice v Kooyongu s Carreňem-Bustou. Poté se již představil v Melbourne, ve kterém neprošel přes brány druhého kola. Po vítězství nad Bachingerem jej vyřadil velmi překvapivě Francouz Benneteau.
    V Davis Cupu dvěma body pomohl k výhře Belgie 3:1 nad Maďarskem. Ve svých střetnutích přehrál nejprve Balasze a následně také Fucsovicse.
    V Montpellier dokráčel až do semifinále, v němž nestačil na domácího Richarda Gasqueta, který zvládl lépe třísetovou bitvu.
    V právě rozehraném podniku v Rotterdamu doposud neztratil ani set. Jeho tažení odnesli Nicolas Mahut a Feliciano López.
     
    Tomáš Berdych

    Český tenista se na úvod sezóny představil v Dauhá, kde se mu však tato zastávka vůbec nepovedla. Hned v prvním duelu totiž skončil po výsledku 2:1 na raketě Němce Struffa.
    Poté si ovšem napravil chuť na Austalian Open. Tam Postupně vyřadil domácího De Minaura, Garciu-Lópeze, Argentince Del Potra a Itala Fogniniho. Při tomto tažení navíc ztratil jen dva sety, ale následně mu stál v cestě legendární Roger Federer. Ten Berdychovi dal šanci v první sadě, kde Tomáš vedl již 5:2, ale nakonec jej nedopodával a celý ztratil v tie-breaku. Utkání posléze prohrál 3:0 a ve čtvrtfinále se s prvním Grand Slamem rozloučil.
    V Rotterdamu ale znovu světová sedmnáctka funguje velmi dobře. V prvním kole zdolala Mischu Zvereva 2:0 a následně stejným výsledkem i Viktora Troického.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:35.

    Radomír Fukala

    Tomáš Berdych
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 17.09.1985
    Věk: 38 let
    Držení: pravák
    Výška: 196 cm
    Váha: 91 kg
    Nasazení: 6

    David Goffin
    Stát: Belgie
    Datum narození: 07.12.1990
    Věk: 33 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm
    Váha: 68 kg
    Nasazení: 4
    bahis siteleri