Zlaté Moravce – Trnava 1:4 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:4 (0:3)
FC Spartak Trnava
sk Sobota 17.02.2018, 16:00Niké liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojované! Futbalisti Trnavy zvládli pozíciu favorita a do jarnej časti súťaže vstupujú pomerne ľahkým víťazstvom 4:1. Už v prvom dejstve strelili tri góly, čo bol základ ich úspechu. V druhom polčase začalo husto snežiť, podmienky na futbal boli skutočne náročné, ale napokon to zverenci Nestora El Maestra zvládli. Za domácich strelil čestný gól Ondřej Šašinka, keď v záverečnej desaťminútovke premenil pokutový kop. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať textové prenosy z Fortuna ligy aj zajtra. (17:57:06)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Anton Sloboda sa stihol vrátiť a dokonca si vybojoval faul v súboji s Marekom Rigom. Brankár Martin Vantruba tak bude môcť poslať loptu opäť až na útočnú polovicu trnavského mužstva.
     
    90
    Hlavný rozhodca k dnešnému duelu pridáva ešte dve minúty. O výsledku je rozhodnuté, a tak v náročných podmienkach skutočne nemá dlhé nastavenie žiadne opodstatnenie.
     
    89
    Vachtang Čanturišvili sa dostal k lopte na hranici pokutového územia domáceho tímu. Technicky vystrelil pravačkou, ale Pavel Kováč vytesnil loptu na roh.
     
    88
    Striedajúci Reagy Ofosu sa prezentoval peknou akciou z pravej strany. Jeho následný center smerujúci do šestnástky ale upratal do bezpečia Miloš Nikolić.
     
    87
    Ľubomír Urgela sa teraz pekne obtočil okolo Borisa Godála. Jeho následnej strele ale chýbala razancia. Martin Vantruba si bez najmenších problémov dokázal poradiť.
     
    86
    Hostia sa teraz snažili prekvapiť súpera dlhou loptou za obranu. Tesne za poliacim kruhom si prihrávku prebral Marvin Egho, ale hlavný rozhodca píska postavenie mimo hru.
     
    84
    Domácich futbalistov strelený gól evidentne povzbudil. Teraz si vybojovali rohový kop, no po centri Ewertona Paixao da Silvu sa do zakončenia nedostali.
     
    83
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci futbalisti sa dočkali aspoň čestného gólu. Exekútorom pokutového kopu bol český útočník ONDŘEJ ŠAŠINKA. Ten poslal loptu po pravej ruke brankára hostí. Strela nebola najlepšie umiestnená, no domáci hráč mal šťastie, že Martin Vantruba neuhádol smer strely.
     
    82
    Ešte pred pokutovým kopom budeme svedkami ošetrovania na strane hostí. V šestnástke zostáva ležať Matúš Čonka. Priznám sa, že som si nevšimol kontakt so súperom, ktorý hráča Trnavy bolel.
     
    81
    Zlaté Moravce budú kopať pokutový kop! Po spomínanom rohovom kope z pravej strany si pomohol nedovolene jeden z trnavských hráčov, a tak Jozef Pavlík ukazuje na biely bod.
     
    80
    Domáci futbalisti budú rozohrávať rohový kop z pravej strany, keď dobre zapracoval Juraj Kotula. Loptu si už berie do svojich rúk Ewerton Paixao da Silva a následne ju pošle do šestnástky.
     
    79
    Na hraciu plochu sa dostane aj skúsený Štefan Pekár. Vymení Jána Vlaska, ktorý odohral vydarený zápas. Bol motorom útočných akcii Trnavy a pri treťom góle si pripísal asistenciu.
     
    78
    Na hracej ploche sa opäť nehrá, pretože domáci organizátori musia odhrabať aspoň čiary, ktoré ohraničujú šestnástku. Ťažko by sa tak potom mohol pískať prípadný pokutový kop.
     
    76
    Na hracej ploche teraz budeme svedkami ošetrovanie jedného z domácich hráčov. Bohužiaľ, zo záveru televíznych kamier nie je badať, o ktorého hráča ide.
     
    75
    Do konca zápasu zostáva ešte štvrťhodina hry. Zlaté Moravce sa budú snažiť streliť aspoň čestný gól, no proti najlepšej defenzíve súťaže to nebudú mať jednoduché.
     
    74
    Hostia opäť išli trošku do otvorenej obrany, ale do streleckého zakončenia sa nedostali. Pavel Kováč dnes určite nebude spokojný, keďže zlikvidoval prakticky len technickú strelu Jána Vlaska.
     
    73
    Teraz sme videli akciu hostí, ale do streleckého zakončenia sa červeno-čierni nedostali. Dobrú prácu v defenzíve odviedol ak sa nemýlim domáci obranca Miloš Nikolić.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 83. O. Šašinka (pen.) – 12. Čanturišvili (Godál), 17. Pehlivan (Tóth), 27. Egho (Vlasko), 61. A. Kadlec


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:2. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 19:14.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Kotula, Horník, Nikolić, Chren (C) – Karlík (31. M. Rigo) – Paixao da Silva, Bariš, Nascimento (56. Harba) – O. Šašinka, Bartolomeu (46. Urgela).
    Náhradníci: Novota – M. Rigo, Urgela, Orávik, Harba, Duga.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – A. Kadlec, Tóth (66. Hladík), Godál (C), Čonka – Sloboda, Pehlivan – Jirka (62. Ofosu), Vlasko (79. Pekár), Čanturišvili – Egho.
    Náhradníci: Urminský – Ofosu, Yilmaz, Hladík, A. Lovás, Greššák, Pekár.

    Rozhodčí: Jozef Pavlík – Roman Slyško, Juraj Lieskovský
    ocianews.com