Mladá Boleslav – Karviná 0:1 (kon.) | Ostrava – Slovácko 1:2 (kon.) | Zlín – Dukla Praha 1:1 (kon.)
Jablonec – Teplice 2:1 (kon.) | Jihlava – Slavia 1:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Brno 1:0 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
1:2 (0:1)
1.FC Slovácko
Sobota 17.02.2018, 15:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • HET liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    FC Baník Ostrava

    Ostrava vstoupila do zimní přípravy třemi výhrami v řadě. Nejprve porazil dva kluby z nižších soutěží – Hlučín 2:1 a Valašské Meziříčí vysoko 7:0. Následně přehrál také slovenský Trenčín v poměru 3:0, a poté jej čekaly další dvě mužstva ze Slovenska. Žilina Slezany porazila 2:0 a posléze svěřenci Radim Kučery jen remizovali 3:3 s Michalovcemi.
    V rámci soustředění v tureckém Beleku sehráli Ostravané čtyři utkání. V jeden den si připsali skalpy dvou zahraničních soupeřů. Dánské SønderjyskE udolali 1:0 a Jaroslavl 2:0. Vítěznou vlnu potom vystřídaly dvě prohry – 0:1 s Plovdivem a 0:3 s Olimpikem Doněck.
    V generálce na ligu na vlastním stadionu přivítali pražskou Slavii. S ní sice dvakrát vedli, ale Pražané pokaždé dokázali srovnat a v samotném závěru strhli vítězství na svou stranu trefou Ngadeua.
    Baník se podzimu nachází na předposledním místě s 11 body a majitel ostravského celku se situaci rozhodl rázně řešit. Investoval nemalé finanční prostředky do posil, které by měli pomoci Ostravě již v tomto duelu se Slováckem, který je z pohledu záchrany z kategorie veledůležitých. Obejít se naopak bude muset bez zraněného kapitána Milana Baroše, který si navíc odpykává trest za čtyři žluté karty.

    Příchody

    Jan Laštůvka (SK Slavia Praha)
    Viktor Budínský (Sparta Praha)
    Jiří Flešiman (Mladá Boleslav)
    Václav Procházka (Osmanlispor)
    Christophe Psyché (Sogndal)
    Martin Fillo (FK Teplice)
    Milan Jirásek (Bohemians 1905)
    Dame Diop (Fastav Zlín)

    Odchody

    Jakub Šašinka (hostování FK Poprad)
    Ondřej Šašinka (hostování ViON Zlaté Moravce)
    Alexander Jakubov (hostování Ústí nad Labem)
    Stefan Panić (rozvázání smlouvy)
    Dominik Smékal (hostování Odra Petřkovice)
    Tomáš Hykel (hostování Fotbal Třinec)
    František Chmiel (hostování MFK Vítkovice)
    Jean-Pierre Morgan (konec smlouvy)
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko zahájilo přípravná utkání duelem na soustředění v Turecku s domácím Umraniyesporem. V tomto duelu gól nepadl a zrodila se tedy remíza 0:0. Posléze nastoupilo proti dalšímu tureckému týmu, a sice Kayserisporu. Tomu však podlehlo vysoko 4:1 a mohlo se tak připravovat na další duel s albánskému KS Teuta Durres. Toto střetnutí již celek z Uherského Hradiště zvládl a zvítězil 1:0.
    Následně si po návratu domů poradilo s druholigovými Vítkovicemi, které zdolalo přesvědčivě 4:0. Posléze si připsalo velmi cenný výsledek, když remizovalo 1:1 s rakouským Rapidem Vídeň.
    Potom Slovácko odcestovalo na herní soustředění do Turecka. Zde v rámci jednoho dne změřilo síly s dánským mužstvem Hobro IK, na který však nestačilo a z výhry 3:2 se tak radovali Dánové. Odpoledne však uhrálo další remízu, a to 2:2 s Vardarem Skopje. Stejným výsledkem skončil i přátelský zápas s FC Ordabasy a krátce na to už přišla na řadu generálka s FK Tosno. Ruský celek si v ní však počínal lépe a připsal si výhru 2:1.
    Také svěřenci Michala Korduly jsou namočeni v záchranářských bojích. Na svém kontě mají jen 12 bodů, za které jim náleží 14. místo. Dnešní duel je tak rovněž klíčový i pro ně.

    Příchody

    Dominik Janošek (Zbrojovka Brno)
    Irakli Sikharulidze (Lokomotiv Tbilisi)
    Jiří Krejčí (FC Vysočina Jihlava)
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    12.8.2017 Slovácko – Baník 5:2
    5.7.2017 Baník – Slovácko 6:1
    12.7.2016 Slovácko – Baník 0:1

     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Psyché, Procházka, Fleišman – R. Hrubý (C), Jirásek – Diop, Fillo, de Azevedo – Poznar.
    Náhradníci: Budinský – Šindelář, Granečný, P. Breda, Stáňa, Mičola, Hlinka.

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, S. Hofmann, Břečka, Divíšek – Janošek, V. Daníček (C) – Havlík, Sadílek, Petr – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Machalík, Jakub Rezek, Navrátil, Šimko, Kubala, J. Krejčí.

    Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Flimmel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou celků právě nastupují na hrací plochu. Celou scenérii doprovází hlasitý zpěv domácích fanoušků, kteří pějí z plných plic hymnu Baníku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí vstoupili do utkání aktivněji a hned se osmělili k první ráně. Dame Diop pálil z úctyhodné vzdálenosti, ale jeho rána mířila vysoko nad Hečovu bránu.
     
    2
    Slovácko vysunulo vysoko svůj presink a Jiří Fleišman pod tlakem odkopl míč do zámezí. Vhazovat tak budou hosté z Uherského Hradiště.
     
    3
    Hrubý výborně vystihl rozehrávku soupeře, ale po souhře Diopa a de Azeveda následovat obranný skluz hostů, po kterém se bude kopat od jejich brány.
     
    4
    Příliš dlouhý míč nyní směřovali Baníkovci na pravou stranu, kde si již hosté situaci před dobíhajícím Pazderou pohlídali a budou tak vhazovat.
     
    5
    Dame Diop se na pravé straně dopustil útočné faulu, když při svém napadání srazil Tomáše Břečku. Kopat se tak bude proti bráně Ostravy.
     
    6
    Sudí Hrubeš nyní přerušil hru po souboji na půli hřiště a volá si k sobě Václava Procházku, kterému velmi důrazně dává poslední varování.
     
    7
    Martin Fillo si svým skvělý pohybem na pravé straně vynutil faul na svou osobu a Baník tak má k dispozici velmi nadějnou standardku.
     
    8
    Fleišmanův centr dobře směřoval na malé vápno, kde se však Psychému nepodařilo dobře zakončit a míč posléze končí mimo šestnáctku Slovácka.
     
    9
    Hosté se poté snažili zatlačit soupeře na pravé straně. Po nepovedeném odkopu Fleišmana se míče v rohu zmocnil de Azevedo, kterého možná trochu zbytečně fauloval Jan Juroška.
     
    10
    Fleišmanův dlouhý aut Poznar zasáhnout nedokázal a míč poté doskákal do rukavic Milana Heči, který tak může v poklidu rozehrávat.
     
    11
    Poznar poté sice vyhrál hlavičkový souboj, avšak Diop s Hrubým následně o balon přišli a útočit tedy mohou hosté ze Slovácka.
     
    12
    Robert Hrubý poslal na své polovině k zemi Lukáše Sadílka a po zákroku domácího kapitána píská hlavní rozhodčí nedovolený zákrok.
     
    13
    Juroškův pas sebral do své moci Psyché, jenž následně rozehrál do středu na Diopa, který byl na půli hřiště faulován a hrát tedy může znovu Baník.
     
    14
    Fleišman se pěkným naznačením na levé straně zbavil Jurošky a posléze adresoval přesný centr na hlavu Poznara. Ten však hlavičkoval trochu v záklonu a svůj pokus posla nad bránu hostů.
     
    16
    Na levé straně se potom snažil prosadit Jakub Petr, ale Ostravané mu v jeho průniku zamezili a Lukáš Pazdera pak bude moci vhazovat.
     
    17
    Bývalý hráč Zlína poté výborným skluzem zastavil útok hostů ve středovém kruhu, ale při následném postupu vpřed si Hrubý nerozuměl s Fillem na pravé straně a míč skončil v zámezí.
     
    18
    Tak první nadějnější akce na straně Ostravy! Centr Jiráska dobře směřoval do nebezpečného, kde však na míč jen těsně nedosáhl Diop s de Azevedem. Balon následně doskákal do náruče Heči.
    18. První větší šanci si vytvořili domácí, na míč se snažil dosáhnout de Azevedo a Diop
     
    19
    Jan Laštůvka musel rychle pracovat s míčem před dotírajícím soupeřem. Situaci však zvládl a míč odkopl do bezpečné vzdálenosti od své brány.
     
    20
    Po faulu na Diopa mohl Baník zahrávat přímý volný kop. Zvolil však rozehrávku na krátko a po krátké chvíli jej o míč připravili fotbalisté Slovácka.
     
    22
    De Azevedův centr z lev strany se do šestnáctky nedostal po dobré zásahu Jana Jurošky, který ovšem jen odevzdal balon zpět do moci Baníku.
     
    23
    Hosté následně zapojili do hry i Milana Heču, kterého dobře napadal Tomáš Poznar, který donutil soupeřova brankáře k odkopu do autu.
     
    24
    Nyní si staví balon k odkopu Milan Heča. Dame Diop totiž pokazil centr z levé strany a míč skončil daleko za bránou Slovácka.
     
    25
    Slovácko sice dobře kombinovalo na malém prostoru, ale Baník jej blíže je své bráně nepustil. Následně situaci dobře zvládl Jiří Fleišman, který získal pro své barvy autové vhazování.
     
    26
    Psychého nákop doletěl až na polovinu hostů, kde Tomáš Poznar sice prodloužil míč za sebe, ale za ním nebyl nikdo z Ostravanů a hrát tedy mohou hosté.
     
    27
    Po aktivní hře Tomáš Zajíce bude Slovácko rozehrávat rohový kop.
     
    28
    Havlíkův centr na přední tyč sice hosté prodloužili za sebe, ale na hranici penaltového puntíku balon dopravili do bezpečí fotbalisté Baníku Ostrava.
     
    29
    Fleišman dobře zabojoval a půli hřiště, ale jeho aktivita nakonec přišla vniveč, poněvadž po skluzu levého beka Ostravy mají balon ve své moci opět hráči Slovácka.
     
    30
    Juroška poté obelstil na pravé straně Jiřího Fleišmana a postupoval do šestnáctky. Poté však příliš přetáhl svůj centr a z nadějné akce hostů tak sešlo.
     
    31
    Milan Jirásek to nyní zkusil z uctivé vzdálenosti, avšak jeho rána nemohla Heču ani zdaleka ohrozit. Nová akvizice Ostravy poslala svou střelu vysoko nad bránu.
    31. Šance domácích! Nová akvizice Jirásek z velké dálky neuspěl
     
    32
    Janošek skvěle prostrčil míč do vápna na Daníčka. Jeho zpětnou přihrávku ovšem srazila obrana Ostravy na rohový kop.
     
    33
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Hosté nyní šokují celou Ostravu, protože se z první vážnější akce dostávají do vedení! Slovácko rozehrálo rohový kop na krátko a po chvíli přišel z levé strany centr do šestnáctky, kde se poté k míči dostal Tomáš Břečka, jenž z levé strany velkého vápna ve skluzu poslal míč pod sebe na STANISLAVA HOFMANNA, který z hranice penaltového puntíku poslal balon k levé tyči Laštůvkovy brány.
    33. Stanislav HOFMANN - 0:1
     
    35
    Slovácko poté obralo domácí o míč a může se pokusit vstřelit druhou branku.
     
    36
    Jejich aktivitu ovšem zastavila domácí obrana v čele s Janem Laštůvkou, jenž nakonec míč sebral do svých rukavic.
     
    37
    Ostrava se poté musela znovu bránit, ale situaci po centru z levé strany domácí zvládli jen za cenu odkopu na kopačky hostujících hráčů.
     
    39
    De Azevedovi se nepodařilo dostat hru na pravou stranu a do brejku pospíchali hosté. Psyché následně zastavil Zajícův průnik jen za cenu rohového kopu.
     
    40
    Tak to kdyby hostům vyšlo, tak by to byla velká paráda! Petr našel od rohového praporku nacvičeným signálem na pětadvaceti metrech Janoška, který se do míče skvěle opřel. Proti jeho rána z voleje ovšem vytasil fantastický zákrok Jan Laštůvka, jenž balon vyrazil mimo tři tyče.
    40. Laštůvka, který v Ostravě nastoupil po čtrnácti letech, fantasticky zasáhl proti Janoškovi!
     
    41
    Na druhé straně se snažili zahrozit i Baníkovci. Poznarovu hlavičku ovšem zastavil pozorný Milan Heča.
     
    42
    Hrubého tečovaný centr odvrátil před Fillem jeden ze zadáků Slovácka, ale Ostrava i poté zůstane u míče.
     
    43
    Diopovi se nepodařilo dostat míč z pravé straně šestnáctky do ohně. Baník ovšem bude moci rozehrávat rohový kop.
     
    44
    Fleišmanovi se po rozehrávce na krátko nepodařilo zakombinovat na pravé straně. Hosté následně balon odkopávají až k Laštůvkovi.
     
    44
    Ten ovšem ihned balon vrátil dopředu, načež se k centru dostal Fleišman, který posadil míč na hlavu Martina Filla, jehož hlavička mířila jen vedle levé tyče hostující brány.
    44. Ke konci poločasu to zkoušel Fillo, jeho hlavička skončila vedle brány
     
    45
    Další centr z levé strany měl nyní na svědomí de Azevedo. Pro jeho vysokou nabídku se došel Milan Heča, jenž míč ze vzduchu stáhl do svých rukavic.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastaví v první půli 2 minuty.
     
    45+2
    V posledních vteřinách bude ještě Ostrava zahrávat rohový kop.
     
    45+3
    Míč ovšem dostala s přehledem do bezpečí hostující obrana a v této části hry se již nic převratného nestane.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí. V něm jsme mohli sledovat poměrně opatrný fotbal, ačkoliv byli mírně aktivnější fotbalisté Baníku. Byli to však oni, kdo jako první inkasovali. Tomáš Břečka dostal při akci po rohovém kopu ve skluzu míč k Stanislavu Hofmannovi, jenž s přehledem uklidil míč k levé tyči ostravské brány. Baník posléze přežil ještě další šanci Slovácka, kdy Janošek skvělým volejem prověřil Laštůvku. Poté se již vpřed tlačili výhradně Baníkovci, avšak vážnější akci si vypracovat nedokázali, a proto si do kabin odnáší jednobrankové manko.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dame Diop, přichází Tomáš Mičola.
     
    46
    Fleišmanův centr sice doletěl až na zadní tyč, kde však dobře zakročili hostující fotbalisté. Následně se ještě snažil prosadit Martin Fillo, ale ani mu se příliš nevedlo.
     
    47
    Pazdera hledal na středu hřiště Martina Filla, avšak ten se ocitl v ofsajdu a rozehrávat tak bude Milan Heča.
     
    48
    Hrubý posléze roztáhl hru doleva na de Azeveda, odkud také následoval centr do vápna. Krajnímu hráči Ostravy se však hrubě nepovedl a bude z toho jen odkop od Hečovy brány.
     
    49
    Hrubý se z levé strany zkoušel prokličkovat až do vápna, kde však dobře zasáhl Stanislav Hofmann, který domácího kapitána o balon připravil.
     
    50
    Heča s Břečkou si nyní zadělali na menší problémy, ale vše z pohledu Slovácka vyřešil razantním odkopem právě hostující stoper.
     
    51
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Tak to je dokonalá sprcha pro fanoušky Baníku, protože jejich tým podruhé inkasuje! Vynikající centr ze levé strany vyslal Jakub Petr, jenž svou nabídkou našel ve vápně TOMÁŠE ZAJÍCE, který umístil svou hlavičku přesně k pravé tyči domácí brány.
    51. Tomáš ZAJÍC - 0:2
     
    52
    Žlutou kartu dostává Tomáš Zajíc (1.FC Slovácko).
     
    54
    Milan Jirásek při snaze získat míč fauloval Daníčka na půlící čáře a hlavní sudí tento zákrok oceňuje žlutou kartou.
     
    55
    Centr Pazdery směřoval na Poznara, který se však v souboji s Janoškem dopustil faulu, když udeřil svého soupeře do obličeje a kopat se tak bude proti bráně Baníku.
     
    56
    Fleišman si nyní pěkně pokryl míč na vlastní polovině a nechal se faulovat Markem Havlíkem. Ostrava tedy může v poklidu rozehrávat.
     
    57
    Jiráskův nepřesný centr znamenal rychlý kontr Slovácka, který vedl Tomáš Zajíc. Ten následně přenechal míč svému kolegovi, po jehož centru se již hosté k balonu nedostali.
     
    59
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Denis Granečný.
     
    59
    Z rohu šestnáctky poté domácí vyslali nepříliš nebezpečnou střelu směrem na Hečovu bránu, který se však nenechal překvapit.
     
    60
    Po menším závaru hosté upálili míč před Poznarem do zámezí. Baník poté zahrával rohový kop, ze kterého ovšem nic nedokázal vytěžit a po faulu Granečného se bude muset dokonce bránit.
     
    61
    Psyché nyní ve spolupráci s Laštůvkou zvládl situaci po nečekaném odrazu a Václav Procházka byl poté faulován v rohu hřiště a bude se tak kopat proti bráně Slovácka.
     
    62
    Fillo poté roztáhl hru do strany na nově příchozího Granečného, kterému se ovšem přesně odcentrovat nepodařilo.
     
    63
    Psyché posléze našel svým nákopem v šestnáctce Poznara, který se po kombinaci s Fillem dostal ke střele, ale svůj pokus poslal snad až na tribunu.
     
    64
    Baník se mocně cpe za kontaktní brankou. Slovácko nyní přežilo dva závary ve svém vápně a následně si už Heča staví míč k odkopu.
     
    65
    Hrubý se dopustil faulu ve středovém kruhu a bude z toho přímý volný kop pro hosty. To vše ovšem až po avizovaném střídání Slovácka.
     
    66
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jakub Petr, přichází Jan Navrátil.
     
    67
    Navrátil se hned zapojil do hry, když na levé straně skvěle prostrčil míč do šestnáctky na Daníčka, který hledal před bránou Havlíka. Před ním však odkopla balon do bezpečí defenzíva Ostravy.
     
    68
    Slovácku se poté nepovedla přihrávka za beky a míč skončil až v moci Laštůvky, jenž jej okamžitě posílá na kopačky svých kolegů.
     
    69
    Navrátil následně zahrál rukou a veškeré dění se již stěhuje k bráně Slovácka.
     
    70
    Baník se ovšem rozhodl o rozehrávku na krátko a vzápětí o míč přišel. Do brejku pospíchali hosté a z pravé strany nacentrovali na hranici šestnáctky, kde si míč zpracoval Daníček a svou technickou střelou jen těsně minul pravou tyč.
    70. Střela Daníčka těsně minula pravou tyč
     
    71
    Baník se poté neprosadil z dalšího rohového kopu, avšak i poté zůstali Ostravané u míče. Fillo se posléze snažil proniknout do velkého vápna po levé straně, kde po souboji s Havlíkem upadl, ale sudí ukazuje, že pokutového kop pískat nebude.
     
    72
    Poznar si poté nerozuměl s Mičolou, který musel následně dorazit svým napadáním až k Hečovi, aby ho donutil sebrat míč do rukavic.
     
    73
    Nyní to vypadalo nadějně pro Baník! Nejrpve neuspěl Hrubý na levé straně a následně Jirásek našel v dobré možnosti Filla, který ještě hledal spoluhráče pod sebou, avšak jeho nabídka byla sražená.
     
    74
    Baník právě vstřelil branku!
    Branka naděje z pohledu Ostravy je na světě! Z pravé strany domácí našli na malém vápně TOMÁŠE POZNARA, jehož první hlavička byla zastavena hostujícími beky. Poté se však domácí útočník dostal znovu k balonu a svým druhým pokusem jej dostal za brankovou čáru.
    74. Tomáš POZNAR - 1:2
     
    74
    Žlutou kartu dostává Stanislav Hofmann (1.FC Slovácko).
     
    77
    Tlak Baníku se stupňuje. Fleišman rozehrával další rohový kop Ostravy na přední tyč, kde se však Slovácko dokázalo ubránit.
     
    78
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází David Machalík.
     
    79
    Robert Hrubý na levé straně a Ostravané se budou muset bránit standardní situaci.
     
    80
    To však Baníkovci úspěšně zvládli a mají deset minut plus nastavení na to, aby alespoň vyrovnali.
     
    81
    Hrubý si míč podle sudího zpracoval rukou na hranici šestnáctky, což se pochopitelně nelíbí jak domácím fotbalistům, tak i fanouškům.
     
    82
    Granečný poté přetáhl svůj centr, který ještě rohového praporku na pravé straně stihl zachytit Pazdera, jenž o něj ovšem vzápětí přišel.
     
    84
    Proti Machalíkovi následně vyběhl skvěle Jan Laštůvka, který pěkným zákrokem zlikvidoval přihrávku pod sebe. Slovácko ovšem bude zahrávat rohový kop.
    84. Laštůvka předvedl další dobrý zákrok, parádně vyběhl proti Machalíkovi
     
    85
    Po kterém se sice Slovácko dostalo k hlavičce z hranici penalty, avšak jejich pokus šel vysoko nad Laštůvkovu bránu.
     
    86
    Nyní budou mít hosté možnost dalšího rohu po dobré práci Navrátila. Slovácko pochopitelně s jeho rozehráním nijak nespěchá.
     
    86
    Po Havlikově centru mířili znovu nad hostující hráči a Jan Laštůvka tak bude moci odkopávat od své brány.
     
    87
    Na trávníku po souboji s Poznarem zůstal ležet Hofmann, který se však po chvíli zvedl a bude se tak pokračovat ve hře rozehrávkou Heči.
     
    89
    Granečný opět cpal míč před bránu z levé strany, avšak svým centrem trefil pouze prvního bránícího hráče v šestnáctce Slovácka, které se tak pro tuto chvíli ubránilo.
     
    89
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Tomáš Zajíc, přichází Filip Kubala.
     
    90
    Mezitím se na hrací plochu snažil dostat jeden z fanoušků, kterého však bleskově zpacifikovali pořadatelé utkání.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Jirásek se na útočné polovině utopil v kličkách a při rychlém přechodu do brejku byli hosté zastavení faulem.
     
    90+3
    Psychému, který se vysunul na závěrečné okamžiky do útoku, se nepodařilo najít svým prodloužením nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    90+4
    Po aktivitě Fleišmana na pravé straně z toho bude roh pro Baník. Do pokutového území míří i Jan Laštůvka.
     
    90+5
    Z něj ovšem Ostrava vůbec nezahrozil a po dalším nepřesném nákopu vpřed bude od své brány odkopávat Milan Heča.
     
    90+5
    V poslední vteřině mohl ještě Robert Hrubý srovnat! Domácí kapitán si zpracoval v šestnáctce míč, avšak při své střele jej měl trochu pod nohou a jeho pokusu chyběla patřičná přesnost i razance.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Po nemastném a neslaném úvodu utkání se do veden dostali hosté ze Slovácka. Ve 33. minutě Stanislav Hofmann zužitkoval přihrávku Tomáše Břečky a rozesmutnil ostravské tribuny.
    Do druhé půle opět lépe vstoupili hráči z Uherského Hradiště. Po nenápadném centru poslal svou hlavičku přesně k tyči Tomáš Zajíc a s Ostravou to vypadalo velmi špatně. V 74. minutě ovšem vykřesal jiskřičku naděje svým gólem Tomáš Poznar, ale to bylo ze strany Baníku vše. Slovácko poté již svůj náskok ubránilo a v tomto veledůležitém záchranářském duelu veze z Ostravy 3 body za výhru 2:1.
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký zbytek dne a u dalších on-line přenosů na počtenou. (17:07:19)

    Radomír Fukala

    Branky: 74. Poznar (Mičola) – 33. S. Hofmann (Břečka), 51. Zajíc (Petr)

    Karty:   54. Jirásek (OVA) – 52. Zajíc (SLO), 74. S. Hofmann (SLO)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:6. Fauly: 15:15.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Psyché, Procházka, Fleišman – R. Hrubý (C), Jirásek – Fillo, Diop (46. Mičola), de Azevedo (59. Granečný) – Poznar.
    Náhradníci: Budinský – Šindelář, Granečný, P. Breda, Stáňa, Mičola, Hlinka.

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, S. Hofmann, Břečka, Divíšek – Janošek, V. Daníček (C) – Havlík, Sadílek (78. Machalík), Petr (66. Navrátil) – Zajíc (89. Kubala).
    Náhradníci: Daněk – Machalík, Jakub Rezek, Navrátil, Šimko, Kubala, J. Krejčí.

    Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Flimmel

    Diváci: 6 074
    thejrc.org