Olomouc – Plzeň 0:0 (kon.) | Sparta – Liberec 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (1:0)
FC Slovan Liberec
Neděle 18.02.2018, 18:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • HET liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný večer z pražské Letné přeje všem fanynkám a fanouškům dobrého fotbalu Tomáš Kohlmann. V rámci ligové "superneděle" nás čeká již druhý duel celků z nejlepší pětice po podzimní části HET ligy, Sparta přivítá Liberec.

    Atraktivitě zápasu přidává řada faktorů. Sparta přes zimu podržela italského trenéra Stramaccioniho a byť kariéru ukončil Tomáš Rosický, tak na jeho místo do středu záložní formace přišly velmi zajímavé zahraniční posily Nicolae Stanciu a Guélor Kanga. Na druhé straně se můžeme těšit na trenéra Davida Holoubka, který po třinácti letech ve Spartě poprvé prožije angažmá v jiném klubu a debutovat bude shodou okolností právě na Letné!
     
    AC SPARTA PRAHA

    Po razantních letních změnách sparťané na podzim zaostali výrazně za očekáváním ve všech soutěžích, do kterých nastoupili.

    V domácí nejvyšší soutěži po šestnácti kolech ztrácejí na vedoucí Plzeň již osmnáct bodů, částečně díky historické jízdě Západočechů, ale především kvůli svým častým ztrátám, vždyť Sparta vyhrála pouze polovinu svých ligových zápasech.

    Podobně nedobře si Sparta vedla v pohárových soutěžích. V Evropské lize Letenští prohráli hned úvodní dva zápasy proti Crveně Zvezdě Bělehrad a kontinentální scéna se pro ně uzavřela již na přelomu července a srpna. V domácím poháru pak Sparta nečekaně vypadla s Baníkem Ostrava, kterému podlehla na domácím hřišti po penaltovém rozstřelu.

    Zimní období přineslo na Letné opět výrazné změny, byť vedení klubu podrželo ve funkci italského trenéra Stramaccioniho. Kariéru ukončil legendární záložník Tomáš Rosický, v poslední přestupový den anglické Premier League do Newcastlu zamířil úspěšný brankář Martin Dpbravka a řada dalších fotbalistů dostala svolení hledat si nové angažmá.

    Řada hráčů klub, nebo alespoň A-tým, opustila, ale samozřejmě přišly i posily a to ne ledajaké. Rosického by měl nahradit Nicolae Stanciu, opora rumunského národního týmu (19 utkání v posledních dvou letech), přišel z Anderlechtu Brusel, kam zamířil ze Steauy Bukurešť, v jejímž dresu předloni třemi brankami ve dvou zápasech sestřelil Spartu v boji o ligu mistrů. Další posilou je Guélor Kanga, ten pomohl Spartu vyřadit letos v barvách Crvene Zvezdy Bělehrad a za tento tým loni hrál i Mihajlo Ristić, který přišel na roční hostování z Krasnodaru. V brance se pak Dúbravku pokusí nahradit dlouholetá opora Steauy Bukurešť (později FCSB) Florin Niță.

    V přípravném období Sparta odehrála šest utkání s bilancí pěti vítězství a jedné porážky. V Praze si poradila s druholigovým Táborskem 7:2 a třetiligovým Vltavínem 3:0, na dvou tréninkových kempech ve Španělsku pak porazila čínské týmy Tianjin 4:1, Hebei 3:0 a dánský Aalborg a nestačila až v generálce na ruského mistra Spartak Moskva (1:2).

    Sparťanský trenér Stramaccioni dnes bude s jistotou postrádat Josefa Šurala, hlavní adept na post hrotového útočníka v základní jedenáctce se v závěru přípravy zranil a bude zřejmě ještě měsíc mimo hru.

    Odešli:
    Rosický (konec kariéry), Biabiany (hledá si angažmá), Janko (Lugano), Mandjeck (hostování v Métách), Karavajev (Arnhem), Mareček (Lokeren), Konaté (Mladá Boleslav), Budinský (Baník Ostrava)

    Přišli:
    Stanciu (Anderlecht), Kanga (CZ Bělehrad), Ristić (hostování z Krasnodaru), Niță (FCSB)

    Přípravné zápasy:
    Sparta – Táborsko 7:2 (branky Sparty: Drchal 3, Lafata 2, Ben Chaim, Juliš)
    Sparta – Tianjin 4:1 (Ben Chaim 2, Hovorka, Frýdek)
    Sparta – Vltavín 3:0 (Ben Chaim 2, Šural)
    Sparta – Aalborg 2:1 (Šural, Zahustel)
    Sparta – Hebei 3:0 (Zahustel, Ben Chaim, Lafata)
    Sparta – Spartak Moskva 1:2 (Kadlec)
     
    FC SLOVAN LIBEREC

    Na severu Čech hodnotili podzim jako nad očekávání úspěšný. Po mnoha letních změnách v kádru je aktuální čtvrté místo a zisk třiceti bodů bezesporu úspěchem, na který by Slovan chtěl navázet i na jaře, to už ale po další plejádě důležitých rošád.

    Tou nejdůležitější byl odchod trenéra Trpišovského včetně jeho kompletního trenérského štábu a sportovního ředitele Nezmara do pražské Slavie. Novým trenérem týmu se stal David Holoubek. Mladý ambiciózní kouč ve Spartě během třinácti let prošel nevídanou linii od žáků přes dorostence až po trenérský post A-týmu a při první štaci mimo Spartu povede svůj nový tým při své premiéře právě na Letné!

    Výrazných změn doznal i hráčský kádr. Podzimní opora v brance Ondřej Kolář společně se svým jmenovcem Kúdelou také zamířili do Slavie, Kulhánek s Váchou se pak vrátili z hostování do Sparty.

    Obrannou formaci posílili Slovinec Vuklisević, Ukrajinec Kačaraba, do středu pole přišel devatenáctiletý Liberijec Oscar a k týmu se připojili také brankáři Nguyen a Hasalík.

    Během zimy se Slovan účastnil Tipsport ligy, kterou sice zahájil vysokou prohrou 0:5, to ale nastoupil kompletně juniorský tým a oficiálně tak přípravné zápasy rozehrál až souboji s Jabloncem (1:1) a Jihlavou (1:4) v rámci stejné soutěže. Podstatně úspěšněji si Liberečtí vedli při soustředění na Kypru, kde remizovali s Austrií Vídeň a porazili Partizan Bělehrad a Ufu, v generálce na ligu pak zvítězili v Olomouci.

    V dnešním utkání Liberci bude chybět početná skupina hráčů. Výraznou ztrátou je talentovaný útočník Graiciar, který si zlomil klíční kost a měl by být mimo hru asi šest týdnů. Ševčík by měl být k dispozici po zranění až v úvodu března, trest za žluté karty pak má Matěj Pulkrab, který by ale kvůli svému hostování ze Sparty ani tak nemohl nastoupit, podobně jako středopolař Filip Havelka.

    Odešli:
    Kúdela, Kolář (oba Slavia), Kulhánek, Vácha (oba návrat z hostování do Sparty)

    Přišli:
    Vuklišević (Rudar Velenje), Kačaraba (hostování ze Šachťaru Doněck), Nguyen (Vlašim), Hasalík (Frýdek-Místek), Oscar (hostování z litevského Trakai)

    Přípravné zápasy:
    Liberec – Jablonec 1:1 (branka Liberce: Pulkrab)
    Liberec – Jihlava 1:4 (Pulkrab)
    Liberec – Austria Vídeň 1:1 (Potočný)
    Liberec – Partizan Bělehrad 2:1 (Kerbr, Graiciar)
    Liberec – Ufa 3:2 (Potočný, Bartl, Coufal z pen.)
    Olomouc – Liberec 1:2 (Oscar, vlastní)
     
    VIDEOROZHODČÍ

    Dnes bude podruhé v ligové historii zápasu dohlížet videorozhodčí Radek Příhoda, se kterým bude moci hlavní arbitr Petr Ardeleánu moci kontrolovat důležité sporné situace.

    Zkoumat se budou moci pouze konkrétní situace:

    1. Jestli bylo gólu dosaženo regulérně, to znamená, jestli nedošlo k přestupku útočícího mužstva, jestli nebyl ofsajd nebo zda míč nebyl v autu.

    2. Jestli sudí penaltu nařídil správně, čili zda byl faul, nebo k zákroku došlo v pokutovém území.

    3. Jestli došlo k surové hře či hrubému nesportovnímu chování, za což se uděluje rovnou červená karta.

    4. Jestli sudí udělil osobní trest, žlutou kartu, správnému hráči.

    Zvrátit by se měla pouze zjevně špatná rozhodnutí. Pokud tedy bude situace nejasná, mělo by zůstat v platnosti rozhodnutí Petra Ardeleána, coby hlavního rozhodčího dnešního utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Niță – Zahustel, Hovorka, Štetina, M. Frýdek – Mavuba, Kanga – Ben Chaim, Stanciu, Vatajelu – V. Kadlec (C).
    Náhradníci: Bičík – Kaya, Mich. Kadlec, Kulhánek, Plavšić, Sáček, Lafata.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Karafiát, Kačaraba, Kerbr – Oscar, Folprecht, Breite, Mikula – Bartl, Potočný.
    Náhradníci: Nguyen – Knejzlík, Bosančić, Voltr, Vukliševič, Heppner, Michal.

    Rozhodčí: Ardeleánu – Moláček, Wilczek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Na velkoplošné obrazovce si přítomní fanoušci právě mohou prohlédnout profil Tomáše Rosického. Legendární středopolař bude za několik minut před úvodním výkopem oceněn za jeho výkony nejen za pražskou Spartu.
     
    Tribuny se pomalu zaplňují, domácí klub během týdne očekával návštěvu kolem čtrnácti tisíc fanoušků. Zároveň se zapojí i sparťanský "kotel", který závěrečná utkání podzimu bojkotoval, ale během zimy se s vedením klubu usmířil a dnes bude podporovat Spartu.

    Hosty z Liberce přijelo podpořit několik desítek fanoušků, kteří se usídlili v opačném rohu stadiónu.
     
    Na tradičně výborně připravený pažit letenské arény přispěchali vlajkonoši domácího týmu, kteří doprovodí nástup hlavních aktérů dnešního utkání.
     
    V Olomouci dnes branka nepadla, což znamená, že vedoucí Plzeň aktuálně disponuje náskokem sedmnácti bodů na čtvrtý Liberec, Sparta ztrácí ještě o dva body více. Zároveň Liberec by se případným vítězstvím mohl bodově dotáhnout na druhou Sigmu Olomouc.
     
    Vraťme se ale na Letnou, kde výborná návštěva právě aplauduje Tomáši Rosickému, modle sparťanských fanoušků, přičemž tleskají i hosté z Liberce.
    Rosický se symbolicky loučí s kariérou, svlékl dres a oblékl sako
     
    Na hřišti se bude bojovat v opačném gardu než je na Letné zvykem, Sparta tedy bude v prvním poločase útočit na branku směrem k Letenské pláni. Oba celky oblékly tradiční barevné kombinace, Sparta tedy v rudém a Severočeši v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Václav Kadlec dokázal zblokovat odkop brankáře Hladkého, Ben Chaim poté vybojoval autové vhazování v hloubi útočné poloviny, míče se ale brzy zmocnili hosté.
     
    3
    Hovorka před dotírajícím Oscarem musel odkopnout míč daleko za postranní čáru, hosté vhazují.
     
    4
    S prvním centrem Bogdana Vatajela si snadno poradil brankář Hladký.
     
    5
    Kanga nepřesně hledal na hrotu Václava Kadlece, ten dnes operuje na trávníku s kapitánskou páskou.
     
    5
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pět minut hry trvalo NICOLAE STANCIUOVI k první soutěžní trefě v barvách Sparty! Martin Frýdek dostal výborný pas na levé křídlo, svým centrem sice nenašel nabíhajícího Ben Chaima, hosté ale odvrátili míč pouze za pokutové území, kde napřáhl Stanciu a ranou bez přípravy pokořil brankáře Hladkého!
    5. Nicolae STANCIU - 1:0
     
    7
    Hovorka dlouhým pasem hledal za zády libereckých obránců rozběhnutého Ben Chaima, Hladký ale výborně přečetl hru a doběhl k balónu dříve než izraelský rychlík.
     
    9
    Mikula ve středu hřiště nedovoleně naskočil na Kangu, sparťané budou rozehrávat z místa přestupku.
     
    10
    Liberec se usadil na útočné polovině, postupně domácí ale hosty vytlačili až k brankáři Hladkému.
     
    11
    Breite zasáhl Frýdka po odehrání míče u postranní čáry, po dalším faulu Liberce se píská proti hostům.
     
    12
    Nováček ve sparťanské brance Florin Niță podklouzl při odkopu od branky a nasměroval míč k osamocenému Folprechtovi, ten se ale ve středu pole rychle dostal pod tlak a o míč přišel.
     
    14
    Ondřej Karafiát ostře podkopl Nicolae Stancia a sparťanský odchovanec v barvách Liberce je prvním žlutě napomenutým fotbalistou dnešního utkání.
     
    15
    Kanga následně rozehrál rychlou kolmicí do pokutového území, jeho úmysl ale nikdo ze sparťanů nepochopil a míče se tak snadno zmocnil brankář Hladký.
     
    15
    Hosté jsou zatím v soubojích pozdě a často si pomáhají fauly, další je odpískán Oscarovi v souboji s Mavubou.
     
    17
    Kanga výborně rozehrál do křídla Ben Chaimovi, ten před brankou našel Václava Kadlece a byť sparťanský útočník byl tísněn hostujícími obránci, tak se je pokusil zaskočit patičkou, která ale neprošla až k hostující brance.
    17. Kanga s Ben Chaimem tvořili, Kadlecovi sebral šanci Kačaraba
     
    18
    Coufal podklouzl při snaze převzít přihrávku od brankáře Hladkého a volného míče se zmocnil Frýdek, ten poté ale nadějnou pozici pro domácí zazdil velmi nepřesnou přihrávkou a hosté dostali míč do bezpečí.
     
    20
    Coufal v hlavičkovém souboji nedovoleně srazil Frýdka, sparťané budou rozehrávat od postranní čáry.
     
    21
    Tentokrát je pískáno na druhé straně, to když Ben Chaim přišlápl paty Kerbra.
     
    21
    Hosté se ve velkém počtu hráčů snaží vyvíjet tlak na rozehrávku Sparty, domácí se ale z tohoto náporu vymanili a dokázali přenést hru na útočnou polovinu.
     
    22
    David Hovokra se po zaváhání v liberecké rozehrávce vydal na velice nebezpečný útočný výlet, jeho rána z hranice pokutového území byla nadražena nad libereckou branku.
     
    22
    Z následného rohového kopu už sparťané zahrozit nedokázali.
     
    23
    Ben Chaim si vyměnil pozici s Vatajelem, tentokrát útočí zleva a snažil se elegantní narážečkou s Frýdkem vniknout do pokutového území, ovšem nedokázal si poradit s bránícím Kačarabou.
     
    24
    Teď už zase Ben Chaim hrál zprava, výborným křižným pasem uvolnil na levém křídle Vatajela, na jehož střílenou přihrávku před branku si nabíhal Kadlec, ten se ale nedokázal prodrat k míči přes oba liberecké stopery.
    24. Do Vatajelova centru se vrhl Kadlec, Kačaraba srazil na roh
     
    25
    Osobní souboj tří fotbalistů nějakým šrámem odnesli Kadlec i Kačaraba, kteří musí být ošetřeni.
     
    26
    Ani další rohový kop Sparta nevedl ke střeleckému zakončení, o pár sekund později se Kadlec i Kačaraba vrací zpět do boje a oba týmy pokračují v plném počtu.
     
    28
    Sparťané se snaží útočit nápaditými kolmými přihrávkami po křídle, Frýdek tentokrát hledal Vatajela příliš prudkým pasem.
     
    30
    S dlouhým nákopem Karafiáta na Kerbra si poradil bránící Zahustel a odhlavičkoval míč za postranní čáru.
     
    30
    Kerbr vybídl ke střeleckému zakončení Oscara, mladý liberijský záložník ale z osmnácti metrů pálí velmi nepřesně.
     
    31
    Ben Chaim se šikovně uvolnil u rohu pokutového území, poté ale příliš krátkým obloučkem hledal nabíhající spoluhráče před libereckou brankou.
     
    33
    Karafiát si všiml na levém křídle nabíhajícího Breiteho, adresoval mu ale velmi nepřesný pas, který doletěl až za postranní čáru.
     
    35
    Po Kangově vyhraném souboji se Lukáš Štetina ukopl a místo do pole odehrál balón až k vlastnímu rohovému praporku, odkud hosté mohou vhazovat.
     
    36
    Liberec ale nabídnuté příležitosti nedokázal nijak využít a hosté brzy o míč přišli.
     
    36
    Po riskantní malé domů měl brankář Hladký plné nohy práce, aby míč před dotírajícím Kadlecem odstřelil do pole.
     
    38
    S prudkým nákopem Ben Chaima do pokutového území si před Kadlecem poradil Kačaraba, zpracoval jej na hruď a ve spolupráci se svými spoluhráči odehrál míč do středu pole. Tam se jej opět zmocnili sparťané.
     
    40
    Slovan se usadil na útočné polovině, nadějně vyhlížející útočnou akci ale zpomalil Kerbr nešikovným šlápnutím na míč a po Folprechtově centru byl kapitán Coufal přistižen v postavení mimo hru.
     
    42
    Kanga výborným přenesením hry k pravé postranní čáře našel volného Ben Chaima, na jehož centr nedoskočil Vatajelu a Frýdek poté pálil vysoko nad branku.
     
    44
    V pokutovém území Sparty se nepříjemně srazili Štetina s Mikulou a rozhodčí Ardeleánu hned povolává do akce lékařské týmy.
    44. To bolelo! Štetina s Mikulou se navzájem knockoutovali hlavičkou
     
    45
    Postiženějším fotbalistou je Štetina, jenž utrpěl krvavý šrám na hlavě a jeho ošetření bude pokračovat za postranní čárou. Mikula už je zpět ve hře.
     
    45+1
    Rozhodčí Ardeleánu k úvodním pětačtyřiceti přidává dvě nastavené minuty.
     
    45+1
    Hosté v nastaveném čase ještě vybojovali rohový kop a chystají se atakovat branku Florina Nițy.
     
    45+2
    S centrem Potočného si ale rumunský brankář poradil, pevně ukryl míč do své náruče a okamžitě dlouhým výkopem rozehrává.
    45+2. Karafiát hlavičkoval po rohu, Nita balon schoval v náručí
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sparta po prvním poločase vede 1:0, když v závěru páté minuty svoji premiérovou branku za Spartu vstřelil Nicolae Stanciu a protože jsme další výraznější šanci již neviděli, skóre zůstává neměnné.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po přestávce se pokračuje beze změn v sestavách, resp. jedinou menší změnou je obvaz na hlavě Lukáše Štetiny jako následek krvavého šrámu po souboji s Mikulou v samém závěru prvního poločasu.
     
    47
    Ondřej Zahustel příliš přehnal agresivitu v souboji s Kerbrem v rohu liberecké poloviny, rozehrávat mohou hosté.
     
    48
    Bartl atakoval Mavubu nad rámec fotbalových pravidel, sparťané rozehrávají v blízkosti liberecké střídačky.
     
    50
    Hosté se krátce usadili na útočné polovině, Kerbr však nepřelstil Hovorku a míč se ujali sparťané.
     
    51
    Po Vatajelově centru Hladký tísněn Zahustelem dokázal až napodruhé zkrotit míč do svých rukavic a hned hledá volné spoluhráče.
     
    52
    Breiteho přihrávku ke sparťanskému pokutovému území nedokázal zpracovat Oscar a míč se dokutálel k Florinu Nițovi.
     
    52
    Tal Ben Chaim si navedl míč od postranní čáry k pokutovému území, od jeho rohu ale střílel vysoko nad libereckou branku.
     
    54
    Po průniku aktivního Zahustela převzal míč Stanciu, připravil si jej na střelu levačkou, z dálky ale pálil velmi nepřesně.
    54. Stanciu to zkusil z dálky, ale vypálil hodně nepřesně
     
    55
    Mavuba si nevšiml na křídle rozběhnutého Frýdka a riskantní křižnou přihrávkou trefil Bartla, k odraženému míči poté ale měl výrazně blíže Lukáš Štetina.
     
    56
    Hovorka si trochu zkomplikoval pozici v souboji s Oscarem u vlastního rohového praporku, hostující fotbalista poté vybojoval autové vhazování.
     
    57
    Krátce poté hosté získali i rohový kop, který rozehráli nakrátko a Kerbr nepovedeným zpracováním míče málem nabídl brejkovou šanci pro Guélora Kangu, zachránil jej ale Gaboncův nedovolený zákrok.
     
    58
    Po následné standardní situaci Folprecht hlavičkoval vysoko nad sparťanskou branku.
    58. Folprecht se po standardce položil do hlavičky, ale nemířil přesně
     
    58
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Mikula, přichází Miloš Bosančić.
     
    59
    Liberec v těchto fázích zápasu převzal iniciativu, Coufal se krásně uvolnil přes Mavubu, poté ale jeho centr srazil na rohový kop Martin Frýdek.
     
    60
    Po standardní situaci od rohového praporku míč pouze proletěl houštinou těl před Nițou, hosté vhazují zpoza protější postranní čáry.
     
    61
    Zahustelovi je pískán faul na Oscara, hosté rozehrávají od středové čáry.
     
    62
    Liberecký kapitán Coufal i přes veškerou snahu nedokázal na pravém křídle doběhnout dlouhý křižný nákop Kerbra.
     
    63
    Po delší době se pokusili zahrozit také sparťané, Vatajelův centr ale doletěl k osamocenému brankáři Hladkému.
     
    65
    Coufalův centr doletěl pouze ke Štetinovi, odraženého míče se zmocnil Folprecht, přes Mavubu si ale nenašel prostor ke střeleckému zakončení.
     
    66
    Další útočnou akci Liberce doprovázel drobný pískot netrpělivých sparťanských fanoušků, Bartl ale byl vytlačen až do zámezí a rozehrávat bude rumunský brankář domácích.
     
    67
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tal Ben Chaim, přichází David Lafata.

    Ben Chaim se za dnešní výkon dočkal potlesku obecenstva, to ale ještě nadšeněji vítá na hřišti dlouholetého kanonýra rudých.
     
    68
    Václav Kadlec se podle očekávání stáhl na pravé křídlo, Lafata bude operovat na hrotu sparťanské jedenáctky.
     
    69
    Stanciu se pokusil uvolnit do prostoru Lafatu, ten ale neměl rychlostní předpoklady uspět v souboji s Kačarabou.
     
    71
    Rozeběhla se závěrečná dvacetiminutovka a od páté minuty nadále čekáme na výraznější příležitost, koneckonců i na střelu na branku.
     
    72
    Vatajelu se u vlastního rohu pokusil kličkou obelstít Coufala, míč mu ale utekl za postranní čáru.
     
    74
    Utkání v těchto momentech postrádá potřebný náboj, oba týmy se dopouští řady ztrát ve středu hřiště.
     
    74
    Po delší době zahrozili sparťané, Zahustel přesným pasem do pokutového území našel Kadlece, ten po zpracování míče okamžitě střílel, v cestě k brance mu ale stál Karafiát.
    74. Kadlec pálil z otočky, ránu mu zblokoval Karafiát
     
    75
    Největší příležitost Liberce v dosavadním průběhu zápasu! Coufal před brankou našel osamoceného Bosančiće, ten využil zaváhání Štetiny, střílí ale přímo do brankáře Nițy!
    75. Bosančič si skvěle zpracoval balon, ale v tutovce trefil jen Nitu
     
    76
    A znovu bylo pořádně rušno před rumunským brankářem! Po Bosančićově centru se míč odrazil k Coufalovi, ten ale přes Vatajela nedokázal doklepnout míč do sítě a Frýdek poté odkopává z brankové čáry!
     
    77
    Po souboji před svoji brankou musel být ošetřen Florin Niță, ve hře už se může pokračovat.
     
    78
    Sparťanské publikum skanduje jméno libereckého trenéra Holoubka, do letošní zimy třináct let působícího ve Spartě.
     
    78
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bogdan Vatajelu, přichází Srdjan Plavšić.
     
    78
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Daniel Bartl, přichází Radek Voltr.
     
    79
    Mavuba ve středu hřiště povalil k zemi čerstvého Voltra, hosté rozehrávají míč z klidu.
     
    80
    Plavšić u vlastního pokutového území obelstil Kerbra a rozehrál rychlý brejk Sparty, ten hosté dokázali přibrzdit a Letenští budou pouze vhazovat zpoza postranní čáry.
     
    81
    Breite mimo hru podkopl Hovorku a účty si s ním vyřizuje Lukáš Štetina.
     
    82
    Rozhodčí Ardeleánu rozmíšku vyřešil domluvou a ve hře se může pokračovat.
     
    83
    Folprecht se elegantně uvolnil u rohu pokutového území, do nějž poté narýsoval průnikovou přihrávku na Oscara, tomu ale včas vběhl po nohy brankář Niță a z domácího pohledu zachránil hrozící nebezpečnou situaci.
     
    85
    Liberec se snaží favorizovaného soupeře dostat pod tlak, Frýdek v tísni musel odehrát míč za postranní čáru a ponechává držení míče hostům.
     
    86
    Zahustel u postranní čáry fauloval Voltra a rozhodčí Ardelánu píská proti domácím.
    86. Zahustel vzteky máchl rukou, trefil do hlavy Voltra
     
    87
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Nicolae Stanciu, přichází Jiří Kulhánek.
     
    87
    Po Potočného centru domácí odvrátili míč pouze za vlastní branku, hostující fotbalista bude centrovat tentokrát od protějšího rohového praporku.
     
    88
    Hostům se nakonec odcentrovat nepodařilo, přesto zůstávají usazeni na útočné polovině.
     
    88
    Dnešnímu ligovému souboji Sparty s Libercem přihlíží vysoce nadprůměrná návštěva 13 811 diváků.
     
    89
    Po Coufalově dlouhém autovém vhazování do pokutového území se sparťané ubránili, hosté ale stále drží míč a snaží se hledat skulinu ve sparťanské defenzivě.
     
    90
    Bosančić se pokusil zpracovat vysoký míč rukou, navíc balón poté zlostně odkopl, což mu rozhodčí Ardeleánu sečetl a vytahuje žlutou kartu.
     
    90+1
    Hlavní arbitr dnešního zápasu oddaluje závěr zápasu o tři nastavené minuty.
     
    90+2
    Sparťané se nastěhovali na soupeřovu polovinu, Zahustel ale brzy přichází o míč a hosté znovu mohou přenést hru do ofenzivy.
     
    90+3
    Po nepovedeném dlouhém pasu ale Niță pohlídal míč v cestě za brankovou čáru a může odkopávat od své svatyně.
     
    90+3
    Penalta pro Spartu!
     
    90+3
    Po výborné Kadlecově přihrávce Kačaraba podkopl Lafatu a rozhodčí Ardeleánu okamžitě ukazuje na penaltový bod!
     
    90+4
    Sparta právě vstřelila branku!
    Míče se ujal GUÉLOR KANGA a také další sparťanská posila skóruje při své premiéře! Brankář Hladký vystihl směr jeho rány, míč ale vyrazit mimo branku nedokázal.
    90+4. Guélor KANGA - 2:0
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Sparta na Letné poráží Slovan Liberec 2:0 po brankách debutantů Stancia a Kangy a přeskakuje svého soupeře na čtvrtém místě ligové tabulky. Nutno ale podotknout, že herně nijak nepřesvědčila a hosté dlouho bojovali i o bodový zisk. (19:57:20)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 5. Stanciu, 90+4. Kanga (pen.)

    Karty:   14. Karafiát (LIB), 90. Bosančić (LIB)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:4.
    AC Sparta Praha: Niță – Zahustel, Hovorka, Štetina, M. Frýdek – Mavuba, Kanga – Ben Chaim (67. Lafata), Stanciu (87. Kulhánek), Vatajelu (78. Plavšić) – V. Kadlec (C).
    Náhradníci: Bičík – Kaya, Mich. Kadlec, Kulhánek, Plavšić, Sáček, Lafata.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal (C), Karafiát, Kačaraba, Kerbr – Oscar, Folprecht, Breite, Mikula (58. Bosančić) – Bartl (78. Voltr), Potočný.
    Náhradníci: Nguyen – Knejzlík, Bosančić, Voltr, Vukliševič, Michal, Heppner.

    Rozhodčí: Ardeleánu – Moláček, Wilczek
    ocianews.com