Kanada – Česko 2:3 (1:2 po s.n.) | J. Korea – Švýcarsko 0:8 (kon.) | Olympijští sportovci z Ruska – USA 4:0 (kon.)
Slovinsko – Slovensko 3:2 (2:1 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Kanada
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Česko
Sobota 17.02.2018, 04:10 • Hockey Centre Kangnung, Kangwon (kapacita: 10 000 míst) • Olympijské hry - muži • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    65:00 Jan KOVÁŘ - 2:3
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    Je hotovo, český tým v dramatickém utkání porazil Kanadu a po nájezdech získává na své konto dva body! Střelcem rozhodujícího nájezdu je JAN KOVÁŘ, který překonal Scrivense střelou mezi betony – 2:3 sn!
     
    63:45
    Obrovské zmatky na ledě! Kovářovi s Koukalem nevyšlo přečíslení a Robinson jel rázem sám na Francouze. Koukal kanadského obránce rozhodil, ale puk se pak ještě vrátil před prázdnou bránu. Robinson nedokázal zakončit ani napodruhé a další střelu už pokryl Francouz.
    58:55 Jiří Sekáč měl minutu před koncem třetí třetiny na holi vedoucí branku. Po jeho střele zazvonilo břevno kanadské klece. Moc nechybělo k českému vítězství za tři body.
     
    58:55
    Sekáč mohl zasadit Kanaďanům rozhodující úder! Útočník Kazaně obdržel na levé straně přesný pas, ale tvrdou ránu nasměřoval jen do horní tyčky!
     
    53:33
    Rozhodčí nejdříve odpustili faul Řepíkovi, ale Češi posléze špatně vystřídali. Je z toho dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Dominik Kubalík (CZE).
     
    48:59
    Francouz si poradil se střelou od Brulého a Derek Roy (CAN) pak ve středním pásmu fauloval Sekáče. Dvouminutový trest za podražení pro někdejšího vicemistra světa.
     
    47:57
    To byla obrovská šance Kanaďanů! Češi propadli ve středním pásmu a Kanada ujela do přečíslení tři na jednoho. Ke Kozunovi se jeho přihrávka vrátila, ale spoluhráč Nakládala z Jaroslavle si puk nezpracoval dobře a netrefil z úhlu odkrytou bránu!
     
    41:42
    Kozun nahodil puk z levé strany před branku a Ebbett se najednou octl v obrovské šanci! Střelou z otočky minul Francouzovu bránu.
     
    38:02
    Český tým už je ve čtyřech, na konci dvojnásobného oslabení měl velké štěstí, neboť Vey zleva nastřelil tyčku Francouzovy branky!
     
    37:13
    Tohle jsem ještě neviděl. Lee se zasekl ve vrátkách české střídačky mezi Eratem a Michalem Jordánem (CZE) a český bek je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Velmi přísný a kuriózní trest. Déle něž půl minuty budou Češi ve třech.
     
    35:46
    Poprvé ve druhé třetině si zahrají přesilovku také Kanaďané. Jan Kolář (CZE) si pomohl nedovoleným způsobem proti Brulému a odsedí si dvě minuty za hákování.
     
    32:35
    Tolerantní rozhodčí podruhé v zápase vylučují na straně Kanaďanů. Cody Goloubef (CAN) je potrestán dvěma minutami za sekání proti Koukalovi.
     
    25:42
    Zčistajasna si vypracovali gólovou možnost také Češi. Dobrým napadáním získali puk pro Nakládala, ale Scrivens jeho střelu zprava vyrazil!
     
    24:20
    Francouz musel zasahovat několikrát v rozmezí pár sekund! Vyrazil střelu Gragnaniho, poradil si s dorážkami a také s pokusem Veye z levé strany.
    20:25 Michal JORDÁN - 2:2
     
    20:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vynikající vstup českého týmu do druhé třetiny! Scrivens nezachytil puk a Horák přihrál před branku Birnerovi. Toho ještě kanadský brankář zastavil, ale dorážka MICHALA JORDÁNA už skončil přesně pod horní tyčkou! Kotouč možná ještě tečoval Roy – 2:2! Asistence: Michal Birner, Roman Horák.
     
    17:20
    Teď stálo při Francouzovi štěstí. Klinkhammer nabízel kotouč z levého křídla před branku a Kundrátek si jej málem srazil do vlastní brány. Puk prošel mezi nohama českého brankáře, ale na poslední chvíli se odrazil od betonu mimo!
    13:30 René BOURQUE - 2:1
     
    13:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovská škoda pro český tým! Už se zdálo, že druhé oslabení ustojí, ale Kanaďané se prosadili v poslední sekundě početní výhody. Royova individuální akce se ještě neujala, ale Noreauovu střelu tečoval RENÉ BOURQUE a následně puk, který Francouzovi vypadl, sám dorazil do prázdné branky – 2:1! Asistence: Maxim Noreau, Gilbert Brulé.
     
    11:30
    Jakub Nakládal (CZE) je druhým vyloučeným hráčem Česka, u mantinelu za brankou fauloval Klinkhammera a odsedí si dvě minuty za držení protihráče. První přesilovku Kanada rychle zhodnotila.
     
    10:57
    Jordán nahodil puk na zadní mantinel a Gragnani pak hodně riskantně přihrál před vlastní bránu Bourqueovi. Toho však napadal Červenka a dostal se do velké šance! Velkou chybu Gragnaniho napravil až Scrivens.
    06:52 Dominik KUBALÍK - 1:1
     
    06:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nejdřív trest, teď také první gól DOMINIKA KUBALÍKA na velké akci! Napoprvé ještě mladý útočník Scrivense po přihrávce Erata nepřekonal, ale po velké chybě Leeho se dostal k puku ještě jednou. Na druhý pokus už nešel malou mezírku a šťastnou střelou z úhlu vyrovnal na 1:1! Bez asistence.
     
    04:19
    Řepík přihrál puk před branku, ale Erat nedokázal z bezprostřední blízkosti překonat Scrivense. Dorážející Sekáč trefil tyčku a Kanaďané ustáli i následnou skrumáž.
     
    03:28
    Červenka si výborně kryl puk u mantinelu a snažil se zbavit Gragnaniho. K českému útočníkovi přijel ještě Derek Roy (CAN), který už fauloval. Dvě minuty za podražení a první přesilovka pro Česko.
    01:13 Mason RAYMOND - 1:0
     
    01:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy bleskově proměňují první přesilovku a stejně jako Korea jdou proti českému týmu do vedení. Kanaďané se usadili v pásmu, Vey nasměroval puk z pravého kruhu přesně na hůl MASONA RAYMONDA, a ten šikovnou tečí mezi betony překonal Francouze – 1:0! Asistence: Linden Vey, Marc-André Gragnani.
     
    00:42
    Klinkhammer ve středním pásmu srazil Poláška a Kanaďané se mohli vydat do brejku. Dominik Kubalík (CZE) je zastavil za cenu faulu a jeho první střídání na olympiádě končí dvěma minutami za sekání.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 2. Raymond (Vey, Gragnani), 14. R. Bourque (Noreau, Brulé) – 7. D. Kubalík, 21. Jordán (Birner, Horák), rozh. náj. Jan Kovář

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Maxim Lapierre (CAN)
    0:0   Martin Růžička (CZE)
    2. série:
    1:0   Wojtek Wolski (CAN)
    1:1   Petr Koukal (CZE)
    3. série:
    1:1   Derek Roy (CAN)
    1:2   Jan Kovář (CZE)
    4. série:
    1:2   René Bourque (CAN)
    1:2   Roman Červenka (CZE)
    5. série:
    1:2   Maxim Noreau (CAN)


    Kanada: Scrivens (Poulin) – Lee (A), M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Elliott – R. Bourque (A), Brulé, Roy – Raymond, Kelly (C), Thomas – Wolski, Ebbett (A), Kozun – Klinkhammer, O'Dell, Lapierre – Vey. Trenér: Willie Desjardins.
    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík (A), Jan Kovář (C), M. Erat – Červenka, Mertl, Martin Růžička – Sekáč, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – T. Zohorna. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Roman Gofman (RUS), Anssi Salonen (FIN) – Gleb Lazarev (RUS), Judson Ritter (USA)

    Diváci: 6 731 (67 % celkové kapacity)
    ocianews.com