Kanada – Česko 2:3 (1:2 po s.n.) | J. Korea – Švýcarsko 0:8 (kon.) | Olympijští sportovci z Ruska – USA 4:0 (kon.)
Slovinsko – Slovensko 3:2 (2:1 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Kanada
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Česko
Sobota 17.02.2018, 04:10 • Hockey Centre Kangnung, Kangwon (kapacita: 10 000 míst) • Olympijské hry - muži • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    53:33
    Rozhodčí nejdříve odpustili faul Řepíkovi, ale Češi posléze špatně vystřídali. Je z toho dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Dominik Kubalík (CZE).
     
    48:59
    Francouz si poradil se střelou od Brulého a Derek Roy (CAN) pak ve středním pásmu fauloval Sekáče. Dvouminutový trest za podražení pro někdejšího vicemistra světa.
     
    37:13
    Tohle jsem ještě neviděl. Lee se zasekl ve vrátkách české střídačky mezi Eratem a Michalem Jordánem (CZE) a český bek je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Velmi přísný a kuriózní trest. Déle něž půl minuty budou Češi ve třech.
     
    35:46
    Poprvé ve druhé třetině si zahrají přesilovku také Kanaďané. Jan Kolář (CZE) si pomohl nedovoleným způsobem proti Brulému a odsedí si dvě minuty za hákování.
     
    32:35
    Tolerantní rozhodčí podruhé v zápase vylučují na straně Kanaďanů. Cody Goloubef (CAN) je potrestán dvěma minutami za sekání proti Koukalovi.
     
    11:30
    Jakub Nakládal (CZE) je druhým vyloučeným hráčem Česka, u mantinelu za brankou fauloval Klinkhammera a odsedí si dvě minuty za držení protihráče. První přesilovku Kanada rychle zhodnotila.
     
    03:28
    Červenka si výborně kryl puk u mantinelu a snažil se zbavit Gragnaniho. K českému útočníkovi přijel ještě Derek Roy (CAN), který už fauloval. Dvě minuty za podražení a první přesilovka pro Česko.
     
    00:42
    Klinkhammer ve středním pásmu srazil Poláška a Kanaďané se mohli vydat do brejku. Dominik Kubalík (CZE) je zastavil za cenu faulu a jeho první střídání na olympiádě končí dvěma minutami za sekání.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 2. Raymond (Vey, Gragnani), 14. R. Bourque (Noreau, Brulé) – 7. D. Kubalík, 21. Jordán (Birner, Horák), rozh. náj. Jan Kovář

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Maxim Lapierre (CAN)
    0:0   Martin Růžička (CZE)
    2. série:
    1:0   Wojtek Wolski (CAN)
    1:1   Petr Koukal (CZE)
    3. série:
    1:1   Derek Roy (CAN)
    1:2   Jan Kovář (CZE)
    4. série:
    1:2   René Bourque (CAN)
    1:2   Roman Červenka (CZE)
    5. série:
    1:2   Maxim Noreau (CAN)


    Kanada: Scrivens (Poulin) – Lee (A), M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Elliott – R. Bourque (A), Brulé, Roy – Raymond, Kelly (C), Thomas – Wolski, Ebbett (A), Kozun – Klinkhammer, O'Dell, Lapierre – Vey. Trenér: Willie Desjardins.
    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík (A), Jan Kovář (C), M. Erat – Červenka, Mertl, Martin Růžička – Sekáč, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – T. Zohorna. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Roman Gofman (RUS), Anssi Salonen (FIN) – Gleb Lazarev (RUS), Judson Ritter (USA)

    Diváci: 6 731 (67 % celkové kapacity)
    thejrc.org