Olomouc – Plzeň 0:0 (kon.) | Sparta – Liberec 2:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
0:0 (0:0)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 18.02.2018, 16:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 483 míst) • HET liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Olomouc se ještě dostane k jednomu rohu, Tomáš Chorý (PLZ) je nakonec ještě za agresivní postrkování ve vápně odměněn žlutou kartou.
     
    90+3
    Domácí naposledy střídají, místo Jakuba Plška jde na pár sekund ještě do hry Jakub Yunis.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty nad standardní hrací čas!
     
    90
    Olomouc nyní v brejku zastavil útočný faul Pavla Moulise (OLO), sudí Zelinka ho za jeho strom Kovaříkovi odměnil žlutou kartou.
     
    89
    Plzeň využívá poslední možnosti na prostřídání svých řad, místo Daniela Kláře se dostává na hřiště Aleš Čermák.
     
    87
    Patrik Hrošovský (PLZ) je po chvíli znovu středem pozornosti, když zastavil nadějně se vyvíjející brejk Olomouce. Žlutá karta tak přichází celkem logicky.
    86. Neskutečný závar ve vápně Olomouce vyřešil odkopem Vepřek
     
    86
    Hrošovský se opřel do balónu a zkusil propálit blok před Buchtou, avšak míč se nakonec vznesl těsně vedle branky. Olomouc si znovu může relativně oddechnout při tutovce soupeře.
    84. Moulis se dostal do výborné šance, ale vystřelil mimo
     
    84
    Moulis byl málem mužem činu! Tradiční střídající žolík se zkusil dostat na hranici vápna do střelecké pozice, ale jeho obtočení okolo vlastní osy nakonec ke kýženému cíli nevedlo. Jeho bomba proletěla těsně vedle branky!
    79. Kolář skákavou střelou pořádně protáhl Buchtu
     
    79
    Falta dost lehkovážně ztratil míč před plzeňským vápnem, což okamžitě umožnilo brejk Viktoriánů. Kolář se následně dostal v parádní pozici ke střelbě, jenomže v akci byl znovu Buchta. Hosté budou vhazovat kousek od rohového praporku.
     
    78
    Martin Sladký (OLO) nyní hodně přidal agresivity v souboji s Hubníkem, čímž si u rohového praporku připsal faul za žlutou kartu. Sudí Zelinka svůj verdikt ani dlouho nerozmýšlel.
     
    75
    Na řadu přichází silný moment. Michaela Krmenčíka totiž vystřídal exolomoucký Tomáš Chorý. Publikum jej vítá potleskem i pískotem.
     
    72
    Domácí si připravili druhé střídání, místo Jiřího Texla se dostal do hry Martin Hála.
    69. Kopic připravil Krmenčíkovi tutovku, ten v ní přestřelil bránu
     
    69
    Plzeň dostala další tutovku naprosto zadarmo! Buchta znovu výrazně hazardoval daleko od brány a nabídl balón sprintujícímu Kopicovi. Tomu se navíc povedl poslat krásný centr na Krmenčíka, jenomže jeho rána ve skluzu letěla těsně nad.
     
    67
    Sigma také připravila první střídání, Tomáše Zahradníčka na trávníku nahradil Pavel Moulis.
    66. Skvělý Kozáčik – skočil Plškovi pod nohy, sebral Sladkého centr
     
    66
    Sigma měla další šanci! Falta se dostal k centru na vápno, avšak v něm byl mimořádně aktivní Kozáčik. Jeho hruď a záda pak nakonec zachránila Plzeň od inkasování, Plšek spolu s Houskou totiž byli při dorážení mimořádně aktivní.
     
    64
    Hosté poprvé střídají, na pozici Milana Petrželi nyní přichází Martin Zeman.
     
    64
    Daniel Kolář (PLZ) nyní obdržel za tvrdý faul zezadu na Kalvacha žlutou kartu.
    60. Krmenčíkovu slabou střelu zkrotil Buchta
     
    60
    A další šance! Kopic se dokázal krásně uvolnit na levé straně a dostat se k nahrávce do druhé vlny, z takřka perfektní pozice před vápnem však Krmenčík nakonec trefil jen vyskočeného Buchtu. Olomouc měla obrovskou dávku štěstěny!
     
    56
    Olomouc měla další zajímavou šanci! Falta se dostal před vápnem k rychlému zakončení, ale míč se nakonec na bránu ani nedostal. Plzeňský obranný blok znovu dobře zapracoval a míč o několik čísel nakonec dostal mimo tři tyče.
     
    48
    Kombinace po ose Plšek-Zahradníček-Falta nakonec skončila u posledně jmenovaného, který nakonec nedokázal skákající pas na vápně trefit ve vzduchu. Kozáčik si může pořádně oddechnout.
     
    36
    Buchta musí mít pořádně odolné nervy! Před malou chvílí si dovolil dokonce kličku skoro na brankové čáře před takovým forvardem jako je Krmenčík. Plzeň nakonec jeho velký risk nezužitkovala.
    32. Kolářovu gólovou střelu zblokoval na poslední chvíli Sladký
     
    32
    Plzeň nebyla daleko od první branky! Řezník se rozběhl po pravém křídle a přesnou přihrávkou do druhé vlny našel Koláře. Ránu plzeňského záložníka však nakonec na poslední chvíli ztečoval Sladký, hosté tak mají k dispozice jen roh.
    21. Sladkého ve vyložené šanci na poslední chvíli zastavil Hejda
     
    21
    Sladký zkoušel zakončovat z penaltového puntíku, jenže pozorný a zkušený Hubník si jej v rámci pravidel bez problému dokázal od míče odstavit. Sigma tak nyní prováhala další velkou tutovku!
    9. Petrželův pěkný centr netrefili Kolář ani Krmenčík
     
    9
    I Plzeň se dostala k větší šanci! Krmenčík spolu s Kopicem si naskakovali do přihrávky ve vápně, jenomže na těžký míč nedosáhli. I Olomouc tak měla velkou dávku štěstěny, po Zahradníčkově faulu u lajny však Viktorka zůstane u míče.
    2. Vepřek měl tutovku, Faltův chytrý roh ale promáchl
     
    2
    Vepřek zkoušel zakončit krásnou Faltovu přihrávku do vápna, jenomže v rozhodující moment promáchl. Lehce rozhozená obrana Viktorie si tak může pořádně oddechnout, Olomouc spálila obrovitánskou šanci.

    Johan Čáp

    Branky:

    Karty:   78. Sladký (OLO), 90. Moulis (OLO) – 64. D. Kolář (PLZ), 87. Hrošovský (PLZ), 90+4. Chorý (PLZ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 11:15. Fauly: 3:1.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (67. Moulis), Houska, Kalvach, Falta – Texl (72. Hála) – Plšek (90+3. Yunis).
    Náhradníci: Reichl – Yunis, Moulis, Manzia, Sláma, Polom, Hála.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), J. Kovařík – Hořava, Hrošovský – Petržela (64. Zeman), D. Kolář (89. Čermák), Kopic – Krmenčík (75. Chorý).
    Náhradníci: A. Hruška – Zeman, Chorý, Hájek, Bakoš, Havel, Čermák.

    Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Pospíšil

    Diváci: 6867
    thejrc.org