Kerkrade – Utrecht 1:4 (kon.) | Feyenoord – Heracles 1:0 (kon.) | Twente – Sparta Rotterdam 1:1 (kon.)
Zwolle – Ajax 0:1 (kon.)
konec
FC Twente
1:1 (0:0)
Sparta Rotterdam
Neděle 18.02.2018, 14:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (16:29:25)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 12:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:14.
     
    Víc už se v dnešním utkání nestane, Twente nakonec remizovalo se Spartou Rotterdam 1:1. Domácí musí výsledek tohoto mače neuvěřitelně mrzet, po naprostou většinu hrací doby totiž byli jasně lepším celkem, ze svého tlaku, který byl místy až enormní, ale vytěžili pouze jednu branku. Druhý poločas začali Reds opět aktivněji, ve dvaašedesáté minutě je ale zmrazil Fred Friday, jenž poslal do té doby nulové hosty do vedení. Svěřenci trenéra Verbeeka ale svůj tlak stupňovali a nakonec byli po zásluze odměněni, o vyrovnání se postaral Haris Vučkić. V samotném závěru mohlo Twente dokonat obrat, fotbalová štěstěna se od ni ale odklonila, když Adam Maher trefil pouze břevno.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tohle bude domácí tým hodně mrzet! Obrana Sparty totiž neuvěřitelně zaváhala a dovolila přízemní centr Mariovi, načež se po nepovedeném odkopu ke střele dostal Adam Maher, hosty ale zachránilo břevno! O chvíli později pálil ještě Vučkić, mířil ale doprostřed branky, kde číhal Huth.
     
    90+3
    Centr od rohového praporku směřoval na přední tyč, kde se k hlavičce dral vysoký Michiel Kramer, tentokráte ale nepochodil. O chvíli později míč do ohně vracel obránce Holst, tentokráte si pro balon došel Drommel.
     
    90+2
    Tom Boere se vydal napadat rozehrávajícího Miquela Neloma, který pod tlakem pouze odkopl míč na tribunu. Domáčí příznivci ženou svůj tým za třemi body, Sparta ale bude moci zahrozit z rohového kopu.
     
    90+1
    Fred Friday se bleskově obtočil kolem napadajícího Hooivelda, poté ale prováhal ideální moment pro přihrávku, místo toho postupoval individuálně, za což si od svých spoluhráčů pochvalu rozhodně nevysloužil.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby budou nastaveny čtyři minuty. Pozná toto utkání vítěze, nebo si z něj oba celky odnesou po bodu?
     
    89
    Hidde ter Avest překvapil napadajícího Kramera rychlou zasekávačkou na levou nohu, načež vyslal do pokutového území vysoký centr, na který si naskakoval Tom Boere, Fischer jej ale měl pohlídaného.
     
    88
    Po vzájemném střetu se do menší strkanice zapletli Adam Maher a Fred Friday. Sudí van Boekel si poté oba kohouty pozval na kobereček, k udělení žlutého kartónku ale nedošlo. Nicméně emoce začínají naplno propukat.
     
    87
    Vyrovnávací trefa domácí pochopitelně nakopla, a to jak na hřišti, tak v hledišti. Očekává se závěrečný tlak Twente, naopak Sparta Rotterdam zřejmě bude ráda za remízový výsledek.
    85. Haris VUČKIĆ - 1:1
     
    85
    Twente právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté vybojovali další rohový kop, před jehož exekucí většina z nich hecovala fanoušky za brankou, kteří o pár vteřinek později mohli slavit vyrovnávací trefu. Po Maherově centru hlavičkoval ter Avest, načež se míč se štěstím dostal k HARISI VUČKIĆOVI, jenž z bezprostřední blízkosti nedal Huthovi sebemenší šanci.
     
    85
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních pět minut, v těsném vedení se stále drží Sparta Rotterdam. Domácí ale začínají stupňovat svůj tlak, tak se nechme překvapit, zda se dočkají vyrovnání.
     
    84
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Julian Chabot, přichází Bart Vriends.
     
    83
    Domácí se usadili v bezprostřední blízkosti Jannika Hutha, na kraji pokutového území si balon na střelu chystal Adam Maher, v poslední chvíli mu ale pod nohy velice obětavě padl Sander Fischer.
    82.
     
    82
    Málem bylo srovnáno! U zrodu této akce stál Hidde ter Avest, po jehož načechraném centru dokázal atakovaný Holla sklepnout balon pro Harise Vučkiće, ten ale z hranice malého vápna branku soupeře přestřelil.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 85. Vučkić – 62. Friday

    Karty:   28. Dougall (SPR), 30. Fischer (SPR)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 12:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:14.
    FC Twente: Drommel – ter Avest (C), Bijen, Lam, Jensen, Cuevas (68. Maria) – Maher, Jensen (78. Hooiveld), Vučkić – Boere, Tighadouini (63. Holla).
    Náhradníci: Brondeel – Hooiveld, Maria, Laukart, Liendl, Holla, Slagveer, van der Lely.

    Sparta Rotterdam: J. Huth – Holst, Fischer, Chabot (84. Vriends), Nelom – Sanusi (C), Dougall, van Moorsel – dos Santos (46. Floranus), Friday, Brogno (46. Kramer).
    Náhradníci: Nienhuis – Breuer, Floranus, Harroui, Duarte, Mühren, Alhaft, Ahannach, Vriends, Verhaar, Kramer.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Erik Kleinjan, Cristian Dobre

    Diváci: 25 400
    thejrc.org