Las Palmas – Sevilla 1:2 (kon.) | Eibar – Barcelona 0:2 (kon.) | Alavés – La Coruňa 1:0 (kon.)
Malaga – Valencia 1:2 (kon.)
konec
SD Eibar
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 17.02.2018, 16:15 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SD Eibar a FC Barcelona.
     
    SD Eibar

    Fotbalisté Eibaru nezačali letošní ročník španělské nejvyšší soutěže vůbec dobře. Tento skromný celek se ale v posledních zápasech herně zvedl, přičemž se vyhoupl na až na sedmou pozici. Ideální forma je důkladně znázorněna na posledních dvanácti zápasech, ve které Eibar prohrál pouze v jediném případě. Naopak se domácí tým dnešního utkání radoval z vítězství hned v osmi případec, přičemž inkasoval pouze devět branek. Nejlepším střelecem tohoto týmu je zkušený Brazilec Charles.Ten s šesti brankami vévodí statistikám svého celku.
     
    FC Barcelona

    Španělský gigant Barcelona začala letošní ročník španělské nejvyšší soutěže ve velkém stylu. Katalánci se zatím nacházejí na vedoucí příčce, přičemž na druhé Atlético Madrid mají náskok sedmi bodů. Katalánci se ale nanacházejí v optimální formě, neboť poslední dva ligové zápasy znamenaly dvě remízy. To ale nemusí tolik vadit, neboť Barcelona je i nadále jediným celkem španělské nejvyšší soutěže, který ještě neucítil hořkost porážky. Tento fakt je zapříčeněný hodně produktivním útokem, který i v letošním ročníku táhne Messi společně s Luisem Suárezem. V zimním přestupovém období navíc tento celek posílil Phillippe Coutinho, jenž má dát barcelonské záložní řadě nový nádech.
     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Dmitrović – Peña, Ramis (C), Arbilla, Ángel – Dani García, Diop – Orellana, Jordán, Inuj – Kike García.
    Náhradníci: Riesgo – Escalante, Capa, Alejo, Charles, León, Lombán.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Paulinho, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Y. Mina, Coutinho, O. Dembèlé, Aleix Vidal, Semedo, Digne.

    Rozhodčí: Hernández – Sobrino, Naranjo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodních minutách si Eibar vytvořil slušný tlak, který vyústil v hlavičkový pokus Ángela. Jeho zakončení nakonec prosvištělo nad břevnem.
     
    4
    Nedůslednost hostujících obránců se pokusil využít Oreallana, nicméně jeho prudká přízemní nabídka byla odvrácena Piquém.
     
    5
    Na levém křídle se pokoušel Ángel spolupracovat s Inuim, avšak přihrávka prvního jmenovaného putovala pouze ven z hrací plochy.
     
    6
    Barcelonští se zatím pouze brání a s míčem se zatím nepodívali na útočnou polovinu. Nyní se o to pokouší rychlonohý Alba.
     
    7
    Zničehonic se Luis Suárez dostal sám před brankáře, kterého dokázal obejít, nicméně poté se Dmitrovič stačil rychle přemístit.
     
    8
    Po této akci podnikli domácí rychlý protiútok, který na pravé straně táhl Orellana. Chilský křídelník to nakonec zkusil individuálně, načež zamířil pouze do hlediště.
     
    9
    Kike postupoval do pokutového území, kde měl s jeho bráněním obrovské problémy Piqué. Domácí forvard to nakonec zkusil střelou z úhlu, se kterou si ter Stegen dokázal poradit.
     
    10
    Nejdříve se Orellanovi vůbec nepovedl centrovaný balón, posléze se podobným způsobem prezentoval Japonec Inui.
     
    11
    Eibar začal dnešní utkání opravdu hodně aktivně. Inui dělal opět velké problémy na levém křídle, kde se mu nakonec podařilo vybojovat úvodní rohový kop.
     
    12
    Rozehrávka směřovala směr malé vápno, kde se nakonec nikdo ze zúčastněných míče vůbec nedotkl. Následně byl na zem povalen Alba.
     
    13
    Už, už se zdálo, že se Messimu podařilo na hranici ofsajdu nalézt Albu, nakonec ale vyletěl nahoru praporek pomezního, znamenající ofsajd.
     
    14
    Druhý rohový kop v podání Eibaru zahrával Ángel, jehož nabídka byla odvrácena z přední tyče. Katalánci jsou stále pod tlakem.
     
    15
    Nakonec se konal také třetí rohový kop, který si vzal pro změnu na starost Orellana. Nejvýše do vzduchu se dostal Ramis, jenž hlavičkoval přímo doprostřed.
    15. Ramis hlavičkoval doprostřed.
     
    16
    Ter Stegen byl zahnán do úzkých, a proto musel jednat opravdu hodně rychle. Improvizovaný odkop se ale stal snadnou kořistí Arbilly.
     
    16
    Kombinace Ángela s Inuim sice byla velmi hezká, avšak citlivé oko pomezního odhalilo menší ofsajd. Na ofsajdová postavení je tak vyrovnáno.
     
    16
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Jenomže hosté jdou zničehonic do vedení! LUIS SUÁREZ obdržel přihrávku za obranu, posléze se mu podařilo obejít Dmitroviče a poté pohodlně zasunout míč do opuštěné části branky.
    16. Luis SUÁREZ - 0:1
     
    17
    Na úvodní branku dnešního utkání jsme tak nemuseli dlouho čekat. Hosté dokázali využít hned svojí první vyloženou šanci.
     
    18
    Domácí hráči tak doplatili na velmi aktivní úvod zápasu, ve kterém favorita pořádně zmáčkli. Barceloně ale stačila ojedinělá protiakce.
     
    19
    Iniesta z první přeposlal balón na naběhnuvšího Albu, který okamžitě cpal balón pod sebe na Messiho. Ten byl nakonec ubráněn přesilou protihráčů.
     
    20
    Na druhé straně se k odvážnému projektilu odhodlal velmi aktivní Orellana, načež jeho prudká rána nakonec orazítkovala břevno.
    20. Orellana orazítkoval břevno.
     
    21
    Na hranici faulu si u středového kruhu pomohl Iniesta, nicméně hlavní sudí nechává pokračovat ve hře. Barcelona je tak v držení míče.
     
    22
    Po delší době se s míčem seznámil také brankář ter Stegen, který roztáhl hru na pravou stranu na Roberta. Hosté to nyní zkouší přes levé křídlo.
     
    23
    Rychlá kombinace nakonec přinesla další ofsajdové postavení, ve kterém se tentokráte nacházel Alba. Eibar bude rozehrávat z obranné poloviny.
     
    24
    Iniesta chtěl překvapit obranu rychlou kolmicí na Messiho, tento úmysl ale hravě přečetl Ramis, který odvrátil číhající nebezpečí.
     
    25
    Zatím velmi bídně hrající Piqué se nechal školácky obrat o balón, načež vše musel hraničním zákrokem řešit Umtiti. Orellana to ale zkoušel hodně teatrálně.
     
    26
    Dalekonosný nákop z domácí obranné poloviny měl směřovat na Inuiho. Přihrávka ale neměla potřebné parametry a skončila v zámezí.
     
    27
    Ángelova ostrá nabídka putovala na malé vápno, kde nakonec musel jednat Piqué. Následně domácí hráči vybojovali autové vhazování.
     
    28
    Peňa si jako adresáta vybral Orellanu, který motal hlavu hned dvojici protihráčů. Hráčská výhoda nakonec hrála pro Barcelona.
     
    29
    Zmatek kolem pokutového území Barcelony nakonec vyřešil razantním odkopem Roberto, avšak tento nákop opět směřoval na kopačku protihráče.
     
    33
    Kike oslovil nabíhajícího Jordána, který se na hranici šestnáctky opřel do míče. Výsledkem je nepovedený pokus směřující do reklamního banneru.
     
    34
    Iniesta neměl na levé straně potřebnou podporu svých spoluhráčů, proto následně přišlo uklidnění hry a počkání na náběh záložní řady.
     
    35
    Albovi se podařil od brankové čáry najít zcela osamoceného Paulinha. Brazilec ve službách Barcelony umístil svůj pokus pouze do rukavic Dmitroviče.
     
    36
    Inui se přehodil balón na svojí silnější nohu a následně hledal na zadní tyči Orellanu. Nejvýše ve vzduchu ale byl připravený Umtiti.
     
    37
    Hodně ukvapeně to zkoušel domácí forvard Kike, který po obrání Rakitiče pálil ke vzdálenější tyči. Míč se ale stočil směrem od branky.
     
    38
    Luis Suárez opět uháněl z úhlu sám na brankáře. Celou akci ale ještě vyšperkoval přihrávkou na Messiho, který trefil pouze vzdálenější tyč.
    38. Messi pálil pouze do tyče.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také něco nastavovat.
     
    40
    Hodně riskantní přihrávka nakonec dorazila na předem určené místo a Ángel se mohl pokusit o centr. Ten byl opět odvrácen pozornou obranou.
     
    41
    Orellana se prezentoval nedovoleným zákrokem na hranici žluté karty, hlavní sudí ale kartónek tahat nebude.
     
    42
    Momentálně sledujeme lehce nezáživnou pasáž, jenž se odehrává výhradně u středového kruhu. Eibar se stále marně snaží najít recept na obranu soupeře.
     
    43
    Messi vyprudkoval další skvostnou přihrávku na Albu, který si opět nepohlídal náběh za obranu. Opakovaný záběr ale ofsajd nepotvrdil.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně ofenzivní podívanou. Jednoznačně více ze hry měli domácí, jenomže soupeř udeřil z ojedinělé šance. Zároveň se oba celky prezentovaly ránou do brankové konstrukce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Iván Ramis, přichází David Lombán.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Andrés Iniesta (FC Barcelona).
     
    49
    Iniesta se ocitl na zeleném pažitu, nicméně hlavní sudí ukázal, že vše bylo v rámci pravidel. Domácí se tak drží s míčem na kopačkách.
     
    50
    Ter Stegen poslal svůj výkop od branky ke středovému kruhu, kde v osobním souboji neuspěl Luis Suárez. Míč se následně dostal až k Dmitrovičovi.
     
    51
    Následně si německý brankář vybral na pravé straně osamoceného Roberta, který míč vrátil zpět na nohu prvního jmenovaného.
     
    52
    Suárezova riskantní přihrávka ke středu hrací plochy neprošla na místo určení. Místo toho Eibar rozjíždí další útočný nápor.
     
    53
    Messi si rovnal míč do ideální střelecké pozice, nicméně se raději rozhodl oslovit Suáreze. Uruguayec placírkou pálil vysoko do hlediště.
     
    54
    Domácí tábor zcela oprávněné reklamoval Piquého hraní rukou a hlavní sudí dal po krátké prodlevě Eibaru za pravdu.
     
    55
    K rozehrávce se opět postavil Ángel, který ani tentokráte nenašel nikoho ve stejném dresu. Opět se nejvýše do vzduchu vyšplhal Piqué.
     
    56
    Messimu se podařilo obejít Diopa, posléze ale na dalšího bránícího hráče už nevyzrál. Barcelona je směrem dopředu hodně bezzubá.
     
    57
    Umtiti sváděj souboj jeden na jednoho s Kikem. První fáze hrála jednoznačně do karet domácímu hráči, který alepsoň vybojoval pátý rohový kop.
     
    58
    Balón se od rohového praporku stáčel směrem k brance, avšak včas dokázal zakročit Piqué. Domácí tlačí favorita zápasu.
     
    59
    Orellana si počkal na náběh Inuiho, který málem na kopačce vyrovnání! Japonský špílmachr mířil k bližší tyči, avšak míč doskákal půl metru vedle.
     
    60
    Garcíovi se podařilo vysmeknout se smečce protihráčů a posléze poslal míč k pravé postranní čáře. Tam v tuto chvíli operuje Peňa.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Eibar je i nadále směrem dopředu aktivnější, naopak hosté toho zatím moc nepředvedli.
     
    62
    Už poněkolikáté v dnešním utkání byl Rakitič hodně zbytečně obrán o balón. Domácím se ale nedaří ohrozit branku soupeře.
     
    63
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Andrés Iniesta, přichází Philippe Coutinho.
     
    64
    Až nyní si Inui rovnal hrací předmět k ideálnímu centru, jenž nakonec doputoval na kopačku Piquého, který ho odvrátil na druhou stranu hřiště.
     
    65
    Diop hodně dlouho obtěžoval Paulinha, až si toho všiml hlavní sudí, který musel odpískat nedovolený zákrok. Katalánci si budou moci oddechnout.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Papakouli Diop (SD Eibar).
     
    66
    Tak pozor! Orellanovi se nelíbila žlutá karta pro svého spoluhráče a po protestech a následném nesportovném chování vidí druhou žlutou a tedy červenou kartu.
     
    67
    Arbilla přenesl těžiště hry na pravou stranu na Jordána, který byl ihned napadán. Domácí záložník raději vrátil míč na nohu Garcíi.
     
    68
    Eibar to bude mít v tuto chvíli opravdu hodně složité. Nejen, že prohrává o jednu branku, navíc bude muset zápas dohrávat v deseti.
     
    69
    Po hodně dlouhé době se nám připomněl Luis Suárez, jenž se mohl dostat do obrovské šance. V souboji rameno na rameno ale fauloval Lombána.
     
    70
    Do hry se začíná dostávat opravdu hodně nedovolených zákroků. Právě jeden z nich předvedl před malým momentem domácí Kike.
     
    71
    Coutinho se snažil vyšperkovat akci přihrávkou na Suáreze, ten se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdu. Mezitím byl domácí trenér po protestech vykázán na tribunu.
     
    72
    Časomíra se nám dostala do závěrečné dvacetiminutovky a v tuto chvíli nic nenasvědčuje tomu, že by měl domácí celek pomýšlet nad vyrovnávací brankou.
     
    73
    Kike tak dlouho okopával Piquého, až hlavní sudí musel odpískat faul. Domácí tábor je hodně rozzlobený, poslední minuty navíc nenabízí moc fotbalové krásy.
     
    74
    Hodně rychle z branky musel Dmitroviče, neboť se do jeho území snášel nakopávaný balón. Výsledkem je odklizení míče za postranní čáru.
     
    74
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Paulinho, přichází Aleix Vidal.
     
    75
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Papakouli Diop, přichází Gonzalo Escalante.
     
    76
    Umtiti se nechtěl unáhlit ke zbytečnému odkopu na druhou polovinu a místo toho se raději rozhodl spolupracovat s ter Stegenem.
     
    77
    Střídající Vidal se okamžitě zapojil do útočných manévrů svého celku. Akce vedená po pravém křídle byla ukončena Ángelem.
     
    78
    Následně to hereckým představením za cenu pokutového kopu zkoušel Luis Suárez, hlavní sudí ale ani na chvíli nepřemýšlel, že by penaltu skutečně odpískal.
     
    79
    Ihned po zisku míče chtěl Alba nastartoval Luise Suáreze, na poslední chvíli ale zasáhl Arbilla. V opačném případě by se mohla rodit tutová šance.
     
    80
    Ángelův centrovaný pokus z velké vzdálenosti nakonec nenašel nikoho ve stejných dresech, místo toho budou hosté vhazovat.
     
    81
    Fantastická spolupráce mezi Coutinhem a Messim vystavila druhého jmenovaného do obrovské šance, Dmitrovič ale dokázal včas vyběhnout.
    81. Messiho vychytal Dmitrovič.
     
    82
    Na opačné straně to individuálním způsobem zamýšlel Inui, po jehož navedení míče zacílil pouze do rukavic ter Stegena.
     
    83
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Charles.
     
    84
    Escalante se u středového kruhu příliš dlouho rozmýšlel, co udělá s míčem. Nakonec k němu přiběhl Coutinho, který alespoň na malý okamžik odvrátil akci.
     
    85
    Dnešní zápas mohl rozhodnout Vidal, jenž uháněl sám na Dmitroviče. Domácí brankář ale opět vytasil senzační zákrok.
     
    86
    Momentálně sledujeme držení míče v podání hostujících hráčů. Katalánci se snaží rozhýbat hru, čímž by se mohla vytvořit vyložená šance.
     
    88
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je hotovo! Nejdříve ve vyložené šance neuspěl Messi, posléze se míč odrazil k JORDI ALBOVI, který zamířil přesně k tyči.
    88. Jordi ALBA - 0:2
     
    90
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází , přichází Nélson Semedo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Utkání se spíše už jen dohrává a patrně další branku už neuvidíme. Barcelona tak ani v dnešním utkání neucítí hořkost porážky.
     
    90+3
    Kousek za pokutovým územím napřáhl Escalante a jeho rána nakonec doskákala kousek vedle tyče.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Konec! Barcelona nakonec ustrážila hubené vedení z prvního poločasu a z dnešního utkání tak bere všechny tři body. Velký zlom v zápase měla červená karta pro Orellanu, přičemž se od této doby dostala Barcelona ke své klasické hře a vyrovnání tak už nepřipustila. Navíc se ještě krátce před koncem utkání dokázal prosadit Alba, čímž pečetil konečný výsledek na 2-0.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 13:6. (18:03:51)

    David Suchý

    Branky: 16. L. Suárez (Messi), 88. Alba

    Karty:   66. Diop (EIB) – 48. Iniesta (BAR)   66. Orellana (EIB)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 13:6.
    SD Eibar: Dmitrović – Peña, Ramis (46. Lombán), Arbilla, Ángel – Dani García (C), Diop (75. Escalante) – Orellana, Jordán (83. Charles), Inuj – Kike García.
    Náhradníci: Riesgo – Escalante, Capa, Alejo, Charles, León, Lombán.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Paulinho (74. Aleix Vidal), Iniesta (C) (63. Coutinho) – Messi, L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Y. Mina, Coutinho, O. Dembèlé, Aleix Vidal, Semedo, Digne.

    Rozhodčí: Hernández – Sobrino, Naranjo
    thejrc.org