Finsko – Švédsko 1:7 (kon.) | Česko – Rusko 0:1 (kon.)
konec
Česko
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Rusko
Sobota 17.02.2018, 18:00 • Přerov • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje na počtěnou! (20:03:08)
     
    Dnešní utkání sledovalo 563 diváků.
     
    Je konec! Čeští mladíci se snažili a bojovali o celkové vítězství, nakonec se ovšem musí spokojit pouze s tím druhým. Rusové podali v Přerově luxusní výkon, neinkasovali a odváží si domů zasloužené prvenství. Jedinou branku dnešního klání vstřelil Marat Kusnudinov.

    Střely na branku: 25:30 (3:13, 7:9, 15:8)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Češi se ale nedokázali dostat do útoku a Rusové třikrát zakončovali do české branky. Ani jednou se jim jí ovšem nepovedlo trefit a utkání končí 0:1.
     
    59:05
    Probíhá poslední minuta a národní tým rozjíždí poslední akci zpoza své branky. Jan Bednář opět opouští svou klec.
     
    58:35
    Rusko je již ve čtyřech a již mířilo do odkryté branky, střelecký pokus ovšem skončil mimo a domácí jdou houževnatě dopředu.
     
    58:12
    Český celek má k dispozici dvacet sekund dvojnásobnou přesilovku, fanoušci se hned ozývají a žádají si branku!
     
    58:12
    Vyloučení v týmu Rusko (Šakir Mukamadullin – 2 min., podražení).
     
    57:23
    Následně to zkoušel Jan Myšák do volného prostoru z pravého kruhu. Puk ovšem skončil na clonícím hráči, parádní tlak domácího celku.
     
    56:48
    Prvotní akce byla zakončena pokusem od modré čáry, Ondřej Baláž ovšem kotouč netrefil úplně nejlépe. Askarov nicméně i tak zakročil a puk udržel.
     
    56:32
    Vyloučení v týmu Rusko (Ilja Rychkov – 2 min., podražení).
     
    56:29
    Po delší době se do zakončení dostali také Rusové. Po jejich nevyužité akci ovšem přišel faul a český tým má velkou šanci na srovnání nynějšího skóre!
     
    55:30
    Hostující brankář je pořádně zaměstnáván v posledních minutách. Nyní musel řešit nahození od modré čáry, které i přes atak dojíždějících hráčů udržel.
     
    55:10
    Rychlá akce Česka. Na jejím konci byl útočník Joshua James Mácha, jenž to zkoušel z pravého kruhu. Slabá rána ale skončila jen na výstroji připraveného Askarova.
     
    54:53
    Rusové nyní vyhodili na další icing, pokračovat se bude již několikátým vhazováním před Jaroslavem Askarovem.
     
    54:27
    Český tým je aktivní a chce vyrovnat. V posledních minutách je lepším a aktivnějším celkem, povede se vstřelit vyrovnávací branku a očarovat tak kouzlo ruských brankářů?
     
    53:40
    Skvělá šance Čechů! Ti se dostali z vrcholu levého kruhu do zakončení, pokus na vzdálenější tyčku ovšem vyjetý brankář Ruska parádně vyrazil!
     
    52:38
    Ignat Kokanin se dostával do útoku a před modrou čárou zakončoval. Svým pokusem ovšem netrefil ani branku a kotouč skončil jen na zadním mantinelu.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 27. Kusnudinov (Rychkov, Kuzmin)


    Česko: Bednář (Dolíška) – Hampl, Krutil, Baláž, Vacík, Sedláček, Bláha, Kremláček, Svach – Cikhart, Myšák, Binias – Chlubna, Gut, Novák – Koláček, Konečný, Mácha – Luža, Urban, Simon.
    Rusko: Askarov (Šarabarin) – Vaškilin, Kuzněcov, Kuzmin, Mukamadullin, Romko, Steklov, Šigajev – Ťunej, Zloděv, Didkovskij – Rychkov, Kusnudinov, Kokanin – Guškin, Ponomarev, Pašin – Kisakov, Kristanov, Burujanov – Kosolapov.

    Rozhodčí: Mrkva, Kubičík – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 563
    thejrc.org