Olomouc – Plzeň 0:0 (kon.) | Sparta – Liberec 2:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
0:0 (0:0)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 18.02.2018, 16:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 483 míst) • HET liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Duel Olomouce s Plzní sice nakonec žádnou branku nepřinesl, co se týče aktivity, tak druhý poločas už přinesl více vzrušení než samotný start. Sigma se v něm snažila o rozhodující trefu, jenže Viktoriáni posílení i svým bodovým náskokem bez větších nervů dokázali soupeře ubránit. Bezbranková remíza tak znamená i pohyb v tabulce, Olomouc se díky zisku bodu posunuje zpět na druhé místo před Slavii. Viktorii zůstává stále velice komfortní čtrnáctibodový „polštář “. Z Olomouce je ode mě pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle (18:01:03)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 11:15. Fauly: 3:1.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jemelka mohl rozhodnout zápas svou hlavičkou za minutu dvanáct, jenže nakonec se do letícího centru při rohovém kopu netrefil. Utkání tak končí nerozhodným výsledkem.
     
    90+4
    Olomouc se ještě dostane k jednomu rohu, Tomáš Chorý (PLZ) je nakonec ještě za agresivní postrkování ve vápně odměněn žlutou kartou.
     
    90+3
    Domácí naposledy střídají, místo Jakuba Plška jde na pár sekund ještě do hry Jakub Yunis.
     
    90+1
    Olomoučtí si museli znovu velmi záležet na obraně, protože Chorý se tlačil do střelby. Buchta byl však na zemi připraven na vše a připisuje si další zákrok.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty nad standardní hrací čas!
     
    90
    Olomouc nyní v brejku zastavil útočný faul Pavla Moulise (OLO), sudí Zelinka ho za jeho strom Kovaříkovi odměnil žlutou kartou.
     
    89
    Plzeň využívá poslední možnosti na prostřídání svých řad, místo Daniela Kláře se dostává na hřiště Aleš Čermák.
     
    87
    Patrik Hrošovský (PLZ) je po chvíli znovu středem pozornosti, když zastavil nadějně se vyvíjející brejk Olomouce. Žlutá karta tak přichází celkem logicky.
    86. Neskutečný závar ve vápně Olomouce vyřešil odkopem Vepřek
     
    86
    Hrošovský se opřel do balónu a zkusil propálit blok před Buchtou, avšak míč se nakonec vznesl těsně vedle branky. Olomouc si znovu může relativně oddechnout při tutovce soupeře.
     
    85
    Plzeň se ujímá iniciativy, když se dostala do výrazného tlaku. Olomouc má nyní plné ruce práce v obraně, síly už podle zjevného pohledu rychle Hanákům ubývají
    84. Moulis se dostal do výborné šance, ale vystřelil mimo
     
    84
    Moulis byl málem mužem činu! Tradiční střídající žolík se zkusil dostat na hranici vápna do střelecké pozice, ale jeho obtočení okolo vlastní osy nakonec ke kýženému cíli nevedlo. Jeho bomba proletěla těsně vedle branky!
     
    Dnešní utkání sleduje 6867 diváků.
     
    82
    Domácí pokračují v tlaku, jenže skulinky v obraně stále ne a ne najít. Hubník před chvíli znovu dokázal svůj bývalý mateřský klub odradit od tlaku na Kozáčikovu bránu.

    Johan Čáp

    Branky:

    Karty:   78. Sladký (OLO), 90. Moulis (OLO) – 64. D. Kolář (PLZ), 87. Hrošovský (PLZ), 90+4. Chorý (PLZ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 11:15. Fauly: 3:1.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (67. Moulis), Houska, Kalvach, Falta – Texl (72. Hála) – Plšek (90+3. Yunis).
    Náhradníci: Reichl – Yunis, Moulis, Manzia, Sláma, Polom, Hála.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), J. Kovařík – Hořava, Hrošovský – Petržela (64. Zeman), D. Kolář (89. Čermák), Kopic – Krmenčík (75. Chorý).
    Náhradníci: A. Hruška – Zeman, Chorý, Hájek, Bakoš, Havel, Čermák.

    Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Pospíšil

    Diváci: 6867
    ocianews.com