Gent – Mechelen 2:2 (kon.) | Charleroi – Standard 1:1 (kon.) | Mouscron – Waasland-Beveren 2:2 (kon.)
konec
Sporting Charleroi
1:1 (0:0)
Standard Lutych
Neděle 18.02.2018, 18:00 • Stade du Pays de Charleroi, Charleroi • Belgická liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgické ligy mezi Sportingem Charleroia Standardem Lutych. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Dnes nás čeká střetnutí druhého s osmým celkem ligové tabulky. Hostující Standard Lutych se po špatném úvodu nového ligové ročníku pomalu dere do horních pater tabulky. Aktuálně je na osmé pozici a přibližuje se příčkám, které zaručují účast ve skupině bojující o titul.

    Naopak Charleroi prožívá parádní sezónu. Na svém kontě má domácí celek čtyřicet osm bodů a je druhý za vedoucími Bruggami. Na třetí Anderlecht má dvoubodový náskok a v případě bodového zisku jej může ještě navýšit. Sporting doma naposledy remizoval s Lokerenem, zatímco Standard porazil 4:3 Mouscron.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Charleroi bude hrát v černých dresech, zatímco Standard přijel v červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Do rozehrávky Standardu se ihned zapojil brankář Ochoa, jehož dlouhý nákop odvrátila obrana Charleroi.
     
    2
    Domácí celek se hned tlačil do zakončení. Duje Čop se na malém vápně tlačil za odraženým míčem, jenže obránce Martos byl na místě.
     
    3
    Mehdi Carcela-González vymyslel krásnou přihrávku do pokutového území, kde si míč zpracoval Renaud Emond, jehož pobídku na malé vápno odkopl obránce.
     
    4
    Standard zahrával rohový kop. Jeho exekuce se ujal Uche Henry Agbo, jehož centr přiletěl na malé vápno, jenže Duje Čop si v hlavičkovém souboji pomohl faulem.
     
    5
    Ochoa rozehrál od vlastní branky dlouhým nákopem na polovinu Charleroi. Nikdo v červeném dresu se však k míči nedostal. Charleroi může zaútočit.
     
    6
    Také domácí Sporting nyní zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Dorian Dessoleil však poslal příliš dlouhý centr na zadní tyč.
     
    7
    Na stadionu zatím panuje parádní atmosféra. Domácí celek se tlačí do útoku. Cristian Benavente hledal Bediu, jenže druhý jmenovaný byl těsně bráněný.
     
    8
    Standard se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Nikdo v červeném dresu zatím zrovna nehýří aktivitou.
     
    9
    Sporting zahrával další přímý kop. Stergos Marinos odcentroval na hranici pokutového území, kde zasáhl pozorný obránce Laifis. Domácí zůstanou u míče.
     
    10
    Constantinos Laifis skvěle vypomohl hostující defenzívě. Stoper Standardu se tělem natlačil před Benaventeho, kterému nedovolil odcentrovat.
     
    11
    Dorian Dessoleil nakopl míč na hranici pokutového území, kde byl Bedia, jenže obránce Standardu k němu bleskově přistoupil a nedovolil mu převzetí míče.
     
    12
    Do rozehrávky Standardu se nyní zapojil také Guillermo Ochoa. Hostující brankář si zpracoval přihrávku na hranici pokutového území a přenesl míč na pravou stranu.
     
    13
    Amara Baby se prodral kolem trojice soupeřů a poslal přihrávku do pokutového území. Chris Bedia si míč sice převzal, ale kvůli ofsajdu nemohl pokračovat.
     
    14
    Guillermo Ochoa vystartoval ven z brankové čáry a na hranici pokutového území si zpracoval dlouhou přihrávku za hostující obranu.
     
    15
    Standard se poprvé v utkání dostal do zakončení. Edmilson Junior si na hranici pokutového území zpracoval vysokou přihrávku, ale pravačkou minul branku.
     
    16
    Kaveh Rezaei si v blízkosti pokutového území soupeře pomohl při zpracování rukou. Rozhodčí jeho prohřešek dobře viděl a odpískal přímý kop pro Standard.
     
    17
    Sporting zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území. Přetažený centr se snesl na vzdálenější tyč, kde zasáhl obránce Fai.
     
    18
    Za dalším centrem před branku Standardu se tlačil Cristian Benavente, nicméně obránce Cavanda vyskočil ze všech nejvýše a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    19
    Collins Fai se natlačil k míči v souboji na polovině domácího celku a nechal se faulovat. Po souboji zůstává ležet na trávníku a drží se za kotník.
     
    20
    Edmilson Junior nyní dostává od hostujícího trenéra důležité pokyny. Standard se v úvodu utkání musí spíše bránit a do útoku se dostává velmi těžce.
     
    21
    Zadáci Standardu znovu uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Nikdo v černobílém dresu jejich statickou rozehrávku neatakuje.
     
    22
    Francis N'Ganga vyslal krásnou přihrávku podél levé postranní čáry. Za jeho pobídkou sprintoval Kaveh Rezaei, jenže obránce Fai měl k míči blíže.
     
    23
    Luis Pedro Cavanda odcentroval z pravé strany na malé vápno. Za míčem se tlačil Emond, jenže domácí stoper Dorian Dessoleil mu v souboji nedal šanci.
     
    24
    Cristian Benavente chtěl z pravé strany odcentrovat na hranici pokutového území, jenže jeho dloubáček s přehledem odvrátil Laifis.
     
    25
    Francis N'Ganga je v úvodní půlhodině hry hodně aktivní. Domácí zadák vymyslel další pěknou přihrávku podél postranní čáry, ale našel jen Marina.
     
    26
    Diandy se protlačil až do pokutového území, jenže na značce pokutového kopu si míč ukopl daleko od nohy a daroval jej obráncům Standardu.
     
    27
    Uche Henry Agbo se na vlastní polovině zmocnil odraženého míče, vyvezl jej na polovinu Standardu, jenže přihrávkou na pravou stranu zahnal Cavandu do těžké pozice.
     
    28
    Amara Baby dostal přihrávku na hranici pokutového území, ale patičkou si míč posunul jen do míst, kde byl obránce Laifis. Obrana Standardu zatím pracuje na jedničku.
     
    29
    Mehdi Carcela-González si na hranici pokutového území přehodil míč na levačku a vyslal prudký centr do pokutového území. Také domácí obrana zatím hraje pozorně.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme hodně bojovné utkání. Na hrací ploše zatím dominují obě defenzívy. Stále čekáme na úvodní šanci.
     
    31
    Hostující zadáci už znovu kombinují na polovině hracího pole a soupeři takřka nepůjčují balón. Fotbalisté Sportingu se zatím neodvážili k napadání.
     
    32
    Collins Fai na levé straně kontroloval dráhu nepřesné přihrávky a pohlídal si cestu míče do zámezí. Sporting bude vhazovat.
     
    33
    Martos si na polovině hrací plochy skvěle pokryl míč tělem a hostující Mehdi Carcela-González jej nedovoleným způsobem poslal k zemi.
     
    34
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Vysoký centr se snesl na značku pokutového kopu, kde se do zakončení tlačil Diandy, jenže jeho ránu zablokoval obránce.
     
    35
    Sporting zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území. Christophe Diandy odcentroval na malé vápno, kde se Kaveh Rezaei dopustil útočného faulu.
     
    36
    Kaveh Rezaei se pustil do debaty s asistentem rozhodčího. Domácí útočník chtěl vhazování pro Sporting, ale verdikt arbitra je neměnný.
     
    37
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Uche Henry Agbo fauloval na polovině hrací plochy a je zaslouženě odměněn.
     
    38
    Domácí celek vybojoval další rohový kop. Gaëtan Hendrickx odcentroval na přední tyč, kde se do zakončení tlačil Christophe Diandy, jenže z otočky nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    39
    Luis Pedro Cavanda zůstává po rohovém kopu domácího celku sedět na malém vápně a drží se za kotník. Uvidíme, zda bude muset opustit hřiště.
     
    40
    Guillermo Ochoa se znovu zapojil do rozehrávky hostujícího celku. Mexický brankář dlouho otálel s rozehrávkou, jenže nakonec odevzdal míč domácím.
     
    41
    Luis Pedro Cavanda už je zpátky na hrací ploše. Hostující obránce operoval s míčem u rohového praporku, jenže obránce Francis N'Ganga mu nedovolil odcentrovat.
     
    42
    Chris Bedia se v pokutovém území prodral k centru z levé strany hrací plochy. Domácí útočník musel zakončovat v pádu a jeho pokus skončil mzi diváky.
     
    43
    Cristian Benavente fauloval na polovině hrací plochy unikajícího Edmilsona a za svůj ostrý skluz dostává žlutou kartu.
     
    44
    Na stadionu v závěru prvního poločasu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci ženou Sporting do útoku, ale domácí celek se nyní musí bránit.
     
    45
    Francis N'Ganga dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy a vnějším centrem odcentroval na malé vápno. Bediovi k zakončení scházely dva kroky.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce svíti na světelné tabuli stále dvě nuly! Ani jeden z celků se během prvního poločasu nedostal do vyložené šanci. Na hřišti totiž kralují obě defenzívy. Domácí Sporting byl o něco aktivnější, jenže obrana Standardu vedená Laifisem nedává domácímu celku příliš prostoru.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Sporting se okamžitě vydal do útoku, jenže zadáci Standardu byli pozorní.
     
    47
    Edmilson Junior táhl akci Standardu středem hrací plochy. Hostující fotbalista prošel s míčem na polovinu Sportingu, ale obránce Martos jej obral o míč.
     
    48
    Domácí fanoušci znovu podporují domácí celek hlasitým skandováním a tlačí svůj celek za ziskem důležitých bodů.
     
    49
    Francis N'Ganga si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území, posunul si míč kolem obránce, jenže jeho zpětnou přihrávku odkopl do bezpečí Laifis.
     
    50
    Na světě je další žlutá karta! Christophe Diandy zajel do soupeře ostrým skluzem a je po právu potrestán.
     
    51
    Duje Čop poslal krásnou přihrávku mezi obránce domácího celku, jenže Renaud Emond jeho pobídku úplně nepochopil a rozběhl se příliš pozdě.
     
    52
    Guillermo Ochoa měl poprvé po přestávce práci. Mexický brankář vyrazil ven z brankové čáry a na malém vápně schoval do rukavic vysoký centr z pravé strany.
     
    53
    Také Parfait Mandanda musel nyní vyběhnout ven z brankové čáry. Svůj úkol zvládl na jedničku a před rozběhnutým Emondem schoval míč do rukavic.
     
    54
    Zadáci Sportingu nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo v červeném jejich rozehrávku neatakuje. Pokračuje velmi bojovné utkání.
     
    55
    Sporting zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže důrazný obránce Laifis balón s naprostým přehledem odhlavičkoval.
     
    56
    Parfait Mandanda nakopl míč daleko na polovinu hostujícího celku, nicméně odražený míč propadl jen ke Cavandovi, který okamžitě zahrál malou domů.
     
    58
    Francis N'Ganga se na polovině hrací plochy pustil do hlavičkového souboje, nicméně ve vzdušném souboji utrpěl úder loktem.
     
    59
    Po následném přímém kopu se Francis N'Ganga snažil odcentrovat do pokutového území, jenže Cavanda bleskově vystoupil a vypíchl míč do zámezí.
     
    60
    Ani po hodině hry jsme se stále nedočkali úvodní velké šance dnešního střetnutí. Ani jeden z týmů se na delší dobu nemůže usadit v blízkosti pokutového území soupeře.
     
    61
    Constantinos Laifis fauloval Benaventeho na vlastní polovině a za šlapák dostává žlutou kartu.
     
    62
    Také Stergos Marinos se na vlastní polovině dopustil hodně nešikovného zákroku a dostává žlutou kartu.
     
    63
    Po delší době se do útoku dostal Standard. Hostům se však rozehrávka rohového kopu příliš nepovedla. Constantinos Laifis se provinil útočným faulem.
     
    64
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Renaud Emond, přichází Orlando Sá.
     
    65
    Penalta pro Sporting! Constantinos Laifis nestačil rychlejšímu soupeři, poslal jej k zemi a zavinil penaltu!
    65. Laifisův faul v pokutovém území
     
    65
    Laifis navíc dostává druhou žlutou kartu a musí do sprch!
     
    66
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil KAVEH REZAEI, který vyslal prudkou střelu pod břevno. Ochoa neměl na jeho penaltu nárok!
    66. Kaveh REZAEI - 1:0
     
    68
    Na stadionu po úvodní brance dnešního utkání panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci tlačí Sporting za vstřelením dalších branek.
     
    69
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Duje Čop, přichází Gojko Cimirot.
     
    70
    Gaëtan Hendrickx se po levé straně tlačil do pokutového území, jenže přes důrazného Cavandu už nedokázal odcentrovat.
     
    71
    Standard sice hraje v oslabení, jenže hosté se přesto tlačí na polovinu svého soupeře. Giorgos Koutroubis poslal dlouhou přihrávku, jenže nikdo v červeném jeho pobídku nedohnal.
     
    72
    Fai zatáhl unikajícího soupeře za dres, poslal jej k zemi a za odměnu vyfasoval žlutou kartu.
     
    73
    Mehdi Carcela-González si nyní musel pomoci malou domů. Ochoa pohotově nakopl míč na polovinu Sportingu, kde se Cristian Benavente dopustil faulu.
     
    74
    Marinos zastavil Edmilsona nedovoleným zákrokem v blízkosti rohového praporku a může být rád, že neviděl druhou žlutou kartu. Na podobné zákroky si musí dát pozor.
     
    75
    Centr z následného přímého kopu se stáčel přímo do branky, jenže gólman Parfait Mandanda vyrazil na malé vápno a balón vyboxoval ven ze šestnáctky.
     
    76
    Standard právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Standard jako blesk z čistého moře dotahuje skóre! Edmilson Junior odcentroval z levé strany pokutového území. Na malém vápně si jeho pobídku našel ORLANDO SÁ a lehkou tečí překonal Mandandu, který centr poněkud podcenil!
     
    78
    Hosté se vstřelením vyrovnávací branky nabrali ztracené sebevědomí a nadále se tlačí do útoku. Koncovka dnešního souboje bude velice dramatická.
     
    79
    Francis N'Ganga rozehrával přímý kop domácího celku na levé straně. Jeho centr se snesl na značku pokutového kopu, jenže Diandy se hlavou neprosadil.
     
    80
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Edmilson Junior, přichází Paul-José Mpoku.
     
    81
    Francis N'Ganga potáhl míč vpřed po levém křídle, jenže centr na hranici pokutového území se mu vůbec nepovedl. K míči se dostal obránce Fai.
     
    82
    Také Kaveh Rezaei se zapisuje na seznam hříšníků! Domácí fotbalista fauloval rozběhnutého Agba.
     
    83
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Gaëtan Hendrickx, přichází Romain Grange.
     
    84
    Zadáci Sportingu kombinují na vlastní polovině a nemohou najít recept na pozornou obranu Standardu Lutych. Nikdo v černobílém zrovna nehýří pohybem.
     
    85
    Mehdi Carcela-González fauloval na polovině hrací plochy a taktickým faulem daroval hostujícímu celku chvilku času na odpočinek. Sporting může rozjet další akci.
     
    86
    Domácím fanouškům se v posledních minutách vůbec nelíbí výkon domácího celku. Hráči Sportingu se jen těžce dostávají za obranu soupeře.
     
    87
    Dorian Dessoleil se v pokutovém území dostal k odraženému míči a pohotově zakončil! Jeho skákavou dělovku Ochoa vytěsnil konečky prstů na roh!
     
    88
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Cristian Benavente, přichází Gjoko Zajkov.
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Amara Baby, přichází Núrio Fortuna.
     
    89
    Domácí celek zahrával přímý kop z pravé strany hrací plochy. Vysoký centr se snesl na malé vápno, kde Dorian Dessoleil na míč jen těsně nedosáhl.
     
    90
    Collins Fai uklidnil hru Standardu dlouhou přihrávkou na vlastní polovinu. Hosté i v oslabení dokázali vyrovnat a na půdě druhého celku sahají po bodu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Standard bude mít ještě jednu dobrou šanci! Orlando Sá se totiž na hranici pokutového území krásně uvolnil a poroučel se k zemi. Standard bude zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    90+3
    Jenže hostům se rozehrávka přímého kopu vůbec nepovedla. Centrovaný míč letěl příliš vysoko a nikdo v červeném dresu na balón nedosáhl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí celek i přes oslabení soupeře nedokázal udržet těsné vedení a Standard nakonec dokázal vyrovnat! Sporting se do vedení dostal hned z první šance, která ale přišla až v 65. minutě, kdy Laifis zavinil penaltu a navíc musel po druhé žluté kartě do sprch! Následný pokutový kop s přehledem proměnil Kaveh Rezaei!Hosté ale ani v oslabení nesložili zbraně a dočkali se vytouženého vyrovnání! Střídající Orlando Sápřekvapil domácího brankáře a rozjásal hostující fanoušky. Obě obrany už si zbývající minuty pohlídaly.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:2.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (19:55:11)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 66. Rezaei (pen.) – 76. Sá

    Karty:   43. Benavente (CHL), 50. Diandy (CHL), 62. Marinos (CHL), 82. Rezaei (CHL) – 37. Agbo (STA), 61. Laifis (STA), 72. Fai (STA)   65. Laifis (STA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:2.
    Sporting Charleroi: P. Mandanda – Marinos, Martos, Dessoleil, N'Ganga – Benavente (88. Zajkov), Diandy, Hendrickx (83. Grange), Baby (88. Fortuna) – Rezaei, Bedia.
    Náhradníci: Baume – Grange, D'Alberto, Zajkov, Pollet, Fortuna, Fall.

    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Agbo, Koutroubis, Fai – Marin, Laifis – Carcela-González, Čop (69. Cimirot), Edmilson Junior (80. Mpoku) – Emond (64. Sá).
    Náhradníci: J-F. Gillet – Lavalée, Cimirot, Pocognoli, Djenepo, Carlinhos, Mpoku, Sá.

    Rozhodčí: Laforge – de Neve, Plumes

    Diváci: 14 113
    bahis siteleri