Kladno – Havířov 3:1 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 1:4 (kon.)
Ústí n/L – Prostějov 4:2 (kon.) | Třebíč – Kadaň 4:0 (kon.) | Vsetín – Frýdek-M. 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
SK Trhači Kadaň
Sobota 17.02.2018, 17:30 • MANN + HUMMEL ARENA • Chance liga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji příjemný hokejový podvečer. Oba týmy jsou již nastoupeny na rozbruslení a připraveny hrát. Třebíč má za sebou ne úplně vydařený zápas s Prostějovem, kdy prohrála 1:4 a v tabulce se tak nachází na osmé příčce. Podobná situace se odehrála i u Trhačů, kteří prohráli se Vsetínem 2:5 a nachází se tak na poslední čtrnácté příčce v tabulce. Horácké Slavii by se dnes hodila výhra, aby si získala možnost zahrát si v play-off. Kadaň jim ale nedá nic zadarmo. Jak bude toto utkání probíhat? To se dozvíme již v 17.30, kdy padne úvodní vhazování v tomto zápase.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování si berou na své hole domácí, po prvních vteřinách tu máme i první střelu na straně Kadaně od modré čáry, kterou ale Karel Vejmelka zneškodnil a bude se vhazovat v pravém kruhu obranného pásma domácích.
     
    00:58
    Nahození ze středního pásma si přebírají domácí, po vystřídání obou týmů jdou třebíčští do útoku, tam jsou však po jedné akci vyhnáni zpět do své třetiny a musí se bránit tlaku Kadaně.
     
    02:05
    Polák rozehrává s Trefným a snaží se dostat přes střední pásmo, to se jim nedaří a ve hře pokračují domácí.
     
    02:43
    Malec nahazuje kotouč za bránu hostů a týmy střídají. Hra nyní pokračuje za svatyní Vejmelky, kde se snaží dostat ze sevření hostů Erat, to se mu daří a Horácká Slavia pokračuje do středního pásma.
     
    03:58
    Hlaváček a Vodný se u mantinelu ve středním pásmu dostali do střetu, ani jeden z nich ale kotouč nezískal, ten se poté dostává na hole domácích, kteří vyráží před Běhulu.
     
    04:48
    Havlíček vypíchl na modré čáře kotouč Kuskovi a jede střídat, puk si berou hosté, kteří se dostávají přes střední pásmo, ale jsou opakovaně vyhnáni zpět.
     
    05:50
    Nedbal se dostal ke střele od modré čáry, ta šla k levé tyči Běhulovy brány, ten byl ale připravený a situaci si pohlídal. Vhazovat se bude před bránou hostů.
     
    06:12
    Vhazování před Běhulou si berou domácí, na modré čáře jsou připraveni Kaláb a Čejka, nyní ale dochází ke střetu hráčů před Běhulou a bude se vylučovat.
     
    06:23
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Karel Šefl – 2 min., hrubost).
     
    06:43
    Třebíč si zahraje první přesilovku. Na modré čáře kombinuje Vágner s Kratochvílem, který se nyní dostává z pravé části útočného pásma ke střele, která jde ale mimo, Horácká Slavia pokračuje v náporu, nyní přichází další střela, kterou si Běhula pohlídal. Vhazovat se bude před bránou hostů.
     
    07:55
    Hosté se osvobozují dvakrát za sebou vyhozením kotouče od třebíčského náporu, domácím se nyní nedaří udržet kotouč a Trhači si druhou část oslabení hlídají.
     
    08:23
    Hosté v plném počtu.
     
    08:53
    Hort nahrává přes střední pásmo na Süsse do pravého kruhu v útočném pásmu, ten si ale nedokázal správně zpracovat kotouč pod nátlakem hostů a ti si berou kotouč. Následně se ale vhazuje před bránou Běhuly.
     
    09:15
    Dufek dostal kotouč za bránou Vejmelky pod svou kontrolu, hra je ale po zákroku Vejmelky přerušena a vhazuje se před bránou domácích.
     
    09:35
    Kusko se dostal do krásného postavení před bránou, kdy stál na pravé straně od brány před ležícím Běhulou, pokoušel se dát gól do odkryté části, ale nakonec trefil pouze beton brankáře hostů. Z této nadějně vypadající situace pro Třebíč nakonec nic, po zákroku Běhuly, nevzešlo.
    09:35 Kusko nepřekonal hostujícího brankáře
     
    10:53
    Hosté rozehrávají kotouč do středního pásma, dále se pokouší hrát Tůma v útočném pásmu, domácí ho ale připravili o kotouč a jedou před Běhulu.
     
    11:41
    Nyní se semlela zajímavá situace před bránou hostů. Kotouč se z ničeho nic "proplazil" kolem brány Běhuly a nechybělo moc, aby se doplazil až do ní. Tam se však ujali kotouče hosté a situace byla pod kontrolou.
     
    12:12
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Josef Rindoš – 2 min., vysoká hůl).
     
    13:01
    Třebíč zatím hraje útočnou druhou přesilovku. Ke střele se dostalo již několik hráčů, ale ani z jedné ze šancí se nakonec nevyklubalo nic většího než zákrok Běhuly. Nyní hraje Jam Wasserbauer, Kaláb na modré čáře a ke střele se dostal Horký. Jeho pokus končí ve výstroji Běhuly.
     
    14:12
    Hosté v plném počtu.
     
    14:28
    Zakázané uvolnění domácích, vhazovat se bude před Vejmelkou.
     
    14:36
    Malec si najíždí podél levého mantinelu za Běhulu, dále pokračuje ve hře Süss, ten je ale sražen k zemi obranou Trhačů a ti vyráží do útoku.
     
    15:30
    Za bránou Vejmelky kotouč vybojoval Dufek, nedokázal ho ale zpracovat a puk se tak dostává pod velení domácích.
     
    16:34
    Horký nahrává zadovkou na modrou čáru Kalábovi, ten pálí, jeho střela je ale sražena. Nyní se pokoušel udržet kotouč také na modré čáře Čejka, ten je ale atakovaný jedním z Trhačů a hra je po ofsajdu přerušena.
     
    17:14
    Vhazování si berou domácí, Havránek nahazuje kotouč podél mantinelu ke svému spoluhráči, Kratochvíl nyní zápasí s Bláhou v levém rohu útočného pásma, kde jsou hosti úspěšnější a hra pokračuje před Vejmelkou.
     
    18:25
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Před Běhulu si najel z pravé strany Lukáš Paták, a když už to vypadalo, že se chystá ke střele, nahrál z otočky svému spoluhráči do středu útočného pásma a tím hráčem byl JAN SÜSS, který bezchybně zavěsil kotouč do svatyně hostů. Asistence: Paták, Vágner.
    18:25 Jan SÜSS - 1:0
     
    19:38
    Třebíč pokračuje v náporu na Běhulu, ten si nyní musel pohlídat kotouč pod svou lapačkou a vyrážečkou a bude se tak vhazovat před jeho bránou.
     
    19:57
    Do rychlého výpadu se dostal pár sekund před koncem Kusko, nestihl ale zakončit tuto akci střelou, když mu vypršel časový limit. Končí nám tak první třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní třetinu tohoto zápasu. Hra začala v poměrně klidném tempu, kdy se jako první dostali do akce hosté, kteří ale nedokázali vymyslet nic, co by mohlo vyústit ve větší šanci a nějak ohrozit Vejmelku. Dále pokračovali ve hře domácí a začali postupně přidávat na rychlosti. Na druhé straně ale začala Kadaň přidávat na síle při střetech a u doher u mantinelu, což zanedlouho vyústilo celkem ve dvě vyloučení na straně Trhačů. Ani jednu z těchto přesilovek ale nedokázali domácí využít. Do pěkné šance se dostal v čase 9:35 Kusko, který nedokázal proměnit poměrně slibně vypadající situaci, kdy jeho pokus zablokoval svým betonem Běhula. Nakonec se v čase 18:25 dostal ke kotouči Jan Süss, který ve spolupráci s Patákem a Vágnerem dokázal vstřelit branku a posunul tak Horáckou Slavii do vedení 1:0. Do konce třetiny se pokoušel pustit do výpadu sám na brankáře Kusko, ale jeden z hostů mu dokázal překazit jeho akci a hráč domácích tak už neměl dostatek času na zakončení. Jak bude probíhat následující třetina? To se dozvíme již v 18.19, kdy padne úvodní vhazování druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Úvodní vhazování si berou na své hole domácí, Dolníček se pustil k rychlému výpadu před Běhulu, tam ale přichází o kotouč a ve hře pokračují hosté.
     
    20:55
    Kusko se dokázal proplést mezi obránci hostů, při poslední kličce ho ale obrana Kadaně obrala o kotouč a domácí se tak vrací do středního pásma.
     
    21:47
    Horký se pokusil vyrazit před Běhulu, obránce Trhačů si ho ale dobře pohlídal a hra se přesouvá do středního pásma.
     
    22:45
    Dufek kombinuje s Rezkem a Müllerem před bránou Vejmelky, nakonec se Rezek dostává ke střele na svatyni domácích, ale ta je sražena. Hra pokračuje před Běhulou.
     
    23:40
    Rindoš se pokoušel obrat o puk jednoho z třebíčských hráčů na modré čáře, to se mu nedaří a hra pokračuje za bránou Běhuly. Erat má kotouč na své hokejce, dostává se na modrou čáru, pálí, jeho pokus je ale sražen mimo bránu.
     
    24:50
    Vodný se dostává přes Hejcmana na modré čáře, za bránou hostů se snaží domácí vymyslet akci, Trhači je ale nenechají chvíli stát. Hra je nyní přerušena po sražení jednoho z rozhodčích na kluziště v rohu obranného pásma hostů. Vhazuje se před Běhulou.
     
    25:41
    Vhazování si berou domácí, Havránek nahrává kotouč na rozjetého Půžu, ten od modré čáry jede přímo na Běhulu, jeho pokus si ale brankář hostů pohlídal svým betonem.
     
    26:38
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Lukáš Hort – 2 min., podražení).
     
    26:39
    Vhazování před Vejmelkou si berou hosté, na modré čáře kombinuje Trefný, který se dostává ke střele, která končí nad bránou. Po té přichází následné dorážka, která ale nakonec nekončí za zády Vejmelky.
     
    27:00
    Vhazování si berou domácí, kteří se osvobozují vyhozením kotouče ze své třetiny. Dále pokračuje ve hře Vágner, který opět vyhazuje kotouč poté, co se k němu dostal od jednoho z Trhačů.
     
    27:57
    Havlíček a Chrpa se pokoušeli o akci a následnou střelu v prostoru modré čáry, to se jim po zákroku obrany domácích nedaří a musí se rychle vracet před Běhulu, kam vyrazil jeden z třebíčských hráčů.
     
    28:39
    Domácí v plném počtu.
     
    29:10
    Hort vyrazil ihned po návratu na kluziště sám na bránu, objel si dva obránce, ke střele z pravé strany se ale již nedostal. Hra pokračuje před Vejmelkou.
     
    30:09
    Kristl a Süss si najížděli každý z jedné strany na Běhulu, obrana Trhačů je ale nepustila dál a obrala je poměrně tvrdé o kotouč. Hra dále pokračuje před Vejmelkou.
     
    30:46
    Novák posílá kotouč od modré čáry k Vejmelkovi, ten ho ukrývá pod svoji lapačku a vhazovat se bude před jeho bránou.
     
    31:00
    Dolníček si najíždí podél pravého mantinelu před Běhulu, jeho přihrávka na druhou stranu kluziště mu ale moc nevyšla, protože si nenašla svého příjemce a hra pokračuje ve středním pásmu.
     
    31:35
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Po rychlé smršti třebíčských hráčů se dostal k završení rychlé akce Horácké Slavie ROMAN ERAT, který propálil kotouč z pravé strany až za záda Běhuly a posouvá tak Třebíč do vedená 2:0. Asistence: Čejka, Dolníček.
    31:35 Roman ERAT - 2:0
     
    32:25
    Před Běhulou se pokoušel doklepnout kotouč mezi betony brankáře hostů jeden z třebíčských hráčů, trefil se ale jenom do jeho výstroje, ve které následně zůstal kotouč až do písknutí rozhodčího. Vhazovat se bude před Běhulou.
     
    33:32
    Vhazování před Vejmelkou si berou hosté, kotouč se po střele z levé strany od modré čáry dostal do jeho lapačky a vhazovat se bude před jeho bránou.
     
    34:01
    Nyní si větší aktivitu drží Trhači, kteří se dostávají do většího počtu střel a více napadají. Domácí se v posledních několika minutách nedostali do velkého počtu šancí.
     
    34:15
    Nyní se třebíčští hráči dostali ze sevření hostů a vyráží dopředu. Za bránou je ale faulován jeden z hráčů Třebíče a bude se vylučovat.
     
    34:15
    Vyloučen hráč číslo 19 Jakub Trefný (KAD) na dvě minuty – hákování.
     
    35:00
    Vágner nahazuje kotouč od modré čáry na Běhulu, ten si jeho pokus pohlídal, následně pokračují hráči Horácké Slavie další akcí, ze které ale nevyšlo nic většího a hosté se osvobozují.
     
    36:15
    Hosté v plném počtu.
     
    36:29
    Trefný se pokoušel dostat do útoku po nahrávce do středního pásma, obrana domácích ho ale zastavila na modré čáře a ve hře pokračují domácí.
     
    37:20
    Erat bojuje s Patákem o kotouč za bránou Běhuly, hosté jsou ale v přesile a úspěšnější a nyní se dostává do akce útok Trhačů.
     
    38:18
    Za bránou Vejmelky vyhráli hosté kotouč, do dobré pozice se dostal Hejcman, který dostal přihrávku, ale nedokázal ji proměnit v dobře mířenou střelu.
     
    39:13
    Vodný krásně přihrál z pravé strany mantinelu na hokejku Kuskovi, který tečoval kotouč svou hokejkou, ale puk nakonec skončil za bránou hostů.
     
    39:35
    Kotouč se poslední sekundy do konce druhé třetiny posouvá v oblasti útočného pásma Třebíče ze strany na stranu a nevypadá to, že by se domácí pouštěli do větších šancí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme si mohli všimnout zvýšené aktivity Kadaně, která začala více střílet a útočit na brankáře. To donutilo Třebíčské hráče ke tvrdšímu stylu hry a následně i k jednomu vyloučení, které ale nedokázali Trhači využít ve svůj prospěch. I domácí se dočkali jedné přesilovky, ale ani ta nebyla tou, která by nějak zamíchala stav utkání. V čase 31:35 se ale nakonec dostali domácí do dobré šance, kdy se dostali před Běhulu a prostřednictvím střely Romana Erata dokázali navýšit své vedení na 2:0. Tuto třetinu můžeme celkově shrnout jako o něco vyrovnanější než tu první, ale Třebíč se dnes stále zdá být lepším týmem, kterému se daří dávat góly z povedených šancí. Před námi je ale ještě jedna třetina, ve které se může ještě všechno změnit. Dokáží Trhači otočit stav utkání ve svůj prospěch? Udrží si Třebíč vedení? To se dozvíme již v 18.08, kdy padne úvodní vhazování třetí třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Úvodní vhazování do třetí třetiny si berou na své hole hosté, po jejich prvním výpadu před Vejmelku se ale kotouč dostává k hráčům Třebíče, kteří puk vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    40:53
    Máme zde další zakázané uvolnění tentokrát na straně hostů, vhazuje se před Běhulou.
     
    41:05
    Od modré čáry pálí Čejka po nahrávce zpoza Běhulovy brány, jeho pokus musel likvidovat brankář hostů svým betonem.
     
    41:11
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Tom Polák – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    41:48
    Erat kombinuje s Vágnerem, ten se na modré čáře dostává ke střele, která jde ale mimo bránu. Dále hraje Erat po nahrávce Kratochvíla, snaží se nahrát kotouč před Běhulu, tam ho však nikdo z třebíčských hráčů nedokázal vzít pod své velení.
     
    43:11
    Hosté v plném počtu.
     
    43:25
    Tato přesilovka utekla poněkud rychle. Domácí se dostali párkrát do šance, Trhači si pohlídali ale tyto akce domácích a dále se hraje opět 5 na 5. Hra pokračuje vhazováním před Vejmelkou.
     
    44:13
    Malec nahazuje kotouč od modré čáry za záda Běhuly, tam se snaží kotouč získat jeden z třebíčských hráčů, to se mu ale nedaří, dále se hraje ve středním pásmu, odkud se kotouč dostává za bránu Běhuly. Nyní z otočky zpoza brány hostů pálil Dolníček, jeho pokus vyrazil brankář hostů mimo své brankoviště.
     
    45:20
    Nyní byla odpískána přihrávka rukou, kdy jeden z třebíčských hráčů svou rukou srazil kotouč na led, kde si ho přebral Hort. Vhazuje se před Vejmelkou.
     
    46:30
    Nyní se do dobré pozice dostal Půža s jedním ze svých spoluhráčů, ani jedna z jejich střel a následných dorážek se ale nedostala za záda Běhuly. Dále se hraje před Vejmelkou, na kterého jde střela od modré čáry, kterou si pohlídal. Vhazovat se bude před jeho bránou.
     
    46:45
    Vhazování si berou hosté, Krejčiřík se pokusil o střelu z poměrně velké blízkosti, jeho pokus ale likviduje Vejmelka svým betonem a hra se přesouvá za jeho bránu. Po chvíli je kotouč vyvezen ven z útočného pásma, přejíždí se za bránu Běhuly, kde hrají domácí. Nyní se ke střele dostali dva z třebíčských hráčů, ani jeden z jejich pokusů nekončí gólem.
     
    47:57
    Vágner rozjíždí útočnou akci , ta se ve středním pásmu zastavuje u obrany Trhačů a kotouč se dostává za Vejmelkovu bránu.
     
    48:50
    Horký se dostává za bránu Běhuly podél levého mantinelu, objíždí si jeho bránu a rozjíždí útočnou akci od modré čáry.
     
    49:09
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Po krásné souhře tří třebíčských hráčů se ke střele dostal z prostoru před bránou jeden z útočníků, jeho pokus ale skončil mimo bránu. Po následném odrazu a neshodě hráčů hostů před jejich bránou se ke kotouči dostal LUBOŠ HORKÝ a ten lehkou střelou dostal kotouč přes brankoviště až k levé tyči a do brány. Asistence: bez asistence.
    49:09 Luboš HORKÝ - 3:0
     
    50:05
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Lukáš Blaha – 2 min., krosček).
     
    50:40
    Dolníček nahazuje kotouč za bránu na Kuska, hráči se ale nepohodli při další rozehrávce a hosté se osvobozují z třebíčského sevření.
     
    51:20
    Havránek se dostává ke střele, ta se odráží od obránců hostů a ti vyváží kotouč pryč ze své třetiny.
     
    52:05
    Hosté v plném počtu.
     
    52:15
    Malec se rozjíždí podél pravého mantinelu, dostává se k následné střele, kterou likviduje Běhula svým betonem.
     
    52:50
    Nahození od modré čáry na Vejmelku si třebíčský brankář podrží a bude se vhazovat před jeho bránou.
     
    53:08
    Blaha vyčkává na svoji přihrávku, ta k němu ale nepřichází, místo toho se ke kotouči dostávají třebíčští hráči, kteří vyváží kotouč do útočného pásma. Tam se chvíli ohřejí a po napadání Trhačů se dostávají zpět do středního pásma.
     
    54:00
    Kusko dostává kotouč za bránou Běhuly, Čejka nebyl daleko od střely z levé strany, obrana hostů si ho ale pohlídala.
     
    54:35
    Trhači rozehrávají zpoza své brány, jejich akce ale končí ve středním pásmu, kdy jsou zastaveni třebíčským týmem a za bránou Běhuly hraje Kristl.
     
    55:11
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíčští hráči předvedli krásnou souhru přihrávek v prostoru před Běhulou, kdy se zpoza brány dostal kotouč před svatyni hostů, kde stál připravený JAN WASSERBAUER, který měl volný výhled a propálil kotouč za záda Běhuly. Asistence: Kristl, Havránek.
    55:11 Jan WASSERBAUER - 4:0
     
    56:50
    Hosté se dostávají do útočného pásma, tam však moc dlouho nezůstávají, jsou v podstatě ihned vyhnáni obranou domácích hráčů, kteří pokračují útokem na Běhulu.
     
    58:10
    Kristl od pravého mantinelu zkoušel nahrát kotouč najíždějícímu Janu Wasserbauerovi, jeho pokus o přihrávku se ale nepovedl, kdy puk byl o pár metrů dál, než Wasserbauer potřeboval. Kotouč si tak berou Trhači.
     
    59:25
    Třebíčští hráči již dohrávají posledních pár sekund do konce v poměrně klidném tempu.
     
    59:52
    Ofsajd domácích, vhazování si berou třebíčští hráči, kteří se pouze zbavují kotouče jeho vyhozením za bránu Běhuly.
     
    Konec zápasu.
     
    A je za námi i třetí třetina. V té jsme mohli vidět poněkud výraznou dominanci Třebíče, která si ale zároveň pohlídala veškerou aktivitu Kadaně a nepouštěla Trhače do větších akcí. V této třetině jsme byli také svědky dalších dvou vyloučení a to obou na straně Kadaně. Ani jedno z nich ale nebylo tím, které by zapříčinilo zvýšení třebíčského náskoku, který se i tak zvětšil dvojnásobně. První branku v této třetině v čase 49:09 vstřelil Luboš Horký, který kotouč srazil za záda Běhuly a navýšil třebíčské vedení na 3:0. Dále v čase 55:11 vstřelil gól Jan Wasserbauer, ke kterému se puk dostal zpoza brány od vyjíždějícího Kristla a Třebíč tak už vedla 4:0. Tento stav nám zůstal až do samotného konce utkání, kdy se už žádné změny neodehrály. Horácká Slavia si tak dnes odnáší z domácí půdy tři body naprosto zaslouženě. Z dnešního onlajn přenosu to bude vše. Děkuji Vám za pozornost a někdy příště, na shledanou. (19:46:33)
    Marken.cz

    Jan Míšek

    Branky a nahrávky: 19. Süss (Paták, L. Vágner), 32. R. Erat (Čejka, Dolníček), 50. L. Horký, 56. Jan Wasserbauer (Kristl, T. Havránek)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (Do. Svoboda) – Nedbal, L. Vágner, Kaláb, Čejka, Hort, Půža, Jiří Wasserbauer – P. Kratochvíl, Dolníček, R. Erat – L. Horký, Kusko, Vodný – Kristl, Jan Wasserbauer, T. Havránek – Paták, Süss, Malec.
    SK Trhači Kadaň: Běhula (Danylec) – Novák, Kadeřávek, Blaha, Šefl, Hlaváček – Chlán, Hejcman, Kůs – Tůma, Havlíček, Chrpa – J. Müller, Rindoš, Dufek – Bláha, Polák, Rezek – Krejčiřík.

    Rozhodčí: Dědek, Koziol – Bubela, Komínek.

    Diváci: 1146
    ocianews.com