Columbus – Philadelphia 1:2 (po pr.) | Carolina – NY Islanders 0:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 6:1 (kon.)
Dallas – St. Louis 2:1 (kon.) | Buffalo – Los Angeles 2:4 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 6:3 (kon.)
Minnesota – Anaheim 2:3 (2:3 po s.n.) | Arizona – Edmonton 1:0 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
New York Islanders
Sobota 17.02.2018, 01:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (04:30:33)
     
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Thomas Greiss (NYI) 45 zák., 0 gólů, 100%
    2. Anthony Beauvillier (NYI) 1+0
    3. Jeff Skinner (CAR) 0+0.
     
    Konečný poměr střel na branku:
    Carolina 45:23 NY Islanders.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým New York Islanders! Aktivnějším dojmem se prezentovali domácí, nebyli ovšem schopni překonat fantastického Thomase Greisse v brance. Německý gólman si výrazně polepšil jinak neslavné statistiky. Jeden kotouč za jeho záda přeci jen dostali, dorážka Skinnera však nebyla uznána díky úspěšně využité trenérské výzvě, která odhalila ofsajdové postavení při přechodu do pásma. Islanders nedlouho poté poslal do dvoubrankového vedení po individuální akci Antony Beauvillier a pojištění přidal technickým gólem John Tavares. Extrémně důležitý souboj o play-off tak zvládli lépe Newyorčané!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Newyorčané vyhazují na ještě jedno zakázané uvolnění. Teď už jim to ale vůbec nemusí vadit, o výhru přijít nemohou.
     
    59:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    Na závěr jsme mohli vidět ještě jeden kuriózní moment. Výhru definitivně pojišťuje poněkud neobvyklým způsobem JOHN TAVARES, jenž se před prázdnou svatyní snažil objet Faulka. Ten jej na poslední chvíli podrazil, ale rozhodčí ukazuje na branku a uznává technický gól! Bez asistence.
     
    58:48
    Teräväinen vyslal dvojici nebezpečných střel. První vyrazil Greiss a další skončila na zadním hrazení. Následně mohl vyhodit Bailey, ale ve vyložené pozici se mu to nepodařilo.
     
    58:23
    Islanders opět vyhazují na icing, tentokráte zásluhou Tavarese. Diváci už pomalu začínají opouštět ochozy.
     
    58:07
    Anders Lee se ve vlastní obranné zóně natáhl po kotouči a posunul jej dopředu. Černá guma proskákala těsně kolem tyčky vyklizené svatyně a píská se zakázané uvolnění.
     
    57:55
    Hurricanes nepůsobili v kombinaci zcela přesvědčivým dojmem. Hanifin přihrával na paty a následná střela mířila z nepříliš výhodné pozice. Greiss přerušuje hru.
     
    57:30
    Carolina si vyžádala oddechový čas a ihned po vhazování odjíždí brankář Cam Ward na střídačku. Domácí tedy hrají v šesti!
     
    56:56
    Greiss byl po zákroku trošku vyjetý z branky, a tak se jej Slavin pokoušel zaskočit ze záporného úhlu. Od boční konstrukce branky se puk odrazil na hokejky Newyorčanů.
     
    Dnešní utkání sleduje 15 448 diváků.
     
    56:24
    Skinner se snažil o nahození a dobrým blokem se prezentoval Cizikas. Carolina ale zůstává usazena v nebezpečných prostorech.
     
    56:10
    Nyní bylo k vidění další jednoduché vyhození Isles, po kterém se píská zakázané uvolnění.
     
    55:58
    Za Wardem sledujeme souboj dvou hráčů s číslem 53. Skinnera nakonec přetlačil Cizikas a dostává kotouč do středního pásma.
     
    55:46
    Islanders se za příznivého stavu možná začínají uchylovat k údržbě skóre. Nyní se nerozpakovali a jednoduše odpravili kotouč na icing.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 31. Boychuk (B. Nelson, Johnston), 52. Beauvillier, 60. Tavares


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk, H. Fleury, Hanifin, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, J. Staal, Aho – Williams, V. Rask, B. McGinn – Di Giuseppe, E. Lindholm, Skinner – Stempniak, D. Ryan, Nordström.
    New York Islanders: Greiss (Halák) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Aho, Pelech – Jo. Bailey, Tavares (C), Lee – Eberle, Barzal, Beauvillier – Fritz, B. Nelson, Ladd (A) – Clutterbuck (A), Cizikas, Johnston.

    Diváci: 15 448
    thejrc.org