Columbus – Philadelphia 1:2 (po pr.) | Carolina – NY Islanders 0:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 6:1 (kon.)
Dallas – St. Louis 2:1 (kon.) | Buffalo – Los Angeles 2:4 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 6:3 (kon.)
Minnesota – Anaheim 2:3 (2:3 po s.n.) | Arizona – Edmonton 1:0 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
New York Islanders
Sobota 17.02.2018, 01:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (04:30:33)
     
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Thomas Greiss (NYI) 45 zák., 0 gólů, 100%
    2. Anthony Beauvillier (NYI) 1+0
    3. Jeff Skinner (CAR) 0+0.
     
    Konečný poměr střel na branku:
    Carolina 45:23 NY Islanders.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým New York Islanders! Aktivnějším dojmem se prezentovali domácí, nebyli ovšem schopni překonat fantastického Thomase Greisse v brance. Německý gólman si výrazně polepšil jinak neslavné statistiky. Jeden kotouč za jeho záda přeci jen dostali, dorážka Skinnera však nebyla uznána díky úspěšně využité trenérské výzvě, která odhalila ofsajdové postavení při přechodu do pásma. Islanders nedlouho poté poslal do dvoubrankového vedení po individuální akci Antony Beauvillier a pojištění přidal technickým gólem John Tavares. Extrémně důležitý souboj o play-off tak zvládli lépe Newyorčané!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Newyorčané vyhazují na ještě jedno zakázané uvolnění. Teď už jim to ale vůbec nemusí vadit, o výhru přijít nemohou.
     
    59:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    Na závěr jsme mohli vidět ještě jeden kuriózní moment. Výhru definitivně pojišťuje poněkud neobvyklým způsobem JOHN TAVARES, jenž se před prázdnou svatyní snažil objet Faulka. Ten jej na poslední chvíli podrazil, ale rozhodčí ukazuje na branku a uznává technický gól! Bez asistence.
     
    58:48
    Teräväinen vyslal dvojici nebezpečných střel. První vyrazil Greiss a další skončila na zadním hrazení. Následně mohl vyhodit Bailey, ale ve vyložené pozici se mu to nepodařilo.
     
    58:23
    Islanders opět vyhazují na icing, tentokráte zásluhou Tavarese. Diváci už pomalu začínají opouštět ochozy.
     
    58:07
    Anders Lee se ve vlastní obranné zóně natáhl po kotouči a posunul jej dopředu. Černá guma proskákala těsně kolem tyčky vyklizené svatyně a píská se zakázané uvolnění.
     
    57:55
    Hurricanes nepůsobili v kombinaci zcela přesvědčivým dojmem. Hanifin přihrával na paty a následná střela mířila z nepříliš výhodné pozice. Greiss přerušuje hru.
     
    57:30
    Carolina si vyžádala oddechový čas a ihned po vhazování odjíždí brankář Cam Ward na střídačku. Domácí tedy hrají v šesti!
     
    56:56
    Greiss byl po zákroku trošku vyjetý z branky, a tak se jej Slavin pokoušel zaskočit ze záporného úhlu. Od boční konstrukce branky se puk odrazil na hokejky Newyorčanů.
     
    Dnešní utkání sleduje 15 448 diváků.
     
    56:24
    Skinner se snažil o nahození a dobrým blokem se prezentoval Cizikas. Carolina ale zůstává usazena v nebezpečných prostorech.
     
    56:10
    Nyní bylo k vidění další jednoduché vyhození Isles, po kterém se píská zakázané uvolnění.
     
    55:58
    Za Wardem sledujeme souboj dvou hráčů s číslem 53. Skinnera nakonec přetlačil Cizikas a dostává kotouč do středního pásma.
     
    55:46
    Islanders se za příznivého stavu možná začínají uchylovat k údržbě skóre. Nyní se nerozpakovali a jednoduše odpravili kotouč na icing.
     
    Střely na branku: 40:22.
     
    54:48
    Hanifin se dostal s kotoučem do rohu ofenzivního pásma, načež přihrál na modrou čáru Ahovi, jehož zakončení mířilo mimo tři tyče.
     
    54:31
    Definitivní rozhodnutí měl na hokejce Jordan Eberle! Poté, co inkasoval přihrávku přímo mezi kruhy, okamžitě pálil. Mířil mezi betony a Ward mezírku včas uzavřel. Následuje komerční pauza, po které se domácí ještě mohou pokusit o zdramatizování.
     
    53:54
    Tavares se kombinací důrazu a techniky dostal až před Warda, nenacházel se však v ideálním úhlu a pojistku tak nepřidal.
     
    53:28
    Carolinský Sebastian Aho doputoval s pukem na holi do útočného pásma. Najednou se u něj však objevil Tavares a akce tím skončila.
     
    52:38
    Dá se říct, že momentálně je nálada na stadionu na bodu mrazu. Slyšet jsou převážně příznivci Islanders, kteří už pravděpodobně nepochybují o triumfu svých oblíbenců. Radost jim nekazí ani fakt, že Carolina kombinuje v blízkosti Greisse.
    52:00 Anthony BEAUVILLIER - 0:2
     
    52:00
    Islanders právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelná lekce z produktivity! Nezaujatým fanouškům musí být Caroliny snad i líto. Zničehonic se kotouče chopil ANTHONY BEAUVILLIER a vrhl se mezerou mezi beky přímo na branku. Před Wardem se dostal do kolize s obráncem, ale přesto se trefil zcela přesně mezi betony. Bez asistence:
     
    51:13
    McGinnův pokus od mantinelu byl odražen do ochranné sítě. Obecenstvo se snaží Carolině sympaticky pomoci k vyrovnání.
     
    50:46
    Islanders podnikli zcela ojedinělý výlet do ofenzivní zóny. Ross Johnston byl však od puku odstaven Jacobem Slavinem a domácí bek se snaží založit akci svého mužstva.
     
    Střely na branku: 35:18.
     
    49:51
    Carolinský Sebastian Aho drží puk u mantinelu, kde se odehrává v posledních desítkách sekund většina akce. To více vyhovuje bezesporu hostům.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:27
    Van Riemsdyk nahazoval od modré čáry, ale trefil protihráče, jenž srazil puk do rohu kluziště. Tam o něj probíhá oboustranně tuhý souboj.
     
    48:49
    Faulkovu křižnou žabičku si Rask musel zpracovat rukou. Zvládl to a Canes vstupují do útočného pásma.
     
    48:05
    Boychuk za brankou vybojoval puk na Skinnerovi a rozvinul rychlý brejk. Z toho díky včasnému zákroku defenzivy nic nevzešlo.
     
    47:25
    Carolinu pomalu začíná tlačit čas. Po neuznané brance ovšem působí poněkud skleslým dojmem a Islanders jejich akce odrážejí ještě ve střední třetině.
     
    46:49
    Mathew Barzal sám přejel přes střední pásmo a jelikož neměl komu přihrát, zkusil štěstí z ostrého úhlu. Ward navštívenku v klidu zastavil a na programu je komerční přestávka, po které budeme pokračovat vhazováním v domácím obranném území.
     
    46:20
    Hurricanes zůstávají nastěhováni v blízkosti Greisse. Hanifin vyslal další pokus, tentokráte orazítkoval gólmanův beton.
     
    45:35
    Rask hledal zpoza brány na modré čáře hlídkujícího Hanifina. Neúspěšně, tento pas neměl Hanifin šanci zachytit.
     
    44:59
    Mathew Barzal předvedl zajímavou individuální akci, na jejímž konci se dostal do kolize s Fleurym a místo střely tak pouze v pádu vyhodil branku.
     
    44:40
    Nálada na stadionu výrazně opadla. Rázem jsou aktivnější Islanders a operují v pásmu. Pelech poslal puk po zadním mantinelu vstříc spoluhráčům.
     
    44:00
    Obrovské zklamání v PNC Areně! Skinnerova dorážka nemůže platit, jelikož jeden z forvardů Caroliny přejel modrou čáru příliš brzy. Úspěšná coach challenge!
     
    Prohlíží se záznam hry. Domácí skórovali, ale možná po ofsajdové situaci! To je drama!
     
    43:09
    To byl zákrok! Justin Williams dostal nabito zcela ideálně na levý kruh a snažil se najít horní roh branky. Greiss předvedl fantastický semafor.
     
    42:55
    Až teď míří kotouč alespoň do neutrální zóny. Opět se jej chopili hokejisté Caroliny a už míří před branku.
     
    42:29
    Hanifinovo nahození od modré čáry zamířilo mimo tři tyče. Hosté ale stále ještě nedokázali vyhodit.
     
    41:52
    Jordan Staal obdržel přihrávku do bezprostřední blízkosti branky. Bleskově se vytočil čelem ke Greissovi, ale puk mu mezi betony nezasunul!
     
    41:46
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Anders Lee – 2 min., hákování).
     
    40:56
    Nelson se zprava prohnal až před Warda a bekhendem jej nepřekonal. Puku se chopili Canes.
     
    40:34
    Jinak velmi rychlé utkání je v úvodu třetí periody silně kouskováno. Nyní domácí nahození skončilo znovu na tribuně, pokračovat tedy budeme vhazováním ve středovém kruhu.
     
    40:20
    Johnny Boychuk se na modré čáře rozhodl pro přízemní nahození. To Ward dobře viděl a hokejkou odklonil jeho dráhu do ochranné sítě.
     
    40:07
    Rychlé přerušení. Noah Hanifin se snažil hned po buly nahodit kotouč za branku, ale puk se odrazil do obecenstva.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:19.
     
    O prostřední dvacetiminutovce se už bude mluvit jen v minulém čase. Carolina pokračuje v aktivním výkonu, ale doplácí na mizernou produktivitu a zároveň úžasně chytajícího Thomase Greisse! Ve spoustě skvělých šancí jej stále nepřekonala. To Islanders jsou, co se ofenzivy týče, o poznání skromnější. Přesto se však dostali do vedení! Šest sekund po uplynutí poloviny základní hrací doby zapadla nenápadná střela Johnnyho Boychuka za Wardova záda a určuje současný stav. Zbytek utkání bude ještě zcela jistě velice dramatický. Ještě aby ne, hraje se o play-off!

    Střely na branku po 2. třetině:
    Carolina 28:15 NY Islanders.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Hosté už se snaží především vydržet do přestávky. Kotouče drží v blízkosti mantinelů, což jim pochopitelně vyhovuje.
     
    39:16
    Teď už se zcela vyčerpanému Baileymu podařilo vyvézt kotouč alespoň do neutrální zóny.
     
    38:49
    Ostrované už viditelně tahají nohy a absolutně nestíhají. Nebezpečnými ranami se v krátkém časovém sledu prezentovali Slavin, Williams a Sebastian Aho. Žádná však v síti neskončila!
     
    38:11
    Carolina zvyšuje obrátky do, zdá se, již neúnosné míry. Strážce newyorské svatyně se nachází pod vytrvalou palbou ze všech stran! Dočkají se Canes kýženého vyrovnání?
     
    37:49
    Po icngu vyhráli Islanders vhazování ve svém pásmu a rychle touš vyvážejí na druhou stranu kluziště, kde se jim pochopitelně za těsného vedení dýchá o poznání lépe.
     
    37:31
    Tlak Caroliny roste, hosté nyní brali všemi deseti vyhození na zakázané uvolnění.
     
    36:52
    Neposedný skákavý kotouč proskákal přes hokejky všech hráčů až k Ryanovi, jenž od modré umožnil Greissovi připsání dalšího úspěšného zákroku do statistik.
     
    36:29
    Joakim Nordström u pravého hrazení tak dlouho přemýšlel co s pukem, až jej dostoupil Hickey a slabou střelu snadno zablokoval.
     
    35:40
    Zápas má neskutečné tempo. Teď útočili pro změnu Ostrované, ale ani oni si tentokráte nevytvořili žádnou příležitost.
     
    34:54
    Opět se hraje dlouho bez přerušení. Domácí se vrhli do pásma, kombinace k jejich smůle ale skončila díky nepřesné Ahově přihrávce.
     
    34:26
    Tak to je neskutečné. Cizikas unikl ve společnosti Nelsona do akce dvou proti nikomu! Casey Cizikas se ji rozhodl řešit sám, ranou na bližší tyč ovšem Warda na švestkách nenachytal!
     
    33:09
    Stempniak pronikl do pásma a vystřelil ze zápěstí. Greiss vyrazil kotouč před sebe a po obrovské chybě jednoho z obránců se k dorážce dostal Viktor Rask. Naprosto skvělý gólman ale zastavil i tento pokus!
     
    32:23
    Od pravého mantinelu pálil Elias Lindholm. Greissovi tentokráte střela vypadla, beci však byli nablízku a nepřipustili komplikace.
     
    31:55
    Tavares putoval s kotoučem na holi napříč útočným pásmem. Nakonec přihrával a kotouč srazil Hurikán Aho mezi diváky.
     
    31:18
    Canes znovu hýří aktivitou. Střela v podání Slavina zmanenala další práci pro gólmana, opět ji však zvládl s ledovým klidem.
     
    30:57
    Brock McGinn se snažil přispěchat s rychlou odpovědí. Prokličkoval se až do blízkosti branky, Greiss ale utěsnil prostor u bližší tyčky neprodyšně a připsal si další úspěšný zásah.
    30:06 Johnny BOYCHUK - 0:1
     
    30:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    Kouzlo gólmanů odčarováno! Nelson u mantinelu vyhrál souboj o kotouč a přihrál na modrou čáru JOHNNYMU BOYCHUKOVI. Ten se nerozpakoval, vypálil pěkně "z voleje" a zvláštně postavenému Wardovi prolétla jeho dělovka kolem betonu až do sítě. Typický gól v zápase, ve kterém se na úvodní zásah dlouho čeká. Asistence: Brock Nelson, Ross Johnston.
     
    29:18
    Hurricanes krouží v útočném pásmu. Aho si předává puk s van Riemsdykem, chybí ale vytvoření střelecké pozice.
     
    28:49
    Barzal zavezl kotouč do pásma a přenechal jej za sebe Pelechovi, jehož nahození skončilo daleko od prostoru tří tyčí.
     
    27:59
    Po přetahované ve středu pole se černé gumy chopil Williams a přihrál Raskovi. Ten byl těsně bráněn Pulockem a nedostal se přes něj.
     
    27:35
    Další Pulockův projektil se od hokejky Pesceho odrazil až do ochranné sítě. Bude se vhazovat před domácí bránou.
     
    27:16
    Pulockova dělovka od modré čáry nadělala Wardovi potíže. Vyrazil ji pouze před sebe, kde mohl dorážet Lee a domácí měli štěstí, že na dlouhou hůl zakončil pouze do brankáře.
     
    26:50
    Lindholm prosvištěl přes střední pásmo až na pravý kruh, odkud hledal mezírku mezi betony. Neúspěšně, Greissovy nohy sklaply bleskově k sobě.
     
    25:59
    Velká příležitost hostů! Anders Lee si všiml volného středu hřiště a od mantinelu si najel až na osu kluziště. Před Wardem zakončoval bekhendem a trefil vyrážečku.
     
    25:27
    Islanders se vydávají dopředu. Nelson zavezl touš do pásma, kde se jeho tým pomalu usazuje.
     
    24:56
    Odčarovat kouzlo maskovaného muže se snažil Teräväinen, ale také tentokráte přišel úspěšný zákrok, po kterém končí kotouč u mantinelu.
     
    24:28
    Islanders působí neškodným dojmem. Greiss musí být neustále v pohotovosti a nutno přiznat, že svůj tým ohromně drží.
     
    23:30
    Tak to je neskutečné! Po souboji na brankovišti už Greiss ležel na ledě. Puk se dostal ke Stempniakovi, jenž měl před sebou z poloviny odkrytou klec, ve vyložené pozici ovšem trefil rukavici německého brankáře!
     
    23:11
    Rask svádí s Barzalem tuhý souboj v rohu kluziště. Nakonec si poradil Ostrovan a ještě si dovolil drzou kličku.
     
    22:49
    Poprvé o sobě dal vědět kanonýr John Tavares. Podél pravého hrazení si najel až na kruh, načež svižnou střelou zaměstnal pozorného Warda.
     
    21:59
    Domácí hráči se snaží pobývat v ofenzivním pásmu, což se jim vcelku daří. Zatím si ale nemohou poradit se zformovanou defenzivou New Yorku.
     
    21:09
    Hanifinovi se na modré čáře vůbec nepodařilo vystřelit a Hickey puk vypíchl. Nablízku byl Joakim Nordström, jenž udržel puk pro Hurikány.
     
    20:50
    Canes se vrátili z kabiny v aktivním duchu. Soupeře svírali v pásmu a Cizikas měl trošku štěstí, že jeho vyhození, které skončilo mezi diváky, bylo tečováno o plexisklo.
     
    20:10
    Znovu hrajeme! Carolina se hned po buly snažila zahrozit. Skinner se dostal až za branku, tam však zažila akce konečnou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:33.
     
    Úvodní část je za námi. Kdo čekal přestřelku, musí zatím být zklamaný, nicméně se rozhodně nedá říct, že by nebyly k vidění šance. Více ze hry měla Carolina, která Greisse permanentně zaměstnávala, leč žádnou šanci neproměnila. Isles na druhé straně hrozili výhradně z brejků, proti kterým se Ward musel několikrát vytáhnout. Věřme, že forvardi zlepší produktivitu a co nejrychleji se dočkáme také gólů, bez kterých to prostě není ono.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Carolina 16:7 NY Islanders.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Ostrované se vydali ještě do jedné akce, tísněni rychle plynoucí časomírou už si ale neporadili s přechodem přes modrou čáru, Nelsonovi byl signalizován ofsajd a je jasné, že toho před přestávkou více neuvidíme.
     
    19:36
    Hickey vypálil od modré čáry a Ward jeho pokus vykopl betonem do hry. Po kotouči se následně sápal Cizikas, ale byl důsledně odstaven a žádné další nebezpečí se tak nekonalo.
     
    19:21
    Derek Ryan se nesetkal s podporou spoluhráčů. Vnikl tedy za modrou čáru sám a zpoza kruhů zkusil štěstí bekhendem. Greiss střelu dobře viděl a přerušuje hru.
     
    18:40
    Nakonec to byl právě Stampniak, u koho akce skončila. Přišla totiž nepovedená přihrávka a Cizikas obrací hru.
     
    18:16
    Joakim Nordström zavezl puk do útočného pásma. Akci tam dále rozvíjí Stempniak a tribuny jsou v očekávání.
     
    17:35
    O slovo se opět přihlásili Hurricanes a s menšími problémy se snažili kombinovat před soupeřovou brankou. Vrcholem snahy byl pokus Slavina, ten se ovšem k Greissovi vůbec nedostal.
     
    16:58
    Ale teď hosté pořádně zahrozili! Obránce Nick Leddy dostal kotouč pěkně do jízdy a řítil se na Warda. Na pravém kruhu se rozhodl pro střelu, kterou maskovaný muž reflexivně vykopl.
     
    16:38
    Newyorčané se navzdory své obvyklé taktice dnes zatím hlavně brání. Pokud mají puk, snaží se jej v první řadě co možná nejjednodušeji vytečovat do bezpečí.
     
    15:53
    Po vhazování v neutrální třetině připadl kotouč domácím. Ti se okamžitě vydali do ofenzivy, ale akce ztroskotala na nepřesnosti Williamse.
     
    15:20
    Carolinský Aho dostal nabito do prostoru mezi kruhy a modrou čarou. Rychle pálil a opět svůj tým podržel spolehlivý Thomas Greiss.
     
    Střely na branku: 13:6.
     
    14:58
    Hosté už jsou v plném počtu. Oslabení s odřenýma ušima přežili, stále jsou ovšem pod tlakem. Ránu Slavina brankář vyrazil do strany, kde se po dorážce natahoval Aho a Greiss musel puk rychle přikrýt pod lapačkou.
     
    14:27
    Po souboji u mantinelu vyplaval touš přesně do jízdy Lindholmovi. Ten si najel až do blízkosti branky, ale Greiss jeho střelu zápěstím zastavil! Carolina už spálila několik interesantních příležitostí ke změně skóre.
     
    13:58
    Isles vyhodili, ale domácí už se znovu ženou zpátky do útočné zóny, kde kombinují.
     
    13:30
    Canes pokračují v dobré početní výhodě, od modré čáry pálil Teräväinen a ačkoliv byl Lindholm před brankou sám, tečoval střelu pouze do ochranné sítě.
     
    12:50
    Carolina hned od úvodu přesilové hry kombinuje v pásmu. Střela Aha Greiss i přes hustý provoz před brankou vyrazil a poradil si i s trošku krkolomnou dorážkou Staala.
     
    12:37
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Mathew Barzal – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    12:11
    Bailey to vzal na sebe. S kotoučem na holi překonal podstatnou část kluziště a prokličkoval se až na pravý kruh, odkud musel ke své smůle zakončovat bekhendem a na gólmana nevyzrál.
     
    11:25
    Hickey si při rozehrávce troufl na kličku ve vlastním obranném pásmu, kde si na něj počkal McGinn a drtivým hitem jej seslal k zemi.
     
    10:53
    Na kotouč si teď sáhl také Ward. Střela od mantinelu ale nebyla ani zdaleka tolik nebezpečná. Vhazování proběhne před domácí brankou.
     
    10:39
    Opět to před brankou Islandres hořelo! Di Giuseppe využil odrazu puku a po rychlém objetí branky se jej snažil zasunout za beton. Greiss se skvěle roztáhl a změnu stavu nepřipustil! Viktor Rask už se k dorážce nedostal.
     
    10:29
    Greiss si poradil s dalekonosnou ranou obránce Pesceho a po velice dlouhé době je hra konečně přerušena. Následuje komerční přestávka.
     
    09:52
    Tým z New Yorku se stále nikam nežene a kombinuje ve vlastním pásmu. Teď už se Hickey přeci jen odhodlal k přechodu do ofenzivy.
     
    09:31
    Kotouč po delší době mají bezpečně na svých holích hosté a snaží se hru malinko zklidnit.
     
    08:59
    Pokračuje skutečně dlouhý úsek bez přerušení. Slavinova střela z pravého kruhu nebyla nejsnadnějším oříškem, Greissovi však pod betonem neproklouzla.
     
    07:29
    Skinner zavezl puk do útočného pásma a hledal spoluhráče. Dobře zasáhl Jordan Eberle a akci přerušil. Oba týmy již jsou kompletní.
     
    06:38
    Při hře ve čtyřech se prakticky nepřerušuje. Hra má spád a fanoušci se zatím rozhodně nemohou nudit!
     
    05:25
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Nejdříve se Barzal po pravé straně drze protáhl až k nebezpečnému bekhendovému zakončení, načež vyrazil kupředu obránce Hanifin a hosté měli co dělat, aby mu zabránili v dorážce.
     
    04:49
    Tyčka! Greiss měl velké štěstí, střela Sebastiana Aha z pravého kruhu byla velice vydařená a zastavilo ji s hlasitým cinknutím břevno. Na ledě je v tuto chvíli také jeho jmenovec z Islanders.
     
    04:30
    Při hře ve čtyřech na obou stranách chtěl zahrozit Slavin. Branku se mu trefit nepodařilo.
     
    04:20
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Faulk – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Tanner Fritz – 2 min., vražení na hrazení).
     
    03:58
    Posléze se černá guma dostala na modrou čáru k Hickeymu, jenž vyslal rychlé nahození. To Wardovi vypadlo, nicméně v následné skrumáži byl nejrychlejší a schoval puk pod sebou.
     
    03:37
    Bailey spolupracuje s Pullockem za domácí klecí. Carolina se nemůže dostat ke kotouči a musí se bránit.
     
    02:45
    Domácí tým působí aktivním dojmem. Nyní se dlouho držel v pásmu, až nakonec vyšťoural puk u mantinelu Anthony Beauvillier a vyhodil jej do středního pásma.
     
    01:57
    Slavin na modré čáře nic závratného nevymýšlel a rychle nahodil na branku. Po zákroku Greisse se o dorážku pokoušel Lindholm, ale na kotouč nedosáhl.
     
    01:10
    Nelson pronikl po levé straně za na dostřel Wardovi a ten už musel být v pohotovosti. Zakončení zpoza kruhu vyrazil do rohu kluziště, kde si puk přebírají beci.
     
    00:34
    Do pásma se dostali Islanders, leč nic zajímavého nevymysleli. Nelson se pokusil o střelu, kterou trefil pouze zadní mantinel.
     
    00:05
    Na prvním vhazování uspěli hráči Caroliny. Diváci je už od začátku podporují a za skandování se rozjíždí úvodní akce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na programu je ještě minuta ticha, kterou bude uctěna památka obětí tragické střelby ve škole na Floridě. Hned poté přichází na řadu hymna USA.
     
    Hráči obou týmů již vstupují na čerstvě upravenou hrací plochu. Tribuny PNC Areny se pomalu zaplňují. Uvidíme, na jaké číslo se nakonec vyšplhá návštěva. Carolina oblékla červené dresy, zatímco Islanders se představí v bílé barvě. Zápas za pár minut započne!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hokejisté Caroliny se dnes budou snažit předvést před svými maminkami. Klub totiž pořádá speciální utkání věnované právě maminkám. Ty budou souboj společně sledovat ze skyboxu a na výkony svých synů jistě bedlivě dohlédnou.
     
    Dnešní zápas nabízí výjimečnou shodu jmen. V dresu obou mužstev totiž nastoupí Sebastian Aho! Ten domácí táhne svůj tým jakožto útočník, a jedná se o finského hráče. Newyorský Aho je pro změnu obránce pocházející ze Švédska. Skutečně velká kuriozita.
     
    Sestavy jsou oficiální. V brance Caroliny dnes najdeme Cama Warda, zatímco Islanders se bude svými zákroky snažit pomoci Thomas Greiss. Jelikož zůstává Jaroslav Halák na střídačce, na ledě se budeme muset obejít bez československé účasti.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk, H. Fleury, Hanifin, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, J. Staal, Aho – Williams, V. Rask, B. McGinn – Di Giuseppe, E. Lindholm, Skinner – Stempniak, D. Ryan, Nordström.

    New York Islanders: Greiss (Halák) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Aho, Pelech – Jo. Bailey, Tavares (C), Lee – Eberle, Barzal, Beauvillier – Fritz, B. Nelson, Ladd (A) – Clutterbuck (A), Cizikas, Johnston..
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    LETOŠNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    NY Islanders – Carolina 6:4 (3:1 0:3 3:0).
    ------------------------------------------------------
    Branky: 17. Barzal, 17. Clutterbuck, 20. Leddy, 48. Josh Bailey, 56. Boychuk, 59. Eberle – 18. E. Lindholm, 23. Hanifin, 32. D. Ryan, 40. Aho. Střely na branku: 36:32. Diváci: 11 188. Hvězdy zápasu: 1. Clutterbuck, 2. Boychuk, 3. Barzal (všichni NY Islanders).

    Carolina – NY Islanders 4:2 (3:1 1:0 0:1).
    ------------------------------------------------------
    Branky: 4. a 38. Teräväinen, 2. Aho, 18. E. Lindholm – 11. Leddy, 54. Tavares. Střely na branku: 32:29. Diváci: 11 390. Hvězdy zápasu: 1. Teräväinen, 2. C. Ward, 3. Aho (všichni Carolina).
     
    NEW YORK ISLANDERS

    Také Newyorčané nehrají letos vůbec špatně. Tým, který jsme v play-off rovněž nebyli zvyklí vídat, se drží v těsném závěsu za dnešním soupeřem z Caroliny a pokud zvítězí, bude se moci dostat na postupové pozice. Jejich zápasy se rozhodně vyplatí sledovat a nečekejte v nich defenzivní podívanou! Islanders disponují čtvrtou nejkvalitnější ofenzivou a zároveň vůbec nejpropustnější obranou. Za 58 odehraných utkání to znamená neuvěřitelné skóre 193:209, což je v průměru 7 gólů na jedno utkání!

    Produktivitu už tradičně táhne John Tavares, jenž nasbíral už 63 kanadských bodíků. Společně s ním exceluje také objev letošní sezóny Matt Barzal, či zkušenější Josh Bailey. Islanders půjdou do boje posilněni cennou výhrou nad městským rivalem, před 24 hodinami totiž zdolali Rangers 3:0 a dokonce předvedli svědomitý výkon také co se defenzivy týče. Podaří se jim eliminovat také sílu Caroliny?
     
    CAROLINA HURRICANES

    Je to tady! Po dlouhých letech strádání se Carolina opět naplno zapojila do boje o vyřazovací boje a momentálně dokonce drží postupovou pozici. Na pátém místě vyrovnané Metropolitní divize drží jednobodový náskok právě na dnešního soupeře z New Yorku. Minulý zápas byl pro carolinské hokejisty prvním prohraným po třízápasové sérii vítězství. Nestačili na New Jersey a na jeho ledě padli 2:5.

    Navzdory možná až překvapivě dobrým výsledkům se Hurricanes nedaří nalákat do hlediště výrazně větší počet fanoušků. S průměrem 13 031 diváků na zápas jsou třetí nejhorší v lize. Méně se chodí pouze na Arizonu a shodou okolností právě Islanders. Canes svými body táhne finské duo Aho – Teräväinen, které si dohromady připsalo už 92 bodů. Zajímavostí je, že Carolina fauluje vůbec nejméně v lize!
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League má v noci na sobotu na programu pouze čtyři zápasy. My společně budeme jeden z nich sledovat. Carolina Hurricanes vyzve ve velmi důležitém souboji o play-off New York Islanders. Rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 31. Boychuk (B. Nelson, Johnston), 52. Beauvillier, 60. Tavares


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk, H. Fleury, Hanifin, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, J. Staal, Aho – Williams, V. Rask, B. McGinn – Di Giuseppe, E. Lindholm, Skinner – Stempniak, D. Ryan, Nordström.
    New York Islanders: Greiss (Halák) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Aho, Pelech – Jo. Bailey, Tavares (C), Lee – Eberle, Barzal, Beauvillier – Fritz, B. Nelson, Ladd (A) – Clutterbuck (A), Cizikas, Johnston.

    Diváci: 15 448
    thejrc.org