Columbus – Philadelphia 1:2 (po pr.) | Carolina – NY Islanders 0:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 6:1 (kon.)
Dallas – St. Louis 2:1 (kon.) | Buffalo – Los Angeles 2:4 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 6:3 (kon.)
Minnesota – Anaheim 2:3 (2:3 po s.n.) | Arizona – Edmonton 1:0 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Colorado Avalanche
Sobota 17.02.2018, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Winnipeg Jets

    Kanadský tým se nachází ve druhé polovině své desetizápasové série domácích zápasů. V předchozích sedmi duelech v MTS Centre vybojovali Jets čtyři vítězství a jen dvakrát nebodovali. Tím jenom navázali na svou dlouhodobě stabilní formu, která Winnipegu garantuje v Západní konferenci výborné třetí místo s pětibodovým odstupem na první Vegas. Zároveň se Tryskáči postupně vzdalují nepostupovým pozicím do play-off, když oproti devátým Ducks mají o sedm bodů více. Před třemi dny Winnipeg ve třetí třetině otočil dvougólové manko a nad Washingonem vyhrál 4:3 v prodloužení.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. B. Wheeler – 61 bodů (14+47)
    2. P. Laine – 42 bodů (25+17)
    3. M. Scheifele – 42 bodů (17+25).
     
    Colorado Avalanche

    Klub z Denveru se kvůli zpackané předchozí sezóně stával častým terčem posměšků. Ve stávajícím ročníku se však prezentuje velmi slušnými výsledky a na začátku roku dokonce oslnili desetizápasovou šňůrou vítězství. Na přelomu ledna a února Avs lehce ubrali a z osmi zápasů šestkrát prohráli, nicméně z posledních dvou duelů už opět vyšli vítězně. Nejprve Colorado přestřílelo 5:4 Buffalo a před dvěma dny na domácím ledě dokonce vynulovalo trápící se Montreal. V Západní konferenci Laviny za sebou nechaly například LA Kings, Chicago nebo Edmonton a z desátého místa ztrácí pouze čtyři body na pátý Dallas.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. N. MacKinnon – 61 bodů (24+37)
    2. M. Rantanen – 52 bodů (17+35)
    3. G. Landeskog – 41 bodů (19+22).
     
    Vzájemné zápasy

    04.02.2018 Winnipeg – Colorado 3:0
    03.01.2018 Colorado – Winnipeg 3:2 pr.
    30.11.2017 Colorado – Winnipeg 3:2 pr.
    05.03.2017 Winnipeg – Colorado 6:1
    04.02.2017 Colorado – Winnipeg 5:2.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – T. Myers, Morrissey, Byfuglien (A), Enström, D. Kulikov, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Roslovic, Little, Perreault – Ehlers, Copp, Laine – Armia, Hendricks, Petan.

    Colorado Avalanche: J. Bernier (Varlamov) – E. Johnson (A), Zadorov, Barrie, A. Lindholm, Nemeth, Girard – C. Wilson, Kerfoot, Landeskog (C) – Rantanen, Compher, Jost – Nieto, Söderberg, Comeau (A) – Greer, Toninato, G. Bourque.

    Rozhodčí: Rank, Kozari – MacPherson, Miller.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Jen sedm sekund uteklo od úvodního vhazování do prvního přerušení, které nastalo kvůli postavení mimo hru Colorada.
     
    00:43
    První zákrok si připsal Connor Hellebuyck, který nastupuje jako jednička po devatenácté z posledních jednadvaceti zápasů. Teď si u pravé tyčky poradil s Landeskogovou střelou z ostrého úhlu.
     
    01:25
    Rychlý přechod Colorada tři na dva trochu pokazila přihrávka doprava, která se ke Comeauovi dostala až po odrazu od mantinelu. Poté hostující útočník o velký kus netrefil branku.
     
    02:10
    Laineho nápřah ještě neposlal puk až k Bernierovi. O pár chvil později tak učinil až Myers a také brankář Lavin si poprvé ošahal kotouč.
     
    02:25
    Ben Chiarot svým nástřelem od modré čáry hledal někoho na teč. Ta ale nepřišla a puk tak proletěl až k zadnímu mantinelu.
     
    03:40
    Connorovu přihrávku k Scheifelemu vystihl Landeskog a vypíchl ji až na zakázané uvolnění, takže Jets se přece jenom dostali do útočného pásma.
     
    03:57
    Perreault zachytil puk a hned ho posílal před branku, kde se od nohy jednoho z hostujících hráčů odrazil do místa vedle pravé tyče Bernierovy klece.
     
    04:32
    Little pod tlakem vyhodil kotouč do bezpečí. První obranný pár Lavin měl dost času na rozehru, nicméně nastřelený puk si za svou branku zastavil Hellebuyck.
     
    05:11
    Compher roztáhl hru doleva, odkud sice přiletěl střelecký pokus, ovšem Rantanen letící puk neprotečoval směrem k Hellebuyckovi.
     
    05:59
    Byfuglienova přihrávka přes střední pásmo zůstala nezachycena a po zakázaném uvolnění se bude konat buly po pravici domácího gólmana.
     
    06:13
    Tyson Barrie si najel do volné levé strany pro křižný pas od Landeskoga, ale nijak razantní střelou zápěstím našel jen Hellebuyckovu apačku.
     
    06:36
    Scheifele moc dobře věděl o rozjetém Byfuglienovi, kterému dal puk do volného prostoru na pravém křídle, jenže urostlý obránce Jets nemířil přesně.
     
    07:01
    Jen pár centimetrů dělilo Tryskáče od vedoucího gólu! Blake Wheeler se zleva přiblížil brankovišti a z úhlu trefil tyč za již překonaným Jonathanem Bernierem.
     
    07:52
    Winnipeg na chvíli uzamkl svého soupeře v jeho obranném pásmu, kromě nepřesného nahození Chiarota už ale nic dalšího nevymyslel.
     
    08:17
    Kulikov se postavil do cesty Tysonu Jostovi a čistým bodyčkem mu vystavil hodně razantní stopku. Puk tak znovu míří na domácí hokejky.
     
    08:57
    Ehlers vrátil puk na modrou čáru, kde se Tyler Myers dostal do časové tísně a nahozením ze zoufalství odevzdal puk hostům.
     
    09:06
    Gabriel Bourque udělal několik velmi rychlých kroků a dostal se za většinu domácích hokejistů, kteří sledovali jeho střelu, jež narazila až na pozorného Helelbuycka.
     
    10:02
    Napražený Wheeler se vrátil pro puk před pravý kruh a okamžitě ho nastřeloval kupředu, kde došlo k teči a Bernier musel rychle tasit pravý beton.
     
    10:09
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Další možnost Jets už končí gólem a domácí se dostávají do vedení! Po dobrém zásahu hostujícího gólmana se puk dostal do levého kruhu, kde byla Scheifela střela z první sražená k zadnímu mantinelu. Tam byl BLAKE WHEELER a z nulového úhlu chytře dával puk na bližší tyč, kde si ho přesunující Bernier levou nohou srazil za brankovou čáru. Asistence: Mark Scheifele, Toby Enström.
    10:09 Blake WHEELER - 1:0
     
    11:10
    Další snažení Winnipegu přerušilo postavení mimo hru, po kterém následuje komerční přestávka a až potom buly ve středním pásmu.
     
    11:27
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (J. T. Compher – 2 min., držení).
     
    11:46
    Carl Söderberg uspěl na opakovaném buly v obranném pásmu a Laviny díky tomu rychle dostali puk až za branku na druhém konci hřiště.
     
    12:27
    Poté, co se domácí sami vyhnali do střední pásma, se do něj rychle vrátili. Po několika přihrávkách však přišlo další vyhození.
     
    12:59
    Joel Armia se nebál vjet do mezikruží, kde se bylo poměrně husto. I tak dokázal bekhendem vystřelit, ovšem Bernier v pohodě zakročil.
     
    13:21
    Myers v takovém basketbalovém rozskoku zkrotil vysoko letící puk a načal další kombinaci Tryskáčů. Ta skončila na Ehlersovi, jenž z levého kruhu zamířil jen na Bernierův hrudník.
     
    13:27
    Hosté v plném počtu.
     
    13:45
    I po skončení přesilovky se Jets nachází v útočném pásmu a tlačí svého soupeře. Myersova dělovka skončila na noze Comphera.
     
    14:02
    Tyson Jost nedokázal vyhodit, Myersovu přihrávku na střed pak další z hráčů posunul na Roslovice, jehož svižnou střelu do odkryté části branky Bernier vytěsnil nad břevno!
     
    14:42
    Avalanche při částečném vyhození nestihli vystřídat a učinit tak nemohou ani po odpalu na zakázané uvolnění.
     
    14:47
    Scheifele vyhrál vhazování nad Kerfootem, z čehož pramenila okamžitá koncovka Connora, ale Bernier rutinním zákrokem přerušil hru a tentokrát už umožnil svým kolegům vystřídat.
     
    15:13
    Blake Wheeler postupně nabíral rychlost, až se společně s Connorem dostal za obranu Colorada. Druhý jmenovaný po finálním pasu z pravého křídla ale minul prostor mezi tyčemi.
     
    15:48
    Po delší době si zachytal tané Connor Hellebuyck, který musel řešit Toninanotovo zakončení z mezikruží. O nic složitého se ale nejednalo.
     
    16:42
    Na druhé straně byl k vidění další zámek v podání hráčů v modrých dresech. Domácí utahovali smyčku, jenže vyloženou gólovku si nevytvořili.
     
    17:44
    Avs se konečně osvobodili, Comeau objel branku a zpětným pasem na modrou nabil Zadorovovi, jehož pokus postrádal potřebnou přesnost.
     
    18:34
    Blake Wheeler si opět udělal prostor na pravém křídla, nicméně pokus z místa vedle kruhu pro vhazování nebyl natolik nebezpečný, aby s ním měl Bernier problémy.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:16
    Tyson Baririe nástřelem z poloviny hřiště trefil jen beton Hellebuycka, jehož spoluhráči se přesunuli do útočného pásma, ale před brankou se nijak neprosadili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Hokejisté a fanoušci Colorada se konečně dočkali závěru první třetiny, ve které byl hostující tým pod vytrvalým tlakem, kterému podlehl v čase 10:09 při dosud jediném gólu Blakea Wheelera. Mnohem nadějnější příležitosti už Jets nevyužili a do druhé dvacetiminutovky tak půjdou s hubeným náskokem 1:0.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 11 – 8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Colorado v této sezóně ještě ani jednou nevyhrálo, když šlo do druhé části jako prohrávající tým. Uvidíme, zda to bude platit i po tomto zápase.
     
    21:01
    Po několika nahozeních a nepřesných tečích přišla z hostující strany tvrdá rána od Comphera, kterou Hellebuyck intuitivně vyrazil do bezpečí.
     
    21:27
    Po ofsajdu Avalanche se dopředu hnali domácí, jenže Ehlersův centr z levého mantinelu byl sražen do ochranné sítě.
     
    22:44
    Dominik Toninato se snažil proklouznout mezi obráncem a pravým mantinelem, ale Morrissey jej přes sebe nepustil. Jets poté vyhodili na icing.
     
    23:26
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Mark Scheifele – 2 min., sekání).
     
    23:40
    Littleovo vyhrané buly nad Söderbergem se stalo pevným základem pro následné vyhození Jets.
     
    24:17
    Jen co se hosté dostali do nějaké delší kombinace, tak Wilsonovu přihrávku zprava jeden z protihráčů vystihl a opět vyhodil.
     
    24:52
    Avs se pěkně přesunuli zleva doprava a pak zase opačně. To vedlo ke střele z levého kruhu, kterou Hellebuycka prověřil Compher.
     
    25:26
    Domácí v plném počtu.
     
    25:46
    Erik Johnson to vzal na sebe a po ose hřiště projel do útočného pásma, kde trefil výzbroj Morrisseyho a tomu zlomil hokejku vejpůl.
     
    26:49
    Tyson Jost lehce tečoval ránu Kulikova od modré čáry a zapříčinil se o to, že puk letěl několik metrů mimo branku Berniera.
     
    27:31
    Další blok přišel na úkor stále více zarostlého Laineho, jehož pas skončil v ochranné síti. Následuje reklamní pauza.
     
    27:47
    Bernier nastavil beton proti Connorově střele z mezikruží. Od modré poté natáhl Byfuglien a už si hostující brankář dokázal udržet puk ve výstroji.
     
    28:16
    Söderberg dával puk do ohně, kde se nacházelo hned několik jeho kolegů, ovšem k zakončení z bezprostřední blízkosti se neprobili.
     
    28:53
    Patrik Nemeth dával od modré čáry pobídku na teč, která podle všeho přišla, ale puk naštěstí pro Jets letěl přímo do Hellebuycka.
     
    29:45
    Avalanche byli rychle vytlačeni ven z útočného pásma a další útok rozjíždí až z blízkosti Bernierova brankoviště.
     
    30:11
    Bernier se natahoval po kotouči vedle levé tyčky a přitom mu projíždějící Petan sundal hlavu z helmy.
     
    30:49
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets si opět počkali na gól do poloviny třetiny a navyšují svůj náskok! Dustin Byfuglien jako obránce několik sekund bojoval v rohu útočného pásma, kde na malém prostoru obehrál Landeskoga a nechal puk KYLEU CONNOROVI, jenž z pravého kruhu rychle vypálil mimo Bernierův dosah. Asistence: Dustin Byfuglien, Blake Wheeler.
    30:49 Kyle CONNOR - 2:0
     
    31:39
    Ehlers zleva o kousek přestřelil a Myersovi pak kotouč přeskočil hokejku až do středního pásma, odkud pokračuje aktivita Wininpegu.
     
    32:37
    Alexander Kerfoot dostal přihrávku na osu hřiště, odkud trefil jen Kulikova. Zleva pak přihrával na Nemetha a to už musel rychle zasahovat připravený Hellebuyck.
     
    32:54
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Tyler Myers – 2 min., hákování).
     
    33:09
    Ani tuto přesilovku Laviny nerozehrály nejlépe a po ztraceném kotouči o něj musí bojovat před vlastní brankou.
     
    33:29
    Rantanen sice propálil hokejku clonícího soupeře, ale na Hellebuycka si nepřišel. Následuje nová kombinace hostů.
     
    34:23
    Girard napřáhl od modré čáry a nikým netečovaký puk prosvištěl až před branku. Hellebuyck měl vše pod kontrolou a rutinním zákrokem přerušil hru.
     
    34:34
    Vyhrané buly v obranné třetině poslalo kotouč na Dmitrije Kulikova a ten ho bezpečně vyhodil do bezpečné části hřiště.
     
    34:54
    Domácí v plném počtu.
     
    35:17
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Joel Armia – 2 min., sekání).
     
    35:39
    Connor Hellebuyck se rychle přesunul k tyči a s velkým přehledem lapil Rantanenovu střelu golfákem z pravého kruhu.
     
    35:50
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Laviny už pojedenácté v sezóně inkasují během vlastní přesilové hry! Mark Scheifele v obranném pásmu sebral puk Rantanenovi a upaloval do přečíslení dvou na jednoho. Přes Barrieho dokázal přihrát na ANDREW COPPA a ten zprava pohotově vypálil za záda přesunujícího se Berniera. Asistence: Mark Scheifele.
    35:50 Andrew COPP - 3:0
     
    36:35
    Girard od modré čáry Hellebuycka nepřekvapil. Stejně tak Carl Söderberg, který poslal puk jen do Bena Chiarota.
     
    37:38
    Gabriel Landeskog si nachystal kotouč na střelu z pravého bodu pro vhazování. Nízko letící puk ale narazil na beton Hellebuycka.
     
    38:32
    Laine napravo pouštěl puk Marku Scheifelemu, jehož střelu zápěstím Johnson srazil a ona tak proletěla okolo pravé tyče k rohu hřiště.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Gabriel Bourque – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    39:32
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Nesmírně rychle využitá přesilová hra vyhání Bourque ven z trestné lavice! Mark Scheife porazil na vhazování Landeskoga, Byfuglien pak přenesl hru zprava doleva a prudká rána golfákem od PATRIKA LAINEHO proletěla kolem lapačky Berniera až do brány. Asistence: Dustin Byfuglien, Mark Scheifele.
    39:32 Patrik LAINE - 4:0
     
    39:56
    Diváci jsou opět na nohou! Greer u mantinelu otravoval Wheelera, což se nelíbilo domácímu tvrďákovi Byfuglienovi. Oba hráči shodili rukavice a majitel dvou dnešních asistencí svého soka jednoznačně umlátil. Kromě pětiminutových trestů za bitku vyfasoval Byfuglien 2+10 za nesportovní chování a Avs tak budou hrát přesilovku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Winnipeg kvůli několika oslabením neměl tolik příležitostí, Hellebuyck všechny střely na jeho branku ale pochytal a z dálky naopak sledoval hned tři další góly jeho spoluhráčů, kteří po trefách Connora, Coopa a Laineho vedou již 4:0. Velkou zásluhu na tom mají i speciální týmy, které udeřily v oslabení i přesilovce.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 20 – 23 (11:8, 9:15).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Colorado Avalanche: ze hřiště odchází Jonathan Bernier, přichází Semjon Varlamov.
     
    40:07
    Domácí vstoupili do třetí části v oslabení, ale i tak se velmi rychle dostali ke střele a Varlamov musel po svém nástupu ihned chytat střelu Joela Armii.
     
    40:46
    Rantenen z pravého mantinelu skóre rovněž nezměnil. Korekce pak nepřišla ani po střele Söderberg, jež rozvlnila jen ochrannou síť.
     
    41:56
    Domácí v plném počtu.
     
    42:40
    Zakázané uvolnění Jets znamená vhazování po levé ruce brankáře dosud nepřekonaného Connora Hellebuycka.
     
    43:15
    A platí to i po zakončení Gabriela Bourque, který to zkoušel z pravé strany. Hráči Winnipegu pak hosty nepustili k dorážkám.
     
    44:59
    Ofsajd Jets.
     
    45:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tryskáči uletěli svému soupeři už na pětigólový rozdíl! Copp vedle tyčky ještě neprotlačil kotouč do sítě, když se kus gumy zastavil snad decimetr před brankovou čarou. Akce Winnipegu ještě pokračovala střelou Myerse, kterou lehkou tečí usměrnil do brány NIKOLAJ EHLERS. Asistence: Tyler Myers.
    45:24 Nikolaj EHLERS - 5:0
     
    46:00
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (A. J. Greer – 2 min., krosček).
     
    46:25
    První čtvrtina přesilovky se Winnipegu vůbec nepovedla, ale jeho hráčům ani fanouškům to za aktuálního stavu nemusí vůbec vadit.
     
    47:03
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Erik Johnson – 2 min., sekání). Jets budou hrát téměř minutu v pěti pro třem!
     
    47:21
    Blake Wheeler z pravého kruhu netrefil a puk se po zadním mantinelu svezl do ochranné sítě, kvůli čemuž se hra musela po osmnácti sekundách zastavit.
     
    47:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A už je to o šest branek! Patrik Laine dostal dvakrát nabito do levého kruhu a v obou případech minul. Puk se po hrazení vždycky dostal doprava k BLAKEU WHEELEROVI, který se tentokrát rozhodl sám střílet a Varlamov proti nesmírně rychlému tahu neměl šanci. Asistence: Patrik Laine, Tyler Myers.
    47:54 Blake WHEELER - 6:0
     
    48:49
    Ke smůle Avalanche pokračuje domácí přesilovka. Po třech vyhozeních za sebou z ní ale moc času nezbývá.
     
    49:03
    Hosté v plném počtu.
     
    49:31
    Jets hrají v obrovské pohodě a stále nemají dost. Bekhendový pokus Hendrickse ale neměl gólové parametry.
     
    50:19
    Blake Wheeler dal hokejku do Jostovy střely z levého křídla a puk vyletěl mimo hřiště. V polovině třetí části přichází na řadu reklamní pauza.
     
    50:51
    Vyhození Lavin nebylo tak razantní, aby se musel pískat icing. Dmitrij Kulikov a Ben Chiarot tak musí hrát ve vlastním pásmu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:33
    Colorado vytáhlo napadání do celého útočného pásma, domácí si ale poradili a vykombinovali se až na druhý konec hřiště.
     
    52:22
    Laineho pomalá přihrávka nakonec prošla k modré čáře na Ehlerse, který se nebál vypálit z dálky, ale Varlamov tvrdou střelu zvedl nad mantinely.
     
    52:34
    Nic Petam si řekl o přihrávku do mezikruží, odkud rychle střílel zápěstím, jenže minul ze svého pohledu pravou tyčku.
     
    53:29
    Kerfoot přihrál do pravého kruhu na Nemetha, ale Hellebuyck nemusel po dlouhé době zasahovat, neboť mu vypomohl Andrew Copp.
     
    54:04
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom se dočkaly také Laviny a o něco málo zmírnily svou jistou porážku. Hellebuyckovo čisté konto vyprovodil ze světa MIKKO RANTANEN, který na levém křídle přebruslil Meyerse a po objetí branky bleskurychlým pohybem zasunul puk za levou tyč domácí klece. Bez asistence.
    54:04 Mikko RANTANEN - 6:1
     
    54:34
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Tyson Barrie – 2 min., krosček).
     
    54:56
    Jets dnes využili dvě ze čtyř přesilovek. V té páté se sami vyhnali z útočného pásma a při návratu se provinili ofsajdem.
     
    55:41
    Chiarot odložil střelu a pak se před něj stihlo postavit hned několik soupeřů, kteří letící puk zablokovali na Armiu a ten pro změnu napálil Johnsona.
     
    56:14
    Avs se dvakrát dostali s pukem až do útočné třetiny. Ve druhém případě tak učinil osamocený Toninato a propagační střelou trefil hruď Hellebuycka.
     
    56:34
    Hosté v plném počtu.
     
    57:09
    Girard objel domácí branku a krátkou přihrávkou do levého kruhu pustil puk Landeskogovi, který vypálil z první do betonu dobře postaveného gólmana.
     
    58:01
    Connor Hellebuyck si nebyl vůbec jistý, kde má puk po střele Wilsona z pravého kruhu. Nakonec ho našel pod sebou a rozhodčí přerušili hru.
     
    58:39
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Nikolaj Ehlers – 2 min., držení).
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:32
    Dvakrát se Laviny dovalily až do bezprostřední blízkosti brankoviště, kde měl Hellebuyck poměrně dost práce, ale nepříjemnému tlaku odolal.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Diváci v tradičně vyprodaném MTS Centre ve stoje děkují svým hráčům za výborný výkon, který je dovedl k přesvědčivému vítězství nad Coloradem. O domácí výhře se paradoxně rozhodlo ve druhé třetině, ve které byli střelecky aktivnější Laviny. Po dvou přesilovkových trefách a jednom gólu v oslabení šel Winnipeg do třetí třetiny s náskokem 4:0 a upravil ho na konečných 6:1. Jedinou kaňkou tak zůstává nezkompletované čisté konto Connora Hellebuycka, kterého v 55. minutě jako jediný překonal Rantanen.
     
    Střely na branku: 28 – 31 (11:8, 9:15, 8:8).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Blake Wheeler (WPG) 2+1
    2. Mark Scheifele (WPG) 0+3
    3. Kyle Connor (WPG) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání
    Marko Daňo (WPG)
    do hry nezasáhl.
    Dustin Byfuglien se během sedmnáctiminutového trestu dobře bavil
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (05:03:57)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 11. Wheeler (Scheifele, Enström), 31. Connor (Byfuglien, Wheeler), 36. Copp (Scheifele), 40. Laine (Byfuglien, Scheifele), 46. Ehlers (T. Myers), 48. Wheeler (Laine, T. Myers) – 55. Rantanen


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – T. Myers, Morrissey, Byfuglien (A), Enström, D. Kulikov, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Roslovic, Little, Perreault – Ehlers, Copp, Laine – Armia, Hendricks, Petan.
    Colorado Avalanche: J. Bernier (41. Varlamov) – E. Johnson (A), Zadorov, Barrie, A. Lindholm, Nemeth, Girard – C. Wilson, Kerfoot, Landeskog (C) – Rantanen, Compher, Jost – Nieto, Söderberg, Comeau (A) – Greer, Toninato, G. Bourque.

    Rozhodčí: Rank, Kozari – MacPherson, Miller

    Diváci: 15 321
    thejrc.org