Sheffield Wedn. – Swansea 0:0 (kon.) | Brighton – Coventry City 3:1 (kon.) | West Brom – Southampton 1:2 (kon.)
Huddersfield Town – Manchester Utd. 0:2 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
3:1 (2:0)
Coventry City
Sobota 17.02.2018, 16:00FA Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (18:10:09)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 13:7.
     
    Je konec! Domácí Brighton zvládl utkání FA Cupu s Coventry City a vítězí 3:1! Brighton vstoupil do utkání aktivně a už po čtvrthodině hry otevřel skóre Locadia! Ještě před přestávkou stihl po rohovém kopu udeřit Goldsona domácí celek skvěle vykročil za postupem! Po přestávce navíc přidal třetí branku Ulloaa osudu utkání bylo jasno! Za Coventry ještě v 78. minutě snížil Clarke-Harris, jenže Brighton si už závěrečné minuty pohlídal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Brighton ještě v nastaveném čase zahrával rohový kop. Vysoký centr přiletěl na vzdálenější tyč, kde ve vzdušném souboji kraloval Willis.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Aktivní March si naběhl na přihrávku na levou stranu hrací plochy. Obránce Haynes proti němu včas vystoupil a jeho přízemní centr srazil do zámezí.
     
    89
    Dnešní souboj už se pomalu chýlí ke konci. Fotbalisté v šedých dresech dnes sice předvedli bojovný výkon, jenže celek z Premier League si průběh utkání pohlídal.
     
    87
    Clarke-Harris táhl akci hostujícího celku středem hrací plochy, jenže proti přesile domácích zadáků neměl sebemenší šanci na úspěch.
     
    86
    Goldson kraloval v pokutovém území domácího celku a před dotírajícím soupeřem odvrátil prudký centr z pravé strany hrací plochy.
     
    85
    Kayal rozjel akci domácího celku středem hrací plochy, jenže nikdo v modrém dresu se mu nenabídl do volného prostoru.
     
    84
    Domácí fanoušci hlasitě skandují a odměňují Brighton za předvedený výkon. Jejich oblíbenci jsou velmi blízko k postupu.
     
    82
    Burge chtěl dalekým odkopem zrychlit rozehrávku hostujícího celku, jenže jeho vysokou pobídku zastavili jen zadáci domácího Brightonu.
     
    81
    Ulloa si naběhl do pokutového území, kam přiletěla prudká přihrávka, jenže přes dva obránce už z ostrého úhlu nedokázal zakončit.
     
    80
    Střídání v týmu Coventry City FC: ze hřiště odchází Barrett, přichází Biamou.
    78. Jonson CLARKE-HARRIS - 3:1
     
    78
    Coventry City právě vstřelilo branku!
    Hosté se nakonec také dočkali branky! JONSON CLARKE-HARRIS si v pokutovém území naběhl na odražený míč a střelou vnějším nártem propálil domácího brankáře!
     
    78
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Locadia, přichází Baldock.
     
    77
    Brighton se usadil na polovině hostujícího celku, jenže nikdo v modrém dresu si tentokrát netroufl na střelu. Coventry hraje opravdu pasivně.
     
    76
    Jurgen Locadia se tentokrát ocitl v pozici přihrávajícího fotbalisty. Na jeho pobídku vnějším nártem na malé vápno však nikdo v modrém dresu nedosáhl.
     
    75
    Střídání v týmu Coventry City FC: ze hřiště odchází McNulty, přichází Ponticelli.
     
    74
    Brighton zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Goldson, jenže soupeřova obrana jeho náběh s přehledem pokryla.
     
    73
    Dnešní utkání sleduje 26 866 diváků!
     
    72
    Locadia se po rychlém protiútoku tlačil za Saltorovým centrem z pravé strany hrací plochy. Autorovi úvodní branky dnešního utkání scházely dva kroky.
     
    71
    Po dlouhé době se do zakončení dostalo Coventry. McNulty střílel ze značky pokutového kopu, jenže na dlouhou nohu trefil jen připraveného zadáka.
     
    70
    Na stadionu panuje fantastická atmosféra. Domácí fotbalisté si užívají svého vedení a nadále připravují pro své fanoušky ofenzivní výpady.
     
    68
    March odcentroval z levé strany hrací plochy na značku pokutového kopu. Nikdo v modrém se za jeho pobídkou nevydal a obránce Willis s přehledem uklidnil hru.
     
    67
    Ulloa se na hranici pokutového území tlačil k padajícímu míči, jenže přes dobře postaveného obránce už nedokázal zakončit mezi tři tyče.
     
    66
    Brighton nadále kombinuje s míčem na kopačkách. Domácí zadáci si vyměňují krátké přihrávky, jenže nikdo v modrém zrovna nehýří aktivitou.
     
    65
    McNulty táhl akci Coventry po pravé straně. Hostující útočník mohl přihrát volnému Kellymu, jenže zvolil individuální průnik, při kterém jej domácí defenzíva obrala o míč.
     
    64
    Brighton je po vstřelení třetí branky na koni. Domácí fotbalisté se znovu tlačili do pokutového území, jenže obránce Goldson v náběhu hlavičkoval vysoko nad břevno.
    62. Leonardo ULLOA - 3:0
     
    62
    Brighton právě vstřelil branku!
    Brighton přidává třetí branku a navyšuje své vedení na 3:0! Saltor dostal přihrávku na hranici šestnáctky a pohotově odcentroval. Na jeho pobídku si v pokutovém území naskočil LEONARDO ULLOA a hlavou překonal soupeřova brankáře!
     
    61
    Ulloa se na hranici pokutového území uvolnil rychlou kličkou a vypálil levačkou. Jeho střelu však jeden z domácích obránců přizvedl.
     
    60
    Coventry zahrávalo další přímý kop. Bayliss poslal přetažený centr na vzdálenější tyč, nicméně nikdo v šedém dresu se k hlavičce neprobil.
     
    59
    Coventry se nemůže udržet na polovině domácího celku. Hosté kombinují pouze v zadních řadách, ale nemohou se dostat na polovinu soupeře.
     
    58
    Střídání v týmu Coventry City FC: ze hřiště odchází Grimmer, přichází McDonald.
     
    57
    Saltor neustál hlavičkový souboj na polovině hrací plochy, nicméně podle hlavního arbitra byl při hlavičce faulován. Domácí celek může rozjet další kombinaci.
     
    56
    Grimmer poslal nadýchaný centr do pokutového území, kde se do odraženého míče opřel Kelly, jenže jeho skákavý projektil minul branku Brightonu.
     
    55
    Goldson fauloval na hranici pokutového území a daroval Coventry přímý kop ze zajímavé pozice. Domácí obrana vyhlašuje stav nejvyššího ohrožení.
     
    54
    Grimmer se na polovině Brightonu natahoval po dlouhé přihrávce, jenže ve skluzu už míč neudržel na hrací ploše. Coventry se dnes prostě nedaří.
     
    53
    Locadia si pohybem řekl o přihrávku mezi obránce Coventry, jenže Kayal mu míč poslal o dva kroky později. Zadáci hostujícího celku se tak stačili srovnat.
     
    52
    Grimmer musel vystoupit proti rozběhnutému soupeři a bez váhání zakopl skákavý míč vysoko na tribunu. Domácí fotbalisté budou vhazovat.
     
    51
    Barrett prošel s míčem po levém křídle až na hranici pokutového území. V souboji s Goldsonem už neměl dostatek síl a domácí zadák mu míč odkopl do autu.
     
    50
    Brighton zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr se snesl na malé vápno, kde ve vzdušném prostoru kraloval obránce Willis.
     
    49
    Kayal se na polovině hrací plochy skvěle natlačil do hlavičkového souboje, jenže neustál kontakt se soupeřovým obráncem a nechal se chytře faulovat.
     
    48
    Saltor se znovu zapojil do útoku domácího celku. Krajní obránce Brightonu odcentroval z pravé strany, ale trefil jen prostor, kde byl obránce Kelly.
     
    47
    March odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže nikdo v modrém dresu na jeho pobídku nedosáhl a obrana Coventry tuto akci ustála.
     
    46
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Krul, přichází Maenpa.
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Stephens, přichází Propper.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Domácí Brighton v něm potvrdil roli favorita a do šaten si odnáší vedení 2:0! Domácí byli od začátku utkání aktivnějším celkem. Jejich herní převahu přetavil po čtvrthodině hry Locadiav úvodní branku dnešního střetnutí. Brighton poté nadále pokračoval v ofenzivní hře. Obrana Coventry se sice dokázala bránit, jenže ve 34. minutě se po rohovém kopu prosadil Goldson!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Exekuce přímého kopu se ujal středopolař Kelly, nicméně jeho centr na zadní tyč padal hodně dlouho a domácí obrana jej bez problémů odvrátila.
     
    44
    Barrett si naběhl na dlouhou přihrávku na polovinu domácího celku, jenže Kayal jej při návratu na vlastní polovinu poslal rukou na zem. Hosté budou zahrávat přímý kop.
     
    43
    March dostal přihrávku na levou stranu, přihrál Kayalovi, který s míčem prošel na polovinu Coventry, nicméně v tísni nedokázal poslat přesnou přihrávku.
     
    42
    Saltor si na vlastní polovině zpracoval vysoký nákop hostujícího celku. Domácí fotbalista balón potáhl na levou stranu, odkud konstruktivně rozehrál.
     
    41
    Domácí zadáci opět kombinují na vlastní polovině. Brighton se v závěru první půle nikam nežene a snaží se dohrát první půli bez obdržené branky.
     
    40
    Knockaert si naběhl na průnikovou přihrávku za obranu hostujícího celku, jenže podle asistenta rozhodčího stál v době přihrávky v ofsajdu.
     
    39
    Barrett si za hranicí pokutového území zpracoval odražený míč a pohotově se pokusil o zakončení. Jeho vysoká střela minula Krulovu branku o dobré dva metry.
     
    38
    Hosté se po delší době dostali do útoku. McNulty svedl na hranici pokutového území souboj s Goldsonem, ve kterém přišel o balón.
     
    37
    Saltor si řekl o dlouhou přihrávku do běhu, jenže na polovině Coventry mu zrovna nevyšlo zpracování a balón mu uskočil do zámezí. Hosté budou vhazovat.
     
    36
    Na stadionu zatím panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci jsou spokojení s výkonem svého celku a ženou Brighton za vstřelením dalších branek.
    34. Connor GOLDSON - 2:0
     
    34
    Brighton právě vstřelil branku!
    Brighton přidává další gól a odskakuje na rozdíl dvou branek! Na centr od rohového praporku si na zadní tyči naskočil CONNOR GOLDSON a přesnou hlavičkou přidal domácím hráčům klid na kopačky!
     
    32
    Locadia si na malém vápně naběhl na prudký centr z levého křídla a ve skluzu se míč snažil usměrnit mezi tři tyče. Špičkou kopačky poslal míč daleko od branky.
     
    31
    Ulloa se na hranici pokutového území natahoval po vysoké přihrávce z levé strany hrací plochy, jenže důrazný obránce Willis jej k míči nepustil.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a domácí Brighton zatím zcela kontroluje vývoj dnešního utkání. Nikdo v šedém dresu zatím domácí obraně problémy nedělá.
     
    29
    Tim Krul už je zpátky na nohou a jasným gestem ukazuje, že bude schopen nadále pokračovat. Domácí manažer si v tuto chvíli hluboce oddechl.
     
    28
    Hra je přerušena! Právě domácí brankář Tim Krul zůstává po předchozím souboji ležet na trávníku. Bývalý brankář Newcastlu si podle všeho poranil rameno.
     
    27
    Coventry zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území domácího celku. Jeho exekuce se ujal Barrett, jehož centr Tim Krul vyboxoval ven ze šestnáctky.
     
    26
    Domácí celek nadále diktuje dění na hrací ploše. March se u rohového praporku otočil kolem svého strážce, nicméně z těžké pozice neodcentroval přesně.
     
    24
    March si naběhl na pěknou přihrávku do pokutového území a bez váhání poslal zpětnou přihrávku na nabíhajícího Kayala. Druhý jmenovaný míč vůbec netrefil.
     
    23
    Do rozehrávky Coventry se zapojil také brankář Burge. Hostující gólman poslal prudkou přihrávku na pravou stranu, ale Grimmer si netroufl na průnik.
     
    22
    McNulty si naběhl na vysokou přihrávku na levou stranu hrací plochy. Hostující útočník svedl hlavičkový souboj, jenže míč prodloužil pouze do zámezí.
     
    21
    March se tlačil do pokutového území, ale hned dva obránci Coventry si jej vzali do parády a společnými silami jej odstavili od balónu. Hosté mohou zaútočit.
     
    20
    Domácí zadáci si nyní vyměňují krátké přihrávky. Fotbalisté Brightonu uklidňují dění na hrací ploše a soupeři balón prakticky nepůjčují.
     
    19
    Saltor tentokrát obdržel prudkou přihrávku na pravou stranu, předložil míč Marchovi, který se prodral do šestnáctky, jenže neustál souboj s jedním z obránců.
     
    18
    Knockaert poslal prudký centr na malé vápno, kam se tlačil aktivní obránce Saltor. Hostující brankář vyrazil ven z branky a schoval balón do svých rukavic.
     
    17
    Hosté se ihned hnali do útoku s pokusem o bleskovou odpověď. McNulty střílel z úctyhodné vzdálenosti, jenže jeho pokus proskákal kolem vzdálenější tyče.
    15. LOCADIA - 1:0
     
    15
    Brighton právě vstřelil branku!
    Domácí celek se po čtvrthodině hry dostává do vedení! Do pokutového území přiletěl prudký přízemní centr, na který si naběhl osamocený JURGEN LOCADIA a pohotovou střelou poslal Brighton do vedení!
     
    14
    Hosté se po rohovém kopu mohli dostat do vedení! Na parádní centr si naběhl Clarke-Harris, ale jeho pokus zastavil horní tyč domácí branky!
     
    13
    Shipley se po levém křídle prosmýkl až do pokutového území a snažil se přihrát na malé vápno. Obětavý obránce Goldson jeho centr srazil na rohový kop.
     
    12
    McNulty si naběhl na vysokou přihrávku za domácí defenzívu, jenže podle asistenta rozhodčího stál v době přihrávky za hranicí ofsajdu.
     
    11
    Saltor podpořil domácí ofenzívu náběhem po pravé straně hrací plochy, předal míč Kayalovi, jenže druhý jmenovaný mu zpátky poslal hodně nepřesnou přihrávku.
     
    10
    Knockaert si na pravém křídle zasekl míč na levačku a vymyslel krásný centr na vzdálenější tyč. Jeho centr byl ale hodně přetažený a nikdo v modrém na něj nedosáhl.
     
    9
    Kayal si naběhl na přihrávku na vlastní polovinu, potáhl si míč středem hrací plochy, ale neustál souboj s Baylissem. Brighton ale bude rozehrávat přímý kop.
     
    8
    Po dalším rohovém kopu se do zakončení prodral Saltor, nicméně z těžké pozice hlavičkoval v záklonu a jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem hostující branky.
     
    7
    March je v úvodních minutách opravdu aktivní. Domácí záložník už potřetí centroval z levé strany, jenže trefil jen dobře postaveného Grimmera.
     
    6
    První obrovská šance Brightonu! Po dalším rohovém kopu se do zakončení prodral Goldson, jenže pravačkou orazítkoval tyč soupeřovy branky!
     
    5
    Brighton zahrával první rohový kop. Na prudký centr si nabíhal Goldson, který se snažil přetlačit Willise, nicméně hostující obránce byl ve vzduchu důraznější.
     
    4
    March znovu operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Tentokrát vyslal oblouček před hostující branku, jenže Burge vyběhl na malé vápno a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    3
    March táhl akci domácího celku po levém křídle. Domácí fotbalista pohotově odcentroval, jenže jeho pobídka skončila v zámezí.
     
    2
    Rozehrávky přímého kopu se ujal Barrett. Hostující záložník střílel levačkou. Jeho technický pokus sice prosvištěl kolem zdi, ale mířil jen do míst, kde stál Krul.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Coventry se ihned vydalo do útoku. McNulty si zpracoval vysokou přihrávku a nechal se faulovat v blízkosti pokutového území.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Brighton bude hrát v modrém, zatímco Coventry přijelo v šedých dresech.
     
    Kvůli problémům v dopravě začne dnešní utkání zhruba o patnáct minut později!
     
    Začátek utkání je o pár chvil opožděn.
     
    Úvodní sestavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Krul – Grau, Goldson, Hunemeier, Suttner – Knockaert, Kayal, Stephens, March – Locadia, Ulloa
    Náhradníci: Dunk, Baldock, Hemed, Maenpaa, Izquierdo, Rosenior, Propper

    Coventry City FC: Burge – Grimmer, Willis, Hyam, Haynes – Barrett, Bayliss, Kelly, Shipley – Clarke-Harris, McNulty
    Náhradníci: Stokes, McDonald, Vincenti, Biamou, O´Brien, Kelly-Evens, Ponticelli

    Rozhodčí: Pawson – Long, Beck.
     
    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton v letošním ročníku sehrál jen dva zápasy. V prvním z nich na domácím stadionu přehrál 2:1 trápící se Crystal Palace. V minulém kole Brighton hostil Middlesbrough, které porazil těsně jen 1:0. V Premier League se ale nováček drží na čtrnácté pozici a zatím prožívá docela povedenou sezónu. Do dnešního souboje by tak mohl naskočit i Jiří Skalák.
     
    Coventry City FC

    Coventry už v letošním ročníku FA Cupu absolvovalo několik těžkých střetnutí. Nejprve vyhrálo 2:0 na půdě Maidenheadu. Ve druhém kole výsledkem 3:0 vyřadilo Coventry Boreham Wood. Poté už na Coventry čekal první celek z Premier League. Se Stoke City dnešní hostující celek vyhrál 2:1. V minulém kole čekalo na Coventry družstvo Milton Keynes, na jehož půdě Coventry vyhrálo nejtěsnějším způsobem 1:0.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z FA Cupu mezi Brightonema Coventry!Výkop je stanoven na 16 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 15. Locadia, 34. Goldson, 62. Ulloa – 78. Clarke-Harris


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 13:7.
    Brighton & Hove Albion: Krul (46. Maenpaa) – Grau, Goldson, Hunemeier, Suttner – Knockaert, Kayal, Stephens (46. Propper), March – Locadia (78. Baldock), Ulloa
    Náhradníci: Dunk, Baldock, Hemed, Maenpaa, Izquierdo, Rosenior, Propper

    Coventry City: Burge – Grimmer (58. McDonald), Willis, Hyam, Haynes – Barrett (80. Biamou), Bayliss, Kelly, Shipley – Clarke-Harris, McNulty (75. Ponticelli)
    Náhradníci: Stokes, McDonald, Vincenti, Biamou, O´Brien, Kelly-Evens, Ponticelli

    Rozhodčí: Pawson – Long, Beck
    thejrc.org