Columbus – Philadelphia 1:2 (po pr.) | Carolina – NY Islanders 0:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 6:1 (kon.)
Dallas – St. Louis 2:1 (kon.) | Buffalo – Los Angeles 2:4 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 6:3 (kon.)
Minnesota – Anaheim 2:3 (2:3 po s.n.) | Arizona – Edmonton 1:0 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Edmonton Oilers
Sobota 17.02.2018, 22:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Arizona Coyotes

    Tým z Glendale platil na začátku sezóny za velkého otloukánka, ovšem po přelomu roku se jeho výsledky přece jenom zlepšily. Arizona si v nedávné době připsala cenné skalpy Nashvillu, St. Louis a Minnesoty. Tento týden k tomu přidala pro ní takřka nevídané tři výhry v základní hrací době za sebou, což postupně odnesly týmy Chicaga, San Jose a také Montrealu, jenž v noci ze čtvrtka na pátek s Kojoty prohrál 2:5. Vzhledem ke zlepšené formě Buffala však Coyotes zůstávají nejhorším týmem v celé lize, v rámci Západní konference pak ztrácí na dva nejbližší soupeře osm bodů.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. C. Keller – 44 bodů (17+27)
    2. D. Stepan – 37 bodů (10+27)
    3. A. Goligoski – 29 bodů (8+21).
     
    Edmonton Oilers

    Kanadský klub v předchozím ročníku po dlouhé době nakoukl do play-off, jenomže v letošní sezóně jsou jeho výsledky obrovským zklamáním. Edmonton z šestapadesáti zápasů vyhrál jenom třiadvacetkrát a s padesáti body se nachází v Západní konferenci na třetím místě od konce. Na svého dnešního soupeře mají Oilers náskok osmi bodů, avšak na play-off jich ztrácí už propastných osmnáct. Svěřenci trenéra McLellana posledních pět zápasů shodně prohráli a v průměru přitom inkasovali hned pět branek, před dvěma dny nestačil v poměru 1:4 na Vegas.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. C. McDavid – 66 bodů (23+43)
    2. L. Draisaitl – 50 bodů (17+33)
    3: R. Nugent-Hopkins – 31 bodů (16+25).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vzájemné zápasy

    13.01.2018 Arizona – Edmonton 2:4
    29.11.2017 Edmonton – Arizona 3:2 pr.
    15.02.2017 Edmonton – Arizona 5:2
    17.01.2017 Edmonton – Arizona 3:1
    22.12.2016 Arizona – Edmonton 2:3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Raanta (Wedgewood) – Demers, Ekman-Larsson (A), Hjalmarsson (A), Chychrun, Goligoski, Connauton – Keller, Stepan (A), Perlini – Fischer, Dvorak, Archibald – Rieder, Domi, Pánik – Cousins, Richardson, Martinook.

    Edmonton Oilers: Talbot (Montoya) – Russell, Nurse, A. Larsson, Klefbom (A), Davidson, Auvitu – R. Strome, McDavid (C), Maroon – Cammalleri, Draisaitl, Lucic (A) – Puljujärvi, Khaira, Caggiula – Kassian, Letestu, Slepyšev.

    Rozhodčí: Furlatt, Hebert – Cormier, Berg.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Po necelých dvaceti vteřinách boje se poprvé přerušuje kvůli zakázanému uvolnění hostů z kanadského Edmontonu.
     
    01:41
    Na poklidném úvodu utkání nic nezměnil ani Max Domi, který projel do útočného pásma a při střele trefil Davidsonovu hokejku, od které šel puk mimo hřiště.
     
    02:41
    Mark Letestu periferně viděl na pravé straně rozjetého Caggiulu, který měl spoustu času a prostoru na střelu z kruhu pro vhazování, nicméně Raanta ji pravým betonem vyrazil.
     
    03:26
    Arizona právě vstřelila branku!
    V poslední době je už tradicí, že Kojoti skórují již z první střely na branku! Fischer vracel puk k modré čáře na Olivera Ekmana-Larssona, jehož ránu z první vedle Talbota tělem tečoval CHRISTIAN DVORAK a výrazně zpomalený puk dopadl za brankovou čáru, kam Davidson soukal svou hokejku pozdě. Asistence: Oliver Ekman-Larsson, Christian Fischer.
    03:26 Christian DVORAK - 1:0
     
    04:41
    Kris Russell pálil od modré a tečovaná střela šla do protipohybu Raanty, který si s ní přesto dokázal poradit.
     
    05:41
    Oilers zatím hrají hodně fyzický hokej a při každé příležitosti u mantinelů naráží do domácích hokejistů.
     
    06:33
    Vyhození o mantinel končí zakázaným uvolněním Arizony. Vhazovat se bude po levici brankáře Raanty.
     
    07:13
    Kromě gólového momentu se toho v Glendale zatím moc neudálo. Ani jednomu z týmů se nedaří podržet puk po delší časový úsek.
     
    07:50
    Jesse Puljujärvi bojoval v útočném pásmu u zadního mantinelu. Nejprve ho přilepil k mantinelu Ekman-Larsson a pak ho nenechal v klidu ani Demers.
     
    08:08
    Až teď se Edmonton prokombinoval do střely, jenomže Jujhar Khaira z mezikruží nezamířil dostatečně přesně a Raanta nemusel zasahovat.
     
    08:59
    Kassian dostal od Nurseho přihrávku na pravé křídlo. Následnou střelu zápěstím Raanta vykopl doprava, odkud z dorážky minul Caggiula.
     
    09:34
    Connor McDavid se sápal po kotouči v zahuštěném prostoru před brankovištěm, jenomže Ekman-Larsson ho znovu uhlídal a povolil mu jen nepřesné zakončení.
     
    09:49
    Oscar Klefbom se po vyražené střele znovu dostal k puku a zpoza levého kruhu ho propagačně znovu vrátil k finskému brankáři Arizony, který přerušil hru.
     
    10:22
    Čtvrtý útok Kojotů se v útočném pásmu neprosadil a musel se vracet společně s Larssonem, jenž od modré jenom nahodil puk do Raantovy lapačky.
     
    11:29
    Coyotes sice vedou, ale jinak působí hodně ospalým dojmem. Na polední zápasy tento tým rozhodně není zvyklý.
     
    11:56
    Probudit diváky se teď pokoušel Tobias Rieder, jenž nabral rychlost po pravé straně, ale bekhendovým zakončením si na Talbota nepřišel.
     
    12:20
    Po přihrávce rukou je hra přerušena a na řadu přichází komerční přestávka.
     
    13:16
    Kassianův centr byl sražený a puk si po odrazu od mantinelu našel Klefbom, jenž rychlým pohybem zápěstím zakončoval zpoza kruhu a Raanta měl štěstí, že po vyražení nemusel čelit dorážce.
     
    13:41
    Na druhé straně si svůj třetí zákrok připsal Cam Talbot, který lízl puk a vysnětil tím mimo brankoviště prudkou ránu Ekmana-Larssona.
     
    14:39
    Domácí obránce Alex Goligoski si rychlou kličko0u na ose hřiště udělal prostor ke střele, se kterou Talbot počítal a neměl problém se zákrokem.
     
    15:42
    Fischer u zadního mantinelu dostal puk od Dvoraka, ale proti několika soupeřům si ho nedokázal pokrýt natolik, aby vymyslel další přihrávku.
     
    16:24
    Richard Pánik, jenž se po jednom vynechaném utkání opět vrátil do sestavy, se obtáčel kolem své osy v pravém kruhu, ale bekhendovou střelou hostující branku neohrozil. O chvíli později to zkoušel z druhé strany a to už přiměl Talbota k rychlé reakci.
     
    17:13
    Chychrun přenechal puk na modré čáře stojícímu Hjalmarssonovi, který dával pobídku na teč. Ta ale nepřišla a puk prosvištěl za branku.
     
    17:19
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Adam Larsson – 2 min., sekání).
     
    17:46
    Tým s nejhorším oslabení v celé lize se zatím snadno brání a nenechává Kojoty usadit se v útočném pásmu.
     
    18:12
    Ekman-Larsson přihrál před branku Kellerovi, nicméně zprava minul vzdálenější tyčku o výrazný kus.
     
    18:51
    Stepanovu přihrávku za obranu Perlini sklepl pro Dvoraka, jenž se dostal příliš blízko brankáři a Talbota nepokořil.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Hosté v plném počtu.
     
    19:53
    Chychrun postupně nabíral rychlost a přes Larssona se dostal do pozice levého křídla. Branku rovněž minul a puk se po prknech svezl do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu dvou týmů z chvostu Západní konference nabídla především opatrný hokej s minimem výraznějších šancí. Přesto se Coyotes dostali do vedení, když se ve čtvrté minutě prosadil Christian Dvorak. Další pasáž už patřila hlavně Edmontonu, ovšem ostřelování domácí klece zatím ke gólovému úspěchu nevedlo.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 7 – 8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:51
    Arizona musí po nahozeném kotouči vyklidit útočné pásmo, protože čárový sudí zvednutou pravicí signalizuje postavení mimo hru.
     
    21:18
    Patrick Maroon se šikovně zorientoval v mezikruží a při otočce protečoval prudký pas z levé strany do Raantovy výstroje.
     
    21:44
    Cam Talbot jednoduše vyrazil Connautonův pokus z levého konce modré čáry a puk se hod jeho hole zvedl až do ochranné sítě.
     
    22:02
    Stepan vyhrál buly na Connautona, jenž neprostřelil Cammalleriho. Hra se otočila na druhé straně a tam si tito dva muži role vyměnili, do pozice blokujícího hráče se převtělil Connauton.
     
    22:43
    Cam Talbot vůbec netušil, kde se nachází puk po jeho zákroku proti Chychrunově střele z úhlu. K jeho levé tyči se sjelo šest dalších hráčů, ale kotouč zřejmě zůstal před brankovou čárou.
     
    23:21
    Rieder se natlačil do levého kruhu a došel si pro faul. Ve výhodě přihrával pod sebe a Pánikovi stačilo uklidit puk ze svého pohledu k pravé tyči. O to se také snažil, ale levý beton Talbota byl proti!
     
    23:21
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Adam Larsson – 2 min., sekání).
     
    23:58
    Draisaitl zaútočil ve vlastním oslabení, plánovanou přihrávku do druhé vlny ale zablokoval Goligoski a z nadějné situace nic nebylo.
     
    24:23
    Perliniho rychlá střela z křídla byla zablokovaná až do ochranné sítě. Následuje buly po Talbotově levici.
     
    24:37
    Oilers díky vyhranému buly jednoduše vyhodili a domácí se musí vracet pro puk až za branku Anttiho Raanty.
     
    25:01
    Domi chvíli čekal na levé straně a nakonec přihrál na osu hřiště Fischerovi, který nenašel místo, kterým by procedil bekhendovou střelu do brány.
     
    25:21
    Hosté v plném počtu.
     
    25:30
    Rieder mířil nepřesně a puk se od mantinelu odrazil do středního pásma, kde zrovna vyjížděl Larsson a pádil do útoku. Goligoski ho stihl vyrušit a švédský obránce zprava minul vzdálenější tyčku.
     
    26:00
    Davidson z vrcholku kruhu napálil Raantův beton. O pár chvil později si zopakoval střelu od modré, ale finský gólman ve službách Coyotes byl znovu pozorný.
     
    26:45
    Jordan Martinook si poklepal hokejkou o led a přitom se blížil brankovišti v době, kdy u krátkého mantinelu držel puk Richardson. Po jeho přihrávce přišla střela z první, ale Talbot zkušeně pokryl potřebný prostor.
     
    26:55
    Raanta na opačném konci hřiště pokryl nahození Slepyševa a raději ponechal kotouč pod lapačkou, čímž přinutil hlavního rozhodčího přerušit hru.
     
    27:52
    Hodně komplikovaný přechod do útoku končí icingem Edmontonu. Jujhar Khaira na prudký pas do středního pásma nedosáhl.
     
    28:13
    Pánik roztáhl hru doleva na aktivního Tobiase Riedera, jenž rychlou střelou přinutil Talbota zasáhnout vyrážečkou.
     
    29:12
    Richardson si úplně nerozuměl se svými kolegy ze čtvrtého útoku a po několika sekundách rozhlížení raději jenom nahodil puk do hloubi útočné třetiny.
     
    29:28
    Demersovo nahození od modré čáry se vzneslo do velké výšky a Cam Talbot jej pro jistotu stáhl ze vzduchu do lapačky.
     
    30:32
    Je za námi polovina zápasu a Arizona stále drží svůj hubený náskok. Zároveň se jí daří eliminovat první útok Edmontonu v čele s McDavidem.
     
    30:53
    Klefbom z levého mantinelu nahodil puk do ohně, kde se natahoval Ryan Strome, jenže Raanta si poradil a nadále drží čisté konto.
     
    31:47
    Nepohlednou šavlovačku ve středním pásmu ukončilo nahození Connautona, po kterém se OIlers provinili zakázaným uvolněním.
     
    32:30
    Caggliula se po přejetí útočné modré čáry zastavil a počkal si, až ho předjede Nurse. Tomu dal přihrávku do jízdy, nicméně Raanta byl i v tomto případě úspěšnější než střelec.
     
    32:46
    Larsson udržel stejnou rychlost jako Archibald a čistým chvatem ho svalil k ledu. Následná protiakce Edmontonu ale měla taktéž velmi krátkého trvání.
     
    33:18
    Kanadské mužstvo pokračuje v hodně agresivním pojetí hry. Na vlastní kůži to ve středním pásmu pocítil Martinook, kterého tvrdě srazil Kassian.
     
    34:01
    Právě Martinook byl za hostující brankou trochu podražený a Russell posléze špatnou rozehrávkou vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    34:25
    Brandon Davidson se jako první dostal k poměrně dlouho nehlídanému puku a od modré razantně vypálil golfákem. Raanta si přes chumel hráčů našel kotouč ve vzduchu a elegantním zákrokem lapačkou jej zastavil.
     
    34:53
    Raanta za brankou zastavil puk pro Stepana. Toho z obou stran okamžitě obstoupili dva soupeři a zkušený útočník co nejrychleji vyhodil na icing.
     
    35:22
    McDavidův bekhendový centr z pravého křídla nadělal domácím velké problémy. Po Nurseho dorážce a zákroku výborného Raanty byl odpískán faul.
     
    35:22
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Brendan Perlini – 2 min., hákování).
     
    35:49
    Martinook přišel o hokejku a Oilers se tak rychle přesunuli do útoku. Kojoti ale získali puk a vyhodili ho do bezpečí.
     
    36:32
    Teď už se Edmonton usadil v útočném pásmu, jenže žádný z pěti stojících hráčů se zatím nemá k zakončení.
     
    36:56
    Jedinou střelu Slepyševa zablokoval Martinook a Arizona poté odpálila kotouč ven z obranné třetiny.
     
    37:21
    Lucic zpoza branky hledal Maroona, který neprotlačil puk za Raantu. Ten se přilepil k pravé tyči a nadále deptá hostující hráče, na kterých je znát velká psychická nepohoda.
     
    37:22
    Hosté v plném počtu.
     
    37:30
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Milan Lucic – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:49
    Talbot se při ráně Ekmana-Larssona prakticky nepohnul a vyrazil puk před sebe. Tam se jeden z domácích pokoušel o dorážku, ale zády brance se rovněž neprosadil.
     
    38:19
    Další pokus Ekmana-Larssona se zastavil o několik hráčů v mezikruží. Rieder vydoloval puk pro Domiho, který se koukal na poloprázdnou bránu a přitom mu kotouč přeskočil přes čepel hokejky, takže nemohl zakončovat.
     
    38:47
    Po zablokované střele Perliniho Letestu spěchal po levé straně do útočného pásma. Strome už ale neměl rychlost a přečíslení dvou na jednoho se proto nekonalo.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:19
    Domi trpělivě rozmýšlel na pravé straně a přenesl hru doleva na Kelelra. Ten mohl střílet, ale z první ještě přihrál na osu hřiště Riederovi. Ten už musel střílet, nicméně Talbot si poradil.
     
    39:30
    Hosté v plném počtu.
     
    39:53
    Larsson při rozehrávce namazal puk na hokejku projíždějícího Martinooka, který střílel z vrcholku levého kruhu a znovu narazil na Talbota.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Oba týmy měly v právě skončené druhé třetině několik zajímavých šancí. ovšem Talbot s Raantou se svými zákroky navzájem vyburcovali k výborným výkonům. Stále tak platí, že se ujala jen jedna z celkových třiačtyřiceti střel na branku a Kojoti půjdou i do třetí části s vedením 1:0.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 19 – 26 (7:8, 12:18).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Jordan Martinook – 2 min., sekání).
     
    40:45
    Caggliula si vzal volný puk ležící v pravém kruhu a vystřelil do výzbroje Raanty. Kotouč pak dlouho visel ve vzduchu, nicméně k dorážce nedošlo.
     
    41:23
    Oliver Ekman-Larsson vyhodil puk přes všechny čáry a umožnil sobě i všem spoluhráčům utéct na střídačku.
     
    41:53
    Jeden z mnoha jistých zákroků od dosud nepřekonaného Raanty, který si smlsnul také na Nurseho pokusu od modré čáry.
     
    42:17
    Nahození Slepyševa dojížděl už napražený Demers a ihned odehrál puk přes všechny čáry do bezpečí.
     
    42:34
    Domácí v plném počtu.
     
    42:52
    Brad Richardson a Richard Pánik měli dobrou střeleckou pozici, oba však z pravého kruhu branku přestřelili.
     
    43:27
    Zack Kassian dostal přihrávku k pravému mantinelu, poté si najel více ke středu, ale Raantu ani teď nepřekonal.
     
    43:47
    Stepanova přihrávka byla pro všechny jeho kolegy nechytatelná a po zakázaném uvolnění se bude pokračovat v útočném pásmu Coyotes.
     
    44:01
    Stepan vyhrál buly nad McDavidem a o chvilinku později už byl v přečíslení dvou na jednoho. Zakončení nechal na Perlinim, jenž zprava vůbec netrefil prostor branky.
     
    44:28
    Richardson vyjel zpoza branky a zprava trefil Talbota, který vzápětí uspěl i proti bezprostřední dorážce Nicka Cousinse, jehož neuhlídal Auvitu.
     
    45:03
    Také Oilers se po buly ve vlastní třetině rychle dostali do přečíslení. Strome to vzal na sebe a puk se po odrazu od Hjalmarssona snesl vedle brankoviště.
     
    45:27
    Connauton před Caggiulou bruslí odehrál puk na Stromea, kterému ukradl gól další fantastický zákrok lapačkou od Anttiho Raanty!
     
    45:50
    Znovu brejk dvou na jednoho a jistý Raanta, na kterého si teď nepřišel ani Kassian. Ten rozhodně mohl přihrávat kolegovi u druhé tyče.
     
    46:32
    Třetí dějství se zatím odehrává v režii Edmontonu. Domácí hráče se se snaží povzbudit diváci, kteří dnes slušně zaplnili ochozy Gila River Arény.
     
    47:09
    Clayton Keller zprava hledal Dereka Stepana. Ten v obsazeném mezikruží lehce trefil puk, po němž vzápětí skočil Cam Talbot.
     
    47:44
    Po nahození Nurseho už se nic dít nebude, čárový rozhodčí odpískal postavení mimo hru.
     
    48:29
    Connor McDavid snad poprvé dostal možnost rozjet se ve středním pásmu. Po něm ještě chtěl rozvíjet útok Maroon, ale Kojoti jej odzbrojili.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:10
    Max Domi byl ve správný čas na ideálním místě a zablokoval pokus Auvita. Všichni ostatní poté sledovali nepřesnou Puljujärviho střelu z mezikruží.
     
    50:24
    První formace Arizony se na delší dobu usadila v útočném pásmu, jenže hostující hráči své soky drží v bezpečí u mantinelů.
     
    50:49
    Alex Goligoski zachránil Kojoty od pohromy, když zablokoval finální přihrávku v několikátém přečíslení dvou na jednoho.
     
    51:08
    Klefbom dostal od McDavida přihrávku na modrou čáru a poslal vpřed vysoké nahození, které za vyjetým Raantou srazil do sítě Maroon. Gólová radost Edmontonu ale byla předčasná, Kojoti si vzali výzvu a ta potvrdila nedovolené bránění brankáři!
    51:08 Neuznaný gól Maroona
     
    51:36
    Richard Pánik se pár sekund po konci reklamní přestávky dostal ke střele z mezikruží. Svůj střelecký půst ale neukončil a nadále čeká na první gól v dresu s hlavou kojota na hrudi.
     
    52:03
    Draisaitlovo přenesení do pravého kruhu bylo pro Stromea o pár decimetrů delší a rychle se přesunující Raanta nemusel zasahovat.
     
    52:31
    Kevin Connauton si všiml rozjetého Kellera a vyslal jej do úniku. Mladičký útočník zřejmě reagoval na soupeřovo poklepání hokejkou o led a dal mu zadovku v domnění, že přihrává spoluhráči.
     
    53:27
    Hjalmarsson dojel puk v rohu obranného pásma a poslal ho aspoň k vzdálenější modré čáře, kde už číhal Milan Lucic.
     
    53:57
    Nurse roztáhl hru doprava k napřaženému Russellovi. Ani on nemířil přesně a puk proletěl vedle Raantovy klece.
     
    54:08
    Přes Ekmana-Larssona a Cousinse se puk dostal k Richardsonovi, který zprava mířil na vzdálenější tyč, ale narazil na překážku v podobě dobře postaveného Talbota.
     
    54:30
    Klefbom se natahoval co to šlo, ale na McDavidův centr před brankoviště o kousíček nedosáhl. Oilers přesto zůstávají v útočném pásmu.
     
    55:09
    Caggiula číhal před Raantou, aby tečoval Nurseho pobídku. Žádné větší ohrožení domácí branky se ale nekonalo.
     
    55:36
    Pánikuv boj o puk skončil kvůli ofsajdu. Čtyři a půl minuty před koncem třetí části se vhazuje ve středu hřiště.
     
    56:11
    Khaira na pravé straně přebruslil Chychruna a nabízel puk do ohně, kde dobře zapracoval vracející se centr Arizony Derek Stepan.
     
    56:21
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Jesse Puljujärvi – 2 min., držení).
     
    56:37
    Kojoti vyhráli buly a usadili se v útočném pásmu. Krosová přihrávka Kellera našla na pravém bodu pro buly Ekmana-Larssona, jenž nemířil přesně.
     
    57:01
    Znovu tito dva. Keller mohl z nadějné pozice dorážet střelu svého švédského obránce, jenže z úhlu netrefil téměř prázdnou branku!
     
    57:32
    Po icingu Kojotů se vhazovalo před Raantou. Khaira buly vyhrál na Kassana, kterého ihned zablokoval Alex Goligoski.
     
    58:16
    Na závěr přesilovky dostala důvěru čtvrtá formace Arizony. Po pasu z pravého mantinelu se u brankoviště neprosadil Cousins.
     
    58:21
    Hosté v plném počtu.
     
    58:40
    Talbot s koncem oslabení odjel na střídačku a pustil do hry šestého hráče. Ten už se zapojil do tlaku před Raantou, který stačil zareagovat na teč střílené přihrávky z pravého kruhu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:03
    McDavidovu přihrávku jeden z domácích vypíchl do středního pásma. Martinook v něm puk nevybojoval a musel zapomenout za střelu do prázdné branky.
     
    59:36
    Lucic u tyče prodloužil McDavidův pas z levého křídla. Raanta si nebyl jistý, ale nakonec nenašel puk za brankovou čarou.
     
    59:51
    Stepan vyhazuje a Arizona vítězí s čistým kontem!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Souboj dvou týmů s naprosto odlišnou formou končí výhrou Arizony, která poprvé od ledna 2016 dokázala zvítězit ve čtvrtém zápase v řadě. Ani proti Edmontonu to ale neměla jednoduché a musela se spolehnout na další skvělý výkon brankáře Raanty, který zaznamenal čtyřicet úspěšných zákroků a vychytal první nulu v dresu Coyotes. Ani Cam Talbot si nevedl špatně, když inkasoval pouze po teči Dvoraka, ovšem šestou prohru Oilers v řadě neodvrátil.
     
    Střely na branku: 32 – 40 (7:8, 12:18, 13:14).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Antti Raanta (ARI) 40 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Christian Dvorak (ARI) 1+0
    3. Oliver Ekman-Larsson (ARI) 0+1.
     
    Československá stopa v utkání
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 4 střely, čas na ledě 14:34.
    Maskot Howler dnes slavil narozeniny a pozval si několik kamarádů, se kterými poškádlili některé hostující fanoušky.

     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (00:54:29)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Dvorak (Ekman-Larsson, Fischer)


    Arizona Coyotes: Raanta (Wedgewood) – Demers, Ekman-Larsson (A), Hjalmarsson (A), Chychrun, Goligoski, Connauton – Keller, Stepan (A), Perlini – Fischer, Dvorak, Archibald – Rieder, Domi, Pánik – Cousins, Richardson, Martinook.
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Russell, Nurse, A. Larsson, Klefbom (A), Davidson, Auvitu – R. Strome, McDavid (C), Maroon – Cammalleri, Draisaitl, Lucic (A) – Puljujärvi, Khaira, Caggiula – Kassian, Letestu, Slepyšev.

    Rozhodčí: Furlatt, Hebert – Cormier, Berg

    Diváci: 16 304
    thejrc.org