Kanada – Česko 2:3 (1:2 po s.n.) | J. Korea – Švýcarsko 0:8 (kon.) | Olympijští sportovci z Ruska – USA 4:0 (kon.)
Slovinsko – Slovensko 3:2 (2:1 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Kanada
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Česko
Sobota 17.02.2018, 04:10 • Hockey Centre Kangnung, Kangwon (kapacita: 10 000 míst) • Olympijské hry - muži • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    65:00 Jan KOVÁŘ - 2:3
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    Je hotovo, český tým v dramatickém utkání porazil Kanadu a po nájezdech získává na své konto dva body! Střelcem rozhodujícího nájezdu je JAN KOVÁŘ, který překonal Scrivense střelou mezi betony – 2:3 sn!
    20:25 Michal JORDÁN - 2:2
     
    20:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vynikající vstup českého týmu do druhé třetiny! Scrivens nezachytil puk a Horák přihrál před branku Birnerovi. Toho ještě kanadský brankář zastavil, ale dorážka MICHALA JORDÁNA už skončil přesně pod horní tyčkou! Kotouč možná ještě tečoval Roy – 2:2! Asistence: Michal Birner, Roman Horák.
    13:30 René BOURQUE - 2:1
     
    13:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovská škoda pro český tým! Už se zdálo, že druhé oslabení ustojí, ale Kanaďané se prosadili v poslední sekundě početní výhody. Royova individuální akce se ještě neujala, ale Noreauovu střelu tečoval RENÉ BOURQUE a následně puk, který Francouzovi vypadl, sám dorazil do prázdné branky – 2:1! Asistence: Maxim Noreau, Gilbert Brulé.
    06:52 Dominik KUBALÍK - 1:1
     
    06:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nejdřív trest, teď také první gól DOMINIKA KUBALÍKA na velké akci! Napoprvé ještě mladý útočník Scrivense po přihrávce Erata nepřekonal, ale po velké chybě Leeho se dostal k puku ještě jednou. Na druhý pokus už nešel malou mezírku a šťastnou střelou z úhlu vyrovnal na 1:1! Bez asistence.
    01:13 Mason RAYMOND - 1:0
     
    01:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy bleskově proměňují první přesilovku a stejně jako Korea jdou proti českému týmu do vedení. Kanaďané se usadili v pásmu, Vey nasměroval puk z pravého kruhu přesně na hůl MASONA RAYMONDA, a ten šikovnou tečí mezi betony překonal Francouze – 1:0! Asistence: Linden Vey, Marc-André Gragnani.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 2. Raymond (Vey, Gragnani), 14. R. Bourque (Noreau, Brulé) – 7. D. Kubalík, 21. Jordán (Birner, Horák), rozh. náj. Jan Kovář

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Maxim Lapierre (CAN)
    0:0   Martin Růžička (CZE)
    2. série:
    1:0   Wojtek Wolski (CAN)
    1:1   Petr Koukal (CZE)
    3. série:
    1:1   Derek Roy (CAN)
    1:2   Jan Kovář (CZE)
    4. série:
    1:2   René Bourque (CAN)
    1:2   Roman Červenka (CZE)
    5. série:
    1:2   Maxim Noreau (CAN)


    Kanada: Scrivens (Poulin) – Lee (A), M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Elliott – R. Bourque (A), Brulé, Roy – Raymond, Kelly (C), Thomas – Wolski, Ebbett (A), Kozun – Klinkhammer, O'Dell, Lapierre – Vey. Trenér: Willie Desjardins.
    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík (A), Jan Kovář (C), M. Erat – Červenka, Mertl, Martin Růžička – Sekáč, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – T. Zohorna. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Roman Gofman (RUS), Anssi Salonen (FIN) – Gleb Lazarev (RUS), Judson Ritter (USA)

    Diváci: 6 731 (67 % celkové kapacity)
    thejrc.org