Udinese – AS Řím 0:2 (kon.) | Chievo – Cagliari 2:1 (kon.) | Janov – Inter 2:0 (kon.)
konec
Janov CFC
2:0 (1:0)
Inter Milán
Sobota 17.02.2018, 20:45 • Stadio Luigi Ferraris • Italská Serie A • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hezký den všem fanouškům fotbalu, zvláště toho italského. Již dnes večer odstartuje souboj v rámci 25. kola mezi týmy Janov CFC a Inter Milán. Favoritem budou zcela jistě hosté z Milána, a to i přes fakt, že neprožívají zrovna nejlepší období. Zápas slibuje vyrovnanou podívanou, ta začne ve 20:45.
     
    Janov CFC má jistě o chlup lepší formu než jeho soupeř, nedá se však říci, že by v souboji s milánským gigantem byl favoritem. Hodně k tomu přispívá i jalový útok, který v kalendářním roce 2018 vsítil dosud jen 4 branky. Polovinu z nich vstřelil uruguayský ofenzivní univerzál Diego Laxalt. Právě díky němu získali "rossoblu" plný počet bodů ze dvou posledních zápasů. Uruguayec je společně s Andrejem Galabinovem nejlepším střelcem mužstva. Stejný počet gólů (3) však na druhé straně vstřelil i slovenský obránce Milan Škriniar.
    Domácí však trápí i jiná věc – v tomto ročníku Serie A nedokáží naplno využít skvělé atmosféry na stadionu Luigiho Ferrarise. První výhra na domácí půdě v italské lize přišla až den před Vánocemi, když svěřenci trenéra Davide Ballardiniho porazili beznadějně poslední Benevento až brankou z pokutového kopu v nastaveném čase druhého poločasu.
    Naopak velkou zbraní by měla být obrana v čele s brankářem Mattiou Perinem. Stačí se podívat na čísla, která nelžou. Vždyť dvanáctý Janov disponuje pátou nejlepší obranou v celé lize! Lépe si vede jen čtveřice lídrů a například páté Lazio inkasovalo o osm branek více.

    Jedním ze čtyř předních týmů v Itálii je i Inter Milán. Vypadalo to, že po skvělém startu do sezony, v němž nový trenér Luciano Spaletti dokázal najít recept, jak probudit potenciál týmu, bude bojovat Inter o titul. Leč, přelom roku znamenal lámání chleba i pro "nerazzuri".
    Těm zcela vypadl z role Mauro Icardi, kapitán a nejlepší střelec týmu (18). Velká kritika se snáší v poslední době i nad chorvatským duem Ivan Perišić-Marcelo Brozović. První jmenovaný byl v zimním přestupovém období spojován s přechodem do Manchesteru United. Poté, co k tomuto transferu nedošlo, začal Perišić podávat znatelně horší výkony a fanoušci ho dokonce několikrát vypískali. Druhý jmenovaný je pak dlouhodobě kritizován za nekonzistenci výkonů. V roce 2018 se mu nepovedl žádný zápas.
    Pokud by měl Inter na něco v souboji s domácími spoléhat, pak na mladé nebo nově příchozí hráče, kteří své možnosti naznačili už v posledním utkání proti Bologni. Z Barcelony hostující Rafinha přihrál na vítězný gól mladíčkovi Yannu Karamohovi, jenž vyřadil ze sestavy dalšího muže který čelil velké kritice – Antonia Candrevu. Díky této spolupráci přerušili hosté osm zápasů trvající sérii bez vítězství.
     
    Vzájemné zápasy
    Můj dům – můj hrad. Takový úzus platí v soubojích Janova s Interem už dlouhých šest let. V posledních devíti vzájemných utkáních vždy zvítězil domácí tým, většinou nejtěsnějším rozdílem. Naposledy zvítězil Inter na stadionu Lugiho Ferrarise v prosinci 2011. Tehdy rozhodl o třech bodech pro hosty Yuto Nagatomo, jenž působí v Miláně dodnes.
    Od té doby Janov své domácí zápasy proti Interu zvládal – v minulé sezoně se to podařilo zásluhou bývalého hráče "nerazzuri" Gorana Pandeva.
    Pro doplnění – první souboj v probíhajícím ročníku Serie A vyzněl lépe pro Inter. Ten zvítězil 1:0 brankou Danila D'Ambrosia. Oplatí gryfové svému soupeři záříjovou porážku?
     
    Domácím dnes nepomohou hned 4 hráči. Střední útočník Giuseppe Rossi má problémy s koleny. Defenzivní univerzál a portugalský internacionál Miguel Veloso si přivodil svalové zranění. Potíže s kolenem má i stále talentovaný střední obránce Armando Izzo. Poraněná záda nedovolí naskočit do zápasu Adelu Taarabtovi.
     
    Inter se i dnes bude muset obejít bez kapitána Maura Icardiho. Argentinský snajpr má problémy se svaly, fit by měl být do příštího utkání. Novými hráči na marodce jsou střední obránce Joao Miranda, chorvatské křídlo Ivan Perišić a rezervní brankář Tommaso Berni.
     
    Hlavním rozhodčím dnešního klání bude Michael Fabbri. Čtyřiatřicetiletý rodák z Ravenny odřídí svůj 13. zápas v tomto ročníku Serie A. Do této doby rozdal 45 žlutých karet, 4 červené a nařídil stejný počet pokutových kopů. Na čarách mu budou pomáhat pánové Alassio a de Meo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Janov CFC: Perin (C) – Rossettini, Spolli, E. Zukanović – Rosi, Bessa, Bertolacci, Hiljemark, Laxalt – Galabinov – Panděv.
    Náhradníci: Lamanna, Zima – Cofie, Lapadula, Lazović, I. Medeiros, Migliore, Omeonga, P. Pereira, L. Rigoni.
    Trenér: Davide Ballardini.

    Inter Milán: Handanovič – Cancelo, Ranocchia (C), Škriniar, D'Ambrosio – Vecino, Gagliardini – Candreva, Valero, Karamoh – Éder.
    Náhradníci: D. Padelli, Pissardo – Rafinha, Brozović, Dalbert, Emmers, Lombardoni, Lisandro López, Pinamonti, Santon.
    Trenér: Luciano Spalletti.

    Rozhodčí: Fabbri – Alassio, de Meo.
     
    Oba týmy se již připravují na východ z tunela Stadia Luigi Ferraris. Po vyslechnutí znělky italské Serie A se půjde na výkop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První nákop domácího Janova končí u Samira Handanoviče.
     
    2
    Už po dvou minutách uvidíme po přihrávce Diega Laxalta a odkopu Andrey Ranocchii rohový kop.
     
    2
    Roh domácích "gryfů" nevyšel, hostující obrana odhlavičkovala.
     
    4
    Domácí zatím kontrolují hru, pravou stranou tentokrát zaútočil Luca Rossettini a ve spolupráci s Goranem Panděvem vybojoval rohová kop.
     
    5
    Roh mířený na přední tyč odhlavičkoval Antonio Candreva na další rohový kop.
     
    6
    Oscar Hiljemark nacentroval od rohového praporku, míč propadl pokutovým územím až k Milanu Škriniarovi, jenž v tísni raději odpálil míč do bezpečí.
     
    7
    Inter přebírá iniciativu, zaútočit se snažil Joao Cancelo na pravém křídle, ale obrana domácích si poradila.
     
    9
    Goran Panděv si po několika nepřesnostech ve středu pole převzal míč a mířil na Samira Handanoviče. Vystřelil, ale jeho rána z úhlu nechala slovinského brankáře v klidu.
     
    11
    Oscar Hiljemark teď překvapil všechny na stadionu. Jeho vysoký a pomalý centr skončil po odrazu od trávníku na břevně Samira Handanoviče! Slovinský veterán by si měl dát pozor!
     
    15
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, zatím vidíme vyrovnanou partii, v níž oba týmy spoléhají především na držení míče.
     
    19
    Obrovskou příležitost teď spálil Yann Karamoh. Antonio Candreva se proháčkoval na levém křídle k centru a našel osamoceného Francouze na hranici penalty. Ten však napálil balón daleko mimo bránu,
    19.
     
    20
    Oscar Hiljemark se dostal na levé straně k přízemnímu centru, ten však zablokoval Roberto Gagliardini na další rohový kop. Ten ale žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    22
    Janov se snažil v protiútoku zaútočit po levém křídle, přihrávku na Diega Laxalta však zablokoval dnes zatím dobře hrající Andrea Ranocchia.
     
    24
    Inter Milán se pokusil zaútočit rovněž levou stranou. Adresátem přihrávky Milana Škriniara byl Yann Karamoh, ale ani rychlé Francouzovy nohy míč nedostihly.
     
    26
    Aktivní Oscar Hiljemark se opět ukázal, když z levé strany nacentroval do pokutového území. V něm se objevil osamocený Andrej Galabinov, ale ten nedokázal nasměrovat hlavičku mezi tři tyče.
     
    27
    Andrea Ranocchia (Inter Milán) dostává žlutou kartu.
    Hostující stoper podrazil při protiútoku Janova bývalého spoluhráče Gorana Panděva.
     
    28
    Standardní situace, terou rozehrával Oscar Hiljemark, nic podstatného nepřinesla, obrana Interu si poradila.
     
    31
    Velkou šanci měl hostující Inter! Po hlavičce Lucy Rossettiniho se k míči dostal na hranici velkého vápna Antonio Candreva. Jeho střela z 20 metrů mířila do horního rohu brány, skvěle však zasáhl i Mattia Perin. Následující rohový kop nebezpečí nepřinesl.
    31.
     
    35
    Aktivní je na straně IInteru Milán Antonio Candreva. Ten se dostal přes několik soupeřů a zakončil pravačkou. Bohužel pro něj i pro Inter to bylo přesně do míst, kde stál Mattia Perin.
     
    39
    Daniel Bessa zahrával přímý kop z nadějné pozice, ale centr přetáhl. I tak nakonec situace vyústila v rohový kop, jelikož zmatený Danilo D'Ambrosio nedokázal vyřešit situaci jinak.
     
    40
    Rohový kop Janova skončil neúspěšně, centr Daniele Bessy nikoho nenašel.
     
    42
    Aktivita domácích roste, tentokrát bojoval na levé straně Diego Laxalt, který v souboji s Joaem Cancelem vyválčil rohový kop.
     
    43
    Centr od rohového praporku byl přetažený, takže ani vysoký Andrej Galabinov na něj nedosáhl.
     
    45
    Janov právě vstřelil branku!

    Obrovská smůla pro Inter Milán. Centr Diega Laxalta z levé strany totiž srazil Milan Škriniar tak nešťastně, že trefil přesně ANDREU RANOCCHIU tak, aby ten překonal nechtěně svého vlastního brankáře. Neuvěřitelné!
    45. Andrea RANOCCHIA - 1:0
     
    45+1
    První poločas skončil, jelikož sudí se rozhodl nenastavovat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Co k němu říci? Ani jeden tým nehýří velkou aktivitou, ale jestli máme vybrat mužstvo, které se snaží více útočit, tak jsou to určitě domácí. Ti měli první velkou šanci, dá se říci, omylem. Oscar Hiljemark nacentroval do břevna téměř z vlastní poloviny hřiště. Hosté kontrovali Candrevovou střelou zpoza pokutového území. Zatím rozhodující a nešťastný moment přišel na konci první půle, kdy si centr Laxalta nevídaným způsobem srazil do vlastní sítě Andrea Ranocchia. Pokud bude Inter chtít ve druhé půli uspět, bude se muset mnohem více tlačit dopředu. Povede se mu srovnat, nebo dokonce otočit? O tom se můžete přesvědčit už za chvíli, druhá půle začne zhruba ve 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhá půle zatím nepřinesla žádné personální změny.
     
    46
    První centr Interu ve druhé půli se pokoušel prodloužit na Edera Antonio Candreva, včas však vystoupil Luca Rossettini.
     
    47
    Janované se zatím nedostali k míči, tentokrát si pomohli faulem Ervina Zukanoviće, jenž srazil ve středu pole Yanna Karamoha.
     
    48
    Agilní Joao Cancelo ohrozil bránu domácích svým centrem na zadní tyč. Tam však byl připraven bosenský reprezentant Ervin Zukanović, jenž těsně před Ederem zahrál na rohový kop.
     
    48
    Roh Antonia Candrevy žádný úspěch nepřinesl, naopak míč skončil za brankou, což znamená, že bude rozehrávat Mattia Perin.
     
    50
    Goran Panděv měl zajímavou myšlenku, snažil se míč dostat uličkou na Oscara Hiljemarka, toho však zakřižoval Joao Cancelo. Do protiútoku může jít Inter.
     
    51
    Joao Cancelo se rozhodl, že vyzve ve sprinterském souboji podél pravé postranní čáry Oscara Hiljemarka. To ovšem nepočítal s tím, že na pomoc přijde i Diego Laxalt. Právě Uruguayec zamezil případnému nebezpečí.
     
    52
    Inter Milán hned ze začátku druhé půle kontroluje míč na svých kopačkách, k šancím to však zatím nevede.
     
    53
    Domácí se po dlouhé době dostali na dostřel brány Samira Handanoviče. Centr Aleandra Rosiho však před Goranem Panděvem na roh odklidil Andrea Ranocchia.
     
    54
    Centr od rohového praporku byl přizvednut přesně tak, že měl Samir Handanovič prostor pro to, aby si pro balón došel.
     
    55
    Po faulu Andrey Bertolacciho na Yanna Karamoha tu bude možnost přímého kopu pro Inter. Míč si staví Éder.
     
    55
    Éderův centr obranu Janova nepřekvapil, naopak mohl zaútočit Goran Panděv.
     
    56
    Tým Janov CFC bude střídat.
    Ze hřiště odejde Daniele Bessa. Na jeho místo přijde Stephane Omeonga.
     
    57
    Protiútok Interu Milán končí u Yanna Karamoha, který byl skluzem Ervina Zukanoviće zastaven. Zatímco o mladého Francouze, jenž si pochroumal rameno, se starají lékaři, Joao Cancelo si připravil míč u rohového praporku.
     
    58
    Centr Joaa Cancela se stal kořistí Andreje Galabinova. Následný Portugalcův pokud utnul Luca Rossettini.
     
    58
    Janov zlobí z protiútoků, tentokrát si na přihrávku dobře nabíhal Goran Panděv, odvrátit na roh musel Borja Valero.
     
    59
    Janov právě vstřelil branku!

    Rohový kop Hiljemarka byl sice odvrácen, ale pouze k Diegu Laxaltovi. Ten se z 25 metrů pokoušel střílet. Jeho rána mu však nesedla tak, že s její pomocí našel skvěle postaveného GORANA PANDĚVA, jenž sám na hranici penalty neměl problém s překonáním Samira Handanoviče!
    59. Goran PANDĚV - 2:0
     
    61
    Inter se kombinacemi snaží vyzrát na obranu soupeře, ten je však při chuti.
     
    62
    Tým Inter Milán bude střídat.
    Ze hřiště odejde Matias Vecino. Na jeho místo přijde Rafinha Alcantara.
     
    63
    Nově příchozí Rafinha se hned pokusil vysunout Édera do šance, avšak brazilský kolega z útoku si nedokázal zpracovat míč. Mezitím se vrátil do hry Yann Karamoh.
     
    63
    Antonio Candreva se pokoušel skákavou střelou z dálky překvapit Mattiu Perina, ten však prokázal své kvality a míč v klidu chytil.
     
    65
    Zoufalství hostů pokračuje. Dokumentoval to centr z nouze od Joaa Cancela z pravé strany. Ani Éder, ani Karamoh se k míči nemohli dostat.
     
    66
    Stephane Omeonga skvěle vybojoval míč ve středu pole proti Robertu Gagliardinimu, a i když se mu nepodařilo zakončit, vybojoval alespoň rohový kop.
     
    67
    Roh Oscara Hiljemarka odvrátila obrana Interu. V následném protiútoku se snažil najít skulinku v obraně Antonio Candreva, proti byl však Diego Laxalt. Rohový kop se bude opakovat i na druhé straně.
     
    68
    Centr Antonia Candrevy od rohového praporku nebezpečný nebyl.
     
    69
    Obléhání branky domácích končí. Portugalec Joao Cancelo tentokrát vyslal povedený centr do pokutového území. Na něj si naskočil Roberto Gagliardini, ale nedokázal umístit balón mezi tři tyče. Kdyby se tak stalo, měl by Mattia Perin hromadu práce.
     
    70
    Spolupráce Rafinhy s Yannem Karamohem vyústila v přihrávku na hranici šestnáctky, kde však míč v dobré pozici netrefil dnes aktivní Antonio Candreva.
     
    70
    Po faulu Andrey Bertolacciho budou mít hosté příležitost přímého kopu z nějakých 30 metrů. Míč vzal do své správy Joao Cancelo.
     
    71
    Centr Joaa Cancela byl odvrácen jen k Éderovi, jehož míč odkopl na roh Stephane Omeonga.
     
    71
    Rychle rozehraný rohový kop Interu Milán nepomohl. Po zblokované střele Joaa Cancela se k míči dostal Yann Karamoh, ale jeho pokus zamířil výš, než mladý Francouz zamýšlel.
     
    73
    Neurovnanou pasáž ve hře obou týmů přerušil hvizd píšťalky rozhodčího Fabbriho. Ten viděl na hranici pokutového území útočný faul Édera na Nicolase Spolliho.
     
    74
    Goran Panděv se dostával do protiútoku na pravém křídle, ale měl proti sobě čtyři soupeře, kvůli čemuž byla jeho akce předem odsouzena k zapomnění.
     
    75
    Joao Cancelo se pokoušel projít pravou stranou kolem Diega Laxalta, ale uruguayský reprezentant dokázal, že kromě přihrávek umí rozdávat i rány. Faul však pískán nebyl.
     
    76
    Pískot z hlediště Stadia Luigi Ferraris se ozval po střele Rafinhy nad bránu.
     
    76
    Tým Inter Milán bude střídat.
    Ze hřiště odejde Borja Valero. Na jeho místo přijde Marcelo Brozović.
     
    77
    Tým Inter Milán bude střídat.
    Ze hřiště odejde Antonio Candreva. Na jeho místo přijde Andrea Pinamonti.
     
    77
    Tým Janov CFC bude střídat.
    Ze hřiště odejde Andrej Galabinov. Na jeho místo přijde Gianluca Lapadula.
     
    78
    Obrovskou šanci měl Inter Milán po rohovém kopu Joaa Cancela. Jeho centr sice přeletěl pokutové území, ale z druhé strany se rozhodl vystřelit Éder. Jeho točená rána by nejspíš zapadla do brány, ale na brankové čáře byl připraven Nicolas Spolli, jenž nebezpečí odvrátil.
     
    79
    Do protiútoku z pohledu domácích se dostal Gianluca Lapadula. Ten zakončoval nadvakrát, ale jeho druhá střela byla zblokována na rohový kop.
     
    80
    Roh Oscara Hiljemarka si našel Ervin Zukanović. Jeho hlavička však minula cíl zhruba o metr.
     
    80
    Tým Janov CFC bude střídat.
    Ze hřiště odejde Goran Panděv. Na jeho místo přijde Darko Lazović.
     
    82
    Inter buší do zavřené obrany domácích. Kombinace Joaa Cancela s Yannem Karamohem však k úspěchu nevedla. Oba dva zastavil Andrea Bertolacci. Bude tu roh.
     
    83
    První centr Joaa Cancela byl odvrácen na další rohový kop. Z něj přišlo větší nebezpečí. Po míči odvráceném Lucou Rossettinim se dostal k voleji Éder, avšak brazilský Ital netrefil míč tak, jak by si přál.
     
    84
    Útočné snahy Interu jsou zastaveny, když rozhodčí Fabbri viděl Rafinhův faul na Oscara Hiljemarka.
     
    86
    Další centr Interu do pokutového území vyslal Yann Karamoh. Na něj si však nenaběhl ani Éder, ani nikdo jiný. Hosté hrají celý druhý poločas poněkud stereotypně a bez nápadů. Obrana Janova má tudíž zlehčenou úlohu.
     
    87
    Zmar hostů pokračuje. Dnes jeden z nejhorších mužů na hřišti Danilo D'Ambrosio zašel s balónem do autu. Obrana domácích si tak odpočine.
     
    88
    Závar v pokutovém území Janova ani tentokrát neznamenal větší nebezpečí. První centr Joaa Cancela odvrátil Nicolas Spolli, aby další střílený míč po nechtěné přihrávce Andrey Pinamontiho na Yanna Karamoha zlikvidoval Mattia Perin.
     
    89
    Mattia Perin je dnes spolehlivý ve sbírání míčů ve svém pokutovém území. Tentokrát si poradil s centrem Joaa Cancela z pravé strany.
     
    90
    Hlavní rozhodčí zápasu nastavuje čtyři minuty nad rámec hrací doby.
     
    90+1
    Počet centrů Joaa Cancela v tomto zápase dozajista překonal dvouciferné číslo. Tentokrát jeho míč propadl až na zadní tyč, kde se ke střele dostal Danilo D'Ambrosio, skvělého Mattiu Perina však nepropálil!
    90+1.
     
    90+3
    Obléhání Interu ani tentokrát ovoce nepřineslo. Centr Yanna Karamoha byl bezpečně zpacifikován Stephanem Omeongou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec zápasu, který dopadl možná překvapivým výsledkem, ale zaslouženým. Nutno přiznat, že vývoj druhého poločasu byl dost ovlivněný vlastní brankou nešťastníka Andrey Ranocchii do šatny.
    Z té však nevyšel Inter, který by sršel nápady, jak přehrát obranu soupeře. Stereotypní bušení centry, především od Joaa Cancela, do pokutového území nemohlo tak zkušenou stoperskou dvojici Rossettini-Spolli rozhodit. Janov naopak využil své jediné opravdu velké příležitosti ve druhém poločase, když se po nepovedené střele Diega Laxalta ocitl sám před brankářem Samirem Handanovičem Makedonec Goran Panděv. Bývalý hráč Interu prokázal, že umí vyzrát na bývalé kluby (vyprávět by mohli v Laziu), a prakticky určil průběh zbytku zápasu.
    Ten byl jen o tom, zda dokáže Inter najít nějaké překvapivé řešení. Nestalo se a je dost dobře možné, že se po této porážce začne pod Lucianem Spallettim kývat židle.
    To je pro dnešní večer vše, užijte si jeho zbytek, také neděli a někdy u italského calcia zase na viděnou! (22:45:44)

    Stanislav Mohorita

    Branky: 45. Ranocchia (vla.), 59. Panděv (Laxalt)

    Karty:   27. Ranocchia (INM)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:4. Rohy: 10:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:9.
    Janov CFC: Perin (C) – Rossettini, Spolli, E. Zukanović – Rosi, Bessa (56. Omeonga), Bertolacci, Hiljemark, Laxalt – Galabinov (77. Lapadula) – Panděv (80. Lazović).
    Náhradníci: Lamanna, Zima – Cofie, Lapadula, Lazović, I. Medeiros, Migliore, Omeonga, P. Pereira, L. Rigoni.

    Inter Milán: Handanovič – Cancelo, Ranocchia (C), Škriniar, D'Ambrosio – Vecino (62. Rafinha), Gagliardini – Candreva (77. Pinamonti), Valero (76. Brozović), Karamoh – Éder.
    Náhradníci: D. Padelli, Pissardo – Rafinha, Brozović, Dalbert, Emmers, Lombardoni, Lisandro López, Pinamonti, Santon.

    Rozhodčí: Fabbri – Alassio, de Meo

    Diváci: 20629
    thejrc.org