Columbus – Philadelphia 1:2 (po pr.) | Carolina – NY Islanders 0:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 6:1 (kon.)
Dallas – St. Louis 2:1 (kon.) | Buffalo – Los Angeles 2:4 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 6:3 (kon.)
Minnesota – Anaheim 2:3 (2:3 po s.n.) | Arizona – Edmonton 1:0 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Colorado Avalanche
Sobota 17.02.2018, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:39
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Nikolaj Ehlers – 2 min., držení).
     
    54:34
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Tyson Barrie – 2 min., krosček).
    54:04 Mikko RANTANEN - 6:1
     
    54:04
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom se dočkaly také Laviny a o něco málo zmírnily svou jistou porážku. Hellebuyckovo čisté konto vyprovodil ze světa MIKKO RANTANEN, který na levém křídle přebruslil Meyerse a po objetí branky bleskurychlým pohybem zasunul puk za levou tyč domácí klece. Bez asistence.
    47:54 Blake WHEELER - 6:0
     
    47:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A už je to o šest branek! Patrik Laine dostal dvakrát nabito do levého kruhu a v obou případech minul. Puk se po hrazení vždycky dostal doprava k BLAKEU WHEELEROVI, který se tentokrát rozhodl sám střílet a Varlamov proti nesmírně rychlému tahu neměl šanci. Asistence: Patrik Laine, Tyler Myers.
     
    47:03
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Erik Johnson – 2 min., sekání). Jets budou hrát téměř minutu v pěti pro třem!
     
    46:00
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (A. J. Greer – 2 min., krosček).
    45:24 Nikolaj EHLERS - 5:0
     
    45:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tryskáči uletěli svému soupeři už na pětigólový rozdíl! Copp vedle tyčky ještě neprotlačil kotouč do sítě, když se kus gumy zastavil snad decimetr před brankovou čarou. Akce Winnipegu ještě pokračovala střelou Myerse, kterou lehkou tečí usměrnil do brány NIKOLAJ EHLERS. Asistence: Tyler Myers.
     
    40:01
    Střídání v týmu Colorado Avalanche: ze hřiště odchází Jonathan Bernier, přichází Semjon Varlamov.
     
    39:56
    Diváci jsou opět na nohou! Greer u mantinelu otravoval Wheelera, což se nelíbilo domácímu tvrďákovi Byfuglienovi. Oba hráči shodili rukavice a majitel dvou dnešních asistencí svého soka jednoznačně umlátil. Kromě pětiminutových trestů za bitku vyfasoval Byfuglien 2+10 za nesportovní chování a Avs tak budou hrát přesilovku.
    39:32 Patrik LAINE - 4:0
     
    39:32
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Nesmírně rychle využitá přesilová hra vyhání Bourque ven z trestné lavice! Mark Scheife porazil na vhazování Landeskoga, Byfuglien pak přenesl hru zprava doleva a prudká rána golfákem od PATRIKA LAINEHO proletěla kolem lapačky Berniera až do brány. Asistence: Dustin Byfuglien, Mark Scheifele.
     
    39:28
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Gabriel Bourque – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
    35:50 Andrew COPP - 3:0
     
    35:50
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Laviny už pojedenácté v sezóně inkasují během vlastní přesilové hry! Mark Scheifele v obranném pásmu sebral puk Rantanenovi a upaloval do přečíslení dvou na jednoho. Přes Barrieho dokázal přihrát na ANDREW COPPA a ten zprava pohotově vypálil za záda přesunujícího se Berniera. Asistence: Mark Scheifele.
     
    35:17
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Joel Armia – 2 min., sekání).
     
    32:54
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Tyler Myers – 2 min., hákování).
    30:49 Kyle CONNOR - 2:0
     
    30:49
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets si opět počkali na gól do poloviny třetiny a navyšují svůj náskok! Dustin Byfuglien jako obránce několik sekund bojoval v rohu útočného pásma, kde na malém prostoru obehrál Landeskoga a nechal puk KYLEU CONNOROVI, jenž z pravého kruhu rychle vypálil mimo Bernierův dosah. Asistence: Dustin Byfuglien, Blake Wheeler.
     
    23:26
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Mark Scheifele – 2 min., sekání).
     
    11:27
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (J. T. Compher – 2 min., držení).
    10:09 Blake WHEELER - 1:0
     
    10:09
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Další možnost Jets už končí gólem a domácí se dostávají do vedení! Po dobrém zásahu hostujícího gólmana se puk dostal do levého kruhu, kde byla Scheifela střela z první sražená k zadnímu mantinelu. Tam byl BLAKE WHEELER a z nulového úhlu chytře dával puk na bližší tyč, kde si ho přesunující Bernier levou nohou srazil za brankovou čáru. Asistence: Mark Scheifele, Toby Enström.
     
    07:01
    Jen pár centimetrů dělilo Tryskáče od vedoucího gólu! Blake Wheeler se zleva přiblížil brankovišti a z úhlu trefil tyč za již překonaným Jonathanem Bernierem.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 11. Wheeler (Scheifele, Enström), 31. Connor (Byfuglien, Wheeler), 36. Copp (Scheifele), 40. Laine (Byfuglien, Scheifele), 46. Ehlers (T. Myers), 48. Wheeler (Laine, T. Myers) – 55. Rantanen


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – T. Myers, Morrissey, Byfuglien (A), Enström, D. Kulikov, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Roslovic, Little, Perreault – Ehlers, Copp, Laine – Armia, Hendricks, Petan.
    Colorado Avalanche: J. Bernier (41. Varlamov) – E. Johnson (A), Zadorov, Barrie, A. Lindholm, Nemeth, Girard – C. Wilson, Kerfoot, Landeskog (C) – Rantanen, Compher, Jost – Nieto, Söderberg, Comeau (A) – Greer, Toninato, G. Bourque.

    Rozhodčí: Rank, Kozari – MacPherson, Miller

    Diváci: 15 321
    thejrc.org