PSG – Štrasburk 5:2 (kon.) | Amiens – Toulouse 0:0 (kon.) | Angers – Saint-Étienne 0:1 (kon.)
Caen – Rennes 2:2 (kon.) | Montpellier – Guingamp 1:1 (kon.) | Troyes – Méty 1:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
5:2 (3:1)
RC Štrasburk
Sobota 17.02.2018, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již šestadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání suverénního PSG, které před domácím publikem přivítá Štrasburk.
     
    Paris Saint-Germain F.C.

    Tým z hlavního města Francie se musel v minulém ročníku Ligue 1 sklonit před Monakem, v Lize mistrů čekal francouzský celek také více než "jen" osmifinálové vyřazení Barcelonou. V letošní sezoně myslí pařížský tým ještě mnohem výše! V létě totiž majitelé sáhli hluboko do kapsy, přivedli z Barcelony hvězdného Neymara a z mistrovského Monaka také superstar loňského roku Kyliana Mbappého.

    V nové sezoně byl tým okolo hvězdného Neymara dlouho neporažen, drtil jednoho protivníka za druhým, až přišel zápas ve Štrasburku, kde PSG senzačně prohrálo 1:2. Stejným výsledkem PSG padlo i na trávníku Lyonu. V minulém kole se PSG představilo v Toulouse, po jediné vlastní brance Diopa si pařížský celek odvezl těsnou výhru 1:0.

    V domácí lize drtí Pařížané jednoho soupeře za druhým, ale v Lize mistrů vyfasoval francouzský celek velmi těžký los. V úvodním osmifinálovém zápase na půdě Realu Madrid šel sice po brance Adriena Rabiota do vedení, ale do poločasu ještě srovnal z pokutového kopu Ronaldo. Závěr zápasu již patřil výhradně španělskému gigantu. Po druhém gólu Ronalda a završení Marcela si PSG neodvezlo do odvety úplné příjemný výsledek.
     
    RC Štrasburk Alsace

    Tým z východu Francie se po dlouhé době probojoval do nejvyšší francouzské soutěže. V extrémně vyrovnaném ročníku Ligue 2 dokázal Štrasburk zvládnout důležitý závěr sezony a po deseti neprohraných zápasech se vyhoupl po závěrečném kole do úplného čela.

    Letošní sezonu ale Štrasburk nezačal nejlépe, hned v prvním zápase schytal debakl 0:4 na trávníku Lyonu. Postupem času se ale tým okolo střelce Martina Terriera zvedá a sbírá důležité body. Proti Marseille si v domácím prostředí připsal bod za přestřelku 3:3. Následně na trávníku Nice vyválčil výhru po výsledku 2:1, když ještě Štrasburk dohrával více než půl hodiny v deseti po vyloučení Ernesta Seky. Aktuálně se tým z východu Francie pohybuje ve vyrovnaném středu tabulky na třináctém místě. Před týdnem vybojoval Štrasburk důležité tři body proti sestupem ohroženému Troyes výsledkem 2:1.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    13.12. 2017 Štrasburk – PSG 2:4
    02.12. 2017 Štrasburk – PSG 2:1
    02.04. 2008 PSG – Štrasburk 1:0
    03.11. 2007 Štrasburk – PSG 1:2
    08.02. 2006 Štrasburk – PSG 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Aréola – Dani Alves, Silva (C), Kimpembe, Kurzawa – Lo Celso, Diarra, Draxler – Di María, Cavani, Neymar.
    Náhradníci: Cibois – Marquinhos, Meunier, Nkunku, Pastore, Rabiot, Motta.

    RC Štrasburk Alsace: Oukidja – Foulquier, P. Martinez, B. Koné (C), Seka – Lala, Aholou – Da Costa, Martin, Liénard – Bahoken.
    Náhradníci: Kamara – Nogueira, Grimm, Saadi, Blayac, Gonçalves, Salmier.

    Rozhodčí: Léonard – Danizan, Jouannaud.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas šestadvacátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do zápasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. PSG se po rozehrávce nikam nežene, v postupné kombinace se vystřídal Draxler, Diarra, Lo Ceslo i Cavani.
     
    3
    Diarra nyní našel na pravé straně Di Maríu, ten ještě přihrával do vápna na Neymara, který v jasné pozici Oukidju neprostřelil. Parádní akce PSG již ve třetí minutě zápasu.
     
    4
    Už to vypadalo, že by se také hosté mohli dostat na útočnou polovinu, ale těsně u středové lajny si pomohl při zpracování rukou Jonas Martin.
     
    5
    Di María tentokrát přetáhl centr na Neymara až příliš daleko za vzdálenější tyč. Brazilec ještě dokázal hlavičkovat lehce k brance, ale Oukidja si bez větších problémů došel pro balon.
     
    6
    Nyní se rozběhl na levém kraji Kurzawa. S nepřesnou přihrávkou Draxlera se ale nevypořádal, hosté však museli před napadajícím Neymarem odehrát balon jen do autu.
     
    7
    Neymar se pokoušel projít přes Lalu. Míč si popíchl kolem obránce, ale následně se mu Lala postavil do cesty. Nejdražší fotbalista planety se ještě pokusil pádem vymodlit faul, ale hlavní rozhodčí nechal pokračovat hru.
     
    7
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Tak to je šok! Štrasburk byl od úvodního hvizdu na vlastní polovině, ale nyní slaví. Neymar znovu ztratil balon na útočné polovině, poté se rozběhl na pravém kraji Foulquier, který našel přesným pasem po trávníku JEANA-EUDESE AHOLOUA a ten z první našel volné místo u pravé tyče. Aréola bez jediného zákroku musí tahat míč ze sítě.
    7. Jean-Eudes AHOLOU - 0:1
     
    8
    PSG pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Naopak Štrasburk se znovu zatáhl do hlubokého bloku před vlastním vápnem.
     
    10
    Nuno Da Costa dokázal získat míč proti Draxlerovi, poté se vydal do individuální akce, ale jeho střela byla až příliš slabá a Aréola si připisuje první zákrok.
     
    11
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Vedení hostujícího týmu netrvalo příliš dlouho. Suverénní lídr Ligue 1 bleskově srovnává krok. Neymar chtěl najít rozběhnutého Alvese, ale míč zblokoval přesně proti noze JULIANA DRAXLERA Lala. Následně se německý reprezentant střelou k tyči nemýlil.
    11. Julian DRAXLER - 1:1
     
    12
    PSG pokračuje v nátlakové hře, ale Neymar opět ztratil proti Lalovi balon ve středu pole a i domácí se musí zaměřit na obranu.
     
    14
    Da Costa kombinoval na levém kraji se Sekou, následně si zaběhl za obranu Lala, ale Thiago Silva se stačil stáhnout s útočníkem a blokuje pokus o centr.
     
    15
    Dimitri Foulquier měl před sebou volný prostor a tak se pokusil o přízemní centr do vápna. Kurzawa se ale podobně jako před malou chvíli Silva dokázal vrátit a srazil míč na rohový kop.
     
    16
    Po rohovém kopu však přichází nedovolený zákrok Koného. Lo Celso se skácel na trávník, ale po přerušení hry se ihned zapojuje do rozehrávky.
     
    17
    Neymar držel míč ve středu pole až příliš dlouho. Proti čtveřici soupeřů neměl ani jeden z nejlepších hráčů světa šanci proniknout do vápna.
     
    18
    Diarra fauloval Liénarda a hra se tak přesouvá před Aréolu. Míč si postavil na místo přestupku Jonas Martin. Sedmadvacetiletý ofenzivní fotbalisté Štrasburku našel hlavu Aholoua, ale tentokrát jde míč jen vedle pravé tyče.
     
    19
    Dani Alves rozehrál útočnou akci domácího týmu. Di María ještě vylepšil pozici přihrávkou na Lo Celsa, ale právě argentinská spolupráce skončila u Lo Celsa, který si neporadil se Sekou.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry se tlak PSG znovu zvyšuje. Draxler chtěl vysunout Neymara, ale ten byl obsazen hned dvěma obránci. Domácí se však ještě udrželi u balonu.
     
    21
    Di María si naváděl míč na levou nohu, kličkou do středu trávníku se však bránícího Koného nezbavil a jeho následná střela končí jen na hostujícím kapitánovi.
     
    22
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG velmi rychle otáčí průběh zápasu na svou stranu. Lo Ceslo centroval jak je jeho zvykem znovu na zadní tyč, kde byl NEYMAR. Oukidja skvěle proti Brazilcovi vyběhl, ale Neymar si ho dokázal přehodit a poté už měl snadnou pozici.
    22. NEYMAR - 2:1
     
    23
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Štrasburk doslova daroval domácím třetí branku. Několik sekund po rozehrávce nepřesně přihrával Koné. ÁNGEL DI MARÍA skvěle vybojoval míč před vápnem a poté v samostatném postupu na branku skvěle umístil míč k pravé tyči.
    23. Ángel Di María - 3:1
     
    24
    Žlutou kartu dostává Dani Alves (Paris Saint-Germain FC).
     
    25
    Štrasburk se rozhodně nevzdává. Po rohovém kopu mohl hlavičkovat Bahoken, ale domácí obrana obstála další zatěžkávací zkoušku.
     
    26
    Martinez hlavičkoval zmateně zcela osamocen jen za postranní lajnu. Neymar kombinoval s Draxlerem, ale souhra dnešních střelců tentokrát k zakončení nevedla.
     
    28
    Di María měl proti sobě Seku, nakonec si pomohl přihrávkou na Alvese. Brazilcovi ale utekl balon od kopačky a při snaze vybojovat ho zpět fauluje.
     
    29
    Lo Celso nyní uspěchal akci PSG. Po přihrávce Neymara mohl ještě rozehrát na úplně volného Alvese, ale Argentinec raději střílel mimo tři tyče.
     
    30
    Po půlhodině hry už PSG jasně kontroluje dnešní utkání. Silva dlouhým pasem hledal rozběhnutého Kurzawu. Krajní obránce PSG pálil z voleje jen vysoko nad branku.
     
    31
    Štrasburk stále v hlubokém bloku před vlastním vápnem. Neymar našel parádním centrem Cavaniho, který ale v jasné pozici hlavičkoval jen do brankáře hostujícího týmu.
     
    32
    Lassana Diarra ztratil míč e středu pole a toho se pokusil využít Lala. Po spolupráci s Da Costou se dostal do zakončení právě Kenny Lala. V nouzi však pálil jen nad.
     
    33
    PSG se pomalu znovu usazuje na útočné polovině. Lo Celso našel na levé straně hrajícího Kurzawu. Následně se však prezentoval nepřesností Draxler.
     
    35
    Hosté si ale míče příliš neužili. Lo Celso vysunul do útoku Draxlera, ten ještě spolupracoval s Kurzawou. Celou akci však ukončil nepřesným centrem Neymar.
     
    36
    Aréola dlouhým výkopem vyzval ke sprintu Neymara, ten ale s míčem do útoku příliš nespěchal. Zpětná Brazilcova přihrávka končí jen u Martina.
     
    37
    Di María si pohrál na levé straně se Sekou, ale poté se ještě třicetiletý obránce Štrasburku dokázal vrátit do souboje a odzbrojil soupeře čistým zákrokem.
     
    38
    Kenny Lala se pokoušel velmi rychle po zisku míče centrovat do vápna, ale před Bahokenem odhlavičkoval nebezpečí na rohový kop Thiago Silva.
     
    39
    Liénard centroval do vápna od rohového praporku, ale domácí se k hlavičce neprotlačili. Naopak do rychlého protiútoku spěchal s míčem u kopačky Cavani. Ten je však velmi brzy zastaven.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Neymar uvolnil na pravé straně Di Maríu. Už už to vypadalo, že by mohl Cavani po Di Maríově přihrávce zakončovat, ale na poslední chvíli vytrčil nohu proti balonu Koné.
     
    41
    V závěru poločasu se hosté znovu zaměřili více na obranu. Diarra měl před sebou dostatek prostoru pro rozmyšlení celé situace, po přihrávce na Alvese si Brazilec narazil s Cavanin. Akce však končí už u bránícího Martineze.
     
    42
    Dani Alves si chtěl obhodit Seku, ale to se mu vůbec nepodařilo. Na druhou stranu pádil s míčem u kopačky Bahoken, ten chtěl ještě ve velké rychlosti přihrávat na Da Costu, ale míč končí jen u Silvy.
     
    43
    Di María provětral pravou stranu. Argentinec chtěl ještě vyšperkovat svou akci přihrávkou na Cavaniho, ale v malém vápně už byl až příliš zhuštěný prostor.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu Cavani, kličkou do středu si chtěl připravit míč pro střelu, ale byl lehce postrčen a upadl na trávník. Hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat, ale ani Neymar si se situací neporadil.
     
    45
    Jen velkým štěstím to už není o tři branky. Z levého kraje se dostal až do vápna Kurzawa, následně ještě přihrával na Neymara, který ale v jasné pozici neuspěl proti Martinezovi.
     
    45
    Da Costa byl až příliš agresivní při napadání a po faulu na Alvese je potrestán žlutou kartou.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Jedna nastavená minuta uplynula a první poločas tak končí. PSG začalo velmi aktivně a ihned v prvních minutách uzamklo soupeře ve vápně. Po ztrátě Neymara se ale hosté dostali do rychlého protiútoku a po střele k tyči Aholoua šli fotbalisté Štrasburku do senzačního vedení. Vedení však vydrželo jen několik minut, po zblokované přihrávce se štěstím zakončoval Draxler přesnou ránou k tyči. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Neymar si pohrál s Oukidjou na brankové čáře a s přehledem zakončil do odkryté branky. Ihned po rozehrání ještě ztratil balon Koné a toho využil Di María, který uklidil míč znovu velmi přesvědčivě k tyči.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas zahájili rozehrávkou hráči hostujícího týmu. Da Costa se ihned pokoušel vysunout Bahokena, ale míč končí až u brankáře PSG.
     
    48
    Liénard fauloval rozehrávajícího Lo Celsa, to neuniklo ani hlavního rozhodčímu, který bleskově píská faul.
     
    49
    Neymar se po Diarrově přihrávce dostal do vápna, ale samostatnou akci zakončil jen nepřesnou zpětnou pobídkou na Cavaniho.
     
    50
    Následně se ale po přihrávce Di Maríi dostal ke střela právě Neymar. S míčem proti noze si však neporadil nejlépe a Oukidja mohl vytáhnout pohledný zákrok. Dorážející Cavani už je přichycen v ofsajdu.
     
    51
    PSG rozehrálo rohový kop jen do kombinace. Lala se po následném centr odvážil hrát v pokutovém území přes hlavu, ale byl úspěšný. Hosté mohou nyní uklidnit hru.
     
    52
    Ernest Seka se pokusil si narazil s Liénardem. Tato spolupráce ale nevyšla podle představ hostujících hráčů. Thiago Silva s přehledem získává míč pod kontrolu.
     
    53
    Kurzawa přihrál Neymarovi jen na paty. Následně se domácí museli vracet do obrany a vše řeší faulem Lo Celso. Martinez bude po jeho zákroku ve středu pole v pořádku.
     
    54
    Julian Draxler lehce vybojoval míč ještě na útočné polovině, neměl si s kým nahrát a tak zvolil přihrávku až na stopery. Kimpembe hledal dlouhým pasem Cavaniho, ale míč odskákal až za brankovou lajnu.
     
    55
    Domácí brankář Alphonse Aréola nerozehrál ideálně, hostující hráči toho ale nedokázali vůbec využit. Kenny Lala ihned první přihrávku poslal jen na kopačky domácích.
     
    56
    PSG do druhého poločasu už nevstoupilo tak hladové po brankách. Domácí sice drží mnohem více míč na kopačkách, ale do útoku se příliš neženou.
     
    57
    Dani Alves si naběhl na průnikovou přihrávku na pravé straně, z prvního doteku hledal před brankou Cavaniho, ale ten dnes nemá štěstí na odrazy. Míč končí jen u Koného.
     
    58
    Neymar si došel pro balon až téměř ke středové čáře, po pomalé kombinaci se dostal do náběhu Di María. Argentincova přihrávka už ale nenašla Cavaniho.
     
    59
    Po delším čase se také hosté dostali na útočnou polovinu. Seka centroval do vápna, ale Kimpembe si dokonce dovolil hrudníkem přistrčit k brankáři.
     
    59
    Foulquier zbytečně zajel do Neymara a je po zásluze potrestán žlutou kartou.
     
    59
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Lassana Diarra, přichází Thiago Motta.
     
    60
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Giovani Lo Celso, přichází Javier Pastore.
     
    61
    Thiago Motta se poprvé po svém příchodu na trávník dostal k míči. Jeho přihrávka na Cavaniho ale neprošla přes Aholoua.
     
    62
    Kenny Lala měl na pravé straně dobrou rychlost, ale šel sám a proti velké přesile si nedokázal vybojovat ani autové vhazování.
     
    63
    Edinson Cavani dnes je nejméně vidět z útočných es PSG. Nyní však získal balon, narazil si s Neymarem, ale střela na zadní tyč skončila jen na těle bránícího Martineze.
     
    63
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Dimitri Liénard, přichází Anthony Gonçalves.
     
    64
    Štrasburk si vybojoval rohový kop. Po centru Goncalvese se však k hlavičce dostal jen Di María. Střela zpoza vápna již Aréolu neohrozila.
     
    65
    Obrovská šance PSG! Po parádním pasu Neymara se dostal k míči Dani Alves, který postrčil balon k Di Maríovi, ale ten patičkou nedokázal dopravit míč do sítě. Cavani by byl v lepší pozici, ale toho již Argentinec neviděl.
    65. Ángel Di María selhal v jasné pozici před hostující brankou
     
    66
    A další šance na zvýšení vedení! Po zpětné přihrávce měl před sebou otevřený prostor na bodu pro penaltu Neymar. Ani nejdražší hráč světa však nedokázal míč dostat do sítě.
     
    67
    Štrasburk se snaží držet balon v kombinaci a pokouší se uklidnit hru. PSG nyní znovu pořádně zatopilo hostující obraně.
     
    68
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Parádní přímočará akce Štrasburku a je sníženo! Da Costa vysunul za obranu Aholoua, který ještě přihrával na nohu STÉPHANA BAHOKENA a ten střelou k bližší tyči zaskočil Aréolu. Hosté jsou najednou znovu ve hře o body z dnešního zápasu.
    68. Stéphane BAHOKEN - 3:2
     
    69
    Thiago Silva sestřelil před vápnem Lalu a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    70
    Volný přímý kop však napálil jen do zdi Goncalves. Štrasburk ale zůstává u balonu a snaží se vyrovnat stav dnešního utkání.
     
    72
    Po dalším Goncalvesově centru do vápna se dostal k balonu Martinez. V dobré pozici však střelu z první mezi tři tyče neumístil. Navíc se píská také ofsajd.
     
    73
    PSG se dostává do problémů! Štrasburk po snížení viditelně ožil a tlačí domácí celek. Po rohovém kopu hlavičkoval Martinez jen nad břevno.
     
    74
    Motta spolupracoval s Neymarem, následně se dostal k balonu i druhý střídající hráč PSG Adrien Pastore, ale toho již před vápnem zastavil Lala.
     
    75
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG odpovídá na snížení Štrasburku po svém. Pastore dostal jen trochu času navíc a hned vymyslel parádní přihrávku na rozběhnutého EDINSONA CAVANIHO. Ten zachoval proti Oukidjovi chladnou hlavu a přehozením dostal míč do sítě.
    75. Edinson CAVANI - 4:2
     
    75
    Kenny Lala fauloval zbytečně ve středu pole Pastoreho. Hlavní rozhodčí řeší celou situaci udělením žluté karty.
     
    77
    Štrasburk se snaží znovu zareagovat. Po chybě ve středu pole se ale hosté museli vracet do obrany. Neymarův centr sice našel Cavaniho, ale ten ze záklonu už nic nevymyslel.
     
    78
    PSG už znovu zcela kontroluje hru. Draxler sice nepřihrál přesně na Di Maríu, ale bleskově získal míč zpět pro domácí fotbalisty.
     
    79
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Nuno Da Costa, přichází Idriss Saadi.
     
    80
    Pastore znovu hledal kolmicí rozběhnutého spoluhráče. Neymar však byl zablokován bránícím Koném a akce tentokrát končí bez zakončení.
     
    81
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Po snadně vybojovaném míči ve středu pole se dostal k přihrávce za obranu Neymar. EDINSON CAVANI znovu prokázal zabijácký instinkt a přelobováním brankáře dává pátou branku svého týmu.
    81. Edinson CAVANI - 5:2
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Štrasburk už nemůže pomýšlet na bodový zisk, ale může s ještě pokusit o snížení.
     
    83
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Christopher Nkunku.
     
    84
    Neymar už exhibičně obešel snad čtyři protihráče, poté přihrávkou naslepo našel Cavaniho, ale ten střelou do brankáře odmítl hattrick.
     
    85
    Di María vysunul další přihrávkou Cavaniho, následně Uruguayec ještě počkal na Neymara, ale ten je tentokrát lehce ubráněn před vápnem.
     
    86
    Domácí hráči nechávají soupeře kombinovat ve středu pole. Nyní ale Kurzawa vystartoval proti Saadimu, který jen v nouzi otřel balon o soupeře a hosté budou pokračovat autovým vhazováním.
     
    88
    Hostující celek už nemá síly na útok. Seka byl podporován jen Bahokenem a domácí se s přehledem ubránili.
     
    89
    PSG si závěr zápasu užívá. Cavani vyzval přihrávku za obranu rovnou trojici domácích hráčů ke vstřelení branky. Pastore ještě hledal sklepnutím Di Maríu, ale ten byl příliš rychlý a akci přeběhl.
     
    90
    Nyní vybojoval balon ještě na útočné polovině střídající Nkunku. Po narážečce s Cavanim se dostal právě Christopher Nkunku ke střele. Míč však končí jen těsně nad břevnem.
     
    90+1
    Adriss Saadi sice dostal míč do sítě, ale těsně před tím byl pískán ofsajd. Snížení Štrasburku se tak nekoná.
     
    90+1
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Jonas Martin, přichází Vincent Nogueira.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas tak končí jasnou výhrou PSG nad Štrasburkem 5:2.

    Lépe však do zápasu vstoupili hosté. Již po sedmi minutách se prosadil z vůbec první útočné akce Štrasburku Jean-Euden Aholou. Vedení hosté však netrvalo příliš dlouho. Julian Draxler srovnal stav povedenou ránou k levé tyči. Následně si Neymar pohrál na brankové lajně s Oukidjou a Di María zakončil kolem hostujícího brankáře a po několika sekundách se PSG dostalo do rozhodující náskoku. Ve druhém poločase se dlouho musel Štrasburk bránit, ale po další bleskové akci se radovat ze vstřelené branky Stéphane Bahoken. Poslední slovo měl ale dvěma brankami Edinson Cavani, který tak uzavřel dnešní skóre na konečných 5:2.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:16. (18:54:20)

    Vít Schück

    Branky: 11. Draxler, 22. Neymar, 23. Di María, 75. Cavani (Pastore), 81. Cavani (Neymar) – 7. Aholou (Lala), 68. Bahoken (Da Costa)

    Karty:   24. Dani Alves (PSG), 69. Silva (PSG) – 45. Da Costa (SSG), 59. Foulquier (SSG), 75. Lala (SSG)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:16.
    Paris Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Silva (C), Kimpembe, Kurzawa – Lo Celso (60. Pastore), Diarra (59. Motta), Draxler (83. Nkunku) – Di María, Cavani, Neymar.
    Náhradníci: Cibois – Marquinhos, Meunier, Nkunku, Pastore, Rabiot, Motta.

    RC Štrasburk: Oukidja – Foulquier, P. Martinez, B. Koné (C), Seka – Lala, Aholou – Da Costa (79. Saadi), Martin (90+1. Nogueira), Liénard (63. Gonçalves) – Bahoken.
    Náhradníci: Kamara – Nogueira, Grimm, Saadi, Blayac, Gonçalves, Salmier.

    Rozhodčí: Léonard – Danizan, Jouannaud
    thejrc.org